benzinden kısamazsın markete dikkat etmek lazım galiba. bizim markete 500 gitmiş kıssam kıssam 200 kısarım yani 3600 un içinde cüzi bi miktar.Bizim kredi kartida genelde bu civarda geliyor ama bizde taksitte yok malesef
Bu aydan sonra dikkat etmemiz gerek genel olarak market ve benzin agirlikli oluyor
aynen aslında bunlar hep 4. 5. taksitler kasım ayından sonra bitse de rahatlasam... bilgisayar ve tatil taksidi bir milyara yaklaşıyor zaten. vadelimden çekmedim canım. 10 gün önce falan hesabımdaki paradan 500 tl vadeli hesabıma aktardım. ay sonunda para kalırsa biraz daha aktarıcam demiştim burdaki kızlara ama kalmadı maalesef.kredi kartından kısacak birşey yokki canım herşey zaten harcanmış şimdi ödeme zamanı ona yapacağın birşey yok canım. Yarın maaşın yatıyorsa neden vadeliden para çekiyorsun onu anlayamadım özür
aynen benzin ayda 500 tutuyor ona yapacak bir şey yok. 250 tl de memlekete gittik geldik ondan 700 ü geçti.benzin baya gitmiş yav.. ama kısılabilecek bişey göremedim ben.. sıkma canını
inşallah olur canım hadi bakalımayyy kızlar ya arkadaşımın çalıştığı hastaneden bir personel işten ayrılmış. Arkadaşım şuan balayından dönüyor izinli aslında. Ama pazartesi günü iş yerine gidicem senin için bi bakayım sana görüşme ayarlayacağım dedi allahım inşallah olur kızlar lütfen dua edin benim için olur mu
Bulaşık makinesi 2 ya da 3 günde 1 çalışıyor . Çamaşır haftada 2-3 kez çalışıyor o da renkli-beyaz-bebeğiminkiler olarak sadece cuma ya da cumartesi. Balkon yıkamıyoruz kendimiz de normal yıkanıyoruz günde 3 kere duşa girmiyoruz yani anlamadım gitti. Bu arada apartmandan birine 190 tl diğerine 110 gelmiş bize de 60 gelmiş bu ay vanaları kısmama ve 1 haftası tatilde olmamıza rağmen..çamaşır bulaşık çok mu yıkanıyor acaba makinalar haftada kaç kere çalışıyor canım
Hedefine ulaştın canım tebrik ederim bundan sonra yapacağın her biten taksit tutarı kadar 500 tl nin üzerine eklemekkızlar hatırlarsanız ay içinde 500 tl vadelime atmıştım ve kalan para ile geçinmeye çalışcaz demiştim o kalan para tam anlamı ile bitti. maaşım yarın yatıyor bugün hesapta 400 tl vardı. 100 tl sini bir ihtiyaç sahibine gönderdim ay sonunu bekliyordum o parayı ayırmıştım. 250 de eşime çekicem harçlık vericem. bitti yani daha fazla biriktiremedim bu ay.
üstelik işin kötüsü kredi kartlarımız dün kesildi ikimizin toplam 3600 gelmiş moralim bozuldu niye bu kadar çok ya güya da dikkat ettim. bunun içinde 170 tl kasko taksidi, 200 tl süpürge ve tefal actifry taksidi, 450 tl bilgisayar taksidi, 370 tl tatil taksidi var. 700 tl benzine gitmiş şehir dışına gidip geliyoruz her gün ondan gidiyor. 500 küsür markete gitmiş. 500 küsür de bebek mama+bez+ mama sandalyesi taksidi masrafı. dışarda yemek çok yememişiz. nerden kıscam bilmiyorum. taksitler bitene kadar kısamıycam. onların da bir kısmı bu ay son taksitler olacak kasımdan sonra rahatlıcam galiba.
canım sıkıldı kızlar işte.
Bence ölek yasu tasarrufu olarak bulaşık yıkarken ve duş alırken çeşmeyi boşa akıtmamaya çalışıyorum. bulaşık ve çam. makinesi tam dolmadan çalıştırmıyorum. meyve sebzeleri akan suda değil de su dolu kapta yıkıyorum.
başka da ne olabilir ölek mi:))
İnşallah olur canım hayırlısı iseayyy kızlar ya arkadaşımın çalıştığı hastaneden bir personel işten ayrılmış. Arkadaşım şuan balayından dönüyor izinli aslında. Ama pazartesi günü iş yerine gidicem senin için bi bakayım sana görüşme ayarlayacağım dedi allahım inşallah olur kızlar lütfen dua edin benim için olur mu
havalar birden soğudu küçük çocuk ve hasta olan evlerde şu an açılabilirValla biz açtık dün hem yatalak annem var hem de 2 yaşına girecek bir kızım bir de ben sürekli üşüyen cinstenim hemen açıyorum ekimde ama bence kasım çok geç olmaz mı ???
güneyde misinizAaa biz hala pijamasız yorgansız yatıyoruz pikeyi bazen üzerimize örtüyoruz . Bizim doğalgaz yakmamıza çok var galiba
damla cikolata günaydın canım. bunca çabaya üzüldüm ya. sen iyisi mi doldur küveti ağzına kadar uzan içinde şöyle bi ohh boşver:))
Bulaşık makinesi 2 ya da 3 günde 1 çalışıyor . Çamaşır haftada 2-3 kez çalışıyor o da renkli-beyaz-bebeğiminkiler olarak sadece cuma ya da cumartesi. Balkon yıkamıyoruz kendimiz de normal yıkanıyoruz günde 3 kere duşa girmiyoruz yani anlamadım gitti. Bu arada apartmandan birine 190 tl diğerine 110 gelmiş bize de 60 gelmiş bu ay vanaları kısmama ve 1 haftası tatilde olmamıza rağmen..
Hedefine ulaştın canım tebrik ederim bundan sonra yapacağın her biten taksit tutarı kadar 500 tl nin üzerine eklemek
Bence ölek ya
İnşallah olur canım hayırlısı ise
güneydoğudayızhavalar birden soğudu küçük çocuk ve hasta olan evlerde şu an açılabilir
walla kasım biraz ütopik oldu, öğlen dışarı çıktığımda anladım, dondum resmen hava buzzz gibi.
zaten acayip üşüyen bir tipim. hasta olup doktora ilaca vermektense açarım kemiklerim ısınsın.
daha kombi bakımı da yaptırmadık
güneyde misiniz
amin canım inşallahBulaşık makinesi 2 ya da 3 günde 1 çalışıyor . Çamaşır haftada 2-3 kez çalışıyor o da renkli-beyaz-bebeğiminkiler olarak sadece cuma ya da cumartesi. Balkon yıkamıyoruz kendimiz de normal yıkanıyoruz günde 3 kere duşa girmiyoruz yani anlamadım gitti. Bu arada apartmandan birine 190 tl diğerine 110 gelmiş bize de 60 gelmiş bu ay vanaları kısmama ve 1 haftası tatilde olmamıza rağmen..
Hedefine ulaştın canım tebrik ederim bundan sonra yapacağın her biten taksit tutarı kadar 500 tl nin üzerine eklemek
Bence ölek ya
oooo 190 mıı çok valla çok şaşırdım yaa bende 2 güne bir bulaşık makinası çalışıyor haftada 3 kerede çamaşır makinası. siyahlar beyazlar ve renkliler olarakBulaşık makinesi 2 ya da 3 günde 1 çalışıyor . Çamaşır haftada 2-3 kez çalışıyor o da renkli-beyaz-bebeğiminkiler olarak sadece cuma ya da cumartesi. Balkon yıkamıyoruz kendimiz de normal yıkanıyoruz günde 3 kere duşa girmiyoruz yani anlamadım gitti. Bu arada apartmandan birine 190 tl diğerine 110 gelmiş bize de 60 gelmiş bu ay vanaları kısmama ve 1 haftası tatilde olmamıza rağmen..
Bence ölek ya
havalar birden soğudu küçük çocuk ve hasta olan evlerde şu an açılabilir
walla kasım biraz ütopik oldu, öğlen dışarı çıktığımda anladım, dondum resmen hava buzzz gibi.
zaten acayip üşüyen bir tipim. hasta olup doktora ilaca vermektense açarım kemiklerim ısınsın.
daha kombi bakımı da yaptırmadık
güneyde misiniz
bizim kombi çok eski ya geçen sene de bakım yaptırmadık. bu sene yaptırmak şart. yazın bile sıcak su da sorun yaşadık hep, aç kapa yapıp idare ettik ama kışın soğuklarda birşey olur falan ortada kalırız diye yaptıralım diyorum.Felaket soğuk var valla dışardaKışlık giymeden çıkılmaz.. Mecburen yaktım valla 30 da da olsa yanıyor kombi kızım da annem de hasta olmasın inşallah...
Bizdde bu yıl bakım yaptırmadık ama açtım valla napiimm..
bizim kombi çok eski ya geçen sene de bakım yaptırmadık. bu sene yaptırmak şart. yazın bile sıcak su da sorun yaşadık hep, aç kapa yapıp idare ettik ama kışın soğuklarda birşey olur falan ortada kalırız diye yaptıralım diyorum.
ev sahibi kombi de arıza olursa üstlenmiyor bir de onun için mecburiyet bizimki
benim ilk kiracılık deneyimim normali tabiki böyle değildir, babam mesela kiradaki evinin her sene kombi bakımını yaptırır demirbaş diye. ama bizm ev sahipi sağolsun fazlasıyla tuhafbizim kombinin bu 3. kışı olacak geçen kışa girmeden yaptırmıştık bir daha baktırmadık.. Aslında 6 ayda bir olmazssa yılda bi defa yapılmalıymış ama açıkçası çokta dikkat etmedik aldığımızdan beri
Kiracılar bakımlarını kendisi mi yapıyor ? ev sahibi demirbaş diye mi bakım yaptırıyor ??
benim ilk kiracılık deneyimim normali tabiki böyle değildir, babam mesela kiradaki evinin her sene kombi bakımını yaptırır demirbaş diye. ama bizm ev sahipi sağolsun fazlasıyla tuhaf
6 yıl önce evi tutarken bakım yaptırdı verdi, kontrata da kombi arızası kabul edilmiyor diye yazdı.
ilk kış kombi arıza yaptı 270 TL masraf çıktı. eee ben bakım yaptırıp verdim dedi, tam kış ortası 1 hafta kombi çalışmadı evde. sonra biz mecburen yaptırdık ev buz gibi, ufo yeterli olmuyor. sonra zar zor kiradan karşılamaya ikna ettik. değişen parçayı bile istedi o kadar garipler. ama bir daha kabul etmem böyle masrafları dedi. çok şükür sonrasında böyle büyük bir sorun olmadı ama yazın suyu bile ısıtmaması beni panikletti. yaza kadar oturacağız burada yine kış ortası aynı sorunu yaşamak istemiyorum.
Biraz harcamalı olmuş ama gerekli şeyler canım hepsibugün 100 lira halılarımı yıkattım ona verdim.
kasaba 56 lira ödedim.
market alışverişi 20 lira.
fuzuli harcama olaraktan 13 lira dışarda yemeğe verdim. yemesem de olurdu ama her zaman yaptığım şey değil deyip kendimi avutuyorum:) dediğin gibi hepsi gerekli harcamaydı.Biraz harcamalı olmuş ama gerekli şeyler canım hepsiben de annemi uğurladım ama çok harcamalı saçma sapan bir gün oldu. Uçağa geç kalıyorduk taksiye 25 tl eşimin arkadaşlarına da eşim 50 tl vermiş anneme vermeyi düşündüğüm 100 tl yanımda kaldı bu arada. Öff saçma bir gündü demiş miydim
bu doğalgaz ne güzel ucuz bişeymiş öyle ya. keşke bizde de olsaydı. tüp ve elektrikten tasarruf olurdu.Merhaba hanımlar bugün süt aldım 3 kilo yoğurt yapacağım
11 lira ödedim başka harcamam yok
doğalgaz geldi 12 lira
genelde 10 gelirdi ama bu ay hep evde yedik dışarıda yemedik
ocak boş kalmadı sürekli yemek yaptım normal
evet tüpe göre çok uyguna geliyor bitti bitecek derdi de olmuyor büyük kolaylıkbu doğalgaz ne güzel ucuz bişeymiş öyle ya. keşke bizde de olsaydı. tüp ve elektrikten tasarruf olurdu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?