BİRİKİMCİ HATUNLAR

Bizim kredi kartida genelde bu civarda geliyor ama bizde taksitte yok malesef
Bu aydan sonra dikkat etmemiz gerek genel olarak market ve benzin agirlikli oluyor
benzinden kısamazsın markete dikkat etmek lazım galiba. bizim markete 500 gitmiş kıssam kıssam 200 kısarım yani 3600 un içinde cüzi bi miktar.

aynen aslında bunlar hep 4. 5. taksitler kasım ayından sonra bitse de rahatlasam... bilgisayar ve tatil taksidi bir milyara yaklaşıyor zaten. vadelimden çekmedim canım. 10 gün önce falan hesabımdaki paradan 500 tl vadeli hesabıma aktardım. ay sonunda para kalırsa biraz daha aktarıcam demiştim burdaki kızlara ama kalmadı maalesef.

benzin baya gitmiş yav.. ama kısılabilecek bişey göremedim ben.. sıkma canını
aynen benzin ayda 500 tutuyor ona yapacak bir şey yok. 250 tl de memlekete gittik geldik ondan 700 ü geçti.

inşallah olur canım hadi bakalım

çamaşır bulaşık çok mu yıkanıyor acaba makinalar haftada kaç kere çalışıyor canım
Bulaşık makinesi 2 ya da 3 günde 1 çalışıyor . Çamaşır haftada 2-3 kez çalışıyor o da renkli-beyaz-bebeğiminkiler olarak sadece cuma ya da cumartesi. Balkon yıkamıyoruz kendimiz de normal yıkanıyoruz günde 3 kere duşa girmiyoruz yani anlamadım gitti. Bu arada apartmandan birine 190 tl diğerine 110 gelmiş bize de 60 gelmiş bu ay vanaları kısmama ve 1 haftası tatilde olmamıza rağmen..

Hedefine ulaştın canım tebrik ederim bundan sonra yapacağın her biten taksit tutarı kadar 500 tl nin üzerine eklemek

Bence ölek ya

İnşallah olur canım hayırlısı ise

Valla biz açtık dün hem yatalak annem var hem de 2 yaşına girecek bir kızım bir de ben sürekli üşüyen cinstenim hemen açıyorum ekimde ama bence kasım çok geç olmaz mı ???
havalar birden soğudu küçük çocuk ve hasta olan evlerde şu an açılabilir
walla kasım biraz ütopik oldu, öğlen dışarı çıktığımda anladım, dondum resmen hava buzzz gibi.
zaten acayip üşüyen bir tipim. hasta olup doktora ilaca vermektense açarım kemiklerim ısınsın.
daha kombi bakımı da yaptırmadık

Aaa biz hala pijamasız yorgansız yatıyoruz pikeyi bazen üzerimize örtüyoruz . Bizim doğalgaz yakmamıza çok var galiba
güneyde misiniz

damla cikolata günaydın canım. bunca çabaya üzüldüm ya. sen iyisi mi doldur küveti ağzına kadar uzan içinde şöyle bi ohh boşver:))

aynen canım yaaa, boşverdim artık tasarrufu falan, oluruna bırakayım bu ay bakalım bu sefer ne gelecek :)))

aaa 60 mı geldi faturan? e iyi maşallah 40 tl tasarruf etmişsin canım...geçen ay 100 dü demiştin di mi?

baktım tasarruf edemiyorum, birikime odaklanacağım ben de artık..mutfak masraflarını düzene soktum sayılır, bundan sonra idareli devam edip birikimle uğraşayım bari :)))

güneydoğudayız

amin canım inşallah

oooo 190 mıı çok valla çok şaşırdım yaa bende 2 güne bir bulaşık makinası çalışıyor haftada 3 kerede çamaşır makinası. siyahlar beyazlar ve renkliler olarak

Felaket soğuk var valla dışarda Kışlık giymeden çıkılmaz.. Mecburen yaktım valla 30 da da olsa yanıyor kombi kızım da annem de hasta olmasın inşallah...

Bizdde bu yıl bakım yaptırmadık ama açtım valla napiimm..

bizim kombi çok eski ya geçen sene de bakım yaptırmadık. bu sene yaptırmak şart. yazın bile sıcak su da sorun yaşadık hep, aç kapa yapıp idare ettik ama kışın soğuklarda birşey olur falan ortada kalırız diye yaptıralım diyorum.
ev sahibi kombi de arıza olursa üstlenmiyor bir de onun için mecburiyet bizimki

bizim kombinin bu 3. kışı olacak geçen kışa girmeden yaptırmıştık bir daha baktırmadık.. Aslında 6 ayda bir olmazssa yılda bi defa yapılmalıymış ama açıkçası çokta dikkat etmedik aldığımızdan beri

Kiracılar bakımlarını kendisi mi yapıyor ? ev sahibi demirbaş diye mi bakım yaptırıyor ??

benim ilk kiracılık deneyimim normali tabiki böyle değildir, babam mesela kiradaki evinin her sene kombi bakımını yaptırır demirbaş diye. ama bizm ev sahipi sağolsun fazlasıyla tuhaf
6 yıl önce evi tutarken bakım yaptırdı verdi, kontrata da kombi arızası kabul edilmiyor diye yazdı.
ilk kış kombi arıza yaptı 270 TL masraf çıktı. eee ben bakım yaptırıp verdim dedi, tam kış ortası 1 hafta kombi çalışmadı evde. sonra biz mecburen yaptırdık ev buz gibi, ufo yeterli olmuyor. sonra zar zor kiradan karşılamaya ikna ettik. değişen parçayı bile istedi o kadar garipler. ama bir daha kabul etmem böyle masrafları dedi. çok şükür sonrasında böyle büyük bir sorun olmadı ama yazın suyu bile ısıtmaması beni panikletti. yaza kadar oturacağız burada yine kış ortası aynı sorunu yaşamak istemiyorum.

Bende 1 yıl kiracıydım o dönemde bakımını bize yaptırdı ev sahibi.. Şimdi benim kiracılarım var o yüzden sordum bakımını biz mi yaptırıcaz demirbaş olarak yoksa onlar mı diye

bugün 100 lira halılarımı yıkattım ona verdim.
kasaba 56 lira ödedim.
market alışverişi 20 lira.
Biraz harcamalı olmuş ama gerekli şeyler canım hepsi ben de annemi uğurladım ama çok harcamalı saçma sapan bir gün oldu. Uçağa geç kalıyorduk taksiye 25 tl eşimin arkadaşlarına da eşim 50 tl vermiş anneme vermeyi düşündüğüm 100 tl yanımda kaldı bu arada. Öff saçma bir gündü demiş miydim

fuzuli harcama olaraktan 13 lira dışarda yemeğe verdim. yemesem de olurdu ama her zaman yaptığım şey değil deyip kendimi avutuyorum:) dediğin gibi hepsi gerekli harcamaydı.
annen şehir dışından mı geliyor çocuğa bakmaya?
o 50 lira ne anlayamadım. eşin arkadaşına borç mu vermiş napmış? ay çok soru sordum:))
neyse 100 lira yanına kalmış bişey olmaz. annene gelecek sefer verirsin artık.
hediye bilezik işini erteledin mi canım bu arada?

bu doğalgaz ne güzel ucuz bişeymiş öyle ya. keşke bizde de olsaydı. tüp ve elektrikten tasarruf olurdu.

Kızlar

markete gittim fasulye , süzme yoğurt ve dolmalık fıstık aldım. 30.88 tuttu multinet karttan aldım. 3 tl de aşure kabına nakit verdim.. Bütün gün tek harcamam bu kadar.

5 tl de kumbaraya bozuk atıcam birazdan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…