BİRİKİMCİ HATUNLAR

kızlar, resmen seri lavaş üretimine geçtim, yalnız şuan yaptıklarım efsane oldu...
içine kepek unu koydum ve bu sefer kuru maya da ekledim, incecik ama yumuşacık olmuşlar, ekmek almam ben artık marketten falan :))))

Hah hatırladım evet şuan Canım ay kusura bakma valla . Senin maaş bana az gelmişti ne yalan söyliyim. Çünkü ben ayda 130 saat çalışarak asgari ücret alıyorum demiştim hatırladın mı günde 5 saat filan oluyordu . Ama maaşı yüksekti senin durumda maaş kötüydü ondan sana boşver demiştim

:)))))) sıkıntı yok tatlım, ben maaş için düşünmemiştim, zaten son 10 yıldır 3.5-4 bin tl altına çalışmadım, 700 tl lafı bile edilemeyecek bir rakamdı, amacım sadece evde bir şeyler yapıp 3-5 kuruşta kenara atmaktı ama haklıydınız, bana göre değildi o iş, daha önce hiç deneyimlemediğim bir alandı, ben gelemem karşıdan bağırıp çağırıp küfür eden tiplere...hatta sen demiştin çok kötü konuşanlar oluyor diye...ama senin deneyimin varmış, itirazları karşılama, ve bu tarz durumlara karşı vardır taktiklerin...ben ya karşımdakine onun gibi cevap verir, ya da telefonu kapatır sinirden ağlarım falan, alttan alıp konuşmayı sürdüremem...

Ayy ben Aveayken liseden mezun oldum o ara ünv sonuçlarını bekliyordum orada haftalık 70 tl ye çalışmaya başlamıştım sene 2011 mi neydi çok fenaydı varya bir müşteri üzerime yürümüştü hakaret küfür ne ararsan vardı ki o ara Avea kötüydü zAten müşteri hizmetlerine bağlanmak şirket telefonumdan bile çok zordu . Sonra ünv kazandım her yaz tatili gittim çalıştım orada. Sonra ünv de part time koçtaşta başladım orası mükemmeldi holding sonuçta sonra part çalışıp asgari ücret üzerine tam sigorta mis gibiydi . Ünv bitti nişanlandım işten ayrılıp başka şehirde olacağımızı bildiğimden orada para bitirktirmeye başladım 6 ay full çalıştım. Full time çalışırken 2000 tl maaş alıyordum. Günlük 8 saat mesai . Full ve part toplam 2 sene çalıştım 42.000 tl biriktirdim arabam oldu işten ayrıldım evlilik nedeni ile 6500 tl tazminat aldım Temmuz'da. Öyle işte bu işte 2000 tl duydum yA ondan okey dedim.

iyi yapmışsın, bence kesinlikle denenmeli,evden çalışmak gibisi yok, büyük rahatlık, hayırlı olsun şimdiden :))))

iyi yapmışsın, bence kesinlikle denenmeli,evden çalışmak gibisi yok, büyük rahatlık, hayırlı olsun şimdiden :))))
Evden çalışmak bence zor olacak çünkü belirli kurallar Yok ya hani bi rahatlık olur gibi . Zaten adamda söyledi evden çalışmak zordur diye . Sence becerebilir miyim

iyi akşamlar hanımlar
migrosun peynirlerde 1 alana 2.si %50 indirimli kampanyasını son anda yakaladım
2 paket süzme 2 paket ezine peynir aldım 40 lira yerine 27 lira ödedim
bunlar bize baya gider
başka da harcamam yok

damla cikolata canım lavaş tarifini isterim, pratik şeyleri ben de severim
Canim mesajını görüp hemen girdim, belki yarın falan yapmak istersin..

2 su bardağı un, 1 tatlı kaşığı tuz,1 çay kaşığı şeker, 1 pk kuru maya, 1 su bardağı ılık su, 1 yemek kaşığı sıvıyağ. Ben birazda kepek unu koydum göz kararı 2-3 yemek kaşığı gibi, inanılmaz lezzet verdi ama isteğe bağlı tabi...
Hamuru karıştırıp yumuşak bir hamur elde ediyoruz,1 saat dinleniyor, sonra oklava ile ince açıp, iyice ısınmış teflon tavaya atıyoruz,pişiriyoruz.pisirirken yaklaşık 1.5 dakikada bir diğer tarafını ceviriyoruz.yaklasik 5-6 çevirmeden sonra kıvamında pişmiş oluyor..tüm gün farklı tariflerle lavaş ve bazlama yaptım en güzeli bu oldu.maya yoksa sadece un,su,tuz ve sıvıyağ ile de yaptım, o da gayet güzel oldu..eşim çok beğendi, yaparım artık sık sık...afiyet olsun şimdiden..

Canım çooookkk teşekkürler zahmet oldu,afiyet, şifa olsun

Kızlar
Alışverişe gittik bugün
Kızıma sor ayakkabı 170 lira
eşime bot ve kızıma ayakkabı aldık flo dan çekimiz vardı 175 liralık üzerine 25 lira ödedik..
carrefourdan da pipet , 2 kutu deterjan (birisi komşum için ) ve çikolata aldık oraya da 87 lira verdik.
Tekzenden silikon ve ıvır zıvır aldık..
Dışarda yedik dönüşte oraya da 45 -47 civarı ödedik
Toplamda 400 lirayı geçtik

Eve gelince 20 lira kumbaraya attım..

günaydın birikimci hatunlar :)) güzel bir hafta dilerim hepimize..

dün gelemedim buralara, inanılmaz yoğun bir gün geçirdik.
dün sabah şehir dışına çıkmak üzer cumartesi gecesinden program yaptık..sabah 6 da kalkıp hazırlanıp yola düştük, yaklaşık 2,5-3 saatlik bir yolculuktan sonra ulaştık..sözde kahvaltı yapıp gezip akşamüstü dönecektik, gittik bir güzel kahvaltımızı yaptık, bol bol her yeri gezdik akşamüstü 5 gibi dönecekken, çok güzel ve keyifli bir balık restoranın önünden geçerken hadi içeri bi bakalım dedik, nasıl güzel bir mekandı, canlı müzik, fasıl vardı, kocaman bir bahçesi, bahçede mandalina ağaçları vardı, dayanamadık oturduk... garson çocuklardan bir pansiyon ayarlamalarını istedik, gece 12 ye kadar oldukça eğlendik, 12 de pansiyona geçtik yattık, sabah 5 gibi kalkıp döndük evimize... eşim duşunu alıp hazırlanıp işe gitti, ben de makinaya çamaşır attım, haftasonu halı yıkamacıyı aramıştım, bugün akşamüstü gelip alacaklar, halıları süpürüp ortalığı toplayıp markete gideceğim..Acayip yorgun hissediyorum, dayak yemiş gibiyim, bugün akşamı zor ederim..

dünün bize masrafı:
100 tl 2 kişilik van kahvaltısı
150 tl civarı gidiş dönüş mazot
320 tl restoranda içkili yemek
45 tl öğleden sonra bir kafede dondurma,soda,türk kahvesi
20 tl gidiş dönüş yolda su, soda, nescafe, enerji içeceği
100 tl tek gece konaklama pansiyon ücreti

toplamda 700 tl uctu gitti... paranın sadece adı var..çok şükür keyifliydi, arada yapmak gerekiyor, ayda bir bu tarz bir masrafı yapıyoruz maalesef...

şimdilik bende durumlar bu şekilde, sizler nasılsınız? neler yaptınız?

Evden çalışmak bence zor olacak çünkü belirli kurallar Yok ya hani bi rahatlık olur gibi . Zaten adamda söyledi evden çalışmak zordur diye . Sence becerebilir miyim

kesinlikle kolaylıkla becerirsin canım, hiç sıkıntı yapma kendine...

Canım çooookkk teşekkürler zahmet oldu,afiyet, şifa olsun

rica ederim canım, afiyet olsun size de şimdiden...

ohh, iyi günlerde kullanın canım aldıklarınızı, kumbaraya da atmayı ihmal etmemişsin, bereketli olsun inşallah

ohh, iyi günlerde kullanın canım aldıklarınızı, kumbaraya da atmayı ihmal etmemişsin, bereketli olsun inşallah

Sağol canım hepsi lazımdı napalım Fıstığıma spor ayakkabı almayı çok istiyodum iyi oldu Kış geliyor daha kendime bişey almak nasip olmadı ama kızımla eşim ayakkabı alışverişlerini toparladılar şükür..

Allah bozmasın canım ağzınızın tadını :)) ben de giremedim hafta sonu yoğundu benim ev işleri ile geçti bizde hayat durdu valla aslında kızım öğle uykusundayken eşimle sinemaya gitmek istiyordum ama kayınvalidem hafta sonları bizim evde tatil yapıyor valla sabah biz 7 de uyanıyoruz en geç o 9 da uyanıyor kızım uyurken öğlen 12 gibi bakıyorum o da uyumuş neyse öyle bir hafta sonu işte annem gelince gelecek ay çıkarız biz de nasip olursa inşallah o bana kıyamıyor haftasonu da haftaiçi de ilgileniyor kızımla
ama resmen okurken içim gitti yaptıklarınıza keşke benim olsa bu arada sen lavaş yaptığın gün kv bazlama yaptı bazlama da müthiş birşey ya bence ekmek almaktansa bazlama yapılabilir ya da lavaş.

dün maaşlar yattı kızlar ben ev kredisi ve ihtiyaç kredisini ödedim akşama da bes kesilir bana kalıyor 130 tl gibi birşey bu da benim harçlığım olur. eşim de kk yatırır aidat ve faturalar da onda.kalanın bir kısmını(tahminen 1000 tl) birikime ayırırız. 500 tl filan kalır sanırım onu da eşim kendine harçlık yapar oldu da bitti

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…