günaydın birikimci hatunlar :)) güzel bir hafta dilerim hepimize..
dün gelemedim buralara, inanılmaz yoğun bir gün geçirdik.
dün sabah şehir dışına çıkmak üzer cumartesi gecesinden program yaptık..sabah 6 da kalkıp hazırlanıp yola düştük, yaklaşık 2,5-3 saatlik bir yolculuktan sonra ulaştık..sözde kahvaltı yapıp gezip akşamüstü dönecektik, gittik bir güzel kahvaltımızı yaptık, bol bol her yeri gezdik akşamüstü 5 gibi dönecekken, çok güzel ve keyifli bir balık restoranın önünden geçerken hadi içeri bi bakalım dedik, nasıl güzel bir mekandı, canlı müzik, fasıl vardı, kocaman bir bahçesi, bahçede mandalina ağaçları vardı, dayanamadık oturduk... garson çocuklardan bir pansiyon ayarlamalarını istedik, gece 12 ye kadar oldukça eğlendik, 12 de pansiyona geçtik yattık, sabah 5 gibi kalkıp döndük evimize... eşim duşunu alıp hazırlanıp işe gitti, ben de makinaya çamaşır attım, haftasonu halı yıkamacıyı aramıştım, bugün akşamüstü gelip alacaklar, halıları süpürüp ortalığı toplayıp markete gideceğim..Acayip yorgun hissediyorum, dayak yemiş gibiyim, bugün akşamı zor ederim..
dünün bize masrafı:
100 tl 2 kişilik van kahvaltısı
150 tl civarı gidiş dönüş mazot
320 tl restoranda içkili yemek
45 tl öğleden sonra bir kafede dondurma,soda,türk kahvesi
20 tl gidiş dönüş yolda su, soda, nescafe, enerji içeceği
100 tl tek gece konaklama pansiyon ücreti
toplamda 700 tl uctu gitti... paranın sadece adı var..çok şükür keyifliydi, arada yapmak gerekiyor, ayda bir bu tarz bir masrafı yapıyoruz maalesef...
şimdilik bende durumlar bu şekilde, sizler nasılsınız? neler yaptınız?
kesinlikle kolaylıkla becerirsin canım, hiç sıkıntı yapma kendine...
rica ederim canım, afiyet olsun size de şimdiden...
Bereketli olsun inşallah hedefinizi tutturursunuz.3000 tl birikime attım Allah bereket versin
Hedef 2018 Mart ayı dahil bu ayla birlikte 18000 tl kenara koyabilmek.
Hakkında hayırlısı olsun inşallah. İnsan korkuyor tabi bu devirde. Balık mevsimi zaten dışarıdan daha az maliyetli olurAyy Canım ya ne kadar keyifliymiş ben senin adına mutlu oldum burada . İş meselesinden vazgeçtim . Çünkü bilgisayarımıza uzaktan bağlanıp program kuracaklar ya işte o beni korkuttu belki arka plana bizim bilmediğimiz şeyler filan yüklerlerse diye. Bugün öğleden sonra arayacaklar istemediğimi haber vereceğim. Onun dışında eşim dün göreve gitti bende arkadaşım ve kardeşini davet ettim dün akşam 21:00 e kadar bendeydiler Puaça vardı yanına A101 den hazır pasta aldım 10 tl verdim. Marketten azıcık domates salatalık soğan aldım 5 tl de oraya verdim . Eve geldim kızlar geldiler onlarda çiğ köfte almışlar bayılırım bende ona yedik oturduk öyle işte . Bugünde akşama kadar evdeyim akşam o arkadaşıma gidicem oturucaz yemeğe gel dedi ama yemeğe gitmem galiba . Ona yaptığım keki öğreticem inşallah . Salı günü başka bir arkadaş davet etmişti komşunla gündüz oraya oturmaya gidicez akşama evde olurum. Çarşamba akşam inş sağ Salim eşim gelecek onu bekleyip gidip tugaydan alırım öyle bizde durumlar böyle işte . Eşim gelince bizde rakı balık yapmak istiyoruz ama malum yaşadığımız şehirde o imkan Yok bizde evde yaparız dedik bakalım heveslendik
Dışarda yeriz ama alkol olmayacak bizde evde yiyelim birer kadeh içelim keyif yapalım iyi olur dedik bakalım . Normalde haftada 1 balık diyoruz zAten .Bereketli olsun inşallah hedefinizi tutturursunuz.
Hakkında hayırlısı olsun inşallah. İnsan korkuyor tabi bu devirde. Balık mevsimi zaten dışarıdan daha az maliyetli olur
mekan olsa daha iyi tabi ama olmayınca naparsın :))
canım benim yaa, hiç özenme,sende bir bebiş büyütüyorsun kolay değil tabi, seneye başlarsınız gezmelere...Allah bozmasın canım ağzınızın tadını :)) ben de giremedim hafta sonu yoğundu benim ev işleri ile geçti bizde hayat durdu valla aslında kızım öğle uykusundayken eşimle sinemaya gitmek istiyordum ama kayınvalidem hafta sonları bizim evde tatil yapıyor vallasabah biz 7 de uyanıyoruz en geç o 9 da uyanıyor kızım uyurken öğlen 12 gibi bakıyorum o da uyumuş neyse öyle bir hafta sonu işte annem gelince gelecek ay çıkarız biz de nasip olursa inşallah o bana kıyamıyor haftasonu da haftaiçi de ilgileniyor kızımla
ama resmen okurken içim gitti yaptıklarınıza keşke benim olsabu arada sen lavaş yaptığın gün kv bazlama yaptı bazlama da müthiş birşey ya bence ekmek almaktansa bazlama yapılabilir ya da lavaş.
dün maaşlar yattı kızlar ben ev kredisi ve ihtiyaç kredisini ödedim akşama da bes kesilir bana kalıyor 130 tl gibi birşey bu da benim harçlığım olur. eşim de kk yatırır aidat ve faturalar da onda.kalanın bir kısmını(tahminen 1000 tl) birikime ayırırız. 500 tl filan kalır sanırım onu da eşim kendine harçlık yapar oldu da bitti
Sağol canım hepsi lazımdı napalım Fıstığıma spor ayakkabı almayı çok istiyodum iyi olduKış geliyor daha kendime bişey almak nasip olmadı ama kızımla eşim ayakkabı alışverişlerini toparladılar şükür..
3000 tl birikime attım Allah bereket versin
Hedef 2018 Mart ayı dahil bu ayla birlikte 18000 tl kenara koyabilmek.
Ayy Canım ya ne kadar keyifliymiş ben senin adına mutlu oldum burada . İş meselesinden vazgeçtim . Çünkü bilgisayarımıza uzaktan bağlanıp program kuracaklar ya işte o beni korkuttu belki arka plana bizim bilmediğimiz şeyler filan yüklerlerse diye. Bugün öğleden sonra arayacaklar istemediğimi haber vereceğim. Onun dışında eşim dün göreve gitti bende arkadaşım ve kardeşini davet ettim dün akşam 21:00 e kadar bendeydiler Puaça vardı yanına A101 den hazır pasta aldım 10 tl verdim. Marketten azıcık domates salatalık soğan aldım 5 tl de oraya verdim . Eve geldim kızlar geldiler onlarda çiğ köfte almışlar bayılırım bende ona yedik oturduk öyle işte . Bugünde akşama kadar evdeyim akşam o arkadaşıma gidicem oturucaz yemeğe gel dedi ama yemeğe gitmem galiba . Ona yaptığım keki öğreticem inşallah . Salı günü başka bir arkadaş davet etmişti komşunla gündüz oraya oturmaya gidicez akşama evde olurum. Çarşamba akşam inş sağ Salim eşim gelecek onu bekleyip gidip tugaydan alırım öyle bizde durumlar böyle işte . Eşim gelince bizde rakı balık yapmak istiyoruz ama malum yaşadığımız şehirde o imkan Yok bizde evde yaparız dedik bakalım heveslendik
Çok haklısın canım biz de gittiğimiz yere kızımla gidiyoruz da çok yaramaz olduğu için 5 kat yorulup genelde alacaklarımı unutup geri dönmüş oluyoruzcanım benim yaa, hiç özenme,sende bir bebiş büyütüyorsun kolay değil tabi, seneye başlarsınız gezmelere...
gerçi bebeğin çok ufak değil, çıkmıyo musunuz bebişle?
benim kardeşim zor bir hamilelik dönemi geçirdi ve neredeyse 9 ay yattı ama yatarken de kafayı yedi, alışık değil tabi, gezmeyi çok sever, sonra bebiş doğdu 3 aydan sonra sardı sarmaladı her yere bebişle gitti, hatta 1,5 yaşına gelmeden yurtdışına bile götürdü bebeğini, neredeyse tüm avrupayı gezdiler..zor olmuyor mu dediğimizde , emiyor, uyuyor hiç zor değil, çok mutluyuz dedi hep...hatta annem bayaaa söylendi o dönem çocuğu hasta edecek diye, maşallah 1 gün bile hasta olmadı bebek...öte yandan eşimin kuzeni bir ablamız var geç yaşta oldu bebeği, o da korkudan mikrop kapar, huzursuz olur diye bebeği hiç çıkarmadı evden, şimdi ne zaman dışarı çıksalar çocuk ya faranjit,ya larenjit..mutlaka akşamına yüksek ateş,ishal,kusma vb acile gidiyorlar...belki de biraz alıştırmak lazım bebişleri dışarıdaki hayata...gerçi benim bebeğim yok, olsa ne yaparım onu da bilemedim..belki fikir değiştirir seneye de biz bir bebiş yapar,siz gezerken ben de evi beklerim :))) sırayla bu işler :))))
bereketli olsun maaşınız inşallah, dünden sonra benim de 3 haftalık kemer sıkma sürecim başlamış bulunmakta :)
çalışınca da zor oluyordur, haklısın tatlım...şimdi kış da geldi, akşam erken oluyor, insan tv karşısında mayışıp erkenden yatağa süzülmek istiyor..seneye yaza bol bol gezersiniz inşallah..ben artık pek düşünmüyorum tam zamanlı çalışmayı, ama kısmet tabi bu işler, bakalım zaman ne gösterecek...Çok haklısın canım biz de gittiğimiz yere kızımla gidiyoruz da çok yaramaz olduğu için 5 kat yorulup genelde alacaklarımı unutup geri dönmüş oluyoruzonsuz bir yere gitmek de istemiyoruz gitmiyoruz o yüzden. Akşamları erken yatıyor hatta ben de en geç 10 da yatıyorum :)) o yüzden gündüz iş akşam uyku derken geçip gidiyor günler inşallah dediğin gibi sırayla tabi ama işe filan girme kendin bak bebeğine bir düzeniniz olur böylece istediğin yere götürür istediğin gibi büyütsün inşallah.
Canım inşallah bereketli olur yoksa kalan 650 tl ile bir ay zor geçer yanisıkalım kemerleri bakalım altın da alamıyoruz gerçi hayırlısı..
Aynen Canım bizim korkularımız biraz daha başkaydı açıkcası . Gündem şuan çok farklı ve eşimin mesleği allah korusun suistimale gelebilir birşey bilgisayarımıza bir belge atarlar ve biz kendimizi anlatamayız diye korktum açıkcası.çalışınca da masraf bitmiyor biz hanımlar için, almadan da olmuyor, inşallah güzel, hesaplı hoşuna giden bir şeyler bulur, tamamlarsın alış verişlerini canım...
Allah bereket versin, hedeflerine ulaşman dileğiyle canım...
canım yaa, çok sağol, darısı başınıza inşallah...
aydan bir bi program yapmadan ayı bitiremiyoruz..değişiklik gerekiyor ayda bir de olsa...
evden çalışma fikri çok güzel olmasına karşın maalesef çok yaygın bir sistem olmadığı için kafada soru işaretleri bırakıyor..aynı mevzu için ben de endişelenmiştim hatta eşime demiştim başlamadan önce tüm dosyalarımı belleğe alıp bilgisayarı boşaltayım,uzaktan erişimle dosyalarımı kurcalamasınlar diye...
sağlık olsun, içine sinmediyse boşver tabiki, daha iyileri çıkar mutlaka karşına..
eşine de Rabbim kolaylık versin, sağsalim dönsün yuvasına inşallah
Allah korusun, sıkıntı tabi, uzaktan erişim olunca ne olacağını bilemiyorum ben de...dediğim gibi, hayırlısı neyse o olsun, daha iyileri elbet denk gelir...Aynen Canım bizim korkularımız biraz daha başkaydı açıkcası . Gündem şuan çok farklı ve eşimin mesleği allah korusun suistimale gelebilir birşey bilgisayarımıza bir belge atarlar ve biz kendimizi anlatamayız diye korktum açıkcası.
İnşallah Canım ya kısmet hayırlısı diyorum artık birşey olsun diye diretmiyorum hiç. Eşim görevde şimdi msj atmış ödemelerimizi yapmış çok şükür yA kenara 1000 tl para attık . Elimize kalan 700 tl 4 e böldüm haftada 175 tl harcama yapmam lazımAllah korusun, sıkıntı tabi, uzaktan erişim olunca ne olacağını bilemiyorum ben de...dediğim gibi, hayırlısı neyse o olsun, daha iyileri elbet denk gelir...
yeter bence canım, benim haftada 100 tl gidiyor sigara,su hariç...şayet büyük bir eksik yoksa, çay,zeytinyağı,tereyagı , et , deterjan vs gibi...
İnşallah Canım ya kısmet hayırlısı diyorum artık birşey olsun diye diretmiyorum hiç. Eşim görevde şimdi msj atmış ödemelerimizi yapmış çok şükür yA kenara 1000 tl para attık . Elimize kalan 700 tl 4 e böldüm haftada 175 tl harcama yapmam lazım. Tüm ödemelerin toplamı 3597 tl 5400 tl maaş yatmıştı . Elimize kalan 1800 tl di. Eşim göreve gittiği için ona alışveriş yaptık yiyecek ben dün 15 tl harcadım birde benzin aldım toplam 88 tl harcamışız . Şuan kalan 1700 tl gibi birşey . Kenara 1000 tl attık haftalık 175 tl ile idare edicem allah bereket versin yA . Kıyafet harcamamız Yok herşey var . Bu para sadece yiyeceğe gidecek yeter mi acaba
Deterjan A101 den beyazlarım için sıvı alıcam tursil 15 tl ye düşmüş bi onu birde fairy alıcam Ordu evinden 72 kapsül 30 tl 2 haftaya bölüp alabilirim çok acelesi Yok . Zeytinyağı sıvı yağ tereyağı var pirinç bulgur fasulye nohut çay bunların hepsi mevcutyeter bence canım, benim haftada 100 tl gidiyor sigara,su hariç...şayet büyük bir eksik yoksa, çay,zeytinyağı,tereyagı , et , deterjan vs gibi...
yeter o zaman rahatlıkla...Deterjan A101 den beyazlarım için sıvı alıcam tursil 15 tl ye düşmüş bi onu birde fairy alıcam Ordu evinden 72 kapsül 30 tl 2 haftaya bölüp alabilirim çok acelesi Yok . Zeytinyağı sıvı yağ tereyağı var pirinç bulgur fasulye nohut çay bunların hepsi mevcut
Bende öyle düşündüm tabi ekstra birşey çıkmazsa . Eşim göreve gidince sokağa çıkmıyorum pek çıkmayınca da pek para harcamıyorumyeter o zaman rahatlıkla...
kadının çalışması da kapitalist sistemin parçası canım herşey çok pahalı biz sadece eşimin maaşı olsa birşeye yetişemezdik valla ev alamazdık zaten de terayğı veya kaliteli bir sucuk bile yiyemezdik o derece zor yaşam şartları. geçen gün kahvaltımıza bakıyorum tereyağı bal filan hepsi iyisi olsun diye pahalı.bide biri paylaşmış sosyal medyada sofrada margarin filan. ya gerçekten çok zor düşük maaşla beslenemiyor bile insanlar.çalışınca da zor oluyordur, haklısın tatlım...şimdi kış da geldi, akşam erken oluyor, insan tv karşısında mayışıp erkenden yatağa süzülmek istiyor..seneye yaza bol bol gezersiniz inşallah..ben artık pek düşünmüyorum tam zamanlı çalışmayı, ama kısmet tabi bu işler, bakalım zaman ne gösterecek...
benim de 3 hafta için 1000 tl kaldı dünden ve tüm ödemelerden sonra...kredi kartı borçları sıfırlandı neyseki..bende sigara var tabi, o da dezavantaj.. 250 civarı sigaraya, 150 tl de halı yıkamaya gider, kalır bana da 600 tl..bir süre markete gitmeyi düşünmüyorum artık, evde her şey var, onlarla idare edip 2 hafta harcamasız geçiririm gibi...uzun süredir ertelediğim misafir ağırlama planım var ama çok pahalıya patlıyor misafir ağırlama, belki bu ayı da atlatırı öyle kabul ederim...ama daha önemlisi ara ara dişim sızlıyor, bi dişçi ziyareti kapıda gibi gözüküyor, o da gözümü korkutuyor...
hahahah o zaman kv gibi sayıp duracaksın canım 7 bazlama yaptı diyelim yiyoruz kahvaltıda diyor 3ü yendi 4 tane kaldı.e sonra insan utanıyor yemeyesinirliportakal canım cumartesi ben de bazlama yaptım lavaş ile birlikte, aynı hamurdan tutuluyor zaten..büyük yapmadım kolay pişsin diye, ufak lahmacundn biraz büyük boyutta yaptım, hatta yaparken bi dünya söylendim, insanlar bu kadar kolay bir şeyi neden evde yapmaz da çocuklarına fırından katkı maddeli ekmek alır yedirir diye, sonra eşim geldi, tüm gün ıuğraşarak yaptığım tüm bazlama ve lavaşları bir çırpıda yedi yuttu, ben de düşündüm ve dedim ki yapılmaz bu iş, ben tüm gün uğraştım, tek kişi oturdu hepsini yedi, kalabalık aileler nasıl yapsınlar diyerek hak verdim fırından ekmek almalarına :))))))
çalışınca da masraf bitmiyor biz hanımlar için, almadan da olmuyor, inşallah güzel, hesaplı hoşuna giden bir şeyler bulur, tamamlarsın alış verişlerini canım...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?