Kızlar
Alışverişe gittik bugün
Kızıma sor ayakkabı 170 lira
eşime bot ve kızıma ayakkabı aldık flo dan çekimiz vardı 175 liralık üzerine 25 lira ödedik..
carrefourdan da pipet , 2 kutu deterjan (birisi komşum için ) ve çikolata aldık oraya da 87 lira verdik.
Tekzenden silikon ve ıvır zıvır aldık..
Dışarda yedik dönüşte oraya da 45 -47 civarı ödedik
Toplamda 400 lirayı geçtik
Eve gelince 20 lira kumbaraya attım..
Karlı bir alışveriş olmuş
Flo çekini nereden edindiniz ?
bende sadece nar ekşisi kullanıyorum salatalara canım, hakkaten çok ucuzmuş, ben köylerden hakikialıyorum denk geldikçe, hatta annemde güzel buldukça alır... evde 5 kg civarı var şu an :)) ama mutlaka üzüm ve elma sirkesi de bulundururum, özellikle yaz turşuları gibi anlık yapılan turşular için...Günaydın hanımlar
dün indirimden indirime koşarak 3 market gezdim
madem fiyatlar bu kadar yükseliyor ben de inadına indirimsiz bişey almıyorum işte
Bime Kemal Kükrerin nar ekşisi gelmişti 8.95 onu aldım
ben salatalara limon sirke kullanmıyorum nar ekşisi seviyorum ama gerçeğini alıyorum nar ekşili sos değil ya kemal kükrer yada kühne alıyorum
Migrosta hindi ve tavuklarda %25 indirim vardı
hindi hiç denemedim hep mesafeli durdum ama protein açısından yüksek olduğunu ve tavuktaki gibi hormon vs işlemlerinin hindide olmadığını duymuştum denemek için aldım
750gr hindi göğüs 10 tl
migros markalı light ton balığı 6.95tl bunu da denemek için aldım dardanel üretiyormuş
sonra şoka gittim 3kg salatalık turşusu bidon şeklinde gelmiş
ben hep bimin turşusunu alıyorum ama küçücük hemen bitiyor büyük boy alayım dedim hem de fiyat olarak uygundu bizde zaten başka turşu yenmiyor
6.95tl verdim üreticisi de kemal kükrer
ay keşke ben de öyle köylerden hakikisini bulabilsembende sadece nar ekşisi kullanıyorum salatalara canım, hakkaten çok ucuzmuş, ben köylerden hakikialıyorum denk geldikçe, hatta annemde güzel buldukça alır... evde 5 kg civarı var şu an :)) ama mutlaka üzüm ve elma sirkesi de bulundururum, özellikle yaz turşuları gibi anlık yapılan turşular için...
indirimli aldıkça para daha da bereketleniyor gerçekten, ben de harcamalarımın çok azaldığının farkındayım...
kadının çalışması da kapitalist sistemin parçası canım herşey çok pahalı biz sadece eşimin maaşı olsa birşeye yetişemezdik valla ev alamazdık zaten de terayğı veya kaliteli bir sucuk bile yiyemezdik o derece zor yaşam şartları. geçen gün kahvaltımıza bakıyorum tereyağı bal filan hepsi iyisi olsun diye pahalı.bide biri paylaşmış sosyal medyada sofrada margarin filan. ya gerçekten çok zor düşük maaşla beslenemiyor bile insanlar.
sigara da pahalıya patlıyor tatlım misafir ağırlama da öyle.bence ertlememen gereken dişin.gerçekten inanılmaz masraflı ve önemli. cuma günü dişimin ağrısından yaşam enerjim çekildi resmen :/
hahahah o zaman kv gibi sayıp duracaksın canım 7 bazlama yaptı diyelim yiyoruz kahvaltıda diyor 3ü yendi 4 tane kaldı.e sonra insan utanıyor yemeyeonca işin arasında hamur yoğurup pişirmek filan zahmetli ama gerçekten hem uygun hem sağlıklı dışardan almaya göre
Vallahi çalışsam eminim ki daha çok masrafım olurduŞimdi idare ediyorum , almak yerine çoğu şeyi kendim yapmaya çalışıyorum.. Fazla kıyafet alışverişi de yapmam... Hamilelik ve sonrasında 33-34 kg civarında almıştım... O dönemde zorunlu ihtiyaç hariç kıyafet kesinlikle almıyordum aldığım herşey de hamile kıyafetleri oluyordu.. doğum yaptıktan sonra 1 yıl o kıyafetlerle idare edebildiğim kadar ettim edemediğimde de yine hamile reyonundan giyindim sonra da inat edip rejim yaptım zayıflıyorum diye almadım
Şükür ki şu an 42 kilo verdim.. Evlendiğim halime dönmeme 5-6 kilo kaldıYine o 5 kg ı verene kadar fazla kıyafet almayı düşünmüyorum zaten kiloluyken olmayan herşeyim şu an oluyor
Bu aralar bi kot almam lazm sadece bir de kışlık bir bot .. En acil onlar şu an ama tabi gardorobumda br sürü eksiğim var ama idare edilir şeyler
aslında kuruluyordur haftasonları pazar günleri yakın köylerde pazarlar? ben çok seviyorum köy pazarı gezmeyi, nar ekşisi, koruk suyu, zeytinyağı, yumurta almak çok keyifli oluyor...ben de hep indirimlileri alıyorum, bu yaz çok fazla barbunya , nohut ve kurufasulye stokladım, kışın elimin altında çok pratik oluyor, hatta barbunya ve zeytinyağlı kuru fasulye yaparken elimin altında hazır olsun diye buzluğa havuç bile koydum bol bol, çok pratik oluyor,misafire ya da kendimize yapmak iyi oluyor, hem elimin altında hazır hem de indirimden oldukça hesaplı almış oluyorum...ay keşke ben de öyle köylerden hakikisini bulabilsem
ben de çok azalttım sadece indirimli alışveriş yapıyorum nasılsa stoklu gittiğimden acil ihtiyacım olmuyor param da bereketleniyor dediğin gibi
Koruk suyuna bayılırımmmnaslında kuruluyordur haftasonları pazar günleri yakın köylerde pazarlar? ben çok seviyorum köy pazarı gezmeyi, nar ekşisi, koruk suyu, zeytinyağı, yumurta almak çok keyifli oluyor...ben de hep indirimlileri alıyorum, bu yaz çok fazla barbunya , nohut ve kurufasulye stokladım, kışın elimin altında çok pratik oluyor, hatta barbunya ve zeytinyağlı kuru fasulye yaparken elimin altında hazır olsun diye buzluğa havuç bile koydum bol bol, çok pratik oluyor,misafire ya da kendimize yapmak iyi oluyor, hem elimin altında hazır hem de indirimden oldukça hesaplı almış oluyorum...
kolay gelsin canım, şimdiden gözün aydın..Merhaba kızlar bende bugün çıkıcam yumurta ve bebe yağı ve yoğurt almayı planlıyorum başka herşey var evde. Bimden yoğurt alıcam onun o plastik kovasını atmıcam artık ev yoğurdu yaptırıcam bakalım inş . Arkadaşım kocasıyla kavga etmiş sabah sabah onu dinledim millet geçimsiz resmen yA. O kadar saçma sebeb ki anlam veremiyorum bu konuşmalara . Eşim görevden dönüyor akşama inşallah . Bende evi silip süpürüp çorba yapıcam gece yeriz
ben deeee, salatalara da çok yakışıyor, hatta bazen açar 1 kaşık içerim bile , o derece severim...Koruk suyuna bayılırımmmn
bebe yağı ben de çok kullanıyorum, hatta geçen aktardan çilek yağı aldım, bebe yağının içine karıştırdım, duşta son durulanmadan önce sürüyorum, vücutta uzun süre kalıyor miss gibi çilek kokusuMerhaba kızlar bende bugün çıkıcam yumurta ve bebe yağı ve yoğurt almayı planlıyorum başka herşey var evde. Bimden yoğurt alıcam onun o plastik kovasını atmıcam artık ev yoğurdu yaptırıcam bakalım inş . Arkadaşım kocasıyla kavga etmiş sabah sabah onu dinledim millet geçimsiz resmen yA. O kadar saçma sebeb ki anlam veremiyorum bu konuşmalara . Eşim görevden dönüyor akşama inşallah . Bende evi silip süpürüp çorba yapıcam gece yeriz
Aslında 2 gün önce aklıma gelseydi gratisin önünden geçmiştim o zaman oradan alırdım ama unuttum . Neyse markete bakayım inş vardır uygun bulurum . Hem kendime hem eşime kullanıcazbebe yağı ben de çok kullanıyorum, hatta geçen aktardan çilek yağı aldım, bebe yağının içine karıştırdım, duşta son durulanmadan önce sürüyorum, vücutta uzun süre kalıyor miss gibi çilek kokusu
çilek yağı da çok faydalı cildi nemlendiriyor, dinçleştirip sıkılaştırıyor, vazelinle karıştırıp ayak kremi el kremi yapıyorlarmış evde.. çilek yağını çok sevdim ben, tavsiye ederim canım :)Aslında 2 gün önce aklıma gelseydi gratisin önünden geçmiştim o zaman oradan alırdım ama unuttum . Neyse markete bakayım inş vardır uygun bulurum . Hem kendime hem eşime kullanıcaz
hatta geçen karnabahar yaparken ev kokmasın diye 1 cezve suya 5 -6 damla çilek yağı damlatıp altını ocakta yaktım,su ısındıkça miss gibi her yer çilek koktu :) çok amaçlı bir yağ :)Aslında 2 gün önce aklıma gelseydi gratisin önünden geçmiştim o zaman oradan alırdım ama unuttum . Neyse markete bakayım inş vardır uygun bulurum . Hem kendime hem eşime kullanıcaz
Bakayım bi kokusu bana nasıl gelecek şekerli mi kokuyoçilek yağı da çok faydalı cildi nemlendiriyor, dinçleştirip sıkılaştırıyor, vazelinle karıştırıp ayak kremi el kremi yapıyorlarmış evde.. çilek yağını çok sevdim ben, tavsiye ederim canım :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?