BİRİKİMCİ HATUNLAR

maşallah tatlım sana, süper kilo vermişsin, tebrik ediyorum azmini...ben seni çalışıyorsun sanıyordum, evdeysen süper :)
o kadar kilo vermişsin mutlaka mükafatlandırmalısın kendini :)))

Sağol canım çok kolay olmadı ama gitti hepsi şükür ki hatta şu an yine rejime başladım 1 kg a yakın verdim
Gitsin hepsi mümkünse

şu an 38 bedene giriyorum ama dar oluyo..Biraz daha verirsem hafif bollaşsın 38 pantolonlar bırakıcam bu işleri Gerçi vucudum almaya çok müsait bırakmamam lazım hiç

Mükafatlandırmayı inşallah kalan 4-5 kg gidince yapıcam Deri mont almayı planlıyorum

benim de almaya meyilli bir yapım var maalesef, ara ara spora yüklenerek dengelemeye çalışıyorum, yoksa yediklerime hiç dikkat edemiyorum maalesef... ben de hep ödül koyardım eskiden kendime, ama abartırdım 1 kg vereyim ayakkabı alacam gibi

İyi akşamlar hanımlar
a101de torkunun fermente sucuğu 2li 20 liraydı ihtiyacım da vardı aldım iyi oldu
ya kızlar ben çok mu alışveriş yapıyorum elimde sürekli poşet gören habire bişeyler alıyorsun diyor sinir oldum
ama ben tek tek indirimde buldukça alıyorum toplu alışverişten daha uyguna geliyor sonuçta

alım gücü acayip düştü insanlar artık sadece ihtiyaçlarını alıp çıkıyor 1 2 parça
yada gezip fiyatlara bakıp almadan çıkıyorlar çok görüyorum böyle
eskidendi o sepeti ağzına kadar doldurmalar

Bence çok almıyorsun hergün alışveriş yaptığın için öyle hissediliyor galiba . Bende ihtiyacım olanları alıyorum artık. Önceden şunuda alsam olur diyordum. Bende marketten turşu ekmek yumurta aldım 10 tl ödedim geldim aslında domateste yokmuş ama hiç fark etmedim ya neyse yarın eşimle dışarı çıkıcaz o zaman alırız dedim. Ev yoğurdu sipariş etmiştim dün ama yarın gelecekmiş yarın onu alırım

ben de öyle düşünüyorum onların bir günde aldığını ben aya yayarak alıyorum sonuçta hem de indirimli halde
ben de ihtiyaç dışı hiç birşey almıyorum hatta en son kasaya gitmeden aldıklarıma tekrar bakıyorum eleyeceklerim varmı ihtiyacım gerçekten var mı diye

Bende son zamanlarda liste ile çıkıyorum sanki o şekilde daha az harcama yapıyorum gibime geliyor

Bende son zamanlarda liste ile çıkıyorum sanki o şekilde daha az harcama yapıyorum gibime geliyor

selam kızlar dün 3 market gezdik önce kipadan kaşar sucuk tereyağı vs aldık bu arada nugget da aldım banvitin damla cikolata :) tuttu mu 150 tl.çıktık ordan şoka uğradık su aldık ordan çıktık sütçüden süt a101den de şampuan aldık 200 tl pişirilecek birşey yok içinde harcayıp döndük. ki indirim takip edip kaliteli şeyler almaya çalışıyoruz.
bu hafta canım çok sıkılıyor birşeyler yapasım var ama vaktim yok hayırlısı.
alışverişe liste ile gitmek çok mantıklı ayrıca aktüel takip etmek de önemli.
kafamı kurcalayan birşey var bu arada. size de danışayım. aylık tüm zaruri ödemeler yapıldıktan sonra elimizde ne kalırsa birikime atıyoruz. ve fuzuli harcama yapmıyoruz.ama bu defa ihtiyaç olan ama erteleyebildiğimiz ne varsa erteliyoruz.mesela kapalı ayakkabı ihtiyacım vardı işte giymek için ben converse ile geçiriyorum bu ara dönemi bot giyinceye kadar. eşim zaten fena bot ihtiyacı var ona dahi yanaşmıyor. (bu arada birikimle araba alacağız inşallah) şimdi ben düşündüm de birikime belli miktar belirleyip kalanı mutlaka harcayacağız diye şart mı koysam
yani bu ay elimizde kalan 500 tl bitecek ister üzerimize alalım ister bir yerde yemek yiyelim gibi? ne dersiniz kızlar?

Biz maaşımız yatınca faturalar ev kredimiz ev kiramızı yatırıyoruz ardından kalan paradan belli bir miktar köşeye atıyoruz geri kalanı 4 e bölüp o para ile geçinmeye çalışıyoruz. Bu ay 1000 tl attım fakat arabamın muayenesi vardı muayene için vergi borcumu ödemem lazımdı onu ödedik şimdi o paranın üzerinden mecbur oldu .​

peki elinizdeki paradan kalıyor mu kalırsa ne yapıyorsunuz canım?bizim de bu ay arabanın bakımı varmış bir de kış lastiği alınacakmış filan var öyle masraflar..düşününce şurda kalmış 2 maaş sonra zamlı maaş alacağız.

merhaba canım ben yoğurdu eskiden koca tencerede yapıyodum son 1-2 aydır yeni yöntem buldum. cam kavanozlara yapıyorum 4 litre aldıysam 4 kavanoz oluyor hem dolapta yer kaplamıyor hem de daha hijyenik oluyor biri bitince öbürünü açıyoruz. öbür türlü koca tencere dolapta duruyodu sinir oluyodum

ben de daha dün akşam mayaladım canım hem her açtığın yeni kavanoz taze oluyor açana kadar hava almadığı için her kavanoz tatlı tatlı yenmeyi bekliyor :))

ben de daha dün akşam mayaladım canım hem her açtığın yeni kavanoz taze oluyor açana kadar hava almadığı için her kavanoz tatlı tatlı yenmeyi bekliyor :))
evet bu aklı annem verdi ve çok iyi oldu. eskiden tenceredeki yoğurt azalınca küçük kaba boşaltıyoduk alt üst olup kaymakla fln birbirine karışıyodu bide yoğurt çok sulu oluyodu. böyle tam taş gibi dediklerinden oluyo:))

ne varsa annelerde var :) annem yıllardır böyle yapar ben bilmiyorum o yüzden tencerede nasıl oluyor. kayınvalidem de bilmez hiç yoğurt mayaladığını görmedim şahsen. bu arada maya olarak ne kullanıyorsun bilmiyorum da probiyotik yoğurtlar var ya onlarla mayalayabilirsin ben bir kere alıp onla mayalıyorum 3 kere daha kendi mayamı kullandıktan sonra yine alıp yeniliyorum.bebeğin için faydasını arttırmış olursun :))

Biz daha kendimizi toparlayamadık canım . Düğünden dönüşte 2 ay maaşımızdan kesinti oldu o yüzden birikimi bırak altın bozdurup idare ettik birikim filan yok şuan . Kenara attığım 1000 tl den 750 tl kaldı ya bununla önümüzdeki ay izne gidicez ona benzin alıcaz 650 tl gidiş dönüş . Sonra orada harcanır ve geri dönüşte 10 gün gittiğimiz için Doğu maaşımızdan 600 tl kesilir sıkıntılı oluruz anlayacağın . Biz taaa ocağa kadar filan biriktiremeyiz

Eğer elimde para kalsa kesin altın alırdım ama şuan altın yüksek kumbaraya atardım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…