BİRİKİMCİ HATUNLAR

yeni evlendiğinde normal canım bunlar bir de yola gidip gelince yakıt hariç bir sürü para gidiyor. biz de her gittiğimizde birşeyler ısmarlıyoruz bir yerlere götürüyoruz aileleri derken 2 günde uçmuş gitmiş 1000 tl oluyor. Allah yardımcınız olsun canım zaman geçtikçe düzene girer hele bir de bebek olursa hepten bir düzen geliyor insanın mutfağından tut bütçesine kadar.

Bebek olunca daha çok masraf bence . Aldıklarıma bakıyorum İnan aylık 20 tl filan öyle abur çubura vermiş oluyorum başka hep düzgün yiyecekler dışarda yemiyoruz mesela

Bebek olunca daha çok masraf bence . Aldıklarıma bakıyorum İnan aylık 20 tl filan öyle abur çubura vermiş oluyorum başka hep düzgün yiyecekler dışarda yemiyoruz mesela
bebeğin 2 durumu var canım emerse masrafı az. emmez mama ile beslenirse o zaman gerçekten masraflı. biz eve abur cubur almıyoruz. dışarda yemek yİYemiyoruz :)) evde düzenli yemek yapılıyor ayrıca bebek rızkıyla geliyor. benim ailem hiç para vermez bize normalde. bebeğin masrafları olur diye 5 bin tl vermişti. 2 bin tl si ile ihtiyaçları alıp 3 bini de birikime atmıştık

Evet bak o konuda haklısın canım görümcemin kızı emmedi mesela . Bizim ev kredimiz 2019 un aralığında bitiyor bakalım o zamana kadar tabi allah bilir de hiç bebek düşüncem yok açıkcası. Doğudayız eşim göreve gidip geliyor biliyorsun kendimi anne olmaya hazır hissetmiyorum. Eşimle istediğimiz saatte istediğimiz şeyi yapmak kadar keyiflisi yok şuan sanki

tabiki tatlım ne zaman hazır hissedersen ne zaman hayırlısı ise o zaman olsun :) bizim de kredimiz 2019 eylül ya da ekimde bitiyor :) inşallah ben de o zamanlar kızıma kardeş düşünebilirim belki..ayrıca evet bebek olduktan sonra eşle muhabbet genelde bebek üzerine dönüyor biz yeni yeni eski halimize dönmeye başladık yeniden sevgili gibi olduk bu arada

ben senin yerinde olsam öyle yapmazdım
ödemeleri yaptıktan sonra kalan parayla ihtiyaçlarınızı alın mutlaka ertelemeyin
erteledikçe büyüyor bu sefer bişey alamıyorum yapamıyorum psikolojisiyle insan daha çok alıyor
ihtiyaçları alın kalan olursa birikime atın
ama elde 500 kalıyor bunu her ay ihtiyaç olmasa da harcayalım diye bitirmek için çaba gösterirsen bu alışkanlığa dönüşür ve daha çok harcamaya kapı açar
bence bu dönem harcama değil elde tutma dönemi
tabi bu benim fikrim sen bilirsin yine de

Eşimi kimseyle paylaşmak istemiyorum beni az sevmesin lütfen o yüzden olmaz bebek ayyy

teşekkür ederim canım. dediğin gibi ihtiyaçlarımız çığ topu gibi oldu halihazırda.
ama bir ay hepsini birden alamayız o yüzden birer birer almak mantıklı gelmişti. diyelim bu ay 200 tl kaldı elimizdeki paradan (birikim harici) onunla bot alalım gibi.sıktıkça sıkıyorum ben kendimi açılırsam da kabak çiçeği gibi olacağım diye korkuyorum :)) bu aydan itibaren başlıyorum o halde ihtiyaçları almaya.

aynen her ay bir ihtiyacınızı alın ki bunalmayın yoksa patlama oluyor yeter ya deyip çok alışveriş yapılıyor

aylık ev kredin ne kadar ki zorluyor mu çok canım ?

eski yoğurttan kalanla mayalıyorum hep. probiyotik yoğurt daha mı iyi olur maya olarak

kızlar bu arada ay başında vadelimden 1000 tl çekmiştim paramı yettiremeyip eşimin maaşı yatınca 1000 tl yi geri koydum üstüne de hemen 1000 tl koydum inşallah ay sonuna kadar elimdeki para yeter. aslında bu ay birikim hedefim 1500 dü ama olmadı bir sonraki ay inşallah. bu ay karttan az harcama yaptım.
geçen ay kurban a 700 tl vermiştik.
bu ay da tatile gidicem 600 tl + 400 tl yol parası ona gitti
gelecek ay kış geldi artık evde otururum o parayı da kenara atarım:)

aylık ev kredin ne kadar ki zorluyor mu çok canım ?
5400 tl gelirimiz canım biraz kenarda paramız olsun istiyorum arabamızı değiştirelim istiyorum onun için ayda 1000 tl atsam diyorum hiç olmuyo

güzel gidiyor canım birkim işin maşallah. olacak böyle harcamalar illaki.biz ne zaman bu ay birşey yok desek ya ev vergisi ya araba vergisi birşeyleri çıkıyor

afiyet olsun tatlım, beğenirsiniz umarım, biz çok sevdik, gittikçe alırım artık :))

canım ben şöyle yapıyorum uzun süredir, zaten kendime kılık kıyafet vs hiç bir şey almıyorum, mağaza gezsem de alacak bir şey de bulamıyorum, ev eşya dolu ve onları kullanıyorum, ama eşimin ihtiyaçları ya da istekleri oluyor, para elimize geçer geçmez o ay ne alacaksak onu da diğer harcamalar gibi ayırıyorum. 1 ayda yüklenmiyorum her şeye...bir de eşim için de çok yığmışız geçen sene sezon sonu 2 tane bot almıştım henüz giyilmedi bile, sezon sonu kaptım eşim için bir sürü şeyi...deri ceketleri ve montları var, onları uzun yıllar giyer Allahın izni ile...geriye gömlek kazak ve kot pantolon kalıyor...onları da aylara bölüyorum.geçen ay 1 kot pantolon ve 1 kanvans pantolon aldık, kazak vs diğer aylara bıraktım...yani bir anda yüklenmiyorum alırken...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…