- 26 Mayıs 2016
- 3.835
- 8.113
- 158
aslında taksit miktarınız çok değil canım bana göre.acaba daha cok yatırım yapabılır mısın ki.gerçi bu sefer de ınsan fazla sıkınca daha cok bunalıyor.ama taksitler bitince rahatlarsınız evi kaça aldınız.hayırlı uğurlu olsun niçin aldığınız evde oturmuyorsunuz bi de ?5400 tl gelirimiz canım biraz kenarda paramız olsun istiyorum arabamızı değiştirelim istiyorum onun için ayda 1000 tl atsam diyorum hiç olmuyo
canım hoşgeldin :) evet ben de öyle yapacağım artık nasipse. bir ay eşime bir ay bana ertelediğim ihtiyaçları alacağım yavaş yavaş. bunlar da birikim neticede. benim kaygım araba alabilmek olduğu için böyle erteledik sanırım hep.ama böyle de olmuyor. ben geçen sezon sonu botları söyledim eşime bak seneye bu fiyata olmaz dedim ne yaptı tabiki bakarız askım ya deyip bakmadı. o zaman 150 tl ye kadar düşen botlar şuan 400 tl ay bak sinir oldum şuan yok ona bot filanafiyet olsun tatlım, beğenirsiniz umarım, biz çok sevdik, gittikçe alırım artık :))
canım ben şöyle yapıyorum uzun süredir, zaten kendime kılık kıyafet vs hiç bir şey almıyorum, mağaza gezsem de alacak bir şey de bulamıyorum, ev eşya dolu ve onları kullanıyorum, ama eşimin ihtiyaçları ya da istekleri oluyor, para elimize geçer geçmez o ay ne alacaksak onu da diğer harcamalar gibi ayırıyorum. 1 ayda yüklenmiyorum her şeye...bir de eşim için de çok yığmışız geçen sene sezon sonu 2 tane bot almıştım henüz giyilmedi bile, sezon sonu kaptım eşim için bir sürü şeyi...deri ceketleri ve montları var, onları uzun yıllar giyer Allahın izni ile...geriye gömlek kazak ve kot pantolon kalıyor...onları da aylara bölüyorum.geçen ay 1 kot pantolon ve 1 kanvans pantolon aldık, kazak vs diğer aylara bıraktım...yani bir anda yüklenmiyorum alırken...
aynen öyle canım 600 tl lik botları 200 tlye aldım tanesini,aynı marka, aynı mağaza,aynı bot...sezon sonu alış veriş çok önemli, eşim bile artık sezon sonu alırız diyor :)))canım hoşgeldin :) evet ben de öyle yapacağım artık nasipse. bir ay eşime bir ay bana ertelediğim ihtiyaçları alacağım yavaş yavaş. bunlar da birikim neticede. benim kaygım araba alabilmek olduğu için böyle erteledik sanırım hep.ama böyle de olmuyor. ben geçen sezon sonu botları söyledim eşime bak seneye bu fiyata olmaz dedim ne yaptı tabiki bakarız askım ya deyip bakmadı. o zaman 150 tl ye kadar düşen botlar şuan 400 tl ay bak sinir oldum şuan yok ona bot filan
ya işte biz de bir kere yapabilsek onu eşim de sezon sonu avına çıkar kesin de yaptırmadı banaaynen öyle canım 600 tl lik botları 200 tlye aldım tanesini,aynı marka, aynı mağaza,aynı bot...sezon sonu alış veriş çok önemli, eşim bile artık sezon sonu alırız diyor :)))
sizin şuan arabanız var değil mi canım? sıfır mı almak istiyorsun? model mi yükselteceksin? kaç liralık bir araç hedefliyorsunuz? var mı aklınızda bir model?
Allah kolaylık versin tatlım , alırsınız kolaylıkla...bu yeni gelen vergi zamlarına da bakın derim, fiyat ve motor yükseldikçe %60 lara kadar çıkıyor... geçen ben de bakındım arabalara, çok güzel ve spor arabalar 30 binden başlıyor, çok sıkmadan kendinizi 30 binlik alıp, alır almaz 2-3 bin fazlasına satılığa çıkarabilirsiniz sahibindenden falan, benim bi arkadaş bu yöntemle 1-2 yılda inanılmaz büyüttü aracının fiyatını... alıyor, 2-3 bin fazlasına alıcı denk gelince onu satıp başka bir araba alıyordu..ya işte biz de bir kere yapabilsek onu eşim de sezon sonu avına çıkar kesin de yaptırmadı bananeyse bu da akıl parası olsun ona
bizim şuan arabamız yok eşimin babası verdi kullanalım diye onu kullanıyoruz idareten. biz kendimize 40-50 bin tl ye ortalama birşey almak istiyoruz otomatik vites benim de kullanabileceğim. çünkü seneye kızım kreşe başlarsa ki öyle olacak gibi benim bırakıp almam lazım. bu arabayı da ne yazıkki kullanamam çok rampa var yolumun üzerinde ve ben manuel vites ile rampada aşırı panik oluyorum..öyle işte.şuanda da 27 bin kadar kredi çektik o var elimizde üzerini tamamlamaya çalışıyoruz son gaz :))
180000 aldık canım . Evimizi memletimizden aldık eşim asker şimdi biz doğudayız. Kayınvalidemin evi kentsel dönüşüme girecek o yüzden bizim evde o oturuo . Hiç düzgün paramız olmadı ki birikim yapalım şu ana kadar . İzne gidip gelince Doğu maaşı kesiliyor canım o kesilince bizim ancak ev kiramız ve kredi yatabiliyor . Düğün iznine gittik kesildi işte daha yeni düzgün yatmaya başlıyo önümüzdeki ay yine kesilecek çünkü yine izin varaslında taksit miktarınız çok değil canım bana göre.acaba daha cok yatırım yapabılır mısın ki.gerçi bu sefer de ınsan fazla sıkınca daha cok bunalıyor.ama taksitler bitince rahatlarsınız evi kaça aldınız.hayırlı uğurlu olsun niçin aldığınız evde oturmuyorsunuz bi de ?
Cansın sağol :)) ben baktığımda orta halli bir araç 40 tan başlıyordu canım 30 bine neler var senin dikkatini çeken? Özlem denizmeni izlerken tek sinir olan ben miyim bu arada yaAllah kolaylık versin tatlım , alırsınız kolaylıkla...bu yeni gelen vergi zamlarına da bakın derim, fiyat ve motor yükseldikçe %60 lara kadar çıkıyor... geçen ben de bakındım arabalara, çok güzel ve spor arabalar 30 binden başlıyor, çok sıkmadan kendinizi 30 binlik alıp, alır almaz 2-3 bin fazlasına satılığa çıkarabilirsiniz sahibindenden falan, benim bi arkadaş bu yöntemle 1-2 yılda inanılmaz büyüttü aracının fiyatını... alıyor, 2-3 bin fazlasına alıcı denk gelince onu satıp başka bir araba alıyordu..
hep aklıma özlem denizmenin dediği geliyor, kaçmıyor ya arabalar, 1 sene sonra değiştirirsin yine diyor ya :))) çünkü bebişte var, acil ihtiyaçlar daha çok çıkıyor bebişli evlerde, biraz da nakit tutun bence elinizde, tüm parayı arabaya vermeyin derim ama, sadece dost tavsiyesi olur tabi :))) Allah gönlünüze göre versin inşallah
Canim model ve km ye göre değişiyor ama dikkatimi çeken markalar Peugeot, chevrolet, Mazda..bunlarda çok temiz uygun fiyata var, sahibinden. Com a fiyat aralığı yazıp detaylı görebilirsin...dizel ve otomatik vites...Cansın sağol :)) ben baktığımda orta halli bir araç 40 tan başlıyordu canım 30 bine neler var senin dikkatini çeken? Özlem denizmeni izlerken tek sinir olan ben miyim bu arada ya
Bakayım canım ben de tekrar :) sürekli gülüyor ya dalga geçer gibi valla ben birşey de öğrenmedim kendisinden bende hrlde sorun burda seviliyr genelde.Canim model ve km ye göre değişiyor ama dikkatimi çeken markalar Peugeot, chevrolet, Mazda..bunlarda çok temiz uygun fiyata var, sahibinden. Com a fiyat aralığı yazıp detaylı görebilirsin...dizel ve otomatik vites...
Özlem denizmeni seviyorum ben ya, sen neden gıcık aldın acep? :)))
Tamam canım yine bakarım arabalaraCanim model ve km ye göre değişiyor ama dikkatimi çeken markalar Peugeot, chevrolet, Mazda..bunlarda çok temiz uygun fiyata var, sahibinden. Com a fiyat aralığı yazıp detaylı görebilirsin...dizel ve otomatik vites...
Özlem denizmeni seviyorum ben ya, sen neden gıcık aldın acep? :)))
Olsun canım dışardan bir sürü para verip sağlıksız şeyler yemekten çok daha iyidir afiyet olsun şiBugün market alış verisimi yaptım yine...
Dogadan earl grey demleme poşet çay, perwoll sıvı deterjan, çamaşır suyu,kaşar,sucuk,Ezine peynir,3 pk sandviç ekmeği, tomurcuk çay, iceberg marul...sigara 1 pk , 80 TL ödedim bugün...eşim akşamları sıcak sandviç istiyormuş, bunlar onun isteği için alınanlar....
Iste ben de tam bunu geciriyordum,icimden . Ihtiyaclari biriktirmemek lazim . Ayliksiz izne ayridigim icin bazi ihtiyaclari,biraz kistim bu defa da,ihtiyaclar birikti . Al al sanki birmeyecek gibiaynen her ay bir ihtiyacınızı alın ki bunalmayın yoksa patlama oluyor yeter ya deyip çok alışveriş yapılıyor
Bu aralar yapmam gereken,seyafiyet olsun tatlım, beğenirsiniz umarım, biz çok sevdik, gittikçe alırım artık :))
canım ben şöyle yapıyorum uzun süredir, zaten kendime kılık kıyafet vs hiç bir şey almıyorum, mağaza gezsem de alacak bir şey de bulamıyorum, ev eşya dolu ve onları kullanıyorum, ama eşimin ihtiyaçları ya da istekleri oluyor, para elimize geçer geçmez o ay ne alacaksak onu da diğer harcamalar gibi ayırıyorum. 1 ayda yüklenmiyorum her şeye...bir de eşim için de çok yığmışız geçen sene sezon sonu 2 tane bot almıştım henüz giyilmedi bile, sezon sonu kaptım eşim için bir sürü şeyi...deri ceketleri ve montları var, onları uzun yıllar giyer Allahın izni ile...geriye gömlek kazak ve kot pantolon kalıyor...onları da aylara bölüyorum.geçen ay 1 kot pantolon ve 1 kanvans pantolon aldık, kazak vs diğer aylara bıraktım...yani bir anda yüklenmiyorum alırken...
Sanirim bu aralar faszla,harcamamin,nedeni buben senin yerinde olsam öyle yapmazdım
ödemeleri yaptıktan sonra kalan parayla ihtiyaçlarınızı alın mutlaka ertelemeyin
erteledikçe büyüyor bu sefer bişey alamıyorum yapamıyorum psikolojisiyle insan daha çok alıyor
ihtiyaçları alın kalan olursa birikime atın
ama elde 500 kalıyor bunu her ay ihtiyaç olmasa da harcayalım diye bitirmek için çaba gösterirsen bu alışkanlığa dönüşür ve daha çok harcamaya kapı açar
bence bu dönem harcama değil elde tutma dönemi
tabi bu benim fikrim sen bilirsin yine de
Sizi az sevmiyor aksine bebeginize duydugu sevgiyi sanki size duyuyor gibi keyifleniyorsununuz canim laf arasina girdim amaEşimi kimseyle paylaşmak istemiyorum beni az sevmesin lütfen o yüzden olmaz bebek ayyy
Ben bilmiyorum canım ya düşünemiyorumSizi az sevmiyor aksine bebeginize duydugu sevgiyi sanki size duyuyor gibi keyifleniyorsununuz canim laf arasina girdim ama
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?