BİRİKİMCİ HATUNLAR

Günaydın birikimci hatunlar , iyi bir haftasonu dilerim.sabah sabah kalktım bankaya gidip kredi kartı borcunu ödedim, oradan da gittim kuyumcudan kk ile 1 tam altın aldım, 2 taksit ile.1030 TL idi tam altın nakitte, 2 ye bolunce 50 TL fark koydu , 1080 geçtim karttan, bankanın bonus kampanyası vardı bu ay 50 TL bonus kazandım, 8 kasımda yüklenecek kartıma, yani altın 2 taksitte 1030 a gelmiş oldu yine Allah bereket versin birikimlerimize, Allah arttırsin, iyi günlerde harcamak nasip olsun.

Bugun 100 dolar alarak araniza katilmis bulunmaktayim. Aslinda altin alacaktim ama nedense dolardaki ani yukselisler daha cok cezbetti beni. Gecen yil ocak ayinda cok firlamis ve orda sabitlenmiati. Bu sene yine ayni sey olabilir. Zaten onceki yatirimimda dolar uzerineydi bu sebeple onun ustune devam etme karari aldim. Aslinda bu ay daha cok alabilirdim dolar ama esimin sehir disina cikmasi gerekti ve 300 lira kredi kartima yatirdim.

Bugun 100 dolar alarak araniza katilmis bulunmaktayim. Aslinda altin alacaktim ama nedense dolardaki ani yukselisler daha cok cezbetti beni. Gecen yil ocak ayinda cok firlamis ve orda sabitlenmiati. Bu sene yine ayni sey olabilir. Zaten onceki yatirimimda dolar uzerineydi bu sebeple onun ustune devam etme karari aldim. Aslinda bu ay daha cok alabilirdim dolar ama esimin sehir disina cikmasi gerekti ve 300 lira kredi kartima yatirdim.

günaydın kızlarrrrrrr 1 haftadır yoktum geziyordum :)
kredi kartlarımız dün kesildi eşimle ikimizin kartı 2500 gelmiş bence iyi bir rakam çünkü çok taksidimiz var. geçen ay 3600 gelmişti baya düşürebilmişim. önümüzdeki ay da büyük taksitlerin sonuncusunu ödeyeceğiz aralık ayında 900 tl lik azalma olacak taksitlerde yaşasın :)))))))))))

merhaba birikimci bayanlar. elimde 3 bin lira param var. niyetim bunun ustune bi bu kadar daha koyup bir kelepce ya da bilezik.almak. 3000 lora kuyumcudan gram alip yazdirmayi dusunuyorum? ama altin cok yuksek napsam bilemedim. bi yandan da dolar mi alsam diyorum

altın bugün düşüşte. bu günleri zor görürüz bir daha. ocak ayına kadar daha da yükselmesi bekleniyor

zavallı topiğimiz terkedilmiş ve pek bi sessiz kalmış...

neyse ben yazayım belki kızlardan gelen olur :)))

günaydın birikimci hatunlar...

bu ay extra harcamalardan dolayı ayın 10 u gelmek bilmedi neredeyse... birikmiş bir miktar alacağımız paramız vardı, yarısına yakınını aldım, 500 tlsini ayın 10 una kadar olan ihtiyaçlar ve yeni gelen faturaları ödemek için kullanmak üzere ayırdım, geri kalanını kasımın 17 sinde vadeli hesap günüm geldiğinde bankaya yatıracağım inşallah...

su faturası için geçen ay o kadar dikkat etmeme rağmen 50 tl gelince bu ay hiç bir tasarruf tedbiri almamıştım, 2 gün önce gelmiş, 41 tl :)))) demek ki benim su, tasarrufu sevmiyor...

haftalık menülerimi cumartesiden planlayıp ona göre alış veriş yapıyorum uzun zamandır, ama artık aynı şeyleri yiyor olmaktan sıkılarak evvelsi gün insta da gezerken fellah köfteye denk geldim ve hemen ufak bir tabaklık deneyeyim istedim...daha önce yememiş olmakla birlikte böyle bir yemeğin varlığını bile bilmiyordum...oldukça lezzetli ve yapımı pratikti, eşim çok beğendi ve tekrar istedi, bu akşam için yine yapacağım...denemeyenlere ve bulgur sevenlere öneririm...

sabah evi toparlayıp beyazları yıkayıp asıp çarşıya çıktım, evde giymek üzere yün külotlu çorap aldım, tuniklerin altına ev babetiyle çok şık, tatlış oluyor...

dönüşte markete uğradım..migrosta duru duş jelleri 1 alana 1 bedava idi, 11.95 tl ye 2 adet almış oldum, ihtiyacı olan varsa aklında olsun...diş macunu, ince bulgur, wc kağıdı,peçete vs aldım 36 tl de markette harcayarak döndüm...
oldukça tasarruflu yaşama çalışmalarım aynen devam etmekte..zira ihtiyacım olmayan şeyleri sırf canım istiyor diye almıyorum hala... sanırım bu alışkanlık yer etti artık bende...böylesi daha huzur verici

selamm :)
neye dikkat edersek mutlaka bir sıkıntı çıkıyor ya da bir ödeme buna alıştım artık :)
bu ay bizde de alışverişsel haracamalar oldu. gelecek ay da arabanın muayenesi ve emlak vergisi çıkacak öngörülen ekstra masraf olarak. ben de günlük yemek yapmaktan bıktım. her gün işten gidiyorum kızım paçama yapışıyor ben yemek yapmaya çalışıyorum çok sinir bozucu. artık annem gelsin..
külotlu çorap ve tunik fikri çok hoşuma gitti ben de evden büyükler gidince giyebilirim öyle zira onlar biraz seksi bulabilir
ben bugün çay çamaşır deterjanı ve yumuşatıcı alıp çıktım marketten 60 tl tuttu başka hiçbirşeye bakmıyorum. eskiden reyonları gezer birşeyler alırdım çok mu paramız vardı acaba yoksa öyle öyle acayip ödemeler yapılıyor.
bu ayki 100 tl harçlığımdan 90 tl kalmış (yol paramı hep vestiyerden tırtıklıyorum yoksa kalmazdı) bunu harcamazsam 15inde bankadan altın alacağım.

sinirli kardişimm, hoşgeldin canım, baktım sen de terk etmişsin buraları

külotlu çorabı mutlaka öneririm, tayt gibi olmasının yanı sıra çoraplı olduğu için daha şık durup vücudu daha güzel gösteriyor, çok seksi durmuyor aslında, tayt giyiyorsan yanlarında çorap da abes kalmayacaktır, öneririm canım, inanılmaz rahat...bi de renkleri koyu oluyor, için de gözükmüyor..

masraf hiç bitmiyor maalesef, çoğunu ötelemeye çalışıyorum ya da daha az alıp daha uzun süre yetirmeye çalışıyorum..
bu ara kayınvaliden var galiba? yemek yapmıyor mu? işten çıkıp yapmak hakkaten çok zorlayıcı oluyordur, Allah yardımcın olsun ..

bugün terbiyeli sebzeli tavuk çorba ve fellah köfte yaptım...köfteleri hazırladım, suda pişirip sosylayacağım akşama doğru...

altın çok yükseldi, ben nakit almak yerine kredi kartı ile taksit yaptım bu ay.. kk nasılsa ödeniyor...yoksa nakde kıyamıyorum sanırım...umarım paranı yetirir, altınını alırsın canım ...

yemek yaptım, çorba yaptım diye mesajı attım, acıktığımı farkettim ama canım inanılmaz ekmek,zeytinyağı,çörekotu ve peynir çekti :))!!!! hayretler içindeyim..evde de ekmek olmaz bizim, nadir alırız... üşenmedim kalktım bime gittim şu tandır ekmeğinden aldım geldim eve, ufak bir kaseye zeytinyağı, soğuk sıkım çörekotu yağı, biraz çörekotu serpip peynirle yedim..ben şokk!! Allah affetsin o çörekotu yağını nefret ede ede yerim normalde...vücutta ne eksikse, nasıl canım istedi böyle bir şeyi şaşkınım...haa biraz da limon sıktım içine, dünyadaki en lezzetli yemekten daha lezzetli geldi bana :)))) evde yemek olmasa, 3 gün aç otururum da böyle bir şey yemek asla aklıma gelmezdi :)))

Buralardayım canım aslında da biraz hayatımı düzene koymaya ihtiyacım var o yüzden birşey yazmadım pek.
Seksi olmuyorsa kesinlikle bana uygun bir stil ve annelerin yanında da giyebilirim :)
Ben de öyle tatlım uygun buldukça alıyorum değilse öteliyorum. Bir sürü planımız var hepsine para lazım o da harcayınca hemen bitiyor bu arada kayınvalidem yemek yapmıyor canım genelde yaparsa çok güzel olmuş dimi filan diyerek yiyor ben yaptığımda bunun suyu biraz az olmuş bunu biraz şöyle yapmak gerekir filan diyor bir de. Eleştiriyor yani sürekli ben ondan yemek yapmasını beklemiyorum zaten ama insan her türlü doyar neticede ya yaptığıma laf etmesin ya da bi zahmet bi çorba bari yapsın isterdim. Neyse allahtan eşim görüyor herşeyi yükümü hafifletmeye çalışıyor ve 1 hafta sonra annem geliyor şükür.
Yaptıklarını afiyetle yersiniz canım inşallah

hoşgeldin şekerim, nasılsın
İyiyim Bebişim evdeyiz bugün eşimle doğalgaz geldi 19 tl elektriği merak ediyorum. Ay sonuna doğru ailemizin yanına gidicez onun için kenara 1000tl artık ama şimdi ondan yemeğe başladık yine

ekmeksiz nasıl yiyorsunuz yemekleri bi biz alışamadık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…