- 5 Ağustos 2014
- 3.767
- 8.611
- 358
ay benim de içimden geliyor arada değişik yemekler yapalım yiyelim filan ama çok vakit alıyor gerçekten. sen yap tabi eşine hem insanın sevdiğine düşünüp birşeyler hazırlaması gibisi var mıaynen canım, senin ki zor gerçekten.. benim eşim çoğunlukla akşam yemek yiyip gelir, arada kıyamıyorum değişik bir şeyler yapayım yesin istiyorum..hafta içi o sebeple ben de ufak tefek şeylerle geçiştirebiliyorum. ama evde bebek olunca her şeye dikkat etmek gerekiyor.neyse anneciğinin gelmesine az kalmış, gelince rahatlar, soluklanırsın biraz...
arada oluyor tatlım bezginlik dönemleri benim 1 hafta filan sürebiliyorvar bu ara bi bezginlik bende..gidip evi süpürüp toz almam gerek... hiç bir şey yapasım yok...zorla kaldırayım kendimi, işler beni bekler....
eşimin evde yiyeceği haftalar özellikle daha yoğun liste oluyor canım..1 gün tavuk mutlaka yapıyorum, ya baget alıp haşlayıp galeta ununa bulayıp fırınlıyorum, ya haşlayıp unlayıp yağda kızartıyorum, (yaptığım en ağır yemek de bu)... genelde tava-ızgara alıp soğanlı biberli ve bol baharatlı kavuruyorum... bazen tavuklu nohut, tavuklu karnabahar, tavuklu kapuska, piliç sote vb yemekler yapıyorum... tavuk varsa yanına mutlaka pilav ve salata oluyor..bazen de cacık.. 1 gün köfte patates yapıyorum...ya da köfte patates salata... fırın makarna yaparım...bazen kahvaltılık geçiştiririz... z.yağlı yemek çok yaparım ben..z.yağlı kru fasulye,barbunya,patlıcan yemekleri, z.yağlı dolma yaparım, ekşili kuru patlıcan ya da biber dolma... yanına ayran ya da cacık ile servis ederim...bazen sigara böreği, mercimek köfte, çay vb yaparım.. o haftaki psikolojimize göre yapıyorum sanırım..ama haftalık mutlaka belirler öyle çıkarım alış verişe...Örnek verebilir misin banada fikir olsa olur mu
ay benim de içimden geliyor arada değişik yemekler yapalım yiyelim filan ama çok vakit alıyor gerçekten. sen yap tabi eşine hem insanın sevdiğine düşünüp birşeyler hazırlaması gibisi var mı
aynen canım şükür haftaya kayınpederim de geliyormuş tam final yapıp gidecekler inşallah sonra annemle 1 ay çok rahat ederim sağolsun kıyamayıp herşeyimi yapar
arada oluyor tatlım bezginlik dönemleri benim 1 hafta filan sürebiliyor
Aaa listen çok güzel biliyor musun aynı bende böyleyim biz eti balığı evde yiyoruz tek farkımız bueşimin evde yiyeceği haftalar özellikle daha yoğun liste oluyor canım..1 gün tavuk mutlaka yapıyorum, ya baget alıp haşlayıp galeta ununa bulayıp fırınlıyorum, ya haşlayıp unlayıp yağda kızartıyorum, (yaptığım en ağır yemek de bu)... genelde tava-ızgara alıp soğanlı biberli ve bol baharatlı kavuruyorum... bazen tavuklu nohut, tavuklu karnabahar, tavuklu kapuska, piliç sote vb yemekler yapıyorum... tavuk varsa yanına mutlaka pilav ve salata oluyor..bazen de cacık.. 1 gün köfte patates yapıyorum...ya da köfte patates salata... fırın makarna yaparım...bazen kahvaltılık geçiştiririz... z.yağlı yemek çok yaparım ben..z.yağlı kru fasulye,barbunya,patlıcan yemekleri, z.yağlı dolma yaparım, ekşili kuru patlıcan ya da biber dolma... yanına ayran ya da cacık ile servis ederim...bazen sigara böreği, mercimek köfte, çay vb yaparım.. o haftaki psikolojimize göre yapıyorum sanırım..ama haftalık mutlaka belirler öyle çıkarım alış verişe...
balık ve et yemeği evde yapmayı pek sevmiyorum ben, eti - balığı genelde dışarıda , kebapçılarda yiyoruz...
balık koku yapıyor diye çok yapmıyorum..nadiren palamut alıp fırın torbasında soğan limon dilimi ve patates ile pişirebiliyorum..ama tüm kış boyunca 3 ü geçmez...balık pişiricisinden hamsi tava alırım ama...yanına bol salata ile..Aaa listen çok güzel biliyor musun aynı bende böyleyim biz eti balığı evde yiyoruz tek farkımız bu
bu arada bazen piknik tarzı dışarı çıkabiliyoruz, kendin pişir ye gibi bir yere gidersek fazladan tavuk ve köfte götürüp pişirip buzluğa atıyorum, yiyeceğimiz zaman tost makinesinde ısıtıyorum hem çok pratik oluyor hem de yeni pişmiş gibi lezzetli oluyor...Aaa listen çok güzel biliyor musun aynı bende böyleyim biz eti balığı evde yiyoruz tek farkımız bu
Doğru söylüyorsun ben köfte düdüklüye atmaca sote o şekilde yapıyorum . Balık fırına atıyorum asla öyle kızartmam kokarbalık koku yapıyor diye çok yapmıyorum..nadiren palamut alıp fırın torbasında soğan limon dilimi ve patates ile pişirebiliyorum..ama tüm kış boyunca 3 ü geçmez...balık pişiricisinden hamsi tava alırım ama...yanına bol salata ile..
eti evde nasıl yapacağımı çok bilmem... sadece et sote, göveç vs evde yapıyorum... onun dışında dışarıda tandır vs yemek daha fazla keyif veriyor...
Ben tavuğu tost makinasında da yapıyorum köfteyi de aynı şekilde . Birde bizde çok pikniğe gidiyoruz inanılmaz keyifli oluyor eşim çok iyi bu konudabu arada bazen piknik tarzı dışarı çıkabiliyoruz, kendin pişir ye gibi bir yere gidersek fazladan tavuk ve köfte götürüp pişirip buzluğa atıyorum, yiyeceğimiz zaman tost makinesinde ısıtıyorum hem çok pratik oluyor hem de yeni pişmiş gibi lezzetli oluyor...
tost makinasında pişiyor mu tavuk? bana çok uzun sürer gibi geldiği için denemedim daha önce... ama mangalda pişirtip gelince ısıtıyorum tost makinesinde, lezzet aynen kalıyor...Ben tavuğu tost makinasında da yapıyorum köfteyi de aynı şekilde . Birde bizde çok pikniğe gidiyoruz inanılmaz keyifli oluyor eşim çok iyi bu konuda
Yooo çok kolay pişiyor göğüs pişiriyorum ama başka birşey denemedim birde köfte tabi çok lezzetli oluyortost makinasında pişiyor mu tavuk? bana çok uzun sürer gibi geldiği için denemedim daha önce... ama mangalda pişirtip gelince ısıtıyorum tost makinesinde, lezzet aynen kalıyor...
köfteyi yağsız teflon tavada yapıyorum tavuk sanki aklımda pişmiyor gibi kalmış, yeniden deneyeyim,saol canım...Yooo çok kolay pişiyor göğüs pişiriyorum ama başka birşey denemedim birde köfte tabi çok lezzetli oluyor
Rica ederim canım en yüksek seviyede 15 dk da filan pişmiş oluyor denemelisinköfteyi yağsız teflon tavada yapıyorum tavuk sanki aklımda pişmiyor gibi kalmış, yeniden deneyeyim,saol canım...
tamam canım deneyeceğim mutlaka...hadi ben biraz işlere bakayım, öpüyorum hepiniziiiRica ederim canım en yüksek seviyede 15 dk da filan pişmiş oluyor denemelisin
Bende temizliğe başladım canım kolay gelsintamam canım deneyeceğim mutlaka...hadi ben biraz işlere bakayım, öpüyorum hepiniziii
Hamile olabilor misinyemek yaptım, çorba yaptım diye mesajı attım, acıktığımı farkettim ama canım inanılmaz ekmek,zeytinyağı,çörekotu ve peynir çekti :))!!!! hayretler içindeyim..evde de ekmek olmaz bizim, nadir alırız... üşenmedim kalktım bime gittim şu tandır ekmeğinden aldım geldim eve, ufak bir kaseye zeytinyağı, soğuk sıkım çörekotu yağı, biraz çörekotu serpip peynirle yedim..ben şokk!! Allah affetsin o çörekotu yağını nefret ede ede yerim normalde...vücutta ne eksikse, nasıl canım istedi böyle bir şeyi şaşkınım...haa biraz da limon sıktım içine, dünyadaki en lezzetli yemekten daha lezzetli geldi bana :)))) evde yemek olmasa, 3 gün aç otururum da böyle bir şey yemek asla aklıma gelmezdi :)))
:)))) yok canım istemediğimiz için korunuyoruz ve reglim yeni bitti zaten..ovulasyona bile var daha...Hamile olabilor misin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?