BİRİKİMCİ HATUNLAR

ay benim de içimden geliyor arada değişik yemekler yapalım yiyelim filan ama çok vakit alıyor gerçekten. sen yap tabi eşine hem insanın sevdiğine düşünüp birşeyler hazırlaması gibisi var mı
aynen canım şükür haftaya kayınpederim de geliyormuş tam final yapıp gidecekler inşallah sonra annemle 1 ay çok rahat ederim sağolsun kıyamayıp herşeyimi yapar

Örnek verebilir misin banada fikir olsa olur mu
eşimin evde yiyeceği haftalar özellikle daha yoğun liste oluyor canım..1 gün tavuk mutlaka yapıyorum, ya baget alıp haşlayıp galeta ununa bulayıp fırınlıyorum, ya haşlayıp unlayıp yağda kızartıyorum, (yaptığım en ağır yemek de bu)... genelde tava-ızgara alıp soğanlı biberli ve bol baharatlı kavuruyorum... bazen tavuklu nohut, tavuklu karnabahar, tavuklu kapuska, piliç sote vb yemekler yapıyorum... tavuk varsa yanına mutlaka pilav ve salata oluyor..bazen de cacık.. 1 gün köfte patates yapıyorum...ya da köfte patates salata... fırın makarna yaparım...bazen kahvaltılık geçiştiririz... z.yağlı yemek çok yaparım ben..z.yağlı kru fasulye,barbunya,patlıcan yemekleri, z.yağlı dolma yaparım, ekşili kuru patlıcan ya da biber dolma... yanına ayran ya da cacık ile servis ederim...bazen sigara böreği, mercimek köfte, çay vb yaparım.. o haftaki psikolojimize göre yapıyorum sanırım..ama haftalık mutlaka belirler öyle çıkarım alış verişe...

balık ve et yemeği evde yapmayı pek sevmiyorum ben, eti - balığı genelde dışarıda , kebapçılarda yiyoruz...

anne gibisi yok tabi... hatta anneni göndermeden önce her şeyi yaptırıp buzluğa falan at, :))) gittikten sonra da rahat olursun :)))

arada oluyor tatlım bezginlik dönemleri benim 1 hafta filan sürebiliyor

1 hafta ise iyi vallahi, benimki sanki hiç geçmeyecek gibi...hep bi yatsam yuvarlansam modu...

Aaa listen çok güzel biliyor musun aynı bende böyleyim biz eti balığı evde yiyoruz tek farkımız bu

Aaa listen çok güzel biliyor musun aynı bende böyleyim biz eti balığı evde yiyoruz tek farkımız bu
balık koku yapıyor diye çok yapmıyorum..nadiren palamut alıp fırın torbasında soğan limon dilimi ve patates ile pişirebiliyorum..ama tüm kış boyunca 3 ü geçmez...balık pişiricisinden hamsi tava alırım ama...yanına bol salata ile..

eti evde nasıl yapacağımı çok bilmem... sadece et sote, göveç vs evde yapıyorum... onun dışında dışarıda tandır vs yemek daha fazla keyif veriyor...

bu arada bazen piknik tarzı dışarı çıkabiliyoruz, kendin pişir ye gibi bir yere gidersek fazladan tavuk ve köfte götürüp pişirip buzluğa atıyorum, yiyeceğimiz zaman tost makinesinde ısıtıyorum hem çok pratik oluyor hem de yeni pişmiş gibi lezzetli oluyor...

Doğru söylüyorsun ben köfte düdüklüye atmaca sote o şekilde yapıyorum . Balık fırına atıyorum asla öyle kızartmam kokar

Ben tavuğu tost makinasında da yapıyorum köfteyi de aynı şekilde . Birde bizde çok pikniğe gidiyoruz inanılmaz keyifli oluyor eşim çok iyi bu konuda

Ben tavuğu tost makinasında da yapıyorum köfteyi de aynı şekilde . Birde bizde çok pikniğe gidiyoruz inanılmaz keyifli oluyor eşim çok iyi bu konuda
tost makinasında pişiyor mu tavuk? bana çok uzun sürer gibi geldiği için denemedim daha önce... ama mangalda pişirtip gelince ısıtıyorum tost makinesinde, lezzet aynen kalıyor...

tost makinasında pişiyor mu tavuk? bana çok uzun sürer gibi geldiği için denemedim daha önce... ama mangalda pişirtip gelince ısıtıyorum tost makinesinde, lezzet aynen kalıyor...
Yooo çok kolay pişiyor göğüs pişiriyorum ama başka birşey denemedim birde köfte tabi çok lezzetli oluyor

Hamile olabilor misin

günaydın birikimci hatunlar,

iyi misinizz???

haftasonu yoğundu... gelemedim buralara..

cumartesi sabahı göz doktoruma kontrole gittim, gözlük numaram 0.25 değişmiş, dr camları değiştirmene gerek yok ama istersen diye reçete yazacağım dedi..çok şükür gözlerim iyi durumdaymış, maşallah...çıktım bir optiğe girdim, özel inceltilmiş cam olduğu için 70 tl fark ödemem gerekiyormuş, kıyamadım parama, dr da gereksiz dediği için ben bi düşüneyim deyip çıktım..ama lens siparişi vermem gerekiyor, çünkü süresi dolacak..istanbuldan bir optik ile görüştüm, 450 tl dedi bu sabah arayıp siparişi vereceğim, yurt dışından geleceği için 15-20 günü bulacak gelmesi...

hazır çarşıya inmişken mağazaları gezeyim dedim..
kendi kendime,"""" sinirli porsuk bu sene çok güzel birikim yaptın maşallah, hadi yine iyisin, biraz harcamanda sakınca yok, bu sefer ihtiyaç değil de isteklerini al"""" diyerek başladım mağazaları gezmeye :))))

çok katlı güzel bir mağaza keşfettim, bir katı züccaciye,bir katı hediyelik eşya, bir kat ufak ev aletleri vs 8 katlı bir mağaza ama cennet gibi, yok , yok :))))

aldım elime sepeti başladım doldurmaya, bu pilli mumlar var philipsin yanan mum gibi görünüyor ama mum değil, pilli ışık... bambu sosluklu servis tabağı, 2 adet çok şekilli kültablası, otantik, etnik minder kılıfları, takım olarak orta sehpa örtüsü, (uzun zamandır internette bunlardan aranıyordum, patchwork gibi ama değil, orijinal güzel parçalardı) bir kaç değişik biblo..cicili bicili kavanozlar, bardak altları vs vs bir çok seyi attım sepete..2 saate yakın gezmişimdir mağazayı...en son tamamlayıp kasaya indim ki ne göreyim, kasada en az yarım saatlik sıra var, şok oldum, sanırsın bedava dağıtmışlar, insanlar nasıl yüklemiş her şeyi..işte o an bi kendime geldim, dedim ben ne yapıyorum... sepeti tekrar gözden geçiirince yaklaşık 250 civarı abuk sabuk bir sürü şey aldığımı düşündüm..yok yaa, alamadım, tek tek tekrar tüm mağazayı dolaşıp hepsini yerine bıraktım..gelmedi içimden o kadar para vermek o abuk sabuk şeylere...ve 30 dk kasa beklemeyi gözüm yemedi...o mağazadan hiç bir şey almadan çıktım...

yine bir kaç hediyelik eşya mağazası gezip elim boş döndüm..
eve yaklaşınca migrosa girdim, eşime tatlı yasağı koymuştum ama sürdüremeyeceğinin farkındayım, patlak vermeden tatlı bir çözüm bulayım dedim, puding yapmaya karar verdim...kakaolu,muzlu, çilekli puding ve süt aldım,
ben pudingleri hep ağzı kapaklı kavanozlara dökerim, kasade hem koku kapıyor gibi geliyor hem de üstü kaymak yapıp kuruyor gibi oluyor, hoşuma gitmiyor..yıllardır şık puding kavanozlarım vardır, biraz azalmıştı yıllar içerisinde, migrostan paşabahçenin kavanozlarından aldım 6 adet ..piliç nugget ve bir kaç şey daha alıp çıktım...toplamda 36 tl ödedim....

neyseki fazla zarara uğramadan evime dönebildim :)))

dün hava müthişti, sis,pus,yağmur,en sevdiğimden... sabah uyanıp parkurda yürüyüşe çıktık..2 saat kadar yürüyüp simitlerimizi alıp evde kahvaltımızı yaptık...sonra da tüm gün film izledik..dinlendirici bir gün oldu..

bu sabah yine erkenden kalkıp evi toplayıp makineye çamaşırları attım, toz alıp süpürge tutup yemek yapacağım..iş hiç bitmez....

Günaydın Kızlar eşim yine evde Yok bu sefer uzun bir görev olacak 10-15 gün arası daha belli değil tabi ama . Bende evdeyim ay sonuna ailelerimizin yanına gidicez onun için perdeleri yıkamaya karar verdim . En azından zaman geçirmiş olurum diye düşünüyorum. Bugün evi silip süpürüp yarın perde gibi bir program çizdim 5 perde var onları bir sırayla yıkayacağım . Dün arkadaşıma gittim bayaa oturdum. Bugün eczaneye gidicem sonra evdeyim. Ayrıca salonun ve oturma odasının koltuklarını silicem yine birgün ara ile yapmayı planlıyorum. Maaşımız 15 de yatacak yol ve orada kullanmak için para ayrıcam gerisini faturaları yatırıp altın alıcam çünkü para nakitte durdukça eriyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…