BİRİKİMCİ HATUNLAR

dertlenme tatlım, her şey gönlüne göre olsun inşallah...

merhaba, kızlar, birikimci hatunlarrr, iyisinizdir umarım..

3 gündür evdeyim, her yeri toparlayıp temizleyip kullanılmayanları elden çıkarıp hafifliyorum kış öncesi..

3 gün önce bankadan mesaj geldi,alış verişlerden kazandığım bonuslar yatmış, hemen markete gidip su ve sigara aldım hepsiyle, bu hafta hiç nakit harcamamış oldum...bedavaya gelmiş gibi oldu, güzeldi :)))

elektrik faturam gelmiş bugün 55 tl, oldukça uygun çok şükür, elektrikte de tasarrufu iyice sağladığımı düşünüyorum...bunun altına da inmez sanırım artık...

dünden bu yana evde lavaş ekmek yapıyorum durup durup.... sanırım 50 adet olmuştur, çok hoşuma gidiyor evde lavaş ekmek yapmak..katkı maddesi yok ve çok tok tutuyor, içine yarım ölçü un ve yarım ölçü kepek unu koyuyorum, tertemiz yiyoruz, öğünde 1 tanesi yeterli oluyor.çok büyük yapamıyorum, tabak büyüklüğünde oluyor yaptıklarım..öneririm yapmayanlara da mutlaka..

bu akşam için yemeğim süzme mercimek çorba ve lavaşa sarılı ızgara köfte+ yeşilliklerle dürüm...

yarın çıkıp elektrik, internet,aidat vb ödemeleri yapacağım, nihayet ayın 10 u geldi çok şükür...maaşı beklemedeyim...

aaa bu arada bu sabah evde uçan bir mini kelebek gördüm ve aklım çıktı, dedim bir şeyler böceklendi galiba..aynen de öyle olmuş, acı kuru biberlerim kelebeklenmiş, şok oldum,acı biber kelebeklenmez sanırdım, hemen 1 poşeti çöpe attım, kalan kuru patlıcan ve biberlerimi de elden geçirip hemen haşlayıp buzluğa kaldırdım....

tasarruflu bir şekilde devam ediyor hayat şimdilik..çok boşlamayın topiğimizi, öptüm hepinizi...

canım tarifini verir misin şu lavaş ekmeğinin ayrıntılı olarak acaba?

canım tarifini verir misin şu lavaş ekmeğinin ayrıntılı olarak acaba?
tabi ki tatlım, daha önce de detaylı yazmıştım, tekrar yazayım..
farklı denemelerim oldu...genel olarak 2 su bardağı un 1 su bardağı kepek unu, tuz, biraz şeker ve 1 bardak ılık su ile yoğuruyorum, içine 1 yemek kaşığı z.yağı koyuyorum..dün ve bugünküler bu tarifle oldu...geçen yaptığımda kuru maya da koymuştum, evde mayam kalmamış mayasız yaptım bu sefer...hem maya da katkılı diyerek böyle içime daha çok sindi...ama maya koyduğumda daha pofuduk ve yumuşak olduğunun farkındayım...

hamur kabarıyor biraz bekleyip portakal büyüklüğünde parçalar alıp oklava ile ince açıyorum, kızgın yağsız teflon tavada önlü arkalı pişiriyorum..burada püf noktası 1-2 dk sürelerle hamurun yönünü değiştirmek, içi yavaş yavaş pişmiş olacak, zaten pişerken balon gibi şişiyor ekmek, oradan anlayabilirsin içinin pişiyor olduğunu...afiyet olsun şimdiden...

vayy be çok güzel yazmışsın ağzım sulandı ama üşenirim her zaman yapmaya ya keşke yapabilsem.eve yorgun gelince yemeği bile ancak pişiriyorum. keşke daha basit yolları olsa şu ekmeğin falan ne güzel olurdu

aslında o kadar basit ki, haftasonu evdeysen pazar günü falan, yapıp en azından hafta içi sabah kahvaltılarında yiyebilirsiniz, hem de tüm gün tok tutar..içine peynir ve haşlanmış yumurta sarıp dürüm yapmak enfes oluyor...denemeni öneririm...mis gibi tertemiz hem. marketten aldığımız ekmeklere ne kadar güven olur ki...

pazardan yaparım aslında da ee haftaiçine pişirip mi saklayacağım..?buzdolabında bi şey olmaz mı normal büyüklükte çok da buyuk değil bi tavam var onda olur mu peki.

pazardan yaparım aslında da ee haftaiçine pişirip mi saklayacağım..?buzdolabında bi şey olmaz mı normal büyüklükte çok da buyuk değil bi tavam var onda olur mu peki.
olur tabi, benim tavam da büyük değil..pişirir, temiz bir mutfak bezine sarar, poşetlersin...sabahları da yemeden önce yine tavada önlü arkalı hafif ısıtırsın...

içinde yumurta, yoğurt,süt vs olmadığı için dayanıklı oluyor...

aslında evde sac ya da vog tava varsa çok daha kolay ve lezzetli pişer..bende kalın teflon tava var, onda yapıyorum ben...

aslında evde sac ya da vog tava varsa çok daha kolay ve lezzetli pişer..bende kalın teflon tava var, onda yapıyorum ben...
ince sac var aslında o olur mu ki bi denicem kesinlikle hafta sonu. bi de rica etsem yaptığın zaman foto yükler misin buraya nasıl olmuş orjinali bi bakayım :)

ince sac var aslında o olur mu ki bi denicem kesinlikle hafta sonu. bi de rica etsem yaptığın zaman foto yükler misin buraya nasıl olmuş orjinali bi bakayım :)
var şimdi evde çekip yüklerim hemen, ince sacta daha güzel olur bence...bi de un yoğurmayı illaki biliyorsundur ama yazmayı unutmuşum, suyu azar azar ilave et canım, ben hayatımda hiç yapmadığım için böyle şeyler ilk yaptığımda birden ekledim suyu, sonra toparlayamadım hamuru :)))))))

bende hamur konusunda çok becerikli değilim ama hamuru hallederim. bu tarifle ne kadar çıkıyor acaba. bı de ekmek makinaları var aslında ama memnun olanda var sanırım olmayanda o yüzden pek dalmak istemiyorum aslında.

telden yükleyemedim internetten buldum fotoları canım aynen böyle oluyor, ben kepek unu koyduğum için rengi biraz daha koyu oluyor bunlardan...sadece un ile de yapabilirsin

ben de almadım o makinalardan, bana böylesi daha lezzetli geliyor..zaten çoğu zaman ekmek tüketmemeye çalısıyoruz, bu sac ekmek gibi çok lezzetli olduğu için arada yapıyorum bunu da...

ben de almadım o makinalardan, bana böylesi daha lezzetli geliyor..zaten çoğu zaman ekmek tüketmemeye çalısıyoruz, bu sac ekmek gibi çok lezzetli olduğu için arada yapıyorum bunu da...
ayy çok güzel gözüküyor hemde büyük de açmıyoruz on numara.. çok çok teşekkür edrim canım yenı bı sey öğrendim valla senden :)

günaydın, hayırlı cumalar birikimci hatunlar :)

sabah kalktım yürüyüşe çıktım 1 saat yürüyüp market alış verişimi yaptım...

1,5 kg bütün tavuk, iceberg marul,salatalık, büyük boy lahana, grisini, etimek,lor peynir, 15 adet yumurta, 1 kg yoğurt, mandalina, ağzı kapaklı puding kavanozu(lav marka çok uygundu fiyatı 4 adet daha aldım), ince bulgur... toplam 48 tl ödedim, faturaları ödeyip döndüm...

haftalık menümü yaptım gibi...

bugün fellah köfte yapacağım yine, tavuğum haşlanıyor, göğüs kısmı ile tavuklu lahana kapuska yapacağım 2 gün yenir...

bir akşam menemen planlıyorum..tavuğun kalan kısmı ile tavuk sote yapacağım, pazar günü balık almayı planlıyorum..haftaya cumaya götürür şuan evdekiler diye düşünüyorum....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…