- 7 Haziran 2017
- 1.174
- 2.070
- 133
- 33
Elektrik faturamız 42 tl gelmiş Kızlar 31 günlük
12 tl vergi zaten baktımdaNe yasiyonuz ya benim kullanılan 30 ise 50 de saçma sapan şeylere alıyorlar oluyor 80
amin canımmm, bol ve bereketli olsun inşallah birikimlerimiz..2018 de altının çok yükseleceği söylentileri uzun zamandır var, kararsız kalıyorum ben de, altın mı alsam, tl mi bıraksam vadeli hesapta...Sağol hayatım.. altin uzun dönemde düşünürsen hep kazanır.. hepimize bereketli yatırımlar inşallah
eviniz kendinizin ve arabanız var ise çok da kasmadan birikim yapın bence.günaydın birikimci hatunlarrr,
bir haftasonunu daha atlattık, amannn aklım çıkıyor pazar olacak paralar gidecek diye..bu ay çok açıldık ve dağıldık, nasıl toparlarız bilemiyorum...
eşim hiç destek değil maalesef, her şeyi alıp para harcamayı pek seviyor..geçen hafta toplu para geçmişti elime 1000 tlsi harcanmış gitmiş bile..canım çok sıkkın.. eşim tek başına ayaklı masraf..bir şey demiyorum ama içim acıyor...sırf geçen hafta maç satınaldı digiturkten, bir eğitim için para yatırdı, halı sahada maç yapacakmış eşofman takımı aldı paralar hooop gitti... dün de ona keza yine dışarda balık yenildi vs..para dayandıramıyorum bi türlü..yaz bitti gezme tozma masrafı biter derken bitmiyor,bitmiyor..sabah da bana demez mi yeni telefon alayım..ay delireceğimmm, daha 1 sene önce almıştı...ben bu adamı borca sokmadan huzur yok bana....
Günaydın canım hafta sonu okudum ama yorum yapamadım hiç fırsatım olmuyor evde..günaydın birikimci hatunlarrr,
bir haftasonunu daha atlattık, amannn aklım çıkıyor pazar olacak paralar gidecek diye..bu ay çok açıldık ve dağıldık, nasıl toparlarız bilemiyorum...
eşim hiç destek değil maalesef, her şeyi alıp para harcamayı pek seviyor..geçen hafta toplu para geçmişti elime 1000 tlsi harcanmış gitmiş bile..canım çok sıkkın.. eşim tek başına ayaklı masraf..bir şey demiyorum ama içim acıyor...sırf geçen hafta maç satınaldı digiturkten, bir eğitim için para yatırdı, halı sahada maç yapacakmış eşofman takımı aldı paralar hooop gitti... dün de ona keza yine dışarda balık yenildi vs..para dayandıramıyorum bi türlü..yaz bitti gezme tozma masrafı biter derken bitmiyor,bitmiyor..sabah da bana demez mi yeni telefon alayım..ay delireceğimmm, daha 1 sene önce almıştı...ben bu adamı borca sokmadan huzur yok bana....
eviniz kendinizin ve arabanız var ise çok da kasmadan birikim yapın bence.
Günaydın canım hafta sonu okudum ama yorum yapamadım hiç fırsatım olmuyor evde..
kredi daha önce yazmıştım bir yerde. 20.000 çekip 4 yıl geri ödemeli yaptık biz. aylık 580 ödememiz var. biz nasipse araba alacağız ama almadık diyelim (her ay mutlaka üzerine ekleme yapmaya çalışıyoruz ayrıca) ödeyeceğimiz faiz 7000 tl.ve biz vadeliye atıp hiö ellemesek 4 yılda 4000 küsur faiz getiriyor.ki biz şimdiden 25 000 tl filan yaptık onu.30 olduğu an hiç elleme 4 yıl sonra vadelide faizi kredi faizini karşılıyor. bence karışık anlattım umarım anlarsın
Canım vadelide tutarsan risk almadan bu şekilde faizini kendi kapatmış olacak üzerine faiz bile elde edeceksin. Bence de borca girmek mantıklı yoksa para harcamak zor birşey değil çok kolay valla. İhtiyaç istek bitmiyor. Eşimle konuştuk dün ve ihtiyaçlarımızı saydık kıyamam o da idare ediyor ben de öyle ama insan içine çıkıyoruz mecbur alınacaklar var bakalım vakit de bulursak alırız yavaş yavaşçok şükür evet kendimizin...sadece gereksiz harcamalar canımı sıkıyor..mesela aldığı eşofman takım...evde 2 takım eşofmanı var, neymiş, tüm takım aynı eşofmanı alıp sahada profesyonel görüneceklermiş :)))) sanırsın milli takım! alt tarafı 1 kg baklavasına orada eğleşecekler... spor yapmasını seviyorum ama fuzuli masrafa karşıyım..umarım bugün yarın krampon da takım olacak diye gelmez :))))
hayallerimizi gerçekleştirebilmemiz için çok paraya ihtiyaç var... o sebeple yılların acısını çıkarmaya çalışıyorum bir yandan...hemen olsun istiyorum.. aslında inan hiç kasmıyorum, harcamalarımızı görsen ne saçma sapan dersin :))))
anladım canım, çok saol...ben 20 bini 24 ay vadeli 24 olarak ödemeyi planlıyorum..aralık sonu vadelide bi 11-12 bin birikmişim olacak gibi Allah izin verir de bir mani çıkmazsa.... çektiğim krediyi de üstüne ekler vadelide tutarım o halde...bakalım, hayırlısı...
Hayaliniz ne canm merak ettimçok şükür evet kendimizin...sadece gereksiz harcamalar canımı sıkıyor..mesela aldığı eşofman takım...evde 2 takım eşofmanı var, neymiş, tüm takım aynı eşofmanı alıp sahada profesyonel görüneceklermiş :)))) sanırsın milli takım! alt tarafı 1 kg baklavasına orada eğleşecekler... spor yapmasını seviyorum ama fuzuli masrafa karşıyım..umarım bugün yarın krampon da takım olacak diye gelmez :))))
hayallerimizi gerçekleştirebilmemiz için çok paraya ihtiyaç var... o sebeple yılların acısını çıkarmaya çalışıyorum bir yandan...hemen olsun istiyorum.. aslında inan hiç kasmıyorum, harcamalarımızı görsen ne saçma sapan dersin :))))
anladım canım, çok saol...ben 20 bini 24 ay vadeli 24 olarak ödemeyi planlıyorum..aralık sonu vadelide bi 11-12 bin birikmişim olacak gibi Allah izin verir de bir mani çıkmazsa.... çektiğim krediyi de üstüne ekler vadelide tutarım o halde...bakalım, hayırlısı...
canım kendi işimizi yapmak ...ama bunu yaparken mülk satınalmak..karadenizde yaşamak, erken emekli olup kendimiz için çalışmak...pansiyon işletmeciliği gibi...Allah kısmet eder inşallah... hayal şimdilik..ama çok ötelemek de istemiyoruz, yaşımız hala gençken ve de aktif çalışabiliyorken başlamalı düşüncesindeyim...Hayaliniz ne canm merak ettim
Eviniz arabaniz varsa bundan snra kolay ve daha zevkli birikim yapasinz
haklısın tatlım, borca gireceğim ben de, kararım o yönde..sen fon da almıştın sanırım, yanlış mı hatırlıyorum? bilgin var mı fonlar hakkında?Canım vadelide tutarsan risk almadan bu şekilde faizini kendi kapatmış olacak üzerine faiz bile elde edeceksin. Bence de borca girmek mantıklı yoksa para harcamak zor birşey değil çok kolay valla. İhtiyaç istek bitmiyor. Eşimle konuştuk dün ve ihtiyaçlarımızı saydık kıyamam o da idare ediyor ben de öyle ama insan içine çıkıyoruz mecbur alınacaklar var bakalım vakit de bulursak alırız yavaş yavaş
Ne guzel canm insallah bir an evvel kavusursunuz hayallerinizecanım kendi işimizi yapmak ...ama bunu yaparken mülk satınalmak..karadenizde yaşamak, erken emekli olup kendimiz için çalışmak...pansiyon işletmeciliği gibi...Allah kısmet eder inşallah... hayal şimdilik..ama çok ötelemek de istemiyoruz, yaşımız hala gençken ve de aktif çalışabiliyorken başlamalı düşüncesindeyim...
inşallah canım..eşim çalışmayı çok seviyor ve emekli olmayacağım diyor, birlikte yapacağımız bir iş hayali içindeyiz yıllardır...başkaları için çalıştığımız yeter diye düşünüyorum..söyle ufak 10-15 odalı bir pansiyon, ama faklı bir havada..eski rum evleri, taş evler gibi ... orayı alıp ya da yaptırıp işletmek çok arzuladığımız bir şey...Ne guzel canm insallah bir an evvel kavusursunuz hayallerinize
Ne güzel bir hayaliniz hedefiniz var canım..inşallah canım..eşim çalışmayı çok seviyor ve emekli olmayacağım diyor, birlikte yapacağımız bir iş hayali içindeyiz yıllardır...başkaları için çalıştığımız yeter diye düşünüyorum..söyle ufak 10-15 odalı bir pansiyon, ama faklı bir havada..eski rum evleri, taş evler gibi ... orayı alıp ya da yaptırıp işletmek çok arzuladığımız bir şey...
mutfakta beraber yemek hazırlamak, balığa çıkmak...reçeller vs yapıp satmak, bahçeye domates,biber vs ekmek, yetiştirmek...tavuklardan yumurta almak, konukları ağırlamak... ve tüm bunları yaparken birarada olabilmek...
Benim toplamda (topuklu-Babel-bot-terlik) 20 çift yoktur canım senin biraz fazlaymış. Geçen gün bir eleme yaptım hatta bir babet tamir edilirse ettireceğim. Bir de sandalet attım eskimişti. Şimdilik bir mevsim geçişlerinde giymek için kapalı ama ne kışlık ben yazlık birşeye ihtiyacım var bakalım.haklısın tatlım, borca gireceğim ben de, kararım o yönde..sen fon da almıştın sanırım, yanlış mı hatırlıyorum? bilgin var mı fonlar hakkında?
ihtiyaçlar illaki alınmalı, ona en ufak lafım yok..ben artık saçmalamalara karşıyım, zira yıllardır bolca saçmalamışız, her şey o kadar çok ki evde..at at , dağıt dağıt bitmiyor(( evde 20 ye yakın oldukça yeni görünümlü bot ve çizmem var, gerçekten çok içim acıyor artık..nasıl şuursuzca almışım, almışız...içimden gelmiyor almak artık...allahtan ayak numaraları belli bir yaştan sonra büyümüyor nefret geliyor bazen, şeytan diyor at hepsini...
Tamam canım o halde vadelide kalsin.Benim toplamda (topuklu-Babel-bot-terlik) 20 çift yoktur canım senin biraz fazlaymış. Geçen gün bir eleme yaptım hatta bir babet tamir edilirse ettireceğim. Bir de sandalet attım eskimişti. Şimdilik bir mevsim geçişlerinde giymek için kapalı ama ne kışlık ben yazlık birşeye ihtiyacım var bakalım.
Fon b tipi alıyorum ben canım ama kuruş kuruş ekliyor hiç azalmıyor sürekli artıyor ama gıdım gıdım risk alırsan başka fonlar var ama onları da iyi bilmek lazım sanırım. Vadeli o yüzden daha avantajlı da o bende değil eşimde. Ben harçlığımdan kalan miktarlarla altın almıştım 1.5 gram olmuştu altın yükselince satıp fona aktardım biraz orda kalsın altın düşünce yeniden altın alacağım (düşerse tabi)
Aminn tatlim hepimizin inşallah..Karadeniz'de yaşama hedefimizi biliyordun zaten, şimdi yavaş yavaş şekillendirmeye çalışıyoruz..Ne güzel bir hayaliniz hedefiniz var canım..
Rabbim gönlünüze göre versin inşallah....
Aylık bütçenizi aşağı yukarı biliyorsanız günlük ayırmak yerine baştan toplu para ayırıp ya altına ya da vadeliye atın ki, eliniz sikissa bile o paraya uzanmasın.el altında duran nakit para birikmiyor maalesef...Günaydın hanımlar. Birikim yapmaya karar verdim inş. Ama takıldığım yerler var. Yardımcı olursanız sevinirim.
Çalışan anneyim. 2bebeğimin giderleri bana ait. Ev, araba vs eşimde.
Günlük harcama limiti belirleyip artanı kenara koyayım diyorum.
Sizce nasıl bir yol izlemeliyim?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?