BİRİKİMCİ HATUNLAR

günaydın birikimci hatunlarr, bu ara çok fazla masrafım olduğu için gelemedim buralara, utancımdan gelip de yazamadım, elim varmadı :)))

herkes iyidir umarım...
şu yıl bitsin artık vallahi, sıkıldım 2017 den..

sinirli kardişimmm, nasılsın bakiim? her şey yolunda mı? sinirliportakal

tuce_tuce canım neler yaptın? çıktınız mı tatile?

kızlarrr 2018 için birikim hedefleriniz nelerdir? hedef olmayınca yolu tutturmak zor oluyor... ne yapacaz 2018 de? altın mı tl mi, döviz mi?

Z zeyneprer hoşgeldin canım...bereketli bol birikimler dilerim..

canım iyiyim herşey yolunda şükür siz tatile mi gittiniz nerelere kayboldun sen :))
2018 hedefim eğer altın sakinleşmezse altın almak değil öncelikle. almam için biraz ateşinin sönmesi lazım.baktım uzun vadede böyle kalıyor o zaman aylık bir gram alacağım sadece. kalanı vadeli hesaba atacağım. eşim de bugünlerde borsaya taktı kafayı ona da aylık en fazla 200-300 tl ayırabileceğimizi söyledim batar çıkar çok sarsılmayalım :))
hedefim 2018 de 18.000 tl değerinde birikim yapabilmek artık hangi yatırım aracıyla olur kestiremiyorum.
sizlerin hedefleri nasıl?

evet kuzum eşim tutturmuştu gidelim diye, bahsetmiştim geçen hafta..gittik geldik, 3 gece 4 gün yoktum...
gitii paracıklar...mutsuzum aslında bu duruma..neyse, eşim mutlu olsun da, sağlık olsun...
2018 için Allah kısmet ederse benim de 20 bin civarı hedefim var...altın düşünüyorum..çok yüksek ama düşeceğini de düşünmüyorum..merkez bankasının müdahale şansı da yok, para yok çünkü...basamıyor, karşılığında altını toplayamadı..kit'ler gitti, tek geliri vergiler kaldı, yüklendikçe vergiye yükleniyor, onu da toplayamıyor..demem o ki, döviz ve altın daha da yükselir gibi geliyor bana. ülke ekonomimizin gidişatı açısından son derece üzgünüm..bakalım faiz arttırımına gidecekler sanırım, ben de aralıkta kredi çekeyim diyorum ama umarım artışa denk gelmem...

Canımmm hayır ya daha çıkamadık aralık 10 gibi çıkıcaz ancak eşim çok yoğun çalışıyor . Ama mecbur çıkıcaz yoksa yılbaşından sonra izin yanıyormuş hemde kayınvalidemler 17 aralıkta umreye gidiyorlar görmemiz lazım onları da

hayırlısı canım yaa, geç olsun güç olmasın..yılbaşına çok var daha...

2018 de biz altın almayı planlıyoruz galiba bilmiyorum valla ama altın bize 2 ayda Bir çeyrek bir 0.5 gram altından 40 tl gibi bir para kazandırdı altın iyidir bence

oo maşallah canım Allah muhabbetinizi daim etsin arttırsın inşallah :)
kredi çekip altın mı almayı düşünüyorsun canım? kısa vadede bozmayı düşünmüyorsan mantıklı ben altın alırken en az 4 yıl dokunmama ihtimali olmalı diye düşünüyorum. altın 2010 da gr:100 tl iken 2014 te gr:87 tl idi. düşmüşlüğü var bundan sonra düşmez diye düşünmemek gerek.
evet vergilere çook yükleniyor bu dönemde mutlaka müdahale eder ve manipülsayonların da bir sonu olacak etkileri de kalacak. geçen sene bu zamanlar da aynı kötü tabloyu gördük. fiyatlar arttı döviz euro baya geriledi altın eskisi gibi olmadı ama bi 10 tl geriledi. bizim milyonlarımız yok kaybedecek inşallah ülkemiz için ve biizm için hayırlısı olsun.

aminn kuzum, hepimizin muhabbetini arttırsın Allah, sağlık,sıhhat versin inşallah...
yok canım krediyi çekip vadelide bırakacağım..hatta belki 32 günden değil de, 3 aylık 6 aylık gibi vade de yapabilirim..altını aylık tasarruf ve birikimden alacağım..şimdilik planım bu yönde..
vallahi ekonomi haberi dinlemekten içim dışıma çıktı..konuşulanlar bunlar ama ne olur bilinmez dediğin gibi...

yine karşılaştır canım da 32 günlük bana en makul olanı gibi geliyor. altını ben de maaşımıza gelen zam elimde kalırsa biraz onla 1 gram şeklinde almayı düşünüyorum.
ekonomi haberlerini dinlemiyorum nasıl oyunlar dönüyor anlayamadığım parçalar oluyor bana sinir geliyor. demediler mi medyalar altın 170 olacak dediler ve yapıyorlar bunlar nasıl pis oyunlar benim aklım almıyor artık.

aslında izledikçe oynanan bir oyun olmadığı anlıyorum canım ben.adamlar ekonominin gidişatına bakıyor..diyor ki artık para kalmadı, para basamıyor kredi alamıyor, neden? çünkü altını yok elinde, teminat gösteremiyor..para olmayınca ve basamayınca ne oluyor gücü azalıyor..para neden yok? çünkü kitler hep özelleştirildi ve gelir kaynağı kalmadı.gelir şuan sadece vergilerden...yani aslında adamlar 2018 de altın döviz rekora koşacak diye konuşurken 2016 yılında, bu gidişatı izleyip sonunu görüyorlardı.. derin konular bunlar sanırım..ben de dinlediklerimi aktarıyorum...

bir yerde haklılık payı olmakla birlikte.birden patlak vermesinin anlamsızlığı aldı götürdü beni canım. bu yıllardır böyle çünkü zaten yıllardır özelleşmekten birşey kalmadı ki ben dört bin tl kazanıyorsam bin tl si vergi elime geçen üç bin tl.ee sen benim maaşımın 4te 1 ini neden aldın
neden iş yeri sahipleri benim ödediğim kadar ödemiyor dediğin gibi bunlar derin mevzular ben de gidip kızımı uyutayım öpüyorum seni sonra görüşmek üzere

:))))) ben de öptüm tatlım... bizim yapabileceğimiz bir şey yok gibi..konuşacak çok şey var ama ortam dar öp benim için miss kokulu beybini...

Maşallah siz baya ilgilisiniz bu konularla. Aynen böyle malesef. Allah devletimizi korusun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…