BİRİKİMCİ HATUNLAR

Kesinlikle. İyi yapmışsın. Allah gönlğne göre versin. Senin planın ev almak mı?

Kesinlikle. İyi yapmışsın. Allah gönlğne göre versin. Senin planın ev almak mı?
benim plan uzun vadeli, bi 5-10 yıl içinde bi sahil kasabasına yerleşip ufak bir motel ya da pansiyon işletmek,eşimle beraber..kendi işimizi yapmak...ve Allah kısmet ederse mülkünü satın almak...

bu sene başladım birikim yapmaya, yoksa hiç alakam yoktu birikimle falan.. 2018 aralık sonu yani 1 yıl sonra finansal duruma bakarak 4 -5 yıl ödemeli bi ufak daire alıp kiraya vererek kiracıya ödeterek bir daireye yatırım da yapabilirim, 5 sene sonra satarım gibi ....şuan işin yatırımdan çok birikim aşamasındayım henüz..ama biriktirip biriktirip bankada yığmak istemiyorum parayı..şuan yakın vadeli hesaplar belirsiz ama uzun vadeli plan net Allahın izni ile.Rabbim sağlıkla ulaşmayı nasip etsin inşallah

Allah hepimizin gönlüne göre versin inşallah canım..senin planlar nedir? ne kadar zamandır birikim yapıyorsun?
Harika. Çok güzel bir plan. Umarım hayallerine ulaşırsın. Daha öncede ufak tefek birikimlerim oldu ama planlı olarak bu ay başlayabildim. Çok borç ödedim senelerdir. Çok şükür sonunda sıfıra çıktık. Bu sene ev için peşinat yapmak istiyorum. O yüzden biraz kasmam gerekiyor.

Allah kolaylık versin hepimize, geç olsun, güç olmasın, illaki olur..

damla cikolata neler neler valla banka bize geldi mi oluverir ödeyiverirsiniz kendisine geldi mi her kağıda imza herşey garanti. valla bankaları hiç sevmiyorum da en temiz borç-alacak-verecek ilişkisi de kendisiyle oluyor :))
ben de bu ay eşimden aldım araba paramızı ve tüm paralarını vadeliye atayım 10 gün sonra çekebiliyormuşuz dedim ama çekemiyormuşuz kaldık mı öyle eşimde 20 tl bende kalmış 40 tl maaşa 10 gün galiba biraz avans çekip fazla geri ödeme yapacağım mecburen eşim de "idare edemem annee" moduna girdi
gülsem mi ağlasam mı hesaplar karıştı

Of fena olmuş :)

aynen canım yaa, vallahi uyanık olmak lazım...dedim herkes krediye internetten başvurup hesabına geçiriveriyormuş o nasıl oluyor dedim? o zaman en yüksek faiz ve masraf ödeniyor , siz hiç kabul etmezdiniz o şartları diyor..kendi de biliyor nasıl üç kağıt döndüğünü :))) illa şubeye gidip dürte dürte en uygun rakamları almak gerekiyor...

vaden bozulur kuzum , iyi yapmışsın ellememekle, iş yerinden mi çekeceksin avansı? vadeyi hiç bozma, getirisi bozulur..
sen hangi banka ile çalışıyorsun? vadelide ne kadar fazi oranı?

yaa bak sen şunlara bizimki de bir kaç seçeneği hesapladı bana mesela birinde faiz düşük ama masraf yüksekmiş bildiğin biraz daha yüksek faizli daha uyguna geldi filan çekerken. biliyorlar samimi olursak yardımcı da oluyorlar da işte..olmazsak neler iteliyorlar bize.
ay yok bozmam canım 11 gün oldu kaldı 21 gün onu ellemem de eksi hesaptan çekeceğim kurumun avans olayı yok da banka hesabının avans olayı var 5-10 tl anca faiz alır napalım bu ay acemiliğime geldi
ben yapı krediye yatırdım %12.5 canım. deniz ne kadar veriyormuş?

hoşgeldin faizi 14 dü denizin ben aslında bekleyip toplu parayı koysam iyi olurdu. %13 civarı olması lazım canım, şuan ayın 22 sine kadar koydum, 19 günlük mü ne oldu, onun faizi bozuk ayın 22 sinden sonra tüm hesapları birleştirince faiz oranı ortaya çıkacak sanırım...faizler de yükselecek diyorlar ama bilemiyorum..bi de enpara en yüksek diyorlar o kaç onu da bilemiyorum...

meraba kızlar nasılsınız , hafta sonu ben harcamadım ( eşim 50 market 103 tl de pazar yaptı )

bahçeden ayva toplamıştık iki haftadır duruyordu araya gitmesin diye dun ayva suyu yaptım beş kavonoz çıktı oğlum daha hazır meyve suyu tadını bilmiyor , hep ev yapımı içti :)

ohhh misss, ellerine sağlık, ne de güzel oluyordur ev yapımı meyve suyu..içsin bebiş taze taze, şifa olsun inşallah

benim de hoşgeldin 13,6 ya kadar çıkıyordu ama benim parama anca 12,5 verdi :))
öyle diyorlar seneye öyle bir beklenti var altın da illaki düşer demiştim şuan 159 lara inmiş. biraz daha çekilir diye umuyorum yine altın alımı yaparım maaş gelince galiba. kafalar çok karışık çok para olunca

denide hoşgeldin faizi %14 1000 tl bile olsa veriyorlar, sonraki ay düşüyor sanırım canım..amannn boşver takılmayalım bunlar olsa olsa 100 aşağı 100 yukarı..valla zenginlikten ölecez, o kadar çok paramız var ki, kafamızı hesap kitaptan çıkaramıyoruz :))))))) benim bu ay da gelecek biraz param var onu da bankaya tl atarım, sonra ocak sonuna kadar hiç bir şey yapamam... önümü tam olarak görmem gerekiyor...şubat gibi başlamaya çalışırım ufak ufak gibi geliyor... şuan elimden gelen tek şey tasarruflu devam etmek

geçen hafta, 1 hafta boyunca yatılı misafirlerim vardı.. neyseki uğurladık...ben de bi soluklanacağım artık kısmetse..çok masraflı oluyormuş uzun süreli misafir..bu hafta çok sıkıp kasmam gerek...evde ne varsa o.... yapacak bir şey yok..alış-verişten uzak olmak istiyorum..
ben bu ara dikkatli besleniyorum...akşam için tarhana çorbası yaptım, 1 kase içtim..eşime yumurtalı patates kavurma,bulgur pilavı ve ıceberg salata yaptım...şu mutfak masrafları çok sıkıyor benim canımı yaa... öte yandan günde 10 tl sigaraya vermek koymuyor da, markette harcadığım para çok koyuyor bana :)

yemek yemek bir ihtiyaç olmaktan çıkmalı bence :)))))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…