BİRİKİMCİ HATUNLAR

canımcım herşeyden ye az ye metoduyla verdim fazlalıklarımı 3 senedir de almıyorum alamıyorum :)

Günaydın kızlar
banusultan DonukPudra evet yardımcım iyi bi bayandır. Yatak örtümün bir yeri yırtılmıştı. Hafta sonu dikeyim diyordum. Az önce onu da bulamadım. Demek ki bayan dünü dikiş günü ilan etmiş. Uzun yıllaryanımdan ayırmayı düşünmüyorum. Allah izin verirse. Tabi o gitmek isterse bilemem.
Bugün gitmediğim ayakkabıları kaldırıp çizmeleri indireceğim. Allahım o kadar çoklar ki... Belki kıtlık falan olursa diye depolamışım....

Gerçekten yardımcının iyisini bulmak da zor. Arkadaşlarımdan biliyorum, bakıcı ve yardımcı işlerinde güven-suistimal maalesef çok oluyor. Ben de ilerde çocuk sahibi olursam eğer şöyle kalıcı birini istiyorum. Şimdilik ihtiyacım hiç yok.

Çok şükür Allah iyi insanla karşılaştırdı. Nazar değmesin inşallah. 4 yıldır bizimle. Evimizin her türlü işini yapıyor. Ben evimi ve çocuğumu ona emanet ediyorum. Ben izne ayrıldığımda ya da farklı sebeblerden ( hastalık ölüm) dolayı bize gelmediği zamanlarda bile parasını tam ödüyorum. Bi kızı var üniversiteye giden kullanmadığım herşeyi ona veriyorum. O da bize çok iyi bakıyor. Aslında herşey karşılıklı iui niyet.
İnşallah sen de iui insanlarla karşılaşırsın.

Günaydın kızlar. Birazdan merkeze gitcez gelinlik için. Kendime sınır koydum sadece english home gircem bide pilates lastiği alacam :) harcamalarımızı yazarım size :)
kolay gelsin canım

gelinliğin şimdiden hayırlı uğurlu olsun Allah giymeyi nasip etsin inşaallah

canm
kalemero maşallah diyorum da 78 çeyrek 150den 11.700 yapar, maaşının maşallahı var bence:)
sçokk saoll :) canm sadece maaş değil gün sırası bendeydi 3.300 ordan aldım maaş üstüne eklendi vs... toparladım işte bankada her ay biriken bir param vardı 900 tl de o hepsini birleştirdim çeyrek yaptım para durunca harcanıp gidiyor 30-40 derken... bundan sonra her maaşımdan alacağım inşallah 200 çeyrek yapmak amacım ocak-şubata kadar

merhaba kızlar bugün yine 05:30 - 06:00 arası kalktım

kocaman kuzuma kahvaltısını yaptırıp sabah okula bıraktım ...

bugünden itibaren koca kuzum haftasonları yetiştirme kurslarına katılacak

saat 08:00 - 12:30 arası sürecek

bugün deneme sınavı yapıp seviye sınıfları oluşturulacakmış

dünden bir telaşlıydı bir telaşlıydı umarım gönlüne göre güzel bir sınav geçirmiştir...

minik kuzumla kahvaltımızı yaptık
dinlene dinlene bir taraftan evi süpürüyorum
bir taraftan da çamaşırları makinaya atıyorum ...
öğleden sonra belki pazara çıkabilirim

merhaba canm hoşbuldukk :) aynen valla o paraları ben biriktirmeseydim 2 ayda 78 çeyrek yemiş olacaktım demekki şimdiye kadar kaç 78 çeyrek yedimm çookkk üzgünüm her ay 2 çeyrek atsaydım hiç olmazsa neyse zararın neresinden dönersen kardır :) birde kumbaraya atıyorum günde 3-5 ne varsa o da doldu :) şimdi sizlerin yaptığı birikimleri okudukça da bende heycanlanıp daha çok dikkat edeceğim bunu biliyorum dün mesela arkadaşımla dışarda yemek yiyecektik dedim hadi gel eve gidelim evde ne varsa yeriz 50 lira kaldı bir kenardaa :) olsun küçük küçük birikecek işte :) sizlere de bol hayırlı birikimler

somut almam evde saklayamam. kafam karışık :S teşekkür ederim
canm ben şöyle yapıyorum güvendiğim bildiğim bir kuyumcu var orda biriktiriyorum benmde bir küçük defterim var oraya not ediyorum gününü ne kadar aldığımı vs... bu şekilde yapabilirsin

günaydınn istikrarlı ol kurtull sigaradan paket taşıma akşam bir tane keyif sigarası iç :) bişey olmaz ama tasarruf için gerçekten bırak yazzık günah ona verilen paraya.... süper güne girmen en azından toplu geçecek para eline mecburiyet olması daha iyi bende girdim ayda 250 liraya ama sennki gibi büyük bi gün bende arıyorum arkadaşlara soracağım

Merhabalar
Çizme çıkarma işinden vazgeçtim. Hava durumuna baktım. Yağmur görünmüyor. Haftaya yaparım artık inşallah
Kızlar be güzel güne giriyorsunuz. Keşke benim de gün yapabileceğim birileri olsaydı.
Ben de biraz kştap okuyacağım şimdi. Oğlumun ödevlerinin bir kısmını yaptık. Daha doğrusu o yaptı ben kontrol ettim. Şimdi bahçeye indi.
Benim ders ücretim hala yatmadı. Ekim bitecek nerdeyse Eylül'ün ücretlerini almadık.

kızlarrr iş çıkışı alış veriş merkezine gideceğim inşallahh para harcamammm bir yere para vermem lazım o üstümde

Bu konuyu gormem super oldu kizlar :)

Ben 3 ay kadar onceye kadar universitede calisiyodum. Maasim anca kiyafetime yemegime yetiyo diye hic birikim yapmadim. Arada kapali carsiya gittikce altin alirdim.

Simdi maasim bayagi bi yukseldi 3 aydir. Tabi ben bu arada yine kokune kadar kuruttum. Hic biriktirmedim. Kredi kartlarim esimin biriktirdigi paralardan soz yerine koyucam diye tirtikladiklarim derken cok borcta oldugumu farkettim. Bu ay tum borc harc kapattim artik.

Biriktirip arabayi degistirmek istiyorum. Ama dusunuyorum dusunuyorum icinden cikamiyorum yine. Param bana yetmeyecekmis gibi geliyor biriktirince.

100 dolarlik gune girdim. 200 olsun dediler benim gozum yemedi kizlar ya. Cok geldi.

Para biriktirirdim ben eskiden. Su an biriktirenlere hayran kaldim. Ayakkabi canta almayi nasil engellicem.

Kizlar bu ay birikim 0bende cnku maas 1,200civari yatmis ablama bile 600luk kelepcelerden alcam
faturalar icin 65tl ayirabildik
benm telefn faturami yatrdk
dedesinden 100tl aldk dun zoraki verdiler durumlari cok kotuynus bu iki ay
nedn acele etmisiz almak icin onlar aralikta alsaymisiz xestek vercrklermis
resmen esim kebdi ailesine yuk oldu dun
abisinn milyarlarca borcnu kapatti senelercr ailesi ama bize ufak bi destrk sorun oldu ben 500-600istemedim
sadece 200 fafuralar icin ama 100tl carpa carpa verdiler 100tlyle yag bitmisti yag eltime balik yemeye giderken ekmek kola cikolata sigara aldk yengesi ismarladi 18eltime aldiklarim tuttu
gercekten yaptiklari okadar koyduki bize saskin ve sinitli donduk
2senedir sadece 4. Para isteyisimiz onlardan oda gercekten simdiki gibi zor durumdaydik neyse bu ay gunluk kazanclarla idare etcrz
kaynim ev aldiya hep ona harcanmis destek olamiyorsunuz bari almaya istemeye utanin diyor sadece bana diyr dedesi esime bisi demedi nedn bilmem ona gire evi kadin idare eder o yuzden herhalde bende idareszi oldum neyse dedim
bi dahaki ay karar verdk atica kenara anne babaya dedeye bile muhtac olmicaz
yazik ya insana evladi yuk gelirmi
benm annmler bile ne kadr cok sikisik olsalarda o kadr maddi destek oldularki
dedesi bi de derki baskasindan para istemeyin direk bendn isteyin der ama bi sene boyinca laf eder ettigini yedirir bize
bizde bu yuzden isteyelm drdik ama bn laf isittik ama uzub sure bu laf edilir
500tl neyinize yetmior iki kisiye dio bide
300kira 200 faturar desen diyor 500neye yetmio bu lafida yedim ya sabir cekerek dnledm kalktm isime baktm
gerckten dub cok zor bi gundu bzm icin esim o kadar uzuldyki anlatamam
Eltimler 5-6 ay oncesine kadar hep dedelerden para aliyordu her ay yetmedi diyr soylebirdi ama bu kadar degil
smdi almiyorlar rahatlar ama hep onu suruyor bize simdi yuk gelmezdi kaynim onlara
biz yuk geldik evdeki herkese simdi
bi ay size bakamam dedi dedesi yuzume nedn aldiniz flab dedi aceleniz neydi dedi(aldik diye biliyo)
of hayay cok zor dun esimle karar verdik
her ay gram ve gramdan artan parayi dolar yada euro yapcsz her ay 100tlde nakit aticz kenara kurban icinve vs icin
agustosta kaynimdan (bekar) 150 tl aldik
kuzenleri kalmaya gelmisti dede duymasin diye kaynim solemiyorda dun kaynanam onuda soluyor kaynanamda ayri bi tip cikti oglun solemediyse sen nedn soluyorsun sanki o parayl kurban kesmisiz dedesinin anladigi bu 80lik akil iste hayir dedim alnimin teriyle kestim kurbanimi artk kendi bilir allah biliyor beni
uzun oldu.k.bakmayin kizlar

Bi de cocugumuz olmuyor bizim tedaviyi soledim yilbasindan sonra baslamak istiyoruz dedm nedn acele ediyorsunuz dedi herks artk soruyor dedik
Siz takmayin kimse sormaz dedi ikimizde artk istiyoruz dedik bu iki sen skisigiz ben millete bilezikleri cocuk icin bozdurdular dedirtmem dedi 2sene sonra bakarz caresine aile arasinda hallederiz dedi gencsiniz daha tedavi herzaman olur dedi
bunada tamam dedim herseyi inlar karsilicakmis
bi de ben gelecegi goremeyen biriymisim birikim yapamuyorzya cocuk icinde hazir degilsiniz daha dedi o cok koydu ya
Gene yaslidir olayi buyutmesin diye bisi demedim cunku cok buyutuyor bi lai

Nasil sabirla donduk anlatamam size olayi buyutsem cok buyucek dede laftan anlamiyor cunku uzattikca uzatiyor
bakalim sabrin sonu selamet
eltimlerde takmis vaziyette ev almaya hrrkese dillendirmye baslamislar
amcaya solemisler dun bozden skldiysaniz gidin demis bizi alirim yanima kiradan kurtulurlar demis

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…