hayırlı uğurlu olsun Allah daha çok versin canm6262 tl tuttu. ama bu bir kaç aylık birikimim kızlar. tl olarak biriktirip altın aldım..
amin canım. hepimize çok ve bereketli gelirler versin.hayırlı uğurlu olsun Allah daha çok versin canm
valla tuhaf insanlar bene artık söylemiyorum 7 yıldır çalışıyorum kuyumcuda 78 çeyrek var diyince millet şok oluyor nasıl yaptın diye biriktirin nasıl oluyor görün yani nazar değecekler söylemiyorum artık bir kaç kişi dışındagünaydın kızlar hayırlı sabahlar..
hafta sonu arkadaşlarla gezdik. çok güzel bi yere gittik. tarihi evleri camileri falan. köy kahvaltısı yaptık..
boluya bağlı göynük var oraya gittik.. kremitte balık yedik.. çok beğendim oraları.. eğer hava güzel olsaydı yaylaya bile çıkabilirdik..
75TL harcamış bulunmaktaydım.. uzun zamandır birşeyler yapmıyodum iyi oldu benim için..
gün içni yorum yapan arkadaşlar tşk ederim. daha bereketlileri sizin olsun..
ama insanların mantığını anlamıyorum. biz 4 arkadaşız. hepimiz aynı kurumda çalışıyoruz. hepimizin ev kiraları aynı. hepimizin maaşları aynı.. wayyy ayda 500 lük gün demek.. oh zenginsin tabi diyolar..
iyide 10binlik kredi çekip kredisini ödüyor biri..
biride anne babasının evini perde koltuk halı vs almış..
dedim bunları.. sizinkilerde bi yere gidio benimkiler. benm annemde eski koltuk takımları var...
kim köşeye atar kim atmaz herkesi kendisi ilgilendirir. zaten birikim yapmaya demeye korkar olduk..
canım tşk ederim ben zaten günde 2 3 tane içiyodum onu bırakmak istedim. 1tane içtim yine.. istemek lazım bırakmak için. bende istemiyorumoyüzden daha zor oluyor..
darısı başıma
ben çok içmiyodum bütçemi çok zorlamadığı için bırakmak istemedim hiç.. zaten normalde sabah 1tane içip çıkardım akşamda 2tane içerdim. keyif sigarası benm zaten heponlardan kurtulmam lazım.
delimdeli bunlar ne ALLAH aşkına.. neler yazmışsın öyle.. yaşın 24illaki bebeyin olsun istiyosun ama bukadar üzme kendini. bak ben 27 yaşına basıcam. hala bekarım banada diyolar. evlenmedin kimse yokmu. ben sıkmıyorum canımı. eğer sıkarsam ezilirsem büzülürsem insanlar daha çok üstüme gelirler..
kimseye hakkında konuşcak cesareti verme..
ablamda korkmaz var.. hiç memnun deil. kurutup bırakıyor..
bizim evde arçelik var.. memnunuz
Canı merhaba, uzun zaman oldu konuşmayalı. Kardeşin adına sevindim, inşallah atanır, hatırlıyorum dua etmiştim onun için.
benim durumun daha vahim.valla tuhaf insanlar bene artık söylemiyorum 7 yıldır çalışıyorum kuyumcuda 78 çeyrek var diyince millet şok oluyor nasıl yaptın diye biriktirin nasıl oluyor görün yani nazar değecekler söylemiyorum artık bir kaç kişi dışında
Asmu , inşallah atanır kardeşin .Rabbim kimsenin emeğini karşılıksız bırakmasın.benimde kardeşim girdi. 83 aldı. biraz sınırda bir puan inşALLAH atanır. çok emek verdi
iyim canım sen nasılsın.. denkte gelmiyoruz. sende birikimci hatun ol:)
saolasın evet etmiştin dua. inşALLAH atanır..
kaç ay oldu canım. hamilelit nasıl gidiyor.
benim durumun daha vahim.
aynı iş yerinde aynı maaşla çalışıyoruz. hepimiz bekarız. hepimizin ev kirası aynı..
ben zaten eski birikimlerimi söylemiyorum hiç..
Asmu , inşallah atanır kardeşin .Rabbim kimsenin emeğini karşılıksız bırakmasın.
aynen öyle. bende iş yerindekilerle güne girdim. ondan haberleri oldu haliyle.benim eski birikimim yok zaten araba aldım kredisini ödüyorum ev aldım kresini ödüyorum ancak bu şekilde birikim yapmıştım şimdi elimde kalan parayı biriktirmeye karar verdim iyikş de aklım başıma geldi yani 2 ay oldu daha ama millete söylediğimde hem evin vr hem araban hemde bu kadar para biriktirebiliyorsun diyorlar sizene diyesim geliyor ama susuyorum sonuçta gidip elbise alana kadar biriktiriyorum yani ne var bunda alacağımı aldım giydim çok şükür evde yer kalmadı her yer dolap oldu kimseye söyleme arkadaşım sessiz sakin biriktir
Rabbim oğluna hayırlı ömürler nasip etsin doğum parasını iyi değerlendirmişsiniz,bende sizin gibi yapabilsem keşke ocakta doğumum var.doğum sonrası çalışamayacağım gibi duruyor,bebeğime bakacak kimsem yok yanımda malesef,çalışmakta çalışmamakta onlar içinDoğumdan sonra doğum paramı alıp altın aldım.
Maalesef sigortam asgari ücretten gösterildiği için az aldım 2.200 TL civarıydı.
Bunun bir kısmı ile cumhuriyet altını aldım değeri düşmüyor diye.
Bir kaç daha üzerine koydum.
En son 6 cumhuriyet, 1 yarım, 1 çeyrek biriktirmiştik.
Eşim ile ama 1 cumhuriyet ve 1 çeyrek ne yazıkki eşime lazım oldu ve yerine koyamadık.
Ama yinede ufakda olsa her ay 1 çeyrek almayı planlıyorum.
1 tane oğlum var ve onun için birikim yapmalıyım.
Zaten oğlum için çalışıyorum.
5 cumhuriyet ve 1 yarım ile yola devam...
faturaların iyi geliyomuş canım bizim elektrik faturası da dün geldi 65-70 den aşağı gelmezdi 51 gelmiş şaşırdım bende,eh kış öncesi ödeyeceğim en düşük fatura bu,artık artacak mecbur klimayla ısınıyoruzKizlar simdi geldim eve eltimin dogalgazini kesmisler onu pttden odemeye gittik gecmis donem 185tl borcu gelms yakmadik dio dogalgaz ama anlam veremedm sasrdim sadece
simdi elektrk faturam geldi ilk defa zamanunda geldi maillerle ugrasmadik
gecen ay iki ay birden gelmisti 85,20odedim
simdi 36.80 geldi ee zamda geldi malum gayet iyi geldi
dogalgazimda 10tl gelir yine herhalde o daha gelmedi
Rabbim oğluna hayırlı ömürler nasip etsin doğum parasını iyi değerlendirmişsiniz,bende sizin gibi yapabilsem keşke ocakta doğumum var.doğum sonrası çalışamayacağım gibi duruyor,bebeğime bakacak kimsem yok yanımda malesef,çalışmakta çalışmamakta onlar için
Cnm bu evin uguru ve tasarruflarimla ancak bu kadar dusuyor zaten doglazgazdada idare ediyorum kista olsa idareli geciypr ama ev firin gibi termostat sayesinde isiyi ayarlayabiliyorum kisin dogalgaz en yuksek faturam 85i gecmez aslafaturaların iyi geliyomuş canım bizim elektrik faturası da dün geldi 65-70 den aşağı gelmezdi 51 gelmiş şaşırdım bende,eh kış öncesi ödeyeceğim en düşük fatura bu,artık artacak mecbur klimayla ısınıyoruz
delimideli canım bilmiyorum şartların uygun mu ama sen çocuk yokken henüz çalışsana. az da olsa birikim yaparsın.Maas az olunca ev kira yilbasindan sonrada 25tl zam gelcek az ama genede koyuyor insana mecbur herseyden kista olsa kisiyorum mecburenhayat sartlari..
bir giren bir daha çıkamıyor ama, baştan uyaralım da.Merhaba canlar yeni gördüm bu konuyu bi burnumu sokam dedim
Maas az olunca ev kira yilbasindan sonrada 25tl zam gelcek az ama genede koyuyor insana mecbur herseyden kista olsa kisiyorum mecburenhayat sartlari..
Bakalım değerlendirmeyi istiyorum bende kısmet,evet tek sevindiğim bebeğimle vakit geçirmek olacak yoksa çalışıp para kazanmak güzel şeyAmin, hepimizin cocukları için Rabbim hayırlı ve uzun ömürler versin.
İmkanın varsa kesinlikle doğum paranı değerlendir derim.
Faydasını görüyorsun çünkü. Bebeğin ani ihtiyaçları çıkıyor.
Çalışmayıp bebeğinle vakit geçirmek, onu büyütmek daha güzel bence. :)
her şartta tasarruf yapmak lazım zaten canım niye boşuna fazla harcayıp israf yapalım zaten,bizim de su 25-30 falan gelir hep.bende idareli olmaya çalışıyorum daha da dikkat edicem artık bakalım malum 3 kişi olucaz artık bizde :)Cnm bu evin uguru ve tasarruflarimla ancak bu kadar dusuyor zaten doglazgazdada idare ediyorum kista olsa idareli geciypr ama ev firin gibi termostat sayesinde isiyi ayarlayabiliyorum kisin dogalgaz en yuksek faturam 85i gecmez asla
elektekte 40 en fazla su 15/17
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?