- 16 Eylül 2009
- 14.377
- 24.218
- 398
canım biz de böyle düşünmüştük. bir yerle anlaşalım. yakın arkadaşlarımız komşularımız anne babalar ve kardeşler hep beraber yemek yiyelim diye. ama kp e güvenemiyoruz. Show merakı yüzünden (ki oğluma daha sarılmamıştır bile ve eşimin üvey babası ve ben konuşmuyorum kendisiyle) herkesi çağırır ve rezil olursak diye korkuyoruz. laftan anlamayan burnunun dikine giden bir adam çünkü. eşim de konuşamıyor babasıyla kekeleyip kalıyor karşısında.Günaydınlar herkese
hayırlı haftalar ,hayırlı birikimler...
Lavin geçmiş olsun. Mİgren illeti uzak olsun
yaz gecesi çok ama çok geçmiş olsun
Allah korumuş.... bende tırstım şuan dikkat etmek lazım evet.
M maviduvar1 oğlana sünnet kıyafeti giydirip foto çektirin.. sonra bir cafe tarzı yerde arkadaşlarınızla vs yemek yeseniz_?? en azından oğlun hevesini alır.
Farmasi ,bereketli olsun.
maşallah bereketli olsun inşallah..çarşıya çıktım işlerimi görmek için
o ara küçük oğlanın kumbarasındaki 1150 tl yi de aldım
geldim şimdi 88.42 tl den 13 gram altın aldım kuzucuğuma
evet canım sen yapmıştın. fotoları görmüştüm. her arkadaşım aynını diyor. masrafı gelen karşılıyor diye. ama biz o strese o hengameye girmek istemiyoruz. bana çok saçma geliyor. pipi kesildi diye düğün yapmak. bizim memleketin adetlerin de pek yok zaten. fakat yaşadığım şehirde çok yapıldığı için görüyor oğlum.sağolun kızlar Allah hepimize bol bereketli birikimler nasip etsin inşaallah
kalemerocum altınıinternet bankacılığı aracılığı ile alıyorum
papatyacım donukpudranın fikrine katılıyorum
aynen benim eşimin ailesi de şov yapmayı sevdikleri için ben hiç istemesem de yapıldı
15000 tl sünnet masrafı tuttu gelen takılar ve paralar da tam 15000 tl idi tam denk geldi
bana kalsa ben evde aynı hanımlara gün yapar gibi ortalama 30 kişilik bayan grubuna et pilav salata ayran tatlıdan oluşan bir menü ile kuran okuturdum işte o kadar ve de takı da taktırmazdım
ben şöyle bile düşündüm. olur mu bilmem. ona bi kıyafet alayım. bir iki foto. sonra apartmandakilere rica edelim. bir gezi. oldu da bitti maşallah.M maviduvar1 o zaman oğluna foto araba turu sonra oglunun arkadaslarına evinde eglence yapsan ?
ya da ailelere söylenmeyecek
ben şöyle bile düşündüm. olur mu bilmem. ona bi kıyafet alayım. bir iki foto. sonra apartmandakilere rica edelim. bir gezi. oldu da bitti maşallah.
eşimin o babasını öldürsem öfkem bitmez herhalde. eşim de konuşamaz. inat adamın teki....
ben bunu eşimle bi konuşayım. bakalım ne diyecek. o da babasının tepkisinden korkuyor. o olmasa yani adam bizi dinleyecek olsa 50 kişilik bi yemek düzenlicem. üstüne de bi eğlence. sömestr tatilinde. yemekten önce hava kararmadan da bir gezi. tamam.Bence öyle yap... En mantıklısı.. kimseye birşey duyurmadan oğlunun hevesi alınmış olunur hem de...
zaten büyükler hep bir müdahale merak show derdindeler..
yahu sen evlisin hanen ayrı evladın var hala dışarıdan neyin müdehalesi bu..
toplum olarak cok meraklayız burun sokmaya..
ben bunu eşimle bi konuşayım. bakalım ne diyecek. o da babasının tepkisinden korkuyor. o olmasa yani adam bizi dinleyecek olsa 50 kişilik bi yemek düzenlicem. üstüne de bi eğlence. sömestr tatilinde. yemekten önce hava kararmadan da bir gezi. tamam.
oğluma anlattım aslında. biz yapmak istemiyoruz. ama istersen o parayla senin istediğin başka bir şey yapalım diye. neden yapmak istemediğimizi anlattım. tamam falan diyor da ama bir düğün görünce benim ki ne zaman diyor hemen.
çok küçük değil. orta halli bir şehir. muğla yada bolu gibi düşün. yazmak istemiyorum. çünkü ne iş yaptığım bilindiği için deşifre olmak istemiyorum.sız nerede yasıyorsunuz papatya yanı kucuk bır ıldemısınız?
dedim ya bazen heves ediyor görünce. sonra unutuyor.Kıyamam ya hevesi var demek ki ...
aslında zaten kestirilmiş.. sonrasında böyle birşeye kalkışılması saçma ama yapacak birşey yok..Evladının içinde kalmasın.
ben şöyle bile düşündüm. olur mu bilmem. ona bi kıyafet alayım. bir iki foto. sonra apartmandakilere rica edelim. bir gezi. oldu da bitti maşallah.
eşimin o babasını öldürsem öfkem bitmez herhalde. eşim de konuşamaz. inat adamın teki....
ben bunu eşimle bi konuşayım. bakalım ne diyecek. o da babasının tepkisinden korkuyor. o olmasa yani adam bizi dinleyecek olsa 50 kişilik bi yemek düzenlicem. üstüne de bi eğlence. sömestr tatilinde. yemekten önce hava kararmadan da bir gezi. tamam.
oğluma anlattım aslında. biz yapmak istemiyoruz. ama istersen o parayla senin istediğin başka bir şey yapalım diye. neden yapmak istemediğimizi anlattım. tamam falan diyor da ama bir düğün görünce benim ki ne zaman diyor hemen.
canım eşim de aynı fikirde ama babasıyla konuşamıyor.ben bile eskiden babasıyla daha iyi konuşur oldu bittiye getirirdim.papatyacım eşini al karşına konuş madem senin lafının üzerine laf kondurtmasın
sen ufak bir organizasyonla arkadaşlar arası oldu bittiye getir
kuzucuğun da hevesi kursağında kalmasın
Allah Allah özü de üveyi de bu babalar neymiş yahucanım eşim de aynı fikirde ama babasıyla konuşamıyor.ben bile eskiden babasıyla daha iyi konuşur oldu bittiye getirirdim.
mesela eşimin telefonu çalıyordur. arayan babası ise sapsarı kesilir korkudan. eli ayağı titrer resmen
canım valla ben azıcık yola getirdim daha doğrusu benden çekiniyorlar.Allah Allah özü de üveyi de bu babalar neymiş yahu
ne yapmışlar bizim eşlere böyle anlayamadım gitti
resmen nutku tutuluyor dedikleri cinsten hay ben böyle baba bozuntularına ne desem ...... dıtttttttttt dıttttttttttt başka da birşeey demiyorum
rahmetli babam nur içinde yatsın haddini bilen bir adamdı her konuda
ondan sonra da el kızı diye adımız çıkıyor yazıklar olsun
''sen edebini haddini bil de benim adım el kızına çıkmasınnnnnnnnnnnn öyle değil mi ''
buardan benimkilere sesleniyorum belediye hopörlerinden der gibi ohhhhh beeeee yazdım stres attım azıcık
geçen farmasi ablayla bunu konuştuk..Kızlar maaş hesabımın olduğu banka ile sözleşmemiz bitmiş. Başka bankaya geçiyoruz. Benim eski bankamda gram altınlarım var. Ne yapsam? Yıllık ücret de ödemek istemiyorum ama gramlarımı da bozmak istemiyorum.
papatyacım ben hiçbir konuda maddi ve de manevi kayınpeder kayınvalide ile muhatap olmuyorum evleneliden bu yanacanım valla ben azıcık yola getirdim daha doğrusu benden çekiniyorlar.
bi kere bu kv kp geldi bize. eşim evde yok. biz kurban baktık dedi kp. eee dedim. sizde bizimle kesiyorsunuz dedi. (o yılda evi yeni aldık. borç paçamızdan akıyor ). biz dedim henüz eşimle konuşup bu konuda karar varmadık dedim. adam ben karar verdim diyor bana. ben de siz karar veremezsiniz bizim adımıza dedim. biz yetişkin iki insanız dedim. sonra kv tamam sus falan dedi eşine. onun için benden tırsar da ben artık konuşmuyorum.
eşim evelenen kadar babasına sormadan ayağına çorap bile alamazdı.
geçen farmasi ablayla bunu konuştuk..
en mantıklı şu gözüküyor..
altın düştüğü zaman tüm altınları bozmak..
sonrada yeni hesabına nakit olarak göndermek.
bu seferde altın düştüğü zaman bidaha almak ..
aman aman dolma içi riskli. sonuçta tamamen çözülmesini beklemek lazım ki doldurabilelim. ebide hemen pişirilmeyeceği de varsa işin sonu kötü. atın gitsin ya. ben çok korktum bir daha tövbeyaz gecesi yazdıklarını okudumda cok gecmıs olsun
bende dolapta dolma ıcı fılan bıraz fazla bekletıyorum sanırım korktum suanda
aslında ben de muhatap olmak istemem ama onlar dibime dibime giriyordu. dedim ya eşim evlenene kadar bir çorap bile almamış kendine. herşeyi kp idare etmiş kontrol etmiş. sonra biz evlenince yine eskisi gibi olacağını beni de idare edeceğini düşündü galiba. yani paramızın bile ortak harcanacağını sanıyorlardı. o derece. ama ben dişimi gösterdim. onlarda geri çekildi mecburen. hiç birşeye karıştırmadım onları. şimdi süt dökmüş kedi gibi oldular. zaten ben konuşmuyorum. evime falan geldiklerinde sadece sorulan sorulara cevap veriyorum o kadar. ama sünnet işinde pek güvenemiyorum.papatyacım ben hiçbir konuda maddi ve de manevi kayınpeder kayınvalide ile muhatap olmuyorum evleneliden bu yana
eşim ailesiyle nasıl muhatap olacaksa olur bana da bildirmez bilmek de istemiyorum umrumda değil
kendim slırım satarım ,maaşımın hesabını vermem, kurbanımı alırım kestiririm ya da bağışlarım hiçbirine hesap vermem 13 yılı geçti
eşime sadece bunu yapacağım ya da yapmayacağım derim ve de dediğimi ederim
hoşuna gitsin gitmasin bir şey demez görüşünü söyler istişare yaparım canım isterse ve de kendimce ne mantıklı ise onu yapar geçerim
parayı onun vereceği şeylerde de hiç sesimi çıkartmam ne yaparsa yapsın kar da etse zarar da sonuçta benim paramla yapmıyor
zaten müsaade etmem
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?