- Konu Sahibi DegisikRuhHali
-
ya kızlar annemin üzerine çok gidilmiş burda bencilce konuşmuş diyen bile çıkmış. birkere orda durun. bende ilk duyduğumda şaşırdım üzüldüm öyle düşünmesine ama dediğim gibi ben ona görüştüğümü sölemedim ailesiin nasıl insanlar olduğunu anlatmadım. sadece üstü kapalı bişiler söledim. oda geleceğimi düşünerek konuştu. bazı arkdaşlar kendilerini annemin yerine koyup cevaplamışlar sağolsunlar. ilerde bu işi bıraktıklarında nerde yaşarlar nasıl geçinirler falan diye. her annenin kızı için ilk aklına gelen şeyi düşünmüştür annemde. ben anneme ailesini bildiğimi söylemediğimden çokta savunamadım. erkek arkdaşımın ailesinin apartmanda kendi evi var. hemde öle kapıcı dairesi falan değil. memlekettede evleri var. erkek arkadaşım aldığı maaşın çok az bir kısmını ailesine veriyor geri kalan maaşı kendi için kullanıyor. yani bende çok tanımıyorum tabi ama anladığım kadarıyla çok maddi sıkıntı içinde değillr. ilerde bu maddi durum sıkıntı yaratmaz. bir arkdaş demişki eşinizin ailesinin maddi durumunun size ne getirisi yada götürüsü olabilir demiş. tabikide getiriside var götürüsüde. burda çok yerde okudum kendileri zor geçinirken eşinin ailesinede maddi yardımda bulunmak zorunda olanları.yada imkansızlıktan aynı eve çıkan gelin kaynanaları. bu sebeple annemin bunları düşünmüş olması normal. ilerde bu işi bıraktıklarındada kalacak evleri var aynı evde oturmak gibi yada devamlı olrak onlara bakmak gibi bir durumum olmıcak. ama annem bunları bilmior bukadar açıklama yapmadım çünkü.
yani ben buraya insanlar anneme demediğni bırakmasın diye konu açmadım. benim burda sorduğum şey ilerde bu tarz şeyler sorun yaratırmı evliliklerde yada ailelerin aynı ortamda bulunduğu zamanlarda diye. ama herkes yok annen bencil, yok annen çokmu zengin, yok annenin mesleği ne, yok bakalım sevgilin seni ve aileni istermi falan hoppp orda durun. annemede laf söletcek değilim. herkes yazdığına yazacağına dikkat etsin. ortada bir anne var yazmadan önce 2 kez düşünün. bende kabul ediorum annem yanlış bir şey düşünmüş diye ama böyle düşünmesinin sebebini merak ettim. ne ziyagiller gibi hissettiğinden nede onları aşağıladığından öyle birşey söyledi. beni düşündüğünden tüm endişesi benim rahat etmemi istediğinden sıkıntı çekmiyim sorun yaşamıyım diye.
bi taraf koç ailesinden sanki diğer tarafı eziyor? bir de yaşlandıklarında ne yiyecekler nerede kalacaklar falan yazılmış. o kadar acı ki bir anne baba 2-3 çocuğa bakar yemez yedirir giymez giydirir. ama o 2-3 çocuğa bir anne babaya bakması zor gelir ? gerçekten çok acı .
inşallah o kapıcı olan anne babaya Allah yardım ederde gelinlerinin çocuklarının eline düşürmez. daha şimdiden bunlar konuşulursa sonu nasıl olur tahmin edemiyorum
bi taraf koç ailesinden sanki diğer tarafı eziyor? bir de yaşlandıklarında ne yiyecekler nerede kalacaklar falan yazılmış. o kadar acı ki bir anne baba 2-3 çocuğa bakar yemez yedirir giymez giydirir. ama o 2-3 çocuğa bir anne babaya bakması zor gelir ? gerçekten çok acı .
inşallah o kapıcı olan anne babaya Allah yardım ederde gelinlerinin çocuklarının eline düşürmez. daha şimdiden bunlar konuşulursa sonu nasıl olur tahmin edemiyorum
Nurdancım konuyu kapattır yoksa üzüleceksin sen baya.Kapıcı ya da mal mülk sahibi farketmez evlilik aşamasında olan biri olarak söyleyebilirim ki illaki sorun çıkıyor aileler arasında önemli olan senin ve eş adayının tutumu olacaktır.Sorunlar olması çok çok normal çünkü farklı iki gelenek görenek yaşam çatışması yaşanıyor.Önemli olan senin ve eş adayının tutumu.Sen ondan eminsen ve seviyorsan herşey çözülür emin ol.Aklı başında birine benziyorsun ailesini tanır beklentilerini ona göre tutarsın.Kapıcı olduğunu bilerek oğullarıyla evlendiğin aileyi ilerde küçümseme herkese karşı savun yeter...
benim burda anlatmak istediğim bu insan kendini geliştirmiş, oturmasını kalkmasını nerde ne konuşması gerektiğini bilen bir insan. her ortama sokabilirim çevremde çünkü konuşmasıyla hareketleriyle hemen uyum sağlar sevilir bunu demek istedim. babasının kapıcılığıyla alakası yok yani siz yanlış anlamışsınız. ben ailesini ne küçümsediğimi söyledim nede bu sebeple bir insandan ayrılınabileceğini. baştanda biliordum ve hiç böyle bir düşüncem olmadı aklıma bile gelmedi dedim tüm yorumlarımı okuyun bence. anneme gelince kızı için en iyisini istemesi abes bi durum mu ? her anne kızı için yada oğlu için iyi olanı istemezmi. benim annem asla olmasın engellerim demediki sen bilirsin dedi. benim gene yanımda olur aldığım kararlarda. sadece bana işin bu tarafınıda göstermek istedi heralde sonuçta burda çok okuyoruz eşinin ailesiyle ilgili sorun yaşayan insanları. devamlı para yardımı yapıyor, eşinin ailesine bakıyor, yada maddi imkansızlıktan aynı eve çıkmak zorunda kalıyor gibi konuları. anneminde en başında bunları düşünüp söylemesi yanlış mı? tamam ilk duyduğumda üzüldüm şaşaırdım ama burdaki yorumları okuyunca her annenin kızı için bu tarz endişeleri olabileceğini anladım.
Tereddütte kaldım yazdıklarınız karşısında.Böyle bir durumla karşı karşıya koydum kendimi ve ne yapardım diye düşündüm net bir karar veremedim..(Yapılan işi küçük gördüğümden değil yanlış anlaşılmasın alın teriyle yapılan her iş değerlidir gözümde.)
Kendimi yerine koyup düşündüğüm de ilk yaşlandıklarında nasıl geçimlerini sağlayacaklar sorusu takıldı kafama.Bildiğim kadarıyla apartmanda çalıştığın sürece apartmana ait evde yaşamana izin veriyorlar.Peki yaşlanıp işten ayrıldıklarında? O evi bıraktıklarında nerde yaşayacaklar bundan bahsettimi sevgiliniz? Kafalarını sokup yaşayabilecekleri burda yada memleketlerinde bir oda da olsa yer varmı?Kimseye muhtaç olmadan yiyebilecek bir lokma ekmek bulabileceklermi?
Diğer kafama takılan soru ise karşısındakinin düşüncelerine,beklentilerine ne kadar saygı duydukları oldu.Yarın bir gün iş ciddiye bindiğinde ailenizle aynı ortamda illaki bulunacaklar siz ya da aileniz yapılması gerekilenleri söylediklerinde tepkileri ne olur?Benim kayınvalidem öğretmen,babam işçi emeklisi ve annem de ev hanımı.Üçü bir araya geldiklerinde çok fazla konuşacak şey bulamıyorlar.Benim ailemin beklentileri adetlerin gerektirdiği doğrultu da kayınvalidemde hiç birşeye karışmayım herşeyi çiftler yapsın doğrultusunda.Annemler sürekli gelsinler gitsinler, kayınvalidem ise nişanda görüştük bir de düğünde görüşelim, istiyor vs vs.Bunun gibi bir sürü ufak farklılıklar...Bunlar meslekten öte insanın kendini mesleğiyle,yaşadığı ortamla,gördüğü şeylerle şekillendirmekle ilgili.Sadece siz istiyorsunuz diye elinden geldiğince yapabilirde benim kayınvalidem gibi etliye sütlüye karışmayabilirde..
Sizin düşünmeniz gereken yarın bir gün birileri mesleklerini sorduğunda verdiğiniz cevaptan öte bunlar olmalı bence.Ailesi ailenizle zıt düştüğünde onlardan soğurmusunuz?Sevgilimin ailesi yobaz,anlayışsız,saygısız diye şikayet mi edersiniz yoksa ailemle farklılar nasıl orta yolu bulmalıyım mı diye düşünürsünüz?Yarın kayınvalideniz eline bir çorap alıp seni görmeye geldiğinde sevinirmisiniz yoksa burdaki çoğu kızın yaptığı gibi bi çorap getirmiş hediye diye şikayet mi edersiniz?Sizin onlardan beklentileriniz neler ve onlar bu beklentilerinize cevap verebilir mi?Bunlara cevap bulman gerek bana göre..Şu an sadece 2 aydır görüşüyorsunuz ve heyecanlısınız bir birinizi yeni tanıyorsunuz birbiriniz için yaratılmış olduğunuzu düşünüyorsunuz filan ama bu heyecanlar geçecek ilerde emin olun ayaklarınız yere bastığında pişman durumda olmamak için iyi düşünmelisiniz.
Lütfen kimse ahkam kesmesin bana.Yaşlandıklarında beraber yaşarlar nolacak sofraya 2 tabak fazla konacak demesin burda aynı evde yaşanılan kayınvalideyle sorun yaşandığında verilen cevapları hepimiz biliyoruz.
benimde öğrenmek istediğim buydu zaten. evlilk aşamasında yada evlendikten sonra çıkabilecek sorunlar. belki çok iyi anlaşılır hiç bir sorun çıkmaz belki çıkar her yönüyle düşünmek gerek. yazan kişiler anneme yüklenmek yerine evlilk aşamasında yada sonrası ne gibi sorunlar çıkar bu gibi yorumlar yazsa daha yardımcı olurlar.
benim burda anlatmak istediğim bu insan kendini geliştirmiş, oturmasını kalkmasını nerde ne konuşması gerektiğini bilen bir insan. her ortama sokabilirim çevremde çünkü konuşmasıyla hareketleriyle hemen uyum sağlar sevilir bunu demek istedim. babasının kapıcılığıyla alakası yok yani siz yanlış anlamışsınız. ben ailesini ne küçümsediğimi söyledim nede bu sebeple bir insandan ayrılınabileceğini. baştanda biliordum ve hiç böyle bir düşüncem olmadı aklıma bile gelmedi dedim tüm yorumlarımı okuyun bence. anneme gelince kızı için en iyisini istemesi abes bi durum mu ? her anne kızı için yada oğlu için iyi olanı istemezmi. benim annem asla olmasın engellerim demediki sen bilirsin dedi. benim gene yanımda olur aldığım kararlarda. sadece bana işin bu tarafınıda göstermek istedi heralde sonuçta burda çok okuyoruz eşinin ailesiyle ilgili sorun yaşayan insanları. devamlı para yardımı yapıyor, eşinin ailesine bakıyor, yada maddi imkansızlıktan aynı eve çıkmak zorunda kalıyor gibi konuları. anneminde en başında bunları düşünüp söylemesi yanlış mı? tamam ilk duyduğumda üzüldüm şaşaırdım ama burdaki yorumları okuyunca her annenin kızı için bu tarz endişeleri olabileceğini anladım.
Birşey daha ilave etmek istiyorum..
Ben asla sevgilim veya eşim için "çekinmeden her ortama sokabilirim" ifadesini kullanmam..
O benim sevgilimse, ben onu böyle nitelendirmişsem.. Ortam ondan çekinsin, ortam saygıda kusur etmesin.. Ortam da neymiş..
O ifadeyi bence babası kapıcı olduğu için kullanmış yoksa zaten hiçkimse her ortama sokabiliyorum demez sevgilisi için.. her ortama sokabildiği için sevgilisi olmuştur çünkü..Birşey daha ilave etmek istiyorum..
Ben asla sevgilim veya eşim için "çekinmeden her ortama sokabilirim" ifadesini kullanmam..
O benim sevgilimse, ben onu böyle nitelendirmişsem.. Ortam ondan çekinsin, ortam saygıda kusur etmesin.. Ortam da neymiş..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?