Birlikte olduğum insanın ailesinin mesleği

Foruma hoşgeldin.İşte burası böyle bir ortam insanlar kendileri kaynanayla oturmaktan şikayet eder gelir burda konu açar ve herkes kaynanaya kocaya söylemediğini bırakmaz.Eşim ailesine maddi yardım ediyor diye açılan konuya eşinle konuş evi olduğunu hatırlat der ama burda ailesine yardım etme ihtimali bulunan biri konu açtımı aaaa kapıcı olmaları ayıpmı neden böyle düşünüyorsun ne kadar ayıp vs. yorumlar gelir.Hanginiz kaynananızla yaşama,maddi anlamda ilerde onlara yardım etme ihtimali olan bir erkeğe gözü kapalı gönül rahatlığıyla evet dersiniz.Burda kaynanası bluzle gelin görmeye gelen arkadaşın konusunda denmedik laf kalmadı kaynanaya.Şimdi bir annenin kızını düşündüğü için mesleğe takıyor olmasının neresi yanlış

nurdancim sen annene kizanlara bakma. annen cok ama cok mantikli. ben 21 yasinda olmama ragmen anliyorum anneni, bazilari 30unda 40inda olmasina ragmen anlayamamis. ask karin doyurmuyor, ailelerin denkligi gercekten cok ama cok onemli.

canım aile cok önemli ama cocuk mühendis sonucta.bence tebrik edilecek insanlar o şartlarda okutmuşlar cocuklarını.sana ailesi ne iş yapıyor derlerse özel bir sitede grevli dersin.emekliliğini bekliyor dersin bu kadar.kimse sana ayrıntı sormaz sanmıyorum.yazları da ticaretle uğraşıyor dersin yalan da deil üstelik sadece uslup farklı.ayrıca da utanılacak bir şey değil bu zihniyetini anlamıyorum.erkek arkadaşın mühendis sonucta

yani ben buraya insanlar anneme demediğni bırakmasın diye konu açmadım. benim burda sorduğum şey ilerde bu tarz şeyler sorun yaratırmı evliliklerde yada ailelerin aynı ortamda bulunduğu zamanlarda diye. ama herkes yok annen bencil, yok annen çokmu zengin, yok annenin mesleği ne, yok bakalım sevgilin seni ve aileni istermi falan hoppp orda durun. annemede laf söletcek değilim. herkes yazdığına yazacağına dikkat etsin. ortada bir anne var yazmadan önce 2 kez düşünün. bende kabul ediorum annem yanlış bir şey düşünmüş diye ama böyle düşünmesinin sebebini merak ettim. ne ziyagiller gibi hissettiğinden nede onları aşağıladığından öyle birşey söyledi. beni düşündüğünden tüm endişesi benim rahat etmemi istediğinden sıkıntı çekmiyim sorun yaşamıyım diye.

bi taraf koç ailesinden sanki diğer tarafı eziyor ? bir de yaşlandıklarında ne yiyecekler nerede kalacaklar falan yazılmış. o kadar acı ki bir anne baba 2-3 çocuğa bakar yemez yedirir giymez giydirir. ama o 2-3 çocuğa bir anne babaya bakması zor gelir ? gerçekten çok acı .

inşallah o kapıcı olan anne babaya Allah yardım ederde gelinlerinin çocuklarının eline düşürmez. daha şimdiden bunlar konuşulursa sonu nasıl olur tahmin edemiyorum

Nurdancım konuyu kapattır yoksa üzüleceksin sen baya.Kapıcı ya da mal mülk sahibi farketmez evlilik aşamasında olan biri olarak söyleyebilirim ki illaki sorun çıkıyor aileler arasında önemli olan senin ve eş adayının tutumu olacaktır.Sorunlar olması çok çok normal çünkü farklı iki gelenek görenek yaşam çatışması yaşanıyor.Önemli olan senin ve eş adayının tutumu.Sen ondan eminsen ve seviyorsan herşey çözülür emin ol.Aklı başında birine benziyorsun ailesini tanır beklentilerini ona göre tutarsın.Kapıcı olduğunu bilerek oğullarıyla evlendiğin aileyi ilerde küçümseme herkese karşı savun yeter...

Son düzenleme:

Burda kimsenin kimseyi ezdiği yok. ben ezdim mi birşey mi söyledim. burda ne konular açıldı, yok düğünde kaynana altın takamamış diye, yok eşi ailesine bakıo diye, yok istemeye gidildiğinde kaynanası penye giymiş diye falan madem sorun yok bu insanlar konu açtığında nie destek görüyorda burda annemin kızını düşünüp endişelenmiş olması ve bunu belirtmesi suç oluyor. hangi anne aynı endişeyi duymaz ki?

Böyle düşünen birisi için konuların birinde böyle kaynanalardan koru yarabbim demesi çok acı geldi banada.

benimde öğrenmek istediğim buydu zaten. evlilk aşamasında yada evlendikten sonra çıkabilecek sorunlar. belki çok iyi anlaşılır hiç bir sorun çıkmaz belki çıkar her yönüyle düşünmek gerek. yazan kişiler anneme yüklenmek yerine evlilk aşamasında yada sonrası ne gibi sorunlar çıkar bu gibi yorumlar yazsa daha yardımcı olurlar.

Eşinizin ailesinin para istemesi biraz da onun kişiliği ile bir durum.
Benim k.pederim villada oturan bir insan, biz ise konut kredisi ödüyorduk düne kadar.
Gene de en ufak bir fırsatta para kopartmaya çalışırdı.
Zaten sevgilinizin ailesi paraya pula tamahkar olsaydı, ilkokuldan sonra oğullarını okutmaz ve para kazanmasını beklerlerdi. Oturdukları binada kendi daireleri de varmış zaten.
Sanmam size yük olacaklarını.
Ama tabi siz daha çok başlardasınız ve ailesini de, sevgilinizi de gözlemlemelisiniz uzun uzun.

bence haksız yere nurdanın ve annesinin üzerine gidiliyor. ne yani annesi kızına komşu kızı gibi mi davransaydı. Ne yaparsan yap ben karışmıyorum sen bilirsin mi deseydi. endişesini tabiki dile getirecek. Annenin görevi ileriki zamanlarda kızının üzüleceğini düşündüğü her konu için kızını uyarmak olmalıdır ve annesi de bunu yapmış zaten. anneyle ilgili bu kadar ağır ithamlarda bulunulması hiç hoş olmamış.

Son düzenleme:

arkadaşlar duygusallık yanında mantık da gerekli bu hayatta. gerçekleri de göz ardı etmemek gerek. ilerde işler ciddiye binebilir. evlilik bu evcilik değil. aynen katılıyorum arkadaşa. çok güzel ve mantıklı özetlemiş.

Ben yazayım o zaman size.İsteme olayından başlayım mesela kendimden örnek vererek.Ailem dediki akrabalar gelsin herkes içinde istensin söz yapılsın daha sonra nişan yapılsın.Kaynanamlar akrabalara gerek yok ilk başta isteyelim hem bizde tanışalım daha sonra söz nişan beraber yaparız.Ailem peki dedi.Daha sonra bohçasıydı,alışverişiydi,takısıydı,nişan mekanıydı,nişana çağırılacak kişisiydi vs vs nişan bitti düğünde alınacak eşyası çıktı kız tarafı şunu alır bunu alır düğünde kız tarafı şunu yapar bunu yapar hayır onu erkek tarafı yapar vs vs bu liste uzar gider ama bunlar her evlilik aşamasında olacak şeyler.Dediğim gibi önemli olan sen ve eş adayın orta yolu bulup yaparsanız herşey olur merak etmeyin...

Birşey daha ilave etmek istiyorum..
Ben asla sevgilim veya eşim için "çekinmeden her ortama sokabilirim" ifadesini kullanmam..
O benim sevgilimse, ben onu böyle nitelendirmişsem.. Ortam ondan çekinsin, ortam saygıda kusur etmesin.. Ortam da neymiş..

Ortada bir anne var laf ederken dikkat edin diyorsunuzda..
Ortada Kapıcı maaşıyla evladını okutmuş mühendis yapmış babayla daha hoş-beş bile etmeden kendinize layık görmeyen aileniz de var? O da baba ve tek kabahati kapıcı olmak.
Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu?
Tek kıymetli sizin anne babanız mı ?
Sevgilinize açın bence bu konuyu,şu sıralar babanın kapıcı olmasını ailemizde tartışılıyor.
Ona göre ilişkimizi değerlendireceğim diyin,bakalım o sizin aileniz hakkında ne düşüncek ?

not:kayınpederim çiftçi,köy adamı bazen ne ettiği lafı bilir ne de sınırlarını..tarla tapan işinde hep üstü başı kir pas içinde.. o da aynı sizin sevgiliniz gibi eşimi okutmuş derece yapmış öss de mühendis olmuş eşim..ama ne ? her hafta en minik hormonsuz domatesleri sana seçtim der gönderir,en ufak maddi krizimiz olsa para hesapta.. benim babam memurdu saygın bir poziyondaydı hala da saygındır ama kayınpedereim kadar para kazanmadı,hala da emekli maaşıyla takılıyor. demem o ki kapıcı adam evlenince bizden para ister diye detaylara giriliyorsa o ilişki de "Aşk" yoktur. Hesaplar kitaplarda her zaman tutmaz siz ne kadar art niyetli olursanız bela gelir sizi bulur.. bu kadar mantık içindeyse evlenecek kızlarımız en yağlı kapıyı bulacak evlenecekler.yok ben aşk evliliği yapıyorum diyorsanız bazı sorunları görmezden geleceksiniz.. ben şahsen bu detayları çirkin buldum.milletvekilleri görüyorum bazen tv de adam diye suratlarına bakmam.. ama kapıcı bir adam dünyanın en beyefendi insanı olabilir.Tanımak gerek değerlendirmek gerek. Kapıcı ığyk demek ise büyük bir ego gerektirir gün gelir o pozisyondan çok daha çirkin bir noktada buluruz kendimizi Allah korusun..

Aslında annene bi yandan da hak vermek lazım...Ne de olsa kız annesi.Seni en iyi en güzel yerlerde görmek isterr...Bu normal..Ama tabi biraz daha yumuşak davranması lazım dı.Sonuçta kendide sıkıtılarla bu günlere gelmişşş...Önemli olan senin arkadaşın meslek sahibi...Hakkında hayırlısı olsunn...

kimsenin üzerine gidildiği yok.. önce bir o psikolojiden çıkın ki olayları objektif yorumlayın..

burada gelip konu açıyorsanız, her türlü görüş ve yoruma açık olmanız gerekiyor..

burada konuşanlar, yorum yapanlar sizin ya da annenizin düşmanı olmadığına göre, çok da subejktif yorumlar değildir ortaya konulanlar..

genel kanı "saçmaladığınız" şeklindeyse, demek ki saçmalıyorsunuz..

sevgilim mühendis, garanti mesleği var, onu her ortama sokabilirim diyebilen; yahut ilerde biri kayınpederin ne mesleği yapıyor dediğinde utanır mıyım diye sorabilen bir insana çok çok hafif yorumlar bunlar..

hayır ananız babanız esnaf olmasa, diyeceğim ki kız elit aileden gelmiş, kafasında orta direk nosyonu yok.. hakaret ettiğinin farkında değil.. ama siz zaten orta direğin bağrında bir insansınız.. nasıl bu insanları aşağılarsınız?

erkek arkadaşınız sizin bunları düşündüğünüzü bilse (eğer karakterli bir insansa) bir saniye sizinle ilişkisini yürütmez emin olun.. onu kısıtlı gelirleriyle okuyup büyütüp meslek sahibi yapan babasından, sevgilim dediği kızın utanmaya çalıştığını bilse.. çok acı..

son tavsiyem, madem eleştiri kaldıramıyorsunuz, konuyu kapattırın.. yoksa biz dilediğimizce yorum yaparız.. engelleme lüksünüz yok..

k.bakmayında daha 2 aylık bir ilişki yaşıyorum birbirimizi tanıma aşamasındayım. burda evli olup ta eşinin gereksiz şakalarından, yılışıklıklarından, annesinin yanında sölememesi gereken laf edenlerdende bahsedilmiş konular açılmış. böyle biride olabilirdi. ama ne gereksiz konuşur, ne boş konuşur. çevrem dediğim insanlar ailem, arkdaşlarım. tabikide onların yanında gereksiz ettiği bir laf yada bir boşboğazlılık yada yanlış bir hareketi beni rahatsız eder. ama şuana kadar böyle birşey olmadı. tanıştırdığım kişiler tarafındanda sevildi. bunu düşünmüş olmamda çok önemli herkesin dikkat ettiği birşeydir.

O ifadeyi bence babası kapıcı olduğu için kullanmış yoksa zaten hiçkimse her ortama sokabiliyorum demez sevgilisi için.. her ortama sokabildiği için sevgilisi olmuştur çünkü..
Babası kapıcı ama kendisi eğitimli ve oturması kalkmasını bilir gibi bir şey ifade etmek istemiş.
Bence tabii..

ya mesleği yoksa neden utandırsın sizi bahsederken..belediye çöpçülüğünü yapsa tamam artık demekki..yani ben katılmıyorum o görüşe..erkek arkadaşında mesleklimiş ee??annasi babası nerde nasıl davranacağını bilmiyormuymuşki neden meslek aramış??yani ailelerde çok önemli ama annen neden öle düşündüki?mesela kendisi okumuş babası çiftçi gibi olanlar var yada esnaf ama evlenince hiçte utanılmıyor yani..bu kadarda takılmayın..seni üzse anlaşamasanız neyse..merak etme yoluna girer herşey..annen milletin ağzına bakıyor biraz yani o ne der ya ayıplarlarsa gibilerinden galiba..ama bana göre bu geçerli neden değil..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…