- Konu Sahibi DegisikRuhHali
-
Boşboğazlık eden,ortamlarda yayılıp ouran,etrafındakileri umursamayıp ben odaklı olan,sohbet ortamında söylenilenleri dinlemeyen sevgili ya da eşi anlatırken kullanılabilecek onunla çekinmeden heryere gidemeyeceğinizi herkesle görüşemeyeceğinizi anlatan bu kelimeden başka bir kelime bulurmusunuz. Evlendik sevgili olduk diye tapmamız herşeyini sevmemiz gerekmiyor dimi.Eğitimli olup bunlardan habersiz olan nice insan var arkadaşın anlatmaya çalıştığı şey kafalarımız uyuşuyor benim gidebildiğim cafeye,girdiğim arkadaş ortamına ayak uydurabilir.Olay bu kadar basit.
ben bizzat en yakınımda bile buna şahit oldum. evlendiler ve eşi öyle saçma espriler yapıyorki. kadın bile yanında bozuluyor buna. burda bile okudum eşi annesinin yanında çok mahrem kaçan bir konu konuşmuş kadın utanmış kocasını uyarmış, diğer bir konudada gene mahrem bir espri yapmış annesi kızını uyarmış kocana söle öyle denirmi hiç diye. bunlar yaşanmıyormu. yada bazılarınıda okudum hiç konuşmuyor çok sessiz kalıyor konuya girmiyor ben daha hareketli konuşkan kalıyorum diyen bayanları. ama ben böyle biriyle birlikte değilim. konuştuğumuz konularda aynı fikirlerimiz bakış açımızda aynı. uyumluyuz sorun yaşamıyoruz. burda bahsettiğim erkek arkdaşımın babasının mesleği değil kişiliği idi. yani böyle iyi anlaştığım biri dmek istedim...
arkadaşlar fikrinize ihtiyacım var. 2 aydır biriyle birlikteyim. beni gerçekten seven, sayan, değer veren, düşünceleri bana uyan, iyi anlaştığım biri. hiç çekinmeden her ortamıma sokabilirim oturup kalkmasını bilir çevresindede sevilir. babası site görevlisi yani kapıcı. aynı zamanda mısır tezgahları var bazı günler sahilde mısır satıyorlar. anneme az önce biraz çıtlattım biri var falan diye. bahsettim ondan işinden gücünde falan. kendisi mühendis ve garanti bir işi var. kendini geliştirmiş zeki biri. herşey tamamdı annemde bir görüş istersen falan dedi (görüştüğümü sölemedim sadece fikrini almak istemiştim.) babasının mesleğinide söyledim. fakat annem olmaz o iş boşver demez mi. yarın öbür gün sende utanırsın. sorsalar kayınvaliden kayınpederin ne iş yapıyor ne diceksin dedi. genede sen bilrsin ama uyuşamayız falan dedi. ben çok şaşırdım. oysaki annemde çok fakirlik görmüş zamanında bu zamanlara kadar gelmiş benimde babam emekli olduktan sonra esnaf olarak çalışmaya devam ediyor. annem en azından emekli olsaydı babası kimbilir ne fakirdirler falan dedi. annem öyle biri değildir ama beni çok şaşırttı.(annem buarada ferihadan pek etkilenmiş olcakki bak onun ailesine ne kadar geri kalmış, ezik duruyorlar falan dedi) bizimde durumumuz çok iyi değil sonuçta orta hallli kendi halinde bir aileyiz. hem bu insanlar fakirliklede olsa çocuklarını okutmuşlar. ben istediğimi söylesem annem engel olmaz buna. ama genede ben çok rahatsız oldum bu durumdan. sizce evlenceğiniz veya eşinizin ailesinin mesleği, ailelerin anlaşması açısından bu kadar önemli mi? annem yanlış mı düşünüyor. ilerde aileler aynı ortama girince sorun yaşarlar mı?
ben bu kadar tepkiye anlam veremiyorum. Nurdan zaten burda annesini savnmuyor ki. Zaten annesine bunları söylediğinde tepki de göstermiş. Annesinin yanlış düşündüğünü söylüyor. Sevgilisinin ailesini aşağılamıyor ki zaten. zaten bu ne Nurdan ne de başkasının haddine de değil. kapıcı olmak tabiki ayıp değil. bu insanlar hırszlık yapmamış ya. Alınteriyle paralarını kazanıp çocuklarını okutup bu hale getirmişler. Bu fazlasıyla takdir edilecek bir durum. zaten okursanız Nurdanın da farklı birşey söylemediğini anlayacaksınız. Ama annesinin sözleri kafasını karıştırmış biraz haklı olarak. Annesinden etkilenmesi kadar normal bişeyde yok değil mi? Annesinin sözlerini dikkate almayacak umursamayacakta kimin sözlerini umursayacak.
Annesine gelince annesininde niyetinin aşağılamak gibi bişey olduğunu düşünmüyorum. Sonuçta kızı için en iyisini istiyordur. Sonuçta ilk izlenimleriyle ilgili kızına bir yorumda bulunmuş. Kendi aralarında ufak bir konuşma geçmiş. Bundan ne sevgilisinin ne de ailesinin haberi de yok sonuçta. Karşılarına çıkıpta siz şöylesiniz böylesiniz kızımın yanında sizi istemem gibi bişey dememiş. (ki zaten böyle bir durum olsa olumsuz yazılan herşeye hak verirdim.)Kendi aralarında konuşmakta bir anne kızın hakkıdır heralde değil mi? Hangimiz annemizle ilişkimiz hakkında konuşup en kötüsü de olsa yorum istemedik. annenin düşüncesine katırlırsınız yada katılmasınız sonuçta en kötüsünü de söylemek annenin görevidir. Sonuçta kızım karar senin diyerek düşüncesini dile getirmiş ki bu her annenin babanın hakkıdır.
iyide canım adam kahve içmeye gittiğin bir yerde yada ilk günlerde kalkıp yanınızda küfür edecek, yada hemen yüzünü nasıl gösterir ki. ben 3 sene birlikte oldum eski erkek arkdaşımla inan benden önceki ilişkisinde ve ilk senemizde üstüme titrerdi sonradan tanıyamaz oldum. ve en sonunda ilaç kullanmaya başladı falan yani insanlar seneler geçsede bazen tanıyamayabiliyorlar.Arkadaşım siz birisiyle tanıştığınız ilk gün sevgili oluyor 2. gün de evleniyor musunuz?
Sizin birisiyle sevgili olmanız için bir süreç gerekmiyor mu?
Adam benden hoşlanıyor ben adamdan giderim bir kahve içerim..
baktım kahve gelmiyor diye garsona küfür etti,bana yandaki erkekleri mi baktın dedi?
örnek yani
bildiğin öküz gibi,yallahhhhh.
ben bu adamla sevgili olmam ki?
sevgili olduysam davranışlarında beni rahatsız etmeyecek biridir zaten..
o yüzden de onu anlatırken öyle birini buldum ki her ortama sokuyorum demem.. ki bende ingiliz kraliyet ailesinin son temsilcisi falan değilim ..bu kadar büyük egolarım yok yani.
hayata bakış açılarımıza farklı farklı..
bazılarımız kendimizi o kadar çok önemsiyoruz ki hayatlarımıza aldığımız herkes bize minnettar.
sözüm meclisten hem içeri hem dışarı
Ben sadece bu son bölüm hakkındaki yorumlarımı bildirmek istiyorum. İnsanların mesleklerini eleştirmek haddime değil çünkü...
Ben kesinlikle "davulun dengi dengine" çalacağına inananlardanım.
Kesinlikle ve kesinlikle yanlış anlaşılmasın.
Burada ne statü farkından ne de maddiyattan bahsediyorum.
Ben hayata bakış anlamındaki denklikteyim.
Bilenler bilir, ben Batı eşim Doğu kültürü ile büyümüş, iki farklı aileden gelmiş iki farklı bilinciz.
Eğer yeterince seversen onu, tolere edebiliyorsun bazı şeyleri, aksi halde gerçekten çok büyük sorunlar çıkabilir.
Ben sadece bu son bölüm hakkındaki yorumlarımı bildirmek istiyorum. İnsanların hayatlarını eleştirmek haddime değil çünkü...
Bilenler bilir, ben Batı eşim Doğu kültürü ile büyümüş, iki farklı aileden gelmiş iki farklı bilinciz.
Eşim 32 senedir İstanbul'da ama ailesi o kadar kapamışlar ki kendilerini dış dünyaya (ki fazlasıyla hak veriyorum onlara) 7 çocukla İstanbul'da namusuyla para kazanıp, evlatlarının başına bişey gelmeden tertemiz yetiştirebilmek için bu savunma mekanizmasını geliştirmişler. En iyi muhitlerde oturmuşlar ama yan komşu ile sadece selamlaşmışlar. Evlatlarının hepsini okutmuşlar. Her birinin altın bileziği var kollarında, çok şükür haller vakitler gayet yerinde, ama aile içine girdiğin anda hala aynı kapalılık devam ediyor. (bahsettiğim kapalılık türban değil aman yanlış anlaşılmasın)
Ben evlenmeye karar verdiğim anda annemin ilk tepkisi "aman kızım." oldu"sakın. yapamazsın". "niye, anne"dedim "ben onunla evlenice ailesiyle değl" "ya, ya şimdi sana öyle geliyor, evlen ve gör" dedi.
Evlendim ve gördüm.
En ufak bir şeyde bile ayrılıyor bakış açımız. İlk aklıma gelen örnekler:
*Bize göre tırnak uzatmak, manikür yaptırmak ne kadar doğal ise de, k.validem mesela eğer ellerim ojeli ise benim yaptığım ne salatayı ne köfteyi yemez.
*K.pederin yanında gelinler yemek yemez, çocuklarını kucağına almaz, eşine seslenmez. (bunları ben yapmadım çünkü eşim izin vermedi)
*Denize-havuza erkek ailesinin yanında girilmez. (aslında hiç girilmemesi daha iyi de ille girilecekse mümkünse k.biraderler ve k.peder görmesin sizi öyle cıbıl cıbıl)
*Evde yemek ziyafeti verildi dimi, önce erkeklere masa hazırlanır, onlar doyurulur, arkadan çocuklar, en son gelinler yer.
Bunlar ilk aklıma gelenler. Çok büyük çoğunluğunu benim evimde yapamadılar. Ama mesela ben onlara gittiğim zaman onların kurallarına, adet-göreneklerine uydum. Çünkü herkesin bakış açısı, hayat görüşü farklı.
Burda iş sende ve erkek arkadaşında bitiyor.
Eğer yeterince seversen onu, tolere edebiliyorsun bazı şeyleri, aksi halde gerçekten çok büyük sorunlar çıkabilir.
arkadaşım,
konu sahibinin sıkıntısı sizinki gibi kültür farkı değil ki.. ortada statü farkı da yok..
kızın anne babası esnaf, oğlanınki kapıcı.. derdi bu.. yani sınıf aynı sınıf.. statü benzer.. çatışma kargaşa yok..
Ben sadece bu son bölüm hakkındaki yorumlarımı bildirmek istiyorum. İnsanların mesleklerini eleştirmek haddime değil çünkü...
Eşim 32 senedir İstanbul'da ama ailesi o kadar kapamışlar ki kendilerini dış dünyaya (ki fazlasıyla hak veriyorum onlara) 7 çocukla İstanbul'da namusuyla para kazanıp, evlatlarının başına bişey gelmeden tertemiz yetiştirebilmek için bu savunma mekanizmasını geliştirmişler. En iyi muhitlerde oturmuşlar ama yan komşu ile sadece selamlaşmışlar. Evlatlarının hepsini okutmuşlar. Her birinin altın bileziği var kollarında, çok şükür haller vakitler gayet yerinde, ama aile içine girdiğin anda hala aynı kapalılık devam ediyor. (bahsettiğim kapalılık türban değil aman yanlış anlaşılmasın)
Ben evlenmeye karar verdiğim anda annemin ilk tepkisi
-"aman kızım." oldu "sakın. yapamazsın".
-"niye, anne"dedim "ben onunla evlenicem ailesiyle değl"
- "ya, ya şimdi sana öyle geliyor, evlen ve gör" dedi.
Evlendim ve gördüm.
En ufak bir şeyde bile ayrılıyor bakış açımız. İlk aklıma gelen örnekler:
*Bize göre tırnak uzatmak, manikür yaptırmak ne kadar doğal ise de, k.validem mesela eğer ellerim ojeli ise benim yaptığım ne salatayı ne köfteyi yemez.
*K.pederin yanında gelinler yemek yemez, çocuklarını kucağına almaz, eşine seslenmez. (bunları ben yapmadım çünkü eşime göre saçma bunlar)
*Denize-havuza erkek ailesinin yanında girilmez. (aslında hiç girilmemesi daha iyi de ille girilecekse mümkünse k.biraderler ve k.peder görmesin sizi öyle cıbıl cıbıl)
*Evde yemek ziyafeti verildi dimi, önce erkeklere masa hazırlanır, onlar doyurulur, arkadan çocuklar, en son gelinler yer.
Bunlar ilk aklıma gelenler. Çok büyük çoğunluğunu benim evimde yapamadılar. Ama mesela ben onlara gittiğim zaman onların kurallarına, adet-göreneklerine uydum. Çünkü herkesin bakış açısı, hayat görüşü farklı.
Burda iş sende ve erkek arkadaşında bitiyor.
iyide canım adam kahve içmeye gittiğin bir yerde yada ilk günlerde kalkıp yanınızda küfür edecek, yada hemen yüzünü nasıl gösterir ki. ben 3 sene birlikte oldum eski erkek arkdaşımla inan benden önceki ilişkisinde ve ilk senemizde üstüme titrerdi sonradan tanıyamaz oldum. ve en sonunda ilaç kullanmaya başladı falan yani insanlar seneler geçsede bazen tanıyamayabiliyorlar.
Uvvvv Kapıcılarla kk hatunları arasında ne büyük uçurum varmış yahu ..
Amanın ülkenin %3 lük kaymak tabakası üye galiba hep kk'ya..
Benim yorumlarım orta sınıf yorumlarıydı yanlış anlaşılsın istemem..
Eee doğal olarak ailem de ,eşimin ailesi de öyle..
Ona göre değerlendirin.. Konaklarda, lalalarla büyümüş arkadaşlar ciddiye almasın beni.
Konu sahibinin müstakbel kayınpederi hiçbirine layık değil zira..
iyide canım adam kahve içmeye gittiğin bir yerde yada ilk günlerde kalkıp yanınızda küfür edecek, yada hemen yüzünü nasıl gösterir ki. ben 3 sene birlikte oldum eski erkek arkdaşımla inan benden önceki ilişkisinde ve ilk senemizde üstüme titrerdi sonradan tanıyamaz oldum. ve en sonunda ilaç kullanmaya başladı falan yani insanlar seneler geçsede bazen tanıyamayabiliyorlar.
iyide ben kendimi yüksek görüp ailesini ezici konuşmadım ki. burda sölediklerimin neyi yanlış anlamadım. ben baştan biliordum sevgilimin ailesinin yaptığı iişi ama böyle birşey düşünmek aklıma bile gelmedi. annemdende öyle bir tepki ile karşılaşınca şaşırdım üzüldüm tepkimi gösterdim. hatta bizde orta halli bir aileyiz annemde fakilrlikle büyümüş nie böyle düşündiki dedim daha ne diyim başka. sadece belki başka sorunlar çıkar diyemi düşündü annem mantığını çözmeye çalıştım ondan fikir almak istedim. kimseyi ezik gördüğüm falan beğenmemişliğimde yok. çocuklarını okutup meslek sahibi etmişler saygı duyduğumu söyledim zaten.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?