- Konu Sahibi DegisikRuhHali
-
O ifadeyi bence babası kapıcı olduğu için kullanmış yoksa zaten hiçkimse her ortama sokabiliyorum demez sevgilisi için.. her ortama sokabildiği için sevgilisi olmuştur çünkü..
Babası kapıcı ama kendisi eğitimli ve oturması kalkmasını bilir gibi bir şey ifade etmek istemiş.
Bence tabii..
yani ben buraya insanlar anneme demediğni bırakmasın diye konu açmadım. benim burda sorduğum şey ilerde bu tarz şeyler sorun yaratırmı evliliklerde yada ailelerin aynı ortamda bulunduğu zamanlarda diye. ama herkes yok annen bencil, yok annen çokmu zengin, yok annenin mesleği ne, yok bakalım sevgilin seni ve aileni istermi falan hoppp orda durun. annemede laf söletcek değilim. herkes yazdığına yazacağına dikkat etsin. ortada bir anne var yazmadan önce 2 kez düşünün. bende kabul ediorum annem yanlış bir şey düşünmüş diye ama böyle düşünmesinin sebebini merak ettim. ne ziyagiller gibi hissettiğinden nede onları aşağıladığından öyle birşey söyledi. beni düşündüğünden tüm endişesi benim rahat etmemi istediğinden sıkıntı çekmiyim sorun yaşamıyım diye.
arkadaşım en son cümlen yanlış anlaşılabilir..kapıcı olanlar oturmasını kalkmasını bilmiyor anlamı çıkıyor..
O ifadeyi bence babası kapıcı olduğu için kullanmış yoksa zaten hiçkimse her ortama sokabiliyorum demez sevgilisi için.. her ortama sokabildiği için sevgilisi olmuştur çünkü..
Babası kapıcı ama kendisi eğitimli ve oturması kalkmasını bilir gibi bir şey ifade etmek istemiş.
Bence tabii..
kimsenin üzerine gidildiği yok.. önce bir o psikolojiden çıkın ki olayları objektif yorumlayın..
burada gelip konu açıyorsanız, her türlü görüş ve yoruma açık olmanız gerekiyor..
burada konuşanlar, yorum yapanlar sizin ya da annenizin düşmanı olmadığına göre, çok da subejktif yorumlar değildir ortaya konulanlar..
genel kanı "saçmaladığınız" şeklindeyse, demek ki saçmalıyorsunuz..
sevgilim mühendis, garanti mesleği var, onu her ortama sokabilirim diyebilen; yahut ilerde biri kayınpederin ne mesleği yapıyor dediğinde utanır mıyım diye sorabilen bir insana çok çok hafif yorumlar bunlar..
hayır ananız babanız esnaf olmasa, diyeceğim ki kız elit aileden gelmiş, kafasında orta direk nosyonu yok.. hakaret ettiğinin farkında değil.. ama siz zaten orta direğin bağrında bir insansınız.. nasıl bu insanları aşağılarsınız?
erkek arkadaşınız sizin bunları düşündüğünüzü bilse (eğer karakterli bir insansa) bir saniye sizinle ilişkisini yürütmez emin olun.. onu kısıtlı gelirleriyle okuyup büyütüp meslek sahibi yapan babasından, sevgilim dediği kızın utanmaya çalıştığını bilse.. çok acı..
son tavsiyem, madem eleştiri kaldıramıyorsunuz, konuyu kapattırın.. yoksa biz dilediğimizce yorum yaparız.. engelleme lüksünüz yok..
Bence tabii..
arkadaşlar fikrinize ihtiyacım var. 2 aydır biriyle birlikteyim. beni gerçekten seven, sayan, değer veren, düşünceleri bana uyan, iyi anlaştığım biri. hiç çekinmeden her ortamıma sokabilirim oturup kalkmasını bilir çevresindede sevilir. babası site görevlisi yani kapıcı. aynı zamanda mısır tezgahları var bazı günler sahilde mısır satıyorlar. anneme az önce biraz çıtlattım biri var falan diye. bahsettim ondan işinden gücünde falan. kendisi mühendis ve garanti bir işi var. kendini geliştirmiş zeki biri. herşey tamamdı annemde bir görüş istersen falan dedi (görüştüğümü sölemedim sadece fikrini almak istemiştim.) babasının mesleğinide söyledim. fakat annem olmaz o iş boşver demez mi. yarın öbür gün sende utanırsın. sorsalar kayınvaliden kayınpederin ne iş yapıyor ne diceksin dedi. genede sen bilrsin ama uyuşamayız falan dedi. ben çok şaşırdım. oysaki annemde çok fakirlik görmüş zamanında bu zamanlara kadar gelmiş benimde babam emekli olduktan sonra esnaf olarak çalışmaya devam ediyor. annem en azından emekli olsaydı babası kimbilir ne fakirdirler falan dedi. annem öyle biri değildir ama beni çok şaşırttı.(annem buarada ferihadan pek etkilenmiş olcakki bak onun ailesine ne kadar geri kalmış, ezik duruyorlar falan dedi) bizimde durumumuz çok iyi değil sonuçta orta hallli kendi halinde bir aileyiz. hem bu insanlar fakirliklede olsa çocuklarını okutmuşlar. ben istediğimi söylesem annem engel olmaz buna. ama genede ben çok rahatsız oldum bu durumdan. sizce evlenceğiniz veya eşinizin ailesinin mesleği, ailelerin anlaşması açısından bu kadar önemli mi? annem yanlış mı düşünüyor. ilerde aileler aynı ortama girince sorun yaşarlar mı?
Siz bi fabrikatörün kızı olsanız tamam derim annenize hak veririm ama
Ben bu durumda absürd birşey görmedim
Fakirlik ayıp değil ki
Ne oldum dememeli ne olucam demeli
Bu lafı çok severim
Boşboğazlık eden,ortamlarda yayılıp ouran,etrafındakileri umursamayıp ben odaklı olan,sohbet ortamında söylenilenleri dinlemeyen sevgili ya da eşi anlatırken kullanılabilecek onunla çekinmeden heryere gidemeyeceğinizi herkesle görüşemeyeceğinizi anlatan bu kelimeden başka bir kelime bulurmusunuz. Evlendik sevgili olduk diye tapmamız herşeyini sevmemiz gerekmiyor dimi.Eğitimli olup bunlardan habersiz olan nice insan var arkadaşın anlatmaya çalıştığı şey kafalarımız uyuşuyor benim gidebildiğim cafeye,girdiğim arkadaş ortamına ayak uydurabilir.Olay bu kadar basit.
Konu sahibi kabul etmese de, bence de"her ortama sokabilirim" ifadesi "babasının kapıcılığına rağmen" içeriğini barındırıyor.
İleride konu sahibinin ailesi, o "kapıcı dairesine" dünürlerini ziyarete nasıl gidecekler acaba. Mideleri kaldıracak mı orada 1 bardak çay içmeyi..
Ya "dünürünüz ne işle meşgul" soruları ne olacak..
Yok, sevmedim ben bu ince hesapları..
böyle adamla işiniz ne ki?
anlattığınız tipte bir adamla aynı cafe de yan masada otursa çay bile içemem ben..
midemi bulandırır.. bir de böyle adamı sevgilim veya eşim yapacağım..
Elbette kafamın uyuştuğu adamı hayatıma alırım veya evlenirim?
Allah Allah ben de mi hata var yoksa?
Önce hayatımıza alıp sonra mı değerlendiriyoruz insanları ben mi tersini yaptım yıllar boyu..
arkadaşın cümlesi şık değil bence sizin açıklamanızda da mantık hatası var.
Ve fakat ben tartışma modunda değilim.
Hayatınıza almadan tam nasıl tanınabiliyor insangarip
böyle adamla işiniz ne ki?
anlattığınız tipte bir adamla aynı cafe de yan masada otursa çay bile içemem ben..
midemi bulandırır.. bir de böyle adamı sevgilim veya eşim yapacağım..
Elbette kafamın uyuştuğu adamı hayatıma alırım veya evlenirim?
Allah Allah ben de mi hata var yoksa?
Önce hayatımıza alıp sonra mı değerlendiriyoruz insanları ben mi tersini yaptım yıllar boyu..
arkadaşın cümlesi şık değil bence sizin açıklamanızda da mantık hatası var.
Ve fakat ben tartışma modunda değilim.
Helalinden para kaznıyor adam nolcakkisonuçta senin babam aynı durumda olsaydı senide biri baban mısırcı diye istemeseydi? bence annene bu şekilde bi sor bakalım ne cevap vericek
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?