Valla tek basıma yasasam ben de süpürge acmam ama ik cocukla yiyosa acma yani bir gun supurme bakim ev ne oluyoHergün eve süpürge tutuyorum yazanlara çok şaşırdım :0
Bulaşık makinasını boşaltmak 10 dk bence biriktirmeden yaparsanız daha kolay olur zor değil kiBende mesela dun bulasik makinasini tika basa dolu yikadim bu gun bosaltmak bir zulum geldi..haliyle bulasik birikti simdi yikadim sepet doldu ikisini de yerlestirmiyorum..yarin keyfim olmaz ikisini de bosaltmssm tezgahin dger tarafina koyucam yikadiklarimi ama mecburen hepsini yerlestirmek zorundayim ertesi gun yine bulasik cikicak yer kalmiyor..iste bnmde o mecburi isler sinir ediyor..beni..her halukarda kacis yok:)) neyse siz sistem oturtmussnz daris8 basima..
Evet abla 15te bir geliyorsa 15te bir, haftada bir geliyorsa haftada bir siliniyor yerler.Hafta da temizlikci gelsede sonucta rutin isler yapiliyor. Mecburen ayy bana haftada bir temizlikci geliyor. Ben bisey yapmiyorum diyene inanmiyorum gunluk gelmesi lazim ki rahat edilsin. Sonucta bulasik oluyor tuvalet ihtiyacin oluyor ne bileyim yerler temizlikcinin biraktigi gibi kalmiyor..ertesi gun ayni hersey:) topla duzelt....birde 15 gun de gelen varmis oda rahat ediyomus ben bunu cok algilayamadim..yani 15 de birmi ev siliniyor..bulasik yemek yapiliyor..
Benim yaşadığım şehirde 160 tl den aşağı gelen bir bayan yok . Herkesinde bunu karşılamaya gücü yok malum o yüzden yardımcı bayan fikri herkese uygun değilaynen. kocan da seninle birlikte yapsın diyenler var. ben daha iyisini diyorum kimse yapmasın. kıyamadığımdan değil temizlik işini çok yapmayı genel olarak mantıklı bulmadığımdan. 2 haftada bir gelen ablanın da paraya ihtiyacı var. ben de birine iş sağlamış oluyorum bu sayede. çalışmasam da dediğin gibi bu kadar yapmazdım 2 haftada bir anca. bedenimize ruhumuza yazık.
Yardımcı bayan kaç tl ye geliyor sizeEvet abla 15te bir geliyorsa 15te bir, haftada bir geliyorsa haftada bir siliniyor yerler.
Belki süpürge açarım ama yerleri hayatta silmem.
Yerde ne olabilir ki toz oluyor, toz pis bir şey değil ben rahatsız olmuyorum.
Evet cnm da iste o bulasik makinasindan tekk tek alcaksin yerlestireceksin amnnn zor be:)) bana yer silmek falan daha kolay geliyor. Camasir makinasin dan camasirlari tek tekk asacaksin falan iste asil mesele bu yani bu yardimci olayi haftalik 15 gnlk geliyoya yani biz rutin isleri yapiyorz kimine yorucu kimine gor e degil iste..bu arada benbbirde hergun elektrik supurgesyle ev supuruyorm mecbur sacim cok dokuluyor..yardimci bana da geliyor..fakat beni gunluk rahatlatmiyor maddi durumuma fore ayda aliyorum yani hafta da 1 de gelse nafile..Bulaşık makinasını boşaltmak 10 dk bence biriktirmeden yaparsanız daha kolay olur zor değil ki
Bence büyük temizlik zamanı gelse daha iyi . Çünkü 2 güne bir ev zaten kirleniyor kadın öyle gelmezse boşuna sanki bana. Benim halılar beyaz heryer 15 güne bir halı siliyorum ben istesem silmeye kadın alırım 30 tl ye filan geliyor ama ev temizliğine 160 tan aşağı gelen kadın yok bizim gücümüz yetmez 15 güne bir kadın almaya. Birde dediğim gibi kadın gelse ne gelmese ne . Düzenli 2 güne bir bir saat silip süpürmek yeterli oluyo İnanEvet cnm da iste o bulasik makinasindan tekk tek alcaksin yerlestireceksin amnnn zor be:)) bana yer silmek falan daha kolay geliyor. Camasir makinasin dan camasirlari tek tekk asacaksin falan iste asil mesele bu yani bu yardimci olayi haftalik 15 gnlk geliyoya yani biz rutin isleri yapiyorz kimine yorucu kimine gor e degil iste..bu arada benbbirde hergun elektrik supurgesyle ev supuruyorm mecbur sacim cok dokuluyor..yardimci bana da geliyor..fakat beni gunluk rahatlatmiyor maddi durumuma fore ayda aliyorum yani hafta da 1 de gelse nafile..
Bende mesela dun bulasik makinasini tika basa dolu yikadim bu gun bosaltmak bir zulum geldi..haliyle bulasik birikti simdi yikadim sepet doldu ikisini de yerlestirmiyorum..yarin keyfim olmaz ikisini de bosaltmssm tezgahin dger tarafina koyucam yikadiklarimi ama mecburen hepsini yerlestirmek zorundayim ertesi gun yine bulasik cikicak yer kalmiyor..iste bnmde o mecburi isler sinir ediyor..beni..her halukarda kacis yok:)) neyse siz sistem oturtmussnz daris8 basima..
Yarım gün 60a geliyor.Yardımcı bayan kaç tl ye geliyor size
Yarım gün 60a geliyor.
Bizim burada 160 san aşağı gelen yok tüm güneYarım gün 60a geliyor.
Benim de 70 yapmam lazım ama çok sallamaya başladı işi, nerdeyse 2 aydır da karşılaşmıyoruz, yüzyüze konuşamıyoruz.Benimki 70 oldu bu sene
Eviniz de hiç hali yok mu gerçektenBulaşık yemek tabii var ama diğer şeyleri yapmıyorum
Hergün tuvalet ovana göre tabii pis olarak kabul edilebilirim
Yerde cam vs kırılmazsa süpürmüyorum su vs dökülürse üstüne bezi koyuyorum çekiyor ama o da çok dökülürse, onun dışında dokunmuyorum
Çamaşır yıkıyorum bulaşık yıkıyorum ama temizlik yapmıyorum mesela ocak da silmiyorum hatta çoğu Zaman tezgah da
Yıllardır buzdolabı yahut mutfak dolabı silmedim kapı pencere vs de
Yazın arada balkon yıkıyorum ama kış gelince balkon vs de yıkamam
Evimde halı da yok mesela herkes öyle daha çok toz oluyor diyor ama tüm ev aynı anda temizlendiği için haftada bir silinip süpürülünce ortada toz topağı gezmiyor mesela
Bu arada toplamak düzeltmek gerekir diyorsunuz ya onu da yapmıyorum
Yataklar sadece temizlikçi geldiği gün toplanır yatak vs de toplamam ki
Eviniz de hiç hali yok mu gerçekten
Ben yıkamaya verdigimde gün sayıyorum çabucak getirsinler diye
Yani halisiz ev çok boş gelir bana
Merakimj mazur görün
Sizin nezdinizde halisiz yaşamı sorguladim biraz:)
Temizliğe bu kadar harcanan zamana emeğe yazık
Evine haftada bir yardımcı geliyor onun dışında ne siliyorum ne süpürüyorum
Hatta kahvaltı bulaşığı da dahil dünün bulaşıkları tezgahta
Eşime sen topla dedim ben de şunu yapayım o da boşver dedi boşverdik
Yattık uyuduk erkenden
Sabah kalktık işe geldik gidince tıkarım makinaya
Çocuğum Bebek değil ama bebekken de düzen bu idi şimdi daha çok kirletiyor hatta
Kimse madalya takmadı takmayacak da tüm ömrünü temizliğe verenlere
Örneğin Kv her lafı temizliktir onu yıkadım bunu sildim kendi çocukları dahi hiç hoşlanmıyor bu durumdan
Sanki ben yazmisim balık burcu musunuzTemizliğe bu kadar harcanan zamana emeğe yazık
Evine haftada bir yardımcı geliyor onun dışında ne siliyorum ne süpürüyorum
Hatta kahvaltı bulaşığı da dahil dünün bulaşıkları tezgahta
Eşime sen topla dedim ben de şunu yapayım o da boşver dedi boşverdik
Yattık uyuduk erkenden
Sabah kalktık işe geldik gidince tıkarım makinaya
Çocuğum Bebek değil ama bebekken de düzen bu idi şimdi daha çok kirletiyor hatta
Kimse madalya takmadı takmayacak da tüm ömrünü temizliğe verenlere
Örneğin Kv her lafı temizliktir onu yıkadım bunu sildim kendi çocukları dahi hiç hoşlanmıyor bu durumdan
Sanki ben yazmisim balık burcu musunuz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?