Bitmeyen krediler

Ben ev araba almafım da noldu bi türlü bitmiyor borcum. Hayat artık bu olmuş borcu olmayan insan yok. Ne demiş atalarımız borç yiğidin kamçısıdır. Darlanma gelince açık havaya çıkıp 2 nefes alın. Başka yapacak bişeyiniz yok.

Sabır acı, meyvesi tatlıdır. Ilerideki yaşlarda rahat ediceksin Allahin izniyle cnm. Az kalmış. Rabbim az tadiyla kullanmayi nasip etsin sevgiler...

Yaş oldu 33. 10 senedir çalışıyorum. Üniversite bittiği gibi çalışmaya başladım çok şükür. Ama çalışmaya başladığımdan beri borç ödüyorum ya şaka gibi. 10 senedir ödüyorum.
Kızlar üniversite bitti. Öğrenim katkı kredisi geri ödemesi, sonra evlilik. Her şeyimizi eşimle birlikte yaptık. Nişan, düğün, ev eşyası a dan z ye. Ailelerden hiç yardım görmedik. Sonra araba aldık tabi krediyle. O bitti ev kredisi. Yaş oldu 33. Hala 3 senelik borç var. Ben daraldım artık.
e normali bu zaten ben de 10 yıldı çalışıyorum hala sıfıra sıfırım yazacaksınız sandım.Ev araba yatırımı yapmışsınız daha ne olacak

Öyle tabi çok şükür. Bi yandan da düşününce bi ev ve araba sahibi olmak için 10 sene borç ödüyosun. En güzel yaşlarında bi çok şeyden fadakarlık yapıyosun.
yapma ozaman kira da otur ucuz arabaya ya da toplu taşımaya bin paranla da dünyayı gez kim engelliyor seni kendi seçimlerin mal mülk yapmak.sonucuna da kendin katlanacaksın

Bu devirde cash para ev almak araba almak hiç kolay değil.

Tamamen borçsuz düğün yapmamıza rağmen hiç azımsanmayacak meblağada ev ve araba ödüyoruz. 1,5 yıl sonra araba borcu 4 yıl sonra ev borcu bitecek.

Cash para alışverişi yapabilen insan çok az malesef.

Hem karnım doysun hem pastam dursun, hem gençliğin tadını çıkarayım hem de mal mülk sahibi olayım olmuyor zengin çocuğu değilsen. Kusura bakmayın da şımarıkça geldi bana tavrınız. En güzelini yapmışsın şimdi ev araba al ilerki yaşlarda gezersin tarzı onaylama yorumları bekliyorsunuz sanırım. Öyle olmuyor bence. Gençlikte aşkın ilk yıllarında gezmek eğlenmek rahat ve mutlu olmak varken imkanları krediye yatırıp sıkıntı çekmeye hiç anlam veremiyorum

ne ilginç yorumlar gelmiş bu da dert mi yok zorla mı verdiler almasaydın ev fln. bu eleştirilecek konu değil ki konu sahibi haklı insan genç yaşlarında minimum borç ödemek rahat etmek istiyor bnde aynı şekildeyim 6 sene ev borcum kaldı çook sıkıldım gerçekten bankalara faize çalışıyoruz resmen ailelerden de pek bişe görmedik

Nihayet beni anlayan birisi çıktı. Ya insanlar neye tepki veriyor anlamıyorum. Benim söylemek istediğim de tam olarak bu. Evim arabam var ama 10 senedir borç ödüyorum. Ayrıca düğün nişan ev eşyası da var bu borçların içinde.
Yoruluyoruz elbette. Kolay değil.
ben de 38 yasındayım ,
doğdugumdan beri borc oduyorum:)
babamın ciddi mal varlığı var ama cocuklugum hep borc ödemekle gectı, annemler kendımı bıldım bılelı borc oder
ama eskıden daha kolaydı, hıcbırseyımızden kısmazdık, borclar kısa vadede bıterdı.

ben de evlendım 5. senedeyım biz de eşimle 5 senedir borc oduyoruz
biz de kredi borcu odedık, 2 senedir de ev borcundayız ve ben 46 yasında ıken evımızın borcı bıtecek
eşime kalsa arabalarımızı da yenıleyelım yenıden kredı cekıp araba alalım dıyor benım aracım daha 2 yasında ne gerek var.

birseylerın sahıbı oluyorsun ama kolay değil, ınsan yıpranıyor.
allah kolaylık versin ne diyelım

Borca girmeyince birikmiyor alinmiyor maalesef.
Eger siz o kredileri odemeyip bir ev sahibi olmasaydiniz emin ol gelen maasi da yerdiniz.
Bence sevinin ben 32 yasindayim ve arabamizdan baska birseyimiz yok.
Ev alacak olsam 40 yasimda ancak bitiririm galiba

40 yaşıma kadar kredi ödeyip sonra o evde kös kös oturacağıma kirada yaşar gezer tozarım daha iyi. borç ödeyip evliliğin ilk zamanları kavga dövüş geçireceğime düğün yapmam daha iyi.

40 yaşıma kadar kredi ödeyip sonra o evde kös kös oturacağıma kirada yaşar gezer tozarım daha iyi. borç ödeyip evliliğin ilk zamanları kavga dövüş geçireceğime düğün yapmam daha iyi.

Diyelim kirada oturuyorsunuz , belki de kiradasınız neyse...

Gençlikte o kira paşa paşa ödenir gezilir toZulur yenir içilir elbette eeee geldiniz 60-70 yaşına (kimsenin garantisi yok orası ayrı) o saatten sonra çalışamayacak durumdasınız ve belki elinizde sadece 1 emekli maaşı olacak o zaman ne olacak??

Yani aslında siz evlilikte yaşanacak sıkıntıları kavga gürültüleri ötelemiş oluyorsunuz.

Benim mantığıma da sizin bu dediğiniz ters , gençken elimiz ayağımız tutuyorken en iyisi için çabalayalım elde edelim hoş gırtlağa kadar kendimizi batırmanın alemi yok yine yiyip içiyoruz geziyoruz çok şükür ama tabiki kısıtlı bir şekilde.

Diyelim kirada oturuyorsunuz , belki de kiradasınız neyse...

Gençlikte o kira paşa paşa ödenir gezilir toZulur yenir içilir elbette eeee geldiniz 60-70 yaşına (kimsenin garantisi yok orası ayrı) o saatten sonra çalışamayacak durumdasınız ve belki elinizde sadece 1 emekli maaşı olacak o zaman ne olacak??

Yani aslında siz evlilikte yaşanacak sıkıntıları kavga gürültüleri ötelemiş oluyorsunuz.

Benim mantığıma da sizin bu dediğiniz ters , gençken elimiz ayağımız tutuyorken en iyisi için çabalayalım elde edelim hoş gırtlağa kadar kendimizi batırmanın alemi yok yine yiyip içiyoruz geziyoruz çok şükür ama tabiki kısıtlı bir şekilde.

ben ev alınmasın demiyorum. imkanı olan alsın. ama boyundan büyük borca girip 50 yaşıma kadar kredi ödemem ben. gider tokiden ev alırım, o da ev sonuçta. tutup da 100bin kredi çekip 180bin borç ödemem.

herkesin fikri kendine.

ara ara böyle bunalımlar gelebiliyor
hemen karaları bağlanmayın
36 yaşında ev sahibi olacaksınız üstelik de kimsenin yardımı olmadan
kimseye minnet duymadan
toplumun yarısından fazlası ailesinden miraz ev aldığı halde yıllarca borç ödüyor
çok şükür sağlısınız ki çalışıyorsunuz
mevsim dönüşlerinde bende çok yaşıyorum herşey boş hayat boş ben gitsemde dursam da hayat geçiyor diye ve benim ortada hiçbir şeyim yok, babam alır elimden paralarımı ve kendide ota bçka harcar ortada birşey yoktur
siz çalışıp kendinize yatırım yapmışsınız ve çok güzel birşey kimseye minnet duymamışsınız
herşeyimi kendimiz yaptık diyebiliyorsunuz

Yaş oldu 33. 10 senedir çalışıyorum. Üniversite bittiği gibi çalışmaya başladım çok şükür. Ama çalışmaya başladığımdan beri borç ödüyorum ya şaka gibi. 10 senedir ödüyorum.
Kızlar üniversite bitti. Öğrenim katkı kredisi geri ödemesi, sonra evlilik. Her şeyimizi eşimle birlikte yaptık. Nişan, düğün, ev eşyası a dan z ye. Ailelerden hiç yardım görmedik. Sonra araba aldık tabi krediyle. O bitti ev kredisi. Yaş oldu 33. Hala 3 senelik borç var. Ben daraldım artık.
Mal için manevi şeylerden feragat etmek..yani bilemiyorum.herkes ev araba sahibi olmak ister ama bunlar için bütün güzel gençlik yıllarında kendi özünden vermek ne kadar doğru?

Ev icin soylu dusunun 3 yil sonra 40 yillik kiradan kurtulucaksiniz
Araba olmasa cebinize daha cok para kalir sigortakasko bakimi mtvsi benzini mazotu hesaba katinca 1 yil o parayla taksiyle heryere gidilir hem de park sorunu olmadan
Ama arabayi satsaniz o da para
Buyuk ihtimal ev kredisi bitince esiniz yeni bi kredi cekip arabanin modelini yukseltmek isteyecek onu bari engelleyin

Sadece ilk sayfayı okudum diğer yorumları okumadım ama nasıl bir milletiz anlayamıyorum. Kız çalışıp almış ödemesini yapıyor ve bunun zorluğundan bahsediyor, yok almasaydın yok et alamayanlar var, ne alaka yani. Sanki bedavaya alıyorda, bedavaya araba aldım ne zor dedide et alamayanlardan bahsedildi garip. Öyle kıyaslamalara gireceksek kimsenin havadan sudan dertten konuşmaması gerek...
Evet hayat zor ama kimse kimsenin aldığına bir şey diyemez, hayırlısı olsun ne büyük başarıdırki kredinin büyük kısmını ödemişsiniz, Allah tez zamanda bitirmenizi nasip etsin, yoruluyorsunuz ama karşılığını alıyorsunuz öyle düşünün :)

ne ilginç yorumlar gelmiş bu da dert mi yok zorla mı verdiler almasaydın ev fln. bu eleştirilecek konu değil ki konu sahibi haklı insan genç yaşlarında minimum borç ödemek rahat etmek istiyor bnde aynı şekildeyim 6 sene ev borcum kaldı çook sıkıldım gerçekten bankalara faize çalışıyoruz resmen ailelerden de pek bişe görmedik
saçma zorla ev mi aldırdılar ya da araba.eminim ev 3+1 araba da 50 binin üstündedir.madem borç sevmiyor hayatını yaşamak istiyor.alaydı1+1 ev alaydı ayağını yerden kesecek 25 binlik araba.neyine empati yapacağız almasaydı şikayet edecekse tövbe tövbe

Back
X