Bitmeyen krediler

Yaş oldu 33. 10 senedir çalışıyorum. Üniversite bittiği gibi çalışmaya başladım çok şükür. Ama çalışmaya başladığımdan beri borç ödüyorum ya şaka gibi. 10 senedir ödüyorum.
Kızlar üniversite bitti. Öğrenim katkı kredisi geri ödemesi, sonra evlilik. Her şeyimizi eşimle birlikte yaptık. Nişan, düğün, ev eşyası a dan z ye. Ailelerden hiç yardım görmedik. Sonra araba aldık tabi krediyle. O bitti ev kredisi. Yaş oldu 33. Hala 3 senelik borç var. Ben daraldım artık.
Çoğu gitmiş azı kalmış. Mükemmel bir iş başarmışsınızz :)) zor süreç evet ama ciddeb bu devirde birilerine yıkılmadan her şeyinizi kendiniz yapmışsınız. Helal olsun! :))

Nihayet beni anlayan birisi çıktı. Ya insanlar neye tepki veriyor anlamıyorum. Benim söylemek istediğim de tam olarak bu. Evim arabam var ama 10 senedir borç ödüyorum. Ayrıca düğün nişan ev eşyası da var bu borçların içinde.
Yoruluyoruz elbette. Kolay değil.
cocuk yokmu?

Günümüz Türkiye'sinde ev ve araba sahibi olduğun için şükret, zira öte yandan insanlar sadece yaşamak-yaşamlarını idame ettirebilmek için borçlanıyor artık. Hayat çok pahalı, herkesin geliri en üstlerde seyretmiyor maalesef. Ve yaşam dediğimiz olgu, çalışmak,kazanmak ve tüketmek üzerine kurulu maalesef.

Yaş oldu 33. 10 senedir çalışıyorum. Üniversite bittiği gibi çalışmaya başladım çok şükür. Ama çalışmaya başladığımdan beri borç ödüyorum ya şaka gibi. 10 senedir ödüyorum.
Kızlar üniversite bitti. Öğrenim katkı kredisi geri ödemesi, sonra evlilik. Her şeyimizi eşimle birlikte yaptık. Nişan, düğün, ev eşyası a dan z ye. Ailelerden hiç yardım görmedik. Sonra araba aldık tabi krediyle. O bitti ev kredisi. Yaş oldu 33. Hala 3 senelik borç var. Ben daraldım artık.
Ama bak borç degıl edındıgın malları ödüyorsun. 3 yıl sonra rahatsın evın olcak araban var bunları düşün. 3 sene nedır ki göz açıp kapayana kadar geçer. Mıllet borç ödüyor boşa bak sen şükret mallarını ödüyorsun

Yorum yapan herkese teşekkür ediyorum. Şikayet değil tabi ki kendi isteğimizle aldığımız şeyleri ödüyoruz. Bana göre hepsi de mecburi bu yapılanların. Bi iş arkadaşım yeni evlendiğim sıralarda ev kredisi ödüyordu. Yaşı benden epey büyük. Çocukları üniversiteye hazırlanıyordu. Ve çok zorlanıyordu. Ben de çocuk küçükken alalım evimizi diye düşündüm. Ev dışında da bi sürü şey var. Nişan düğün eşimle ikimizin öğrenim kredileri ev eşyalarının tamamı herşeyimizi kendimiz ödedik. Ayrıca ne kadar zorda olsak da kimseden bi kuruş isteyemeyiz biz.

Evet benimde yaşım 24 . 18 yaşında çalışmaya başladım .
Allaha şükür seneye ev sahibi olucaz sonra araba alcaz derken evet çalışcaaazzz çalışcaaazzz ve birşeylerin sahibi olucaz .

Allahım isteyen herkese nasip etsin ..

Burada kocasinin kumar borcunu odeyen cok kadin gordum. En azindan borcunuzun karsiliginda niteligi olan bir varliga sahipsiniz.

Hep üstüste geldiği için yorulmuşsunuz.Ama bakın 36 yaşında ev araba sahibi olmuş olacaksınız.

Aynindan bizde de var kredi artı kredi kartları.. Harcamayacağız dedikce bir şey çıkıyor. Oluruna bıraktım. Çalışıyoruz harcıyoruz napalim.

Back
X