Çok konuştuk bu konuları .Ömür boyu buna katlanmak mümkün değil, çünkü sanki rol yapıyormuşsunuz gibi oluyordur. İnsan her gün başka biriymiş rolü yapamaz ki... Fazla baskın olmayı seven bir kişilik ve sanırım bazı konularda birbirinize uygun olmayışınız sebebiyle orta yolu bulmak yerine kendini değiştiren ve baskılanan siz oluyorsunuz. Halbuki ilişkilerde bu tür farklılıklarda orta yol bulunmalı, adam resmen sizin görüntünüz ve huyunuzun üstüne kendi istediği kadını inşa etmeye çalışıyor. Çok yorucu bir durum olmalı. Bunu farkında olmadan mı yapıyor yoksa daha önce konuşmanıza rağmen bir gelişme göstermedi mi? Kendinizi tanıdığınız ve zevklerinizi inşa edeceğiniz dönemde evlenmişsiniz, bu nedenle daha yalnızlığınızı ve hayatınızı dilediğiniz gibi yaşıyor olmanın keyfini sürememişsiniz, buna ihtiyaç duyuyorsunuz ve eşiniz bu konuda hiç yardımcı olmamış hatta olumsuz etkilemiş bu süreci bile denebilir...
Şu üstüme ev araba yap diyen kadınlara bazen hak vermıyor degılim.
Yıllarca bırlıkte çalış çabala
Sonra bir döngünün içine gir boşan , hayat düzenın birden tepetaklak olsun , tek girdiğin evde iki üç çocukla çık ve sokakta çersiz çöpsüz kal .
Hiç değilse bir kadının başını sokacağı bir evi olmalı
Açta olsan o evde karnın aç kalsın .
Teşekkür ederım :)Henüz geç değil canım.. at köşeye biriktir. Hiç acıma. Zira onlar acımasız oluyor. Ve artık taviz verme. Bir şeyi kendi istediği olsun dediğinde sizde kendi istediğinizi diretin bakalım ne olacak. Empati yapar belki. Buraya da her zaman yaz kafan dağılsın, kendini düşünüp düşünüp bunaltma.. kızınla beraber önünle koskocaman muhteşem yıllar var... Annesin ya Anne, bundan daha güzel bir şey olabilir miMaşallah sana gerçekten...
Evet babasının elını opmefım dıye.Gamzeeli şu görümce çocuğu konusunda kocana çok sinirliyim zaten bir de el mi kaldırdı Allah'ından bulsun, kusura bakma ama çok karaktersizmiş. Bebeğinle o tehlikeli insanların yanında durma bence de, boşanman çok mantıklı olmuş bu saatten sonra o adamla paylaşacak neyin kalabilir ki? Alsın ailesini başına çalsın, tüm iftarlar onun olsun.
Şu tavrına be cesaretine gerçekten bayıldım... aklıma gelen en mantıklı şey şöyle... öncelikle kendin için ve bebeğin için nafaka talep edebilirsin, bebeğin küçük olduğu için ve kimseye bırakamayacağın için yani ailenin destek olmayacağını düşünüp yazıyorum, evden bebek bakıp gelir elde edersin ki sigortalı olmadığı için eşin nafakayı azaltamaz o durumda hem nafaka hem bakım parası kira ve giderlerinizi kıt kanaat karşılar...Ben malesef çoğu kadın gibi onsuz ölürümcülerden değilim .
Kocamla doğmadım , göbeğimde onunla kesılmedı .
O olmadanda yaşarım .
Ama düşerim ama kalkarım
İstediğim bundan sonrası ıcın alınacak mantıklı kararlar .
Bosanayım mı dıye sormuyorum
Bosandıktan snra nelwr yapabılırım dıyorum
Çok üzüldüm senin yaşadıklarını çok iyi anlıyorum çünkü bende 22 yaşında boşananlardanımHayırlı bayramlar hanımlar .
Bu bayramda canım sıkkın hatta oturdum evde nasıl bir aile ve çevreye sahibim diye gözyaşı döküyorum.
İlk olarak bu bayram eşimin ailesine bayramlaşmaya gitmedim . Sebep olarak yıllarca beni insan sıfatına sokup bir kere olsun insanca davranış sergilemedikleri için . 7 yıl her bayram bütün yaptıklarını unutup gittim ellerini öptüm .
Bazen ellerini geri çekip suratlarını ekşitmelerine rağmen sırf eşimin gönlü olsun diye .
Evden ayrılmadan ağlaya ağlaya çıktım ben kiraya bir gecede karnım burnumda . Eşimede o gün söyledim bu kapıya bir daha ayak basmam sakın beni zorlama diye .
Geçen hafta tutturdu babamları iftara al , almıyorum çok istiyorsan mutfak orda dedim . Kinci bir insan değilim ama dile kolay yedi yıl yakından uzaktan beni mahvettiler . Komşuların pazarda çevirip suratıma tükürmüşlükleri var siz düşünün sabrım o derece .
Bu sabah eşimle bozuk olan aramız tamamen koptu . Bitiriyorum .
Yıllarca evlat kıymetı bilmemiş insanlar sırf yuva kurdu diye etmedikleri kalmadı . Bir çöp görmedim , görmemekle birlikte sırtımdan inmediler . Biriktirdiğim ev paramı böldüm verdim , özel hastanelerde yattılar gecesi beş binden . Doğumumu özelde yaptım ne kıymetli şeyim var dediler .
Bunca yıl her şeylerine eyvallah dedim ve karşılığı babama gideceksin sonrası bir tokat oldu .
Gitmedim , gitmicem ve bu evliliği burada sonlandırıyorum .
Arkamda durduğu yedi yılı bir çırpıda bir tokatla çöpe attı .
Hiç gocunmuyorum ve bu sefer eyvallahımda yok
Boşanmak istiyorum.
Kızım 4 aylık , baba evine dönüyorum istemeye istemeye .
15 yaşımda beni evden git , evden git diye postaladıkları yere geri dönüyorum.
22 yaşında 7 yılımı heba edip bir çocukla ortada kalmışlık , bayram hediyem bu mu olacaktı .
haklısın güvenemezsin ama çalışan ve gercekten ihtiyacı olan aileler oluyor. bir de tercih yapman bu pozisyonda pek söz konusu değil. cunku yukarı tukursen bıyık asagı tükürsen sakal. ön görüsme yapıyorsun sonucta insanlarla ve cocugunu sana emanet edecek kişi kotuluk yapmaz. biraz pozitif bakmak gerek. bulundugun pozisyondan memnun olsan zaten buraya açılmazdın bir de o açıdan bak. nafaka ile geçinemezsin. kira fatura bebek bakımı vs. cok masraflı olur. bir yerden baslaman lazım. benimki sadece bir öneri. aklına baska bir cozum yolu gelirse onu dene ancak bir abla tavsiyesi; su anda içinde bulundugun durumu kabullenme ve katlanma buna. hayat inişli çıkışlı ve senin için çıkma zamanı. bunu sana verilmiş bir şans olarak düşün. her şerde vardır bir hayırYatılı bakıcı
Nasıl güvenicem ki ben karşımdakine ?
bunu ben dedim evet. siz oturup dayak yemesinden tarafsınız ben hayatını bir sekilde kurması taraftarıyım. beklemek nedir ya. hayat devam ediyor ve zulme dayaga karşı sus ve devam et diyorsunuz. hayret dogrusu. sunu demek kolay bunu demek kolay ama dayak yemek daha kolay sanırım bu fikirde olanlar için. beklemekte hayata atılmakta kolay degildir ama varolan durumu devam ettirmek korkaklık olur. yapıcı fikirler üretmeye calısıyoruz uygulanır ya da uygulanmaz orası kişiye kalmış. kadın duruma mı katlansın bebegini mi sokaga atsın. işe girse siz bakacaksıız sanırım cocuga. yada bir daha dayak yediğinde evinizi açarsınız artık. kolay olan hiçbir iş yoktur ki hiç birşey yapmamaktan daha kolay olsun. kadınlar bu yuzden dayak yiyor işte. sustukları ve devam ettikleri için. kimse kimseye mecbur değil.Tokat attiysa hemen terket onu bir is bul ve bosan! Yazmak kolay da daha emen bebegi olan, arkasinda ailesi olmayan, maddi ozgurlugu olmayan, kolay is+yuksek maas getiren bir meslegi olmayan, bosandiktan sonra ciddi maddi sikintilar yasayacak birine boyle bir akil veremem. Ailenin yanina sigamayacagin belli, onu eledik. Tek basina hayat kur desem hangi parayla? Calis cabala desem daha kundaktaki bebek ne olacak? Suan en mantiklisi beklemek gibi gorunuyor. Ama bu surecte de bos durma, mesleginle ilgili kendini gelistir, olmadi baska meslek edin. Kenara eline gectikce para at. Bebegin anaokulu yasina gelince de hem meslegin hem maddiyatin hazir olmus olur.
Bir de arkadaslar yatili bakicilik yap falan demis ya. Dunyaya bu kadar pembik bakabildikleri icin onlari kutluyorum.
bunu ben dedim evet. siz oturup dayak yemesinden tarafsınız ben hayatını bir sekilde kurması taraftarıyım. beklemek nedir ya. hayat devam ediyor ve zulme dayaga karşı sus ve devam et diyorsunuz. hayret dogrusu. sunu demek kolay bunu demek kolay ama dayak yemek daha kolay sanırım bu fikirde olanlar için. beklemekte hayata atılmakta kolay degildir ama varolan durumu devam ettirmek korkaklık olur. yapıcı fikirler üretmeye calısıyoruz uygulanır ya da uygulanmaz orası kişiye kalmış. kadın duruma mı katlansın bebegini mi sokaga atsın. işe girse siz bakacaksıız sanırım cocuga. yada bir daha dayak yediğinde evinizi açarsınız artık. kolay olan hiçbir iş yoktur ki hiç birşey yapmamaktan daha kolay olsun. kadınlar bu yuzden dayak yiyor işte. sustukları ve devam ettikleri için. kimse kimseye mecbur değil.
ABELLA kardeşim okulunu okuduguna gore anaokulu yasına kadar cocugun psikososyal gelişiminin 5 yaşa kadar şekillendiğini ve cocugun da o ortamda nasıl bir şekil alacağını göz önüne almanı öneriyorum. sen kimseye muhtaç değilsin ama o bebek sana muhtaç. sen bugun hangi adımı atarsan; o,yarın ona göre yol alacak. kendini değil bebeğini düşünmek zorundasın. hakkında hayırlısı olsun. inşallah bu durumdan çıkabileceğin alternatif bir yol çıkar karşına
arkadasım alternatiflerden biri cocuguna bakabileceği ve o ortamdan ayrılabileceği iş bulması. en uygun aklıma gelen iş bu. eger daha dahiyane alternatifler sunarsan amac bagcıyı dovmek değil üzüm yemek. bu elzem durumdan bile tartısma konusu yaratıp laf söylemek ve elestirmek doğru değil. daha iyi bir fikir varsa sunarsın yoksa susarsın. pesimist ve eleştirel olmanın kimseye bir faydası yok.Evet guzel soylemissin de... Alternatif? Cozum?
arkadasım alternatiflerden biri cocuguna bakabileceği ve o ortamdan ayrılabileceği iş bulması. en uygun aklıma gelen iş bu. eger daha dahiyane alternatifler sunarsan amac bagcıyı dovmek değil üzüm yemek. bu elzem durumdan bile tartısma konusu yaratıp laf söylemek ve elestirmek doğru değil. daha iyi bir fikir varsa sunarsın yoksa susarsın. pesimist ve eleştirel olmanın kimseye bir faydası yok.
Hayırlı bayramlar hanımlar .
Bu bayramda canım sıkkın hatta oturdum evde nasıl bir aile ve çevreye sahibim diye gözyaşı döküyorum.
İlk olarak bu bayram eşimin ailesine bayramlaşmaya gitmedim . Sebep olarak yıllarca beni insan sıfatına sokup bir kere olsun insanca davranış sergilemedikleri için . 7 yıl her bayram bütün yaptıklarını unutup gittim ellerini öptüm .
Bazen ellerini geri çekip suratlarını ekşitmelerine rağmen sırf eşimin gönlü olsun diye .
Evden ayrılmadan ağlaya ağlaya çıktım ben kiraya bir gecede karnım burnumda . Eşimede o gün söyledim bu kapıya bir daha ayak basmam sakın beni zorlama diye .
Geçen hafta tutturdu babamları iftara al , almıyorum çok istiyorsan mutfak orda dedim . Kinci bir insan değilim ama dile kolay yedi yıl yakından uzaktan beni mahvettiler . Komşuların pazarda çevirip suratıma tükürmüşlükleri var siz düşünün sabrım o derece .
Bu sabah eşimle bozuk olan aramız tamamen koptu . Bitiriyorum .
Yıllarca evlat kıymetı bilmemiş insanlar sırf yuva kurdu diye etmedikleri kalmadı . Bir çöp görmedim , görmemekle birlikte sırtımdan inmediler . Biriktirdiğim ev paramı böldüm verdim , özel hastanelerde yattılar gecesi beş binden . Doğumumu özelde yaptım ne kıymetli şeyim var dediler .
Bunca yıl her şeylerine eyvallah dedim ve karşılığı babama gideceksin sonrası bir tokat oldu .
Gitmedim , gitmicem ve bu evliliği burada sonlandırıyorum .
Arkamda durduğu yedi yılı bir çırpıda bir tokatla çöpe attı .
Hiç gocunmuyorum ve bu sefer eyvallahımda yok
Boşanmak istiyorum.
Kızım 4 aylık , baba evine dönüyorum istemeye istemeye .
15 yaşımda beni evden git , evden git diye postaladıkları yere geri dönüyorum.
22 yaşında 7 yılımı heba edip bir çocukla ortada kalmışlık , bayram hediyem bu mu olacaktı .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?