Bitti , boşanıyorum

Çok konuştuk bu konuları .
Ona birşeyi yaptırabilmem için gözyaşı dökmem gerekiyor .
Anlayış ,çok zor gerçekten .
Sürekli kusur bulan temizlik hastası .
Herşeyi mükemmel yapmamı bekleyen dediğiniz gibi hayalinde ki kadını üzerime inşa etmeye çalışan biri .
Bir insana şunu söyle yapacaksın ! Dedıkten sonra senı sevıyorum demenın ne kadar faydası olur sizce ?
Yapamıyorsun , beceremıyorsun , olamıyorsun.
Ben hayatımda kımseyı kımseyle kıyaslamadım .
Ailemden ögrendım bunun cunku nasıl hıssettırdıgını ve bunu kımse uzerınde denemedım ve bır erkek olarak o kendını daha kotu hıssederdı dıye dusundum hep.
Çokça kez dilimin ucuna geldı
Hep sustum .
Ve yıne dedıgınız gıbı rol yaptıgımı kendımle basbasa kaldıgım zamanlarda hısseder oldum .
İki kişilik bir hayatta iki kişilik yalnızlık yasıyorum ve hıc mutlu degılım

Henüz geç değil canım.. at köşeye biriktir. Hiç acıma. Zira onlar acımasız oluyor. Ve artık taviz verme. Bir şeyi kendi istediği olsun dediğinde sizde kendi istediğinizi diretin bakalım ne olacak. Empati yapar belki. Buraya da her zaman yaz kafan dağılsın, kendini düşünüp düşünüp bunaltma.. kızınla beraber önünle koskocaman muhteşem yıllar var... Annesin ya Anne, bundan daha güzel bir şey olabilir mi Maşallah sana gerçekten...

T
Teşekkür ederım :)
Bizi bilirsin ülkece kocadan gizli saklı olmaz dıye buyuttuler
Bunların etkısı hep bunlar

Gamzeeli şu görümce çocuğu konusunda kocana çok sinirliyim zaten bir de el mi kaldırdı Allah'ından bulsun, kusura bakma ama çok karaktersizmiş. Bebeğinle o tehlikeli insanların yanında durma bence de, boşanman çok mantıklı olmuş bu saatten sonra o adamla paylaşacak neyin kalabilir ki? Alsın ailesini başına çalsın, tüm iftarlar onun olsun.

Evet babasının elını opmefım dıye.
Bunca yıl bızlere yaptıklarını unutarak..

Biraz sakinlesip karar ver bence. 15 yasinda seni yuk olarak goren ailen malesef cocugunu hic bakmaz eger kendine yetemeyeceksen ailenle daha da mutsuz olma ustune bi de seni sigdiramama ihtimalleri var. Siddetin bi keresi sureklisi olmaz belki ama en azindan cocugun orda yuk gibi degil. Bilemedim 2 ucu b..lu deynek.

Esinle son kez konusmayi denesen.. ailesyle iyi kotu hicbi alakan kalmadigina bida onlar hakkinda bse deyip zorlamayacagina vs. bi soz verse. en azindan bosanmadan once 4 aylik kizin icin buna deger

Darp raporu alin. Nafakanizi isteyin. Bir yandan da cocugunuzla birlikte gidip gelebileceginiz bir is arayin kendinize. Ne bileyim kreslerde falan bu tarz bir is bulabilirsiniz. Cok zormus durumunuz. Allah yardimciniz olsun..

Şu tavrına be cesaretine gerçekten bayıldım... aklıma gelen en mantıklı şey şöyle... öncelikle kendin için ve bebeğin için nafaka talep edebilirsin, bebeğin küçük olduğu için ve kimseye bırakamayacağın için yani ailenin destek olmayacağını düşünüp yazıyorum, evden bebek bakıp gelir elde edersin ki sigortalı olmadığı için eşin nafakayı azaltamaz o durumda hem nafaka hem bakım parası kira ve giderlerinizi kıt kanaat karşılar...
bu sırada da çocuk gelişimi ya da sosyal hizmetlerle ilgili bir bölüm okuyabilirsin. Şu an ülkemizde sosyal hizmetler konusunda ciddi bir açık var ve mezun olanlar hemen KPSS de alınabilir kolay puanlarla iş bulabiliyor. Çocuk yuvaları, ceza evleri, huzur evleri gibi yerlerde üniversite mezunu olarak iş bulabilirsin o zaman. Allah yardımcın olsun, çok çok dua edeceğim sana, dilerim Rabbim gönlüne göre verir çocuğunu ve seni kimseciklere muhtaç etmez...

Çok üzüldüm senin adına bacım.. Şimdiye kadar yaşadıkların ağırmış ama kocanla şimdiye kadar yine de geçinebildiysen hemen kestirip atma derim.. 15 yaşında evlenmişsin, bebeğin var ve ailen de sana tam destek değil gibi görünüyor maalesef.. Dönsen Nasıl olur kalsan Nasıl olur bunları bence iyice tart ölç karar ver.. Allah yardımcın olsun

Çok üzüldüm senin yaşadıklarını çok iyi anlıyorum çünkü bende 22 yaşında boşananlardanım

Canim senin adına gerçekten çok üzüldüm.15 yasında nasıl evden göndermeye çalışırlar Anne baba dan hayır yok ki kocadan ,kayınvalideden olsun. Allah yardımcınız olsun insallah. Umarım aileniz bu sefer yanınızda destekçiniz olur

Yatılı bakıcı
Nasıl güvenicem ki ben karşımdakine ?
haklısın güvenemezsin ama çalışan ve gercekten ihtiyacı olan aileler oluyor. bir de tercih yapman bu pozisyonda pek söz konusu değil. cunku yukarı tukursen bıyık asagı tükürsen sakal. ön görüsme yapıyorsun sonucta insanlarla ve cocugunu sana emanet edecek kişi kotuluk yapmaz. biraz pozitif bakmak gerek. bulundugun pozisyondan memnun olsan zaten buraya açılmazdın bir de o açıdan bak. nafaka ile geçinemezsin. kira fatura bebek bakımı vs. cok masraflı olur. bir yerden baslaman lazım. benimki sadece bir öneri. aklına baska bir cozum yolu gelirse onu dene ancak bir abla tavsiyesi; su anda içinde bulundugun durumu kabullenme ve katlanma buna. hayat inişli çıkışlı ve senin için çıkma zamanı. bunu sana verilmiş bir şans olarak düşün. her şerde vardır bir hayır

bunu ben dedim evet. siz oturup dayak yemesinden tarafsınız ben hayatını bir sekilde kurması taraftarıyım. beklemek nedir ya. hayat devam ediyor ve zulme dayaga karşı sus ve devam et diyorsunuz. hayret dogrusu. sunu demek kolay bunu demek kolay ama dayak yemek daha kolay sanırım bu fikirde olanlar için. beklemekte hayata atılmakta kolay degildir ama varolan durumu devam ettirmek korkaklık olur. yapıcı fikirler üretmeye calısıyoruz uygulanır ya da uygulanmaz orası kişiye kalmış. kadın duruma mı katlansın bebegini mi sokaga atsın. işe girse siz bakacaksıız sanırım cocuga. yada bir daha dayak yediğinde evinizi açarsınız artık. kolay olan hiçbir iş yoktur ki hiç birşey yapmamaktan daha kolay olsun. kadınlar bu yuzden dayak yiyor işte. sustukları ve devam ettikleri için. kimse kimseye mecbur değil.
ABELLA kardeşim okulunu okuduguna gore anaokulu yasına kadar cocugun psikososyal gelişiminin 5 yaşa kadar şekillendiğini ve cocugun da o ortamda nasıl bir şekil alacağını göz önüne almanı öneriyorum. sen kimseye muhtaç değilsin ama o bebek sana muhtaç. sen bugun hangi adımı atarsan; o,yarın ona göre yol alacak. kendini değil bebeğini düşünmek zorundasın. hakkında hayırlısı olsun. inşallah bu durumdan çıkabileceğin alternatif bir yol çıkar karşına

Evet guzel soylemissin de... Alternatif? Cozum?

Evet guzel soylemissin de... Alternatif? Cozum?
arkadasım alternatiflerden biri cocuguna bakabileceği ve o ortamdan ayrılabileceği iş bulması. en uygun aklıma gelen iş bu. eger daha dahiyane alternatifler sunarsan amac bagcıyı dovmek değil üzüm yemek. bu elzem durumdan bile tartısma konusu yaratıp laf söylemek ve elestirmek doğru değil. daha iyi bir fikir varsa sunarsın yoksa susarsın. pesimist ve eleştirel olmanın kimseye bir faydası yok.

Cocuguna bakabilecegi halihazirda bir is olsaydi bu alternatif sayilabilirdi mesela. Zaten boyle bir sey olsa konu sahibi dusunmez bile. Minicik bebegiyle genc bir kadin gozunu karartip cikip gitse sonu ne olur? Bu forumda beni bilenler bilir. Defalarca milleti gaza getirip bosattirma
ya calismakla suclandim. Cunku psikolojik baskida bile bosan diyen biriyim. Ama konu sahibinin durumu cok farkli. Yani ilk defa siddet sonucunda "bekle" diyorum.

Uzun zamandır bdv ye sık bakmıyorum ...
Bir iki kelam yazayım istedim Gamzeeli

Geçmişte neler yaşandı , ipler nasıl koptu , neler oldu da insanlar sokakta dönüp yüzüne tükürdü ve sen neden bunları sineye çektin ... bilmiyorum ... elbet geçerli sebeplerin vardı ...
Üzüldüm .
Çünkü hayatta zor olan şeylerden biridir , bir düzenden diğerine geçiş ... olmaz mı ?olur... belki de 22 yaşından sonra vaaay be ben bundan önce hiç yaşamamışım diyeceğin günler vardır önünde ...
Eşlerin ailesi ile sorun yaşamak bir çok çiftin makus tarihi .
Hele de işler görüşmeme , gidip gelmeme safhasına geldiğinde ...
Her ne yaptılar , nasıl huzurunu bozdular ise ... eşinin bunu görmesi ya da kondurması zor.
Annem mi , babam mı ? Bu kadar kötü diye etiketlemeleri zor ... Onlar için en ideal eş bu kötülükleri idare edebilen eş ...
Anne babasını evinde ağırlamak isteyen bir adam ... ama bi o kadar da seninde evin orası... iki ucu ...değnek .
Yüzlerini bile görmeye tahammül edemediğin insanlara sofra kurmak katlanır değil ama diğer yandan eşine uygulanan toplum ve vicdan baskısı ... anne babasını evine bile çağıramıyor kulisleri...

Zor...

Ben buna benzer şeyler yaşadım . Bende onlara kapı açıp buyrun demek istemedim ... demedim de ... o dönem 2 yıl kadar sürdü ... eşim oğlumuzu alıp ziyaretlerine gitti ... sonra sonra bu nereye kadar böyle sürecek demeye başladı .. zor ...

Zor ama düzeltilmeyecek değil ... şiddet ... evet o tokat çok ağırdır. Belki bundan önce ki kavgalarınızda tokattan ağır sözler sarfedilmiştir ... sineye çekilmiştir ama tokat ağırdır.

Öfke kontrolü ... sanki bir tokat ile her şeyi halledebilecekti eşin ?
Konuşsa...çözüm arasa.. belki doluya koydu almadı,boşa koydu dolmadı ...

Dur bir düşün . Içinde sevgi var mı ? Eşinle aslında ailesi ile yaşananlar olmasa mutlu musun ? O seninle mutlu mu ?
Sonra konuşun.
Bağırıp,çağırmak ... tokat ... saygısızlık... bunlar çözüm değil . Çözümünüzü bulun .
Birbirinize ne istediğinizi sorun.
O desin ki şu şu şu olursa sorunumuz kalmayacak... sen de say .. herkes birbirinin saydıklarını kabul eder etmez ... ama herkes birbirini tane tane bi dinlesin .
Başın dik olsun konuşurken.
Attığı tokattan mağrur ol ... güçsüz olup acizlik gösteren o.
Sonra yolunuz neye varırsa varsın en azından keşke demezsiniz .

Allah yardımcın olsun canım kendimi senin yerine koydum da.. çok çaresiz hissettim kendimi .. Bir ise gireyim desen çocuk var ... inşallah herşey Çok güzel olur senin için

Sizin gibi güçlü ve onurlu kadınlar mücadele azmiyle doludur. Her kadın sizin gibi olsa keşke... takdir ettim sizi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…