Biyolojik aile

Eleştirmek düşmez belki ama icimi sızlattınız. Ama size değil o iki cocuğa.
Beni şu dünyada herseyden ayırabilirsiniz, annem babam kardeşim param pulum işim... Ama evladımdan asla. İsterse gebertsin. Ölü bir annesi olması daha evla.

Neyse konuyu dağıtmayayım sinirlerim bozuldu.

Acaba Müge Anlıya mı katılsanız. Anne babanızın onayını da alarak elbette....

Ya çocuklarınıza değil size zarar vermek hobisi haline gelmişse.. Empati yapamayabilirsiniz ama çok kötü şeyler yaşadım bir insanın hiç yaşamaması gereken şeyler. Umarım kimse böyle şeyler yaşamaz kimse onlara böyle şeyler yaşatmaz...

Eğer evlatlık verildiyseniz yasal bir prosedür var. Şöyleki mahkeme kararıyla evlatlık verilen çocuk gerçek aileyle ilişiği kesildiğine dair bir karar çıkar. Bu karar aile büyüklerinizde vardır. Ama bana kalırsa gerçek ailenizi aramayın. Aramaya kalkarsanız manevi ailenizin kalbini kırarsınız. Sonuçta çocuk yapmakla baba doğurmakla da ana olunmuyor.

Amin ama bi yolunu bulup kacıramadınız mı? Gercekten aklım almıyor benim. Evlat bi de canta değil

Ben de biyolojik annenizin zor durumda kaldığı kanısındayım yazdıklarınıza bakarak.

30 yıl öncesinin şartlarıyla bugün farklı, toplumumuz değişti artık. Anne mağdur gibi geldi bana, evlilik vaadiyle kandırılmış zavallı bir kız olabilir, başka şekillerde mağdur olabilir.

Eskiden bir kadının çocuğuyla tek başına olması , ev tutması , çalışıp ev geçindirmesi söz konusu değilmiş o yüzden ben o kadını yargılamam ancak üzülürüm bebeğini bırakmak zorunda kalmış.

Konu sahibesi merak ediyorsanız bulun tabi. Ama bu işin altından her şey çıkabilir tecavüz, ensest, evlilik vaadiyle kandırılma, terk edilme.....anneniz kötü biri değil bence ama sizin terk edilme sebebiniz büyük olasılık babanız.

Öncelikle yazacaklarimi seni kirmak icin yazmiyorum lütfen yanlis anlama....
Senin hissettiklerini hissedemem tabiki sadece düsüncemi paylasmak adina yazacagim....
Doğurmaktan doğmana vesile olmaktan başka üzerinde hiçbir hakları olmayan seni hiç merak edip aramamis insanlar için üzülme... sükret ki sana evini yüreğini açıp sevgi veren bir ailen olmuş... ince detay burda işte, senin zaten ailen sana değer veren annen baban var neyi arıyorsun?

Amin ama bi yolunu bulup kacıramadınız mı? Gercekten aklım almıyor benim. Evlat bi de canta değil

Yok kaçıramadım evin kapısında 4 asker vardı ben üstümde eşofmanla terminale bırakıldım ve ailemin yanına döndüm sonrada çocuklarımın izi kaybettirildi. Engeller konuldu ciddi anlamda uğraştım olmadı olmadı çaresizliği yaşamayan bilemez tabii ki evlat çanta değil benim ne yaşadığımı bir Allah bilir birde ben...

Eşinizin hiç bir yerde kaydı yokmu, Tc kimlik numarası, seçmen kaydı, sgk kaydı sağlık kaydı. ,çalışmıyormu ,kadın olsa anlarım ama sırf size çocukları göstermemek için bütün bunlardan vazgeçip sır olacak bir adam sanmıyorum.Yeterince araştırdınızmı acaba yoksa kurtuldum yeter düşünesindemisiniz

Elmayra, bu ulkede adalet var mi ki ? Yasalar erkeklerden yana, hakim savci erkek, erkek erkegi tutuyor, kadinlar hep magdur ediliyor.

Kadin leyhine karar ciksa bile yasalar uygulanmiyor ki. Devlet olum tehdidi alan kadinlari korumayi bile ciddiye almiyor.

Kaldi ki mahkeme cocuklari bu kadina verse bile adam kacirir goturur, ne savci ne polis bir sey yapamaz, cocuklarin izini bulamaz. CSI NY stili polislik Turkiye'de yok.

Rafet El Roman denen serefsiz herif yillarca cocuklari annelerinden kacirmadi mi? Hem de yurtdisina kacirdi, hem de orda yeri yurdu da belliydi ama devlet hiiiiicbir sey yapamadi.Turkiye'ye girdigi ciktigi zamanda havaalaninda tutuklanmadi bile.

Adalet yok yani ulkemizde, bosandigin kocanin insafina , hatunun kendi maddi gucune bagli her sey.

Senaryo yazıyorum şimdi : "Annen muhtemelen evlilik dışı olduğun için seni terk etmek zorunda kaldı. Evli olsaydı bırakmazdı seni sokağa. Ya tecavüze uğradı, ya korunmayı akıl edemedi, neyse neee.... Aldırtamadı seni, doğurdu ve mecburen aile baskısından korkarak sokağa bıraktı...Yine de o cahil aklıyla seni kalabalık bir yere bıraktı, seni hemen bulabilecekleri bir yere, içi kan ağlasa da mecburdu...Bundan 30 yıl önceki ahlak toplum baskısı vs... diyelim...Sonra evlendi, eşi ve çocukları bu durumu hiç bilmedi. Sen şimdi anneni bulsan (ölmemişse eğer), kadının yıllardır sakladığı yalanı ortaya çıkarsan, bunu öğrenen kocası onu boşasa ya da öldürse ya da ne bileyim devamını sen düşün..." Değer mi? Boş ver bazen bazı şeylerin gizli kalması daha iyidir, ailen var ne mutlu sana onlar senin gerçek ailen; geçmişi unut senin annen seni doğuran kadın değil, seni büyüten kadın...

Yazdıklarınız beni çok duygulandırdı..
Ne kadar sizi anlayabiliyorum desemde boş sanırım.
Ailenizi bulursanız ne olur bilmiyorum ama ben olsam bulmayı tercih ederdim en azından bır kez daha denemeyı

Neyse bişi diyemiyorum. Bir taraftan icim acıyor. Bir taraftan gözlerim doluyor. İtham etmek istemiyorumç.

Haklısın abla. Sonuna kadar yazdıklarına katılıyorum. Ama ne bileyim. Anne olunca. İSterse gebertsin beni. Ne bileyim öldürsün ama ayıramaz.

ben de optimistlerdenim bu konuda.
kötümser yaklaşan arkadaş da kendilerince haklılar.
ama ne demişler: "iyi düşün iyi olsun"
bence her kişi iyi veya kötü kendi biyolojik anne babasından haberdar olmalıdır. Sonra isterse görüşür istemezse görüşmez.
Hadi anne baba kötü diyelim, düşünsenize buralarda bir yerde sizin bir karındaşınız olabilir. bu ihtimal için bile değer bence.

Söylenebilecek sözüm yok insan başına gelmeden bilemiyor bende sizin gibi düşünüyordum öyle olmuyormuş biliyor musunuz? Olmuyormuş...

Haberde opup birakti dondu birdaha optu yaziyordu. Bu yazıyı okurken içim o kadar çok acıdı ki! Okuyamadım. Allah bilir hangi piskolojiyle hangi şartlarla bırakmak zorunda kalmıştır seni. Bende anneyim bebeğim ağlayınca bile ne yapacağımı şaşırırım. O insan nasıl olmuşta bırakmak zorunda kalmış seni inşallah annene bir şey olmamıştır inşallah bulursun onu eminim hep aklındasındır eminim seni o kaldırıma bıraktığı için canı çok acıyordur. Sizin için dua edecem. Anneni bulmak için mücadele et lütfen.
Bir televizyon programına çıkabilirsin mesela orda yüzlerce kişi birbirini buluyor. Lütfen anneni aramaktan vazgeçme lütfen

Diyarbakır da Kafası Taşla ezilip tecavüze uğrayan 14 yaşındaki çocuk , erkek bebek doğurup anne oluyor.

Hakim tecavüze uğrayanın psikolojisi bozulmamıştır diye pis Sapığa idam yerine iyi hal indirimi veriyor!

Dünya böyle bir yer bizim gerçeklerimizle bir olmuyor malesef.

Aynen öyle sana çok katılıyorum canım. belki annen başka ülkenden gelmişti belki
Durumu çok kötüydü belki başka şehirlerden gelmişti ben mardin nusaybin ilçesinde yaşıyorum belki annende burda yaşıyordu hamile kalmıştı seni başka bir yere bırakmak zorunda kalmıştı çünkü ailesi seni görseydi annenide senide öldürecekti burda namus şeriat nedir biliyormusun sen burdaki insanların çoğu böyledir işte. Kimse beni yanlış anlamasın lütfen bu düşünceyi asla ne ben ne ailem savunmuyorum ama o kadar iğrenç insanlar görüyoruz ki hepsine daha küçükken aileleri namus dersi vermeye çalışıyor büyüdüklerindede bellerinde bir silah gerçekten akıllı olduklarını sanıyorlar neymiş namusmuş. Yani anlayacağın dünyanın binbir türlü hali var canım o kadar garip hayatlar varki o kadar ilginç şeyler öğreniyorum ki artık herşey bana çok normal geliyor. O yüzden anneni bulmanı çok istiyorum.

sızı öldürecek olan baba cocuklarına kım bılır neler yapmıştır
bırakın bu yalanları ya
kıme anlatıyorsunuz?
sımdı napıyorsunuz evlendınzı kac tane cocugunuz oldu?
sızın gıbı bekleyenler anca avcunu yalayacak bılıyorsun degılmı senın yapmadıgın buyuklugu cocuklarınmı yapsın neden yapsın deger mısın?

Ben yurtdışında doğum Yaptım. Kullandığım ilaç ve iğneler yüzünden kolum vücudum morluk içindeydi.

Hemen güvenlik be hemşire geldi. Bana zarar veren biri varsa bebeğimi ve beni koruyacaklarını, asla korkmamam gerektiğini, itham Altında kalan zavallı eşime bebeği ben istersem göstereceklerini vs söylediler:)

Bir bu şartlar var, bir de Diyarbakır'daki şartlar...

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…