• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Biyolojik Saat !!!

Saboli

Miniğim..
Kayıtlı Üye
13 Mart 2008
4.079
97
158
Bundan yıllar önce ilk tüp bebe deneyimim olumsuz sonuçlanınca blog açmayı düşünmüştüm.. aradan tam 5 yıl geçmiş..geçenlerde cici bici kafayı yemek üzere olan bi ikiz anasına denk geldim bir kız bir oğlan anası..yaşadığı facia (!) gibi anlattığı hayatı aslında bizler için ulaşmayı beklediğimiz hayalden ibaretti.. yazdığı her postu bi solukta okuyordum..ondan aldığım ilhamla nihayet 5 yıl sonra bloğuma start vermiş oldum bi ben eksiktim şimdi tam oldu .vatana millete hayırlı olsun (!) :37:

Kocişimle 2006 yılında zor şartlar altında evlenmeyi başarabilmiştik.. Ozamanlar bebek hayali bana çok uzaktı.. hatta çocuk doğurmak bana göre değildi..mümkünse yıllar sonra olsundu.. okadar uzaktımki bebek hamilelik doğum mevzularına. her doğum hikayesinde ölür ölür dirilirdim..biyolojik saat denilen şey benim için hayalden ibaretti ozamanlar.. çok kısa bir süre sonra benim için kurulmuş olan saatimm evliliğimizin 6.ayında acı acı çalmaya başladı..içimdeki sesi durduramıyordum çok garipti.. :26:

Çocukken oyuncak bir bebek için düşler kurardık saçları sarı ipek gibi.. uyuturduk kollarımızda başkasında daha güzelini görünce anne banada al diye yalvarırdık almayınca hıçkırıklarla ağlardık o günleri yaşar oldum .. dileğim Allahımdan hayırlı bir evlattı minicik bir çocuğun annesinden istediği sarı saçlı bebek gibi bende Allahıma yalvarıyordum her gece nolur Allahım diye.. gözyaşlarımla diliyordum kendime hayret ederek…ama içimdeki ses garipti.. anlamıştım.. anneler hissedermişya .İlk üç ayımız ümitle geçiverdi bir yandan içim içimi yiyor bir terslik var hissediyorum..

Bende pcos varmış ilk randevumda duydum ilaç kullanmam gerekiyormuş mutlaka.. o ay yumoşumuz büyümedi es geçtik 1 ay ara verip ertesi ay dozu arttıracaktık.. fakat ondan önce 3 aylık dinlenme sürecinden bahsedildi rahimi hazırlamamız gerekiyormuş.. ben seni biran önce isterken üç ay nasıl beklerim ..üç ay üç yıl gibi geçti sanki..yine koşa koşa yollardayım deli gibi gidiyorum randevuya heycanlıyım içimden dualar ediyorum nolur artık sorun çıkmasın diye yalvarıyorum Allahıma.. doktorun gözünün içine bakıyorum lütfen artık bi problem çıkmasın diyorum .. gülüyor ..tamam artık hazırız diyor.. bomba gibiyiz .. çak diyor çakıyoruz sanki dünyaları vemiş sanki hamileymişim gibi seviniyorum ..

Tedavi başlıyor ben umutlu.. mutluu .. çatlatıcımız vuruldu ..artık bekleme süreci..günler geçmiyor sanki..test günü yaklaştıkça içim kıpır kıpır oluyor kendimden okadar eminimki hemen diyorum idrar testi yapayım önce.. testi yapıyorum önce tek çizgi çıkıyor inanmak istemiyorum biraz zaman sonra yanında silik bi çizgi daha şoklardayım doktorumu arıyorum gel kanda bakalım diyor koşa koşa yine yollardayım..
Kan verip eve geliyorum 2 saat sonra diyorlar nasıl beklerim biz sizi ararız diyorlar.. telefon elimde kalbim deli gibi çarpıyor sonuç çıktı diyorlar .. maalesef negatif nasıl yani ama test? Neden Diyorum ? olur öyle diyorlar ..olur öyle mi? ağlıyorum dünya başıma yıkılmış sanki..Bu tedavi 4 kez 1 er ay arayla devam ediyor ama pozitifi yakalayamıyoruz bir türlü..Doktor bir terslik var diyor film çekelim diyor rahim filmi…Film temiz çıkıyor şükürler olsun..evet ama neden peki sorun nedir diyorum dr eşimdende test istiyor sonuç istediği gibi çıkmıyor hiç beklemediğimiz bir durum.. kalakalıyoruz Allahım yardım et sabır ver güç ver Allahım.. dayanabilme gücü ver nolur.. hiçbirimizden çıt çıkmıyor drun gözünün içine bakıyoruz.. birsürü şey anlatıyor tam 15 dk hiç susmadan anlatıyor hiçbirini anlamıyoruz en son sadece aşılama dediğini duydum gerisini hatırlamıyorum .. Araştırıyorum ben yine net başında gece kuşu modunda..
Kociş çok üzgün kıyamıyorum ona bir şey yokmuş gibi davranıyorum normal diyorum yapmadığım şaklabanlık kalmıyor.Allaha şükür sağlıklıyız ne gerekiyorsa yaparız diyor ..şükürler olsun desteğimiz tam..
Yeterki rabbim sağlık versin dayanma gücü versin..
Birinci aşılamamız negatif sonuçlanıyor.. sağlık olsun ikinci ve üçüncüde de tutturamıyoruz vakit saat dolmamış diyoruz .. sineye çekiyoruz … hiç beklemediğimiz bi durum olsada dr artık tüp diyor.. ve maraton başlıyor..

Biyolojik Saat !!! | Tup bebeım

Son düzenleme:
İlk tüp bebe deneyimi.. deneyimsizliği desek daha doğru olacak sanırım. Bukadar mı kendinden emin olur bir insan? nasıl olsa tüp bebek yaptırıyoruz tutmama ihtimalini hiççç düşünmeyerek.. olacak !!! elbet ya olacak ya olacak .. Doktorum reçeteyi yazıyor, merak içerisinde sanki hayatımın akışını şekillendirecek iksir yazıyormuş gibi hayran hayran seyrettim onu uzun uzun.. elime uzattığı reçeteyi geç farkettim başlıyor muyuz dedim? Tabii sen ilaçlarını almayı başarabilirsen dedi anlam veremedim önce ( öküzün trene baktığı gibi dikilmeyi bırak defol git demek istemiş sanırım ) geç farkettim napim.. koşa koşa eczaneye doğru ilerlerken ilaçlarla aramda aşk bağı oluştu sanki.. alıp geldim hemşire uzun uzun anlatacakmış iğneleri.. hatta ilk iğnemizi yapacağız dedi.. Aman Allahımm o ne mutluluk.. içim içime sığmıyor günler geçmek bilmiyor iğnelerle aramızda oluşan aşk bağı göbeğime kocaman morluklar olarak geri dönünce bu işin hiçte kolay olmayacağını anlamıştım.. sabah akşam göbekten yapılan iğneler , sabah ayrı öğlen ayrı akşam ayrı yatarken ayrı içilecek ilaçlar.. gün aşırı yumurta takibi kontrolu derken aslında toplamda 12 gün gibi kısa ama bana 12 yıl gibi gelen zamandan sonra nihaytet yumurtalar toplanacaktı..pcoslu olduğum için yumurta sayım nerdeyese 1 koli kadar vardı..ameliyathaneye girdiğimde doktorumu kovboy şapkasıyla salına salına elinde sepetiyle yumurtaları toplayacağını hayal ettim bi an.. içerisi buz gibi.. üzerimde elbise varmış gibi duran ama aslında olmayan bir önlükçük..Ameliyathanenin içi pazar yeri.. anestezicisi hemşiresi hasta bakıcısı embriyoloğu doktoru kimi ararsanız var..tersten baktığım için bir kişiyi iki kişi olarak gördüğümden bayağı kalabalıktı içerisi..en tepemde anestezici ! haydi bakalım başlıyoruz dedi.. ilacı vermeye başladığında içime ılık birşeyler aktı sanki.. ve meşhur soru ben uyumadan başlamazsınız değil mi? ama uyumadım ben daha başlamadınız değil mi? dah..a baş? başladını…z ? mı derken film orada kopmuşş son can çekişmelerimmmiş meğer.. uyandığımda hala daha başlamadınız değil mi diye uyanmışım. yok başlamadık demişler tekrar uyumuşum.Kalktığımda odamdaydım. hakikatende koli derken abartmamışım 28 tane yumiş toplamışlar..2 saat sonra eve doöndüğümde dayanın yavrular nolur pesetmeyin diye dualar ettim.. ertesi gün embriyoloğum bilgi için aradığında 16sının sağlıklı olduğunu 12 sinin döllendiğini ve 3.gün transferi yapacağını söylemişti..sanırım iyi bi gelişmeydi..
3.gün transfer için aradıklarında heyecandan bayılmak üzereydim..hasteneye bebeklerimi almaya gidiyordum şaka mı?.. yeni yasa çıkmamıştı henüz.. şanslıydım. tarnsferimde yine aynı toplama işlemindeki tüm çıplaklığını koruyordu kızara sıkıla hatta altınıza yapacak kadar sıkışık bir haldeyken yapılan transferim başarıyla gerçekleşti 4 tane yavrucuk yerleştirildi.. 4 minik.. istese canını vermeye hazır annecikkleri vardı.. hepsi tutsundu.. hiçbirinden vazgeçmezdi.. daha anne olmadan olası yavrucuklarını bukadar seven canını verecek kadar bağlanan anneyi bırakmayacatınız değil mi? ..

Dört miniğimm .. | Tup bebeım

Eee sonuçta ne oldu. Yani kusura bakma o kadar guzel anlatmış sin ki kendimi gördüm sanki

Eee sonuçta ne oldu. Yani kusura bakma o kadar guzel anlatmış sin ki kendimi gördüm sanki

Devam edeceğim canım merak etme :)) çokk çok uzun zaten.. umarım seninki benimki gibi sonuçlanmaz en kısa zamanda kavuşursun meleğine :17:

Bu akşam ekleyeceğim devamını..

Transfer öncesi çekilen sıkıntılar transfer sonrasında beklenen 12 günün yanında ne ki..? ömürden ömür götüren cinsten 12 yıl birden yaşlandığımı hissettim. birde bunun sonuç günü var tabi. Kan vermeye gittiğimde drum kucakladı hayır dileklerini iletti ve kan verip eve gitmemi söyledi ama ben dayanamadım hastanede beklemeye karar verdim. Bitmek bilmeyen 12 günden sonra beklenmesi gereken 2 saat daha !!!

Doktorum yanına çağırdığında miniklerimin beni terkettiğini tutunamadığını söylediğinde binanın tepeme yıkıldığındı altında kaldığımı nefes alamadığımı hissettim.. kalakaldım.. cevap veremedim.. öylece yaşlı gözlerle eve döndüm.. dört miniğim beni bırakmıştı .. hepsi birden kayıp gitmişti hayatımdan.. canımı verecek kadar sevdiğim bebelerim kendi canlarına kıyıp gitmeyi seçmişti.. ama ben onlardan vazgeçmemeye öyle kararlıydım ki.. sağlığım ve maddi durumum elverdiği sürece onlardan ayrılmaya niyetim yoktu.. doktorum arayı çok fazla açmayıp 2 ay sonra tekrar denersek şansımızın artacağını söyldedi..

Peki dedik ve iki ayın sonunda tekrar tedaviye başlamak için gün belirledik.. aynı tedaviyi sil baştan tekrar yaşayacak olmam umrumda değildi yeterki olsundu .. tekrar tahliller takipler ilaçlar toplanan 12 yumurta döllenen 9 yumurta ve transfer edilen 3 minik daha.. yine bekleme süreci geçmek bilmeyen 12 gün ve geçmek bilmeyen 2 saat daha..bu kez evdeyim ama hissediyorum yine yoktu yavrularım…anneler hissedermiş bunu bir kez daha anladım.. ve sonuç yine aynı.. yine miniklerim evlerine geri dönmüşler ..kayıp gitmişler.. Her ne kadar üzülmedim desemde içten içe kahrolsamda uzunca bir süre tedaviye ara vermeyi düşündüm .. dinlenme sürecimde doktorum ara ara arıyordu sağ olsun.. 7 ay sonra yine nasılsın diye aradığında eski hastası olduğum için ücretsiz bir deneme yapmak istediğini ilaçların da ona ait olacağını söyleyince hem çok sevindim hem de ya tekrar olmazsa diye düşünmekten kalakaldım .. içimden koşa koşa gitmek geliyor ama bir yanım da gitme diyor.. bir yandan ya bu kez olursa düşüncesi içimi yakıp kavuruyor.. henüz kendimi hazır hissetmesemde tedaviyi kabul ederek herşeye yeniden başlıyoruz.. Bu kez farklı bir yöntem olacakmış.. artık detaylarıyla çok ilgilenmek istemesemde yine net başında tüm detaylar incelenerek süren tedavim sonucunda oluşan 8 yumurta 5 döllenen embriyo ve yeni yasa yönetmeliğine göre yerleştirilen 2 minik..

Bu iki minik ikisi bir olmuş anca beraber kanca beraber düşüncesiyle yine gitmeyi seçmişler.. yine kayıp gitmişler .. her olumsuz denemede bir kez daha güçlendiğimi hissederek tedaviyi asla bırakmayacaktım ama zamana ihtiyacım vardı..uzunca süre oluruna bırakacaktım bu kez.. öyle de oldu.. 2 yıl kadar hastaneye uğramadım..

Ama anne kalbi işte yavrularından vazgeçemiyor.. tedaviye devam edecek pes etmek yok.. Bu kez -180 derecedeki buz bebekleriyle hemde..

http://tupbebeim.wordpress.com/2013/07/31/bekleyis/

Son düzenleme:
İçimi kavuran buzdan bebeklerim.. yaramaz bıdıklarım.. annelerine tutunabilmeyi başarabilen ilk göz ağrılarım..sizleri öyle özledim ki..

Son olumsuz denememizden sonra hayata daha farklı bakamaya başlamıştım. Herşey bebek demek değildi.. Tamam tamam itiraf ediyorum bunu söylerken kendimi kandırıyorum..insan zamanla alışmaya çalışıyor baş etme yolları arıyor diyelim..Dinlenme süreci sonrası tanıştığım birkaç arkadaş devlette 2 kez ücretsiz tüp bebek denemesi hakkımızn olduğunu söylemişti.. Daha önce hep özelde denemiştim, madem devlette hakkımız varmış gidip söke söke alalım bari diyip düştük yollara.. önce genetik test yaptırmak istediğim için genetik bölümüne fiş almıştım sonuçlar 3 ay sonra çıkacakmışş.. beklemeye alışmışız yine bekleriz.. genetik testlerin yanında pıhtılaşma vs gibi tüm gerekli testlerde yapıldı ..hem eşimim hem benim bütün testlerimiz temiz çıkmıştı şükürler olsun..Genetikten sonra tüp bebeğe yönlendirildim..gitiiğimde mesai bitimine yakın bi saatti.. çok tatlı bir hemşire vardı karşımda durumu anlattım çıkan tüm testlerimle birlikte incedeikten sonra bunlar şaka değil değil mi dedi? nasıl yani dedim.. yaşınız küçük ve olumsuz 3 denemeniz var şaka yapmıyosunuz değil mi deyince yok aslında ben arkadaşımın testlerini getirmiştim hasta ben değilim dedim.. haah iyii bende endişelenmiştim dedi.. bir sonraki randevumda yine karşısında beni tüp bebek servisinde görünce çok şaşırdı..o günden sonra bi farklı davrandı bana .. tüm hastaları fırçalıyor bana öncelik tanıyordu .. işime de geliyordu hani.

Bu kez her şey çok yavaş ama daha özverili ilerliyordu.. tedavi öncesi o şaşıran hemşirem histeroskopi çekeceklerini söyledi bakalım içimde dışım gibi miymiş..çok şükür tertemiz sonucumuz.. yine farklı bir yöntem embriyolar bu kez 5.güne kadar bekletilip öyle transfer edileceklermiş..

Pcosdan dolayı yumurta problemi yaşamadığımız için düşük dozla başladık iğnelere ama maşallah yine 1 koliden fazla yumurta oluşup beni ohss olmaya ittii yumoşlar.. ohss fazla oluşan yumurtalardan kaynaklanan vucudun su toplaması ciğerlere kadar inmesi demekmiş.. sağıma soluma dönemiyordum sürekli bulantı ve kusma kabus gibi geçen 12 günden sonrayumurtalar toplandı ama vucut kendini toparlayamadığı için transfer 1 ay ertelendi ve bebeklerim -180 dereceye hapsedildi.. ne kadar garip değil mi? bir yanda hastane odasında ölümle burun burunasın.. ama hala aklın beynin kalbin her şeyinle doğmamış bebeklerini düşünüyorsun .. annelik duygusu AllahüTealanın hikmeti işte.. saçma ama üşüyeceklerini düşünüyorsun zor zamanlardı.. taburcu olup eve geldiğimde buz bebeklerim bir an bile aklımdan çıkmadılar..Tam 1 ay boyunca resmen telepati kurdum bıdıklarla.. transfer günü yaklaştığında hastaneden telefon geldi bıdıkları çözdüreceklermiş eğer doğal ortamlarına ayak uydurup bölünmeye devam ederlerse trasfer edilecekler ayak uyduramazlarsa transfer iptal edilecekmiş.. kritik bir dönemmiş haber vereceklermiş..Ya sabırrrrrrr bu bebeler daha doğmadan beni deli etmeye meyilliler anlaşıldı..Neyseki bölünebilmeye devam etmişler.. transfer için çağrıldım şükürler olsun.. 2 tane 5.gün embriyosu beni bekliyormuş diğerleri yola devam edememiş..

Başarılı geçen transferin ardından her 3 günde bir kan tahlili için hastaneden çağrıldım .. e2 ve bhcg bakılmış.. bebeklerim tutunmuşlar.. değerim 100 küsürlerde seyredip yükselmeye devam etmişler ama bana 12.güne kadar haber vermemişler.. sonuç günü gittiğimde değerim olması gerekenin altında çıkmıştı.. ben hamileyim diye sevinirken onlar üzgünüz bebekleriniz sizi terkediyor dediler.. anlam veremedim önce o anki ruh halimi anlatabilmeye kelimeler yetmiyor.. yine kalakalmıştım buz bebeklerim tutunabilmeyi başarabilmişti ..ama yine beni terkediyorlardı..

-180 Derecedeki Yaşam Mücadelesi | Tup bebeım

yazdıkalrında ne kadar çok ben var:26::26::26::26: dugular hisler yaşananlar ne kadar çok benzer :14::14::14::14::14:tek farK bende her denemede transfere geçilememesiydi :43::43::43::43::43: yarım kalmış tedaviler:43::43::43::43::43: RABBİM SEN BÜYÜKSÜN HAYIRLI KAPILAR AÇ BİZLERE :43::43::43::43::43::43::43::43:

yazdıkalrında ne kadar çok ben var:26::26::26::26: dugular hisler yaşananlar ne kadar çok benzer :14::14::14::14::14:tek farK bende her denemede transfere geçilememesiydi :43::43::43::43::43: yarım kalmış tedaviler:43::43::43::43::43: RABBİM SEN BÜYÜKSÜN HAYIRLI KAPILAR AÇ BİZLERE :43::43::43::43::43::43::43::43:

Yetercim beni tanımadın mı:17: nevronun topiğinden ..nezamandır kimse uğramıyor ama takipteyim ..çoğu yavrularına kavuştu şükürler olsun.. biz emektarlar inşallah sonuca ulaşırız öpüyorum çok
:16:

[ı]
yetercim beni tanımadın mı:17: Nevronun topiğinden ..nezamandır kimse uğramıyor ama takipteyim ..çoğu yavrularına kavuştu şükürler olsun.. Biz emektarlar inşallah sonuca ulaşırız öpüyorum çok[/ı]
:16:

tanidim tabiki canımmm benim artık umdum kalmadı kuzum yaa :14::14::14::14::14::14::14::14::14::14::14:

canım yaşadıklarına çok üzüldüm umarım en kısa zamanda bebeğine kavuşursun. Ben de 6 yıllık evliyim 3 yıl boyunca hamile kalamadım senin kadar olmasa da ben de çok uğraştım şükürler olsun ki bebeğim benimle ama zor buldum ya onu hep içimde bir korku var beni bırakıp gidecek diye her gün dua ediyorum bebeğim için ve bebek sahibi olmak için uğraşanlar için inşallah Allah en kısa zaman da bebeğini sana gönderecek buna inan canım.Bir de tüp bebek için gittiğin merkezi iyice araştır canım gerçi hep internette araştırmışsın belki biliyorsundur ama merkez çok önemli ben tüp bebek yaptırmadan önce ımsı tekniği diye bir teknik okumuştum normalde tüp bebekte spermler 600 kat büyütülüyor ımsı tekniğinde 6600 kat büyütülüyor ve tabi saglıklı sanılıp sağlıksız olan spermler eleniyormuş aklında olsun canım bu çok önemli bebeklerin tutunamama nedenleri bundan kaynaklanabiliyor bunu araştırmadıysan araştır derim ben çünkü pko lu olup normal yoldan hamile kalan kadın çok fazla duydum ben ama işte bu spermler çok önemli bizim de genetik testte birşey çıkmadı ama eşimin morfolojisi %1 yani bu yöntem kullanılmasaydı belki olmayacaktı tabi yine Allah bilir :) Canım kusura bakma belki akıl vermiş gibi oldum ama inan gerçekten çok üzüldüm bebek özlemi ne demek çok iyi biliyorum sadece yardımcı olmak istedim en kısa zamanda bebeğine kavuşursun inşallah senin için dua edeceğim:nazar:

tanidim tabiki canımmm benim artık umdum kalmadı kuzum yaa :14::14::14::14::14::14::14::14::14::14::14:
Duymamış olıyım yeterimm.. eşinin hikayesini senin hikayeni herşeyibiliyorum.. Rabbim dermansız dert vermesin..elbet olacak birgün..biz vazgeçmedikçe..
canım yaşadıklarına çok üzüldüm umarım en kısa zamanda bebeğine kavuşursun. Ben de 6 yıllık evliyim 3 yıl boyunca hamile kalamadım senin kadar olmasa da ben de çok uğraştım şükürler olsun ki bebeğim benimle ama zor buldum ya onu hep içimde bir korku var beni bırakıp gidecek diye her gün dua ediyorum bebeğim için ve bebek sahibi olmak için uğraşanlar için inşallah Allah en kısa zaman da bebeğini sana gönderecek buna inan canım.Bir de tüp bebek için gittiğin merkezi iyice araştır canım gerçi hep internette araştırmışsın belki biliyorsundur ama merkez çok önemli ben tüp bebek yaptırmadan önce ımsı tekniği diye bir teknik okumuştum normalde tüp bebekte spermler 600 kat büyütülüyor ımsı tekniğinde 6600 kat büyütülüyor ve tabi saglıklı sanılıp sağlıksız olan spermler eleniyormuş aklında olsun canım bu çok önemli bebeklerin tutunamama nedenleri bundan kaynaklanabiliyor bunu araştırmadıysan araştır derim ben çünkü pko lu olup normal yoldan hamile kalan kadın çok fazla duydum ben ama işte bu spermler çok önemli bizim de genetik testte birşey çıkmadı ama eşimin morfolojisi %1 yani bu yöntem kullanılmasaydı belki olmayacaktı tabi yine Allah bilir :) Canım kusura bakma belki akıl vermiş gibi oldum ama inan gerçekten çok üzüldüm bebek özlemi ne demek çok iyi biliyorum sadece yardımcı olmak istedim en kısa zamanda bebeğine kavuşursun inşallah senin için dua edeceğim:nazar:
Hangi merkez ve hastaneydi senin tercihin canım biraz bahseder misin? ımsı yi duydum evvet arastırdımda.. ama her merkez uygulamıyor..

Duymamış olıyım yeterimm.. eşinin hikayesini senin hikayeni herşeyibiliyorum.. Rabbim dermansız dert vermesin..elbet olacak birgün..biz vazgeçmedikçe..

Hangi merkez ve hastaneydi senin tercihin canım biraz bahseder misin? ımsı yi duydum evvet arastırdımda.. ama her merkez uygulamıyor..
eşminki si başka bir şey zaten onun hastalığı beni çok yıprattı birde hala bebek olmayışı arayışımız devam ediyor eylül ayında bir denme daha yapacağız bakalım bu defa neler olacak

eşminki si başka bir şey zaten onun hastalığı beni çok yıprattı birde hala bebek olmayışı arayışımız devam ediyor eylül ayında bir denme daha yapacağız bakalım bu defa neler olacak

Yeterim son denemen olur inşallah.. bence özellerde denediysen bi değişiklik yapıp üniversite hastanelerine ya da devlet araştırma hastaneleriinde denemelisin.. ilginç ama ben özellerde hiç sonuç alamadım.. ilk gittiğim devlette buz bebeklerim tutunabilmeyi başarmıştı ama sonuçssuz kaldı.. bu bile bişeydi bizim için.. özel hastaneler iyi değil demiyorum sadece bizim gibi zor hastalar için yetersiz kalıyor bence..

Yeterim son denemen olur inşallah.. bence özellerde denediysen bi değişiklik yapıp üniversite hastanelerine ya da devlet araştırma hastaneleriinde denemelisin.. ilginç ama ben özellerde hiç sonuç alamadım.. ilk gittiğim devlette buz bebeklerim tutunabilmeyi başarmıştı ama sonuçssuz kaldı.. bu bile bişeydi bizim için.. özel hastaneler iyi değil demiyorum sadece bizim gibi zor hastalar için yetersiz kalıyor bence..

sabaolim ben 6 defa tüp bebek denedim bunlarda 2 tanesini özel bir merkezde denedim (ama buranın sahibi vede dr adana balcalı has prof du ve işinde uzmandı)burada yeteri kadar araştırma yapılmıyormu duygusyla özel bir ünverst has devam ettim aşratrıma hastanesi idi(ben hep adanada denedim imkanlarım ölçüsünde burada çok fazla seçme şansımızda yok zaten ) ama olmadı hatta ilk denediğim yerde son denediğim yerden daha iyi sonuç almıştım şimdi son denemem yine ilk merkezde olacak allah kısmet ederse o kadar olmsuzluk yaşadım olumlu düşünmekte çok zorlanıyorum hatta bazan bırak artık bile diyorum ama bir dotum umutlandırdı yüreklendirdi destek oldu bana yoksa maddi vede manevi olarak yeniden deneme gücüm yoktu eşimin durumunda biliyorsun 2 yılı arkada bıraktı çok fazla şeyi yoluna koyamadık malesef salık her şeyin başı eşimede destek olmaz zorundayım böyle bir karmaşanın içindeyim anlayacağın

canım bende 8 yıldır bebeğim olmuyor bi tüp bebek yaptım tutmadı
bizim spermleri 600 kat büyüklükte seçmişler şimdi drum 4000 kat büyüklükte sececegiz dedi
genetik testimiz temiz çıktı demekki bu yöntem çok iyi inşallah senin gibi bende meleğime kavuşurum...
aykız senin kaçıncı denemendi..

saboli canım inşallah meleklerimize kavuşuruz ALLAH ım kimsenin kucağını boş bırakmasın çok zor çok
8 yıldır bebek hasreti çekiyorum bendeee :18:

Son düzenleme:
Back
X