- 14 Aralık 2012
- 21.404
- 32.064
- 598
- 38
- Konu Sahibi cansunursima
-
sanırım eşinizin tribi sadece kızınıza değil tahminimce,gerçi arkadaşlar söylemiş o ince çizgiyi eşiniz aşmış başta ama ona da hak vermek lazım..eşiniz üveylik algılamasın yavrunuz eksiklik hissetmesin diye sevgisini fazla fazla sunmuş kızlara..yani fazla dert etmeyin bir müddet sonra yumuşayacaktır..kendi kızının ağzından hiç kötü bir söz duymadıysa bu sebeple de etkilenmiş olabilir..İşte tam arada kalmak buna deniyo sanırım...
Kendimi senin yerine koyarak cewaplıyorum zaten. Bende boşandım oğlum var 5 yaşında ama henüz ikinci ewliliğimi yapmadım bekarım. Bana böyle bişi olmuş olsaydı, sert bir şekilde oğlumu uyarırdım. Sertlik derken asla (dayak) olayını kasdetmiyorum. Benim oğlum benden çekinir korkar mesela.İnsanoğlu içinde bulunduğu kötü durumu dünyanın en kötüsü sanar hep. Bende çok üzgünüm şuan.Ve ne yapacağımı gerçekten kestiremiyorum.Panik değil üzüntü diyelim...
Şimd eşime söyleyemediklerimden ve çocuk psikolojisinden behseden bi mektup yazmayı düşünüyorum.Böye davranmaya devam ederse neler olabileceğinden bahseden...banada
şurada evlenelı ne kadar olmuşta
9 yasında koskocaman bır kızla yuvarlanıyor makas alıyor
cok gereksız geldı bana
barışacak elbet dedim ya napacak başka.Ben dedim önümüz bayram heralde bayramdada küs kalıcak halin yok diye.Ondan sonra dedi o cümleyi.Ya paşa paşa barışacak yada gerisini söylemeye benim içim elvermiyo...
Evet eşimin kızı çok nazik ve narin.Benimki tam tersi erkek gibi derler ya o cinsten. Kızından duymayınca dahada ağırına gitti sanırımsanırım eşinizin tribi sadece kızınıza değil tahminimce,gerçi arkadaşlar söylemiş o ince çizgiyi eşiniz aşmış başta ama ona da hak vermek lazım..eşiniz üveylik algılamasın yavrunuz eksiklik hissetmesin diye sevgisini fazla fazla sunmuş kızlara..yani fazla dert etmeyin bir müddet sonra yumuşayacaktır..kendi kızının ağzından hiç kötü bir söz duymadıysa bu sebeple de etkilenmiş olabilir..
Teşekkür ederim cevapların için.Benim kızım pek benden çekinmez.Daha önceki konularımdada bahsetmiştim. Babası alacak diye ödüm kopmuştu. Allahtan atlattık ogünleri. Ama o günlerde sanırım bende ayarı iyi yapamadım.Kendimi senin yerine koyarak cewaplıyorum zaten. Bende boşandım oğlum var 5 yaşında ama henüz ikinci ewliliğimi yapmadım bekarım. Bana böyle bişi olmuş olsaydı, sert bir şekilde oğlumu uyarırdım. Sertlik derken asla (dayak) olayını kasdetmiyorum. Benim oğlum benden çekinir korkar mesela.
Şu an kızınızı sıkıca tembihlemek ve eşinize de bu durumu daha fazla uzatmaması gerektiğini söylemek.
Gerekirse sert bir şekilde de uyarabilirsiniz. Çocuklık etmenin lüzümü yok daha fazla!
işte asıl olay burda sanırım..ben samimiyetsiz geldi diyen arkadaşlara katılmıyorum..adam küfür nedir bilmiyorsa evladını çok kibar yetiştirdiyse aynı şeyi diğerinden de bekliyor muhtemelen..siz öncelikle eşinize bunu anlatmalısınız..sen böyle yetiştirmişsin eski eşim ise bu şekilde düzeltmesi öğretmesi şimdi ikimize kalmış onlar bizim evladımız diye..eğer ki nuh deyip peygamber demiyorsa bende artık artniyet ararım eşinizde sanki sizin çocuğunuzu ekarte etmek için yapmış olduğu sinsice bir plan gibi düşünürüm..böylece kötü baba imajıda çizmeyecekmiş gibi..ama bunu söyleyebilmek için çok erken..Evet eşimin kızı çok nazik ve narin.Benimki tam tersi erkek gibi derler ya o cinsten. Kızından duymayınca dahada ağırına gitti sanırım
Ben ezilip büzülmedim birazda o gücüne gitti galiba.Sende onun yaptığını savunuyosun dedi. Bende söyledi tamam ama napalım sokağamı atalım dedim Hayır başımın üstünde yeri var ama konuşmam dedi.Mektup yazarak içimdekileri anlatmaya çalışacağımbarışacak elbet dedim ya napacak başka.
sen de daha fazla ezilip büzülme karşısında.
o da biraz babalıkla ilgili bikaç kitap karıştırsın,hatta çocuk psikolojisi ile ilgili.
etrafına bir baksın iyi örnek babalara yani.
nasıl davranıyorlarmış.
kendisiyle kıyaslasın.
bir kötü kelime ile bir evlat silinmez.insanların koca koca evlatları ne hatalar yapıyor da yine de evladım diyor atamıyor silemiyor.
gözünün yaşına kıyamayıp daha da batağa saplanmasın diye elinden tutuyor evladının.
Daha dün ikimiz çıktık kızların bayramlıklarını aldık. Hatta 2 gece önce sofrada dediki kızların ikiside benim soyadımı taşımıyo dolayısıyla ssenin kızın herhangi bir mirastan faydalanamıycak.benim kızıma benden ne miras kalırsa aynısı seninkinede yapıcam dedi. çok duygulandım hatta bende.sanırım şimdi o böyle düşünceler içindeyken kızımın bunu yapması çok ağırına gittiişte asıl olay burda sanırım..ben samimiyetsiz geldi diyen arkadaşlara katılmıyorum..adam küfür nedir bilmiyorsa evladını çok kibar yetiştirdiyse aynı şeyi diğerinden de bekliyor muhtemelen..siz öncelikle eşinize bunu anlatmalısınız..sen böyle yetiştirmişsin eski eşim ise bu şekilde düzeltmesi öğretmesi şimdi ikimize kalmış onlar bizim evladımız diye..eğer ki nuh deyip peygamber demiyorsa bende artık artniyet ararım eşinizde sanki sizin çocuğunuzu ekarte etmek için yapmış olduğu sinsice bir plan gibi düşünürüm..böylece kötü baba imajıda çizmeyecekmiş gibi..ama bunu söyleyebilmek için çok erken..
Ozaman çekinmesinin zamanı gelmiş diyelim.Teşekkür ederim cevapların için.Benim kızım pek benden çekinmez.Daha önceki konularımdada bahsetmiştim. Babası alacak diye ödüm kopmuştu. Allahtan atlattık ogünleri. Ama o günlerde sanırım bende ayarı iyi yapamadım.
yazacağım mektupta bazı sözlerinizden alıntı yapacağım.teşekkür ederimKoca adam yaşının yarısında daha küçük bi çocuga küsüyor onu siliyor falan filan eeee ne bana hayvan dedi çocuk küsmeyle dövmeyle silip asıp kesmekle terbiye edilmez bunu eşinize hatırlatın o daha çocuk evet söylediği söz kötü bi söz ama onu hayatından çıkararak silip atarak ona iyiyi ögretemezsiniz bu davranışınız onu dışlanmış duygusuna iter ve kızınız ya daha hırçın daha sinirli ve uyumsuz olur yada tamamen içine kapanır. Eşiniz in terbiye anlayışı buysa pes yani
Buarada insanlar konuşa konuşa anlaşır biz hayvan!!!! degiliz ki susalım agzımız var dilimiz var en önemlisi aklımız var bu kibir niye!!!!
sadece 3. maddenize katılmıyorum malesef.güzel bir aileydik biz.inşallah bu durumdanda kurtuluruz.teşekkür ederim cevabınız için1- kızınızın söylediği söz çirkin evet ama neticede çocuk konuşulup yaptığının yanlış olduğunu anlatabilir öğretici olabilirsiniz
2-eşinizi yeterli olgunlukta göremedim maalesef küsmesi affetmem demesi küçük bi çocuktan beter
3-aile içi ilişkilerinizin dozu yok ki daha yeni bir aile olmuşsunuz eşinizin kızınızla samimiyeti ölçüsüz geldi bana
4-Olan size olmuş maalesef arada kalmışsınız,bunu çözümlemek size düşüyor gibi görünüyor...
ben su yuzden adamı samımı bulmadımişte asıl olay burda sanırım..ben samimiyetsiz geldi diyen arkadaşlara katılmıyorum..adam küfür nedir bilmiyorsa evladını çok kibar yetiştirdiyse aynı şeyi diğerinden de bekliyor muhtemelen..siz öncelikle eşinize bunu anlatmalısınız..sen böyle yetiştirmişsin eski eşim ise bu şekilde düzeltmesi öğretmesi şimdi ikimize kalmış onlar bizim evladımız diye..eğer ki nuh deyip peygamber demiyorsa bende artık artniyet ararım eşinizde sanki sizin çocuğunuzu ekarte etmek için yapmış olduğu sinsice bir plan gibi düşünürüm..böylece kötü baba imajıda çizmeyecekmiş gibi..ama bunu söyleyebilmek için çok erken..
daha çok yeniler canım balım günleri bunlar bu abartılı hareketlerin sebebi tamamiyle bundan diye düşünüyorum ben canım bilemiyorum tabi..ikinci evlilik yapan arkadaşlar (sanırım sende dahilsin) daha iyisini bilirsiniz kesinlikle..ben su yuzden adamı samımı bulmadım
9 yas bana gore asla kucuk bır yas degıl
koskocaman kıza celme takıp cımlerde yuvarlanıyor makas alıyor bısıler yapıyor cok kıbar durmuyor bu adam
ha o kelımeyı hakedıyor demıyorum
ama ben konu sahıbı yerınde olsaydım ılk hayvan dedıgınde duymazdım tepkı vermezdım bırakırdım ne olacak dıye sonra kızımı cekerdım kenara konusurdum
ıster oz olsun ıster uvey herseyı goz onunde yasamamıza gerek yok bız annelerın cocukla bagı her zaman farklı olmalıdır
söylediğime katılmayabilirsiniz ama neticede kızınız ergenliğe adım atacak yaşta küçük değilsadece 3. maddenize katılmıyorum malesef.güzel bir aileydik biz.inşallah bu durumdanda kurtuluruz.teşekkür ederim cevabınız için
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?