- 30 Nisan 2008
- 45.779
- 24.642
- 398
- Konu Sahibi cansunursima
-
tabıkı hayata bakıs acısı, ortak cocuk sahıbı olmayı dusunuyormusunu buarada daha erken amabende ikimizinde şartları eşit o yüzden şanslıyım diye düşünürdüm hep.biraz naz biraz gurur yapıyor eşim.bide çocukluk tabi.
Kızlar çok güzel anlaşıyorlar.bi sorun yok.Ben kızlardan korkarken eşim çocukluk etti.Allah sonumuzu hayır etsin...tabiki sizi çok ama çok iyi anlıyorummm bu sorunların çoook daha fazlasını yaşadım ben bu yaz.
kafayı yicekdim.
Ama sakin olmak zorundaydım benım herife dedim cocuklar için çok zor.
normal kıskanıyorlar birbirlerini ergenliğe giriyorlar hormonları dans ediyor.
Bizde höyttttttt dersek ne olucak dedim konuşdum iyice.
oda kızıyla konuştu bende kızımla konuştum çözdük.zaten bizim kızlar arada derede bir araya geliyorlar.
Allahtan sizin kızlar iyi anlaşıyor birde onlar anlaşamasa ne olcak düşünün birde o sorun eklenecek.
eşinizle konusun çok üzerine gitmeden.çok canı yandı demekki bir anda , çok şakalaşmasın oda
bilmiyorum yanlışmı düşünüyorum ama biraz kız cocuklarına mesafeli olmak lazım.
çok şımartmamak lazım.bu tabiki ilgilenmemek şakalaşmamak demek değil.
ama ne bileyim kız cocuğu biraz babadan anneden tırsmalı, her istediği yapılmamalı.
fakat sildim mildim ne oluyor, evlat silinirmi yaaa....
İnşallah.Çok teşekkür ederim :)ya tamam üzülmeyin , eşiniz üzülmüş belli ani tepki vermiş bende kızınca öyle demiştim.
ama zamanla geçiyor insanın siniri fakat ben kendi kızımıda öyleyim
çok duygusal olduğum için hemen kendi kızımada kırılırım fakat belli etmem içime atarım
o zaten hemen anlar özür diler.
bence biraz sessiz kalın , zamanla herşey yoluna girecektir.
Çocuk düşünüyoruz ama çok erken belki bi kaç yıl sonra.Hem ortak bir kardeşin kızlarıda birbirne bağlayacağı düşüncesindeyiz.Bu sorunlarla boğuşurken biraz zor ya...tabıkı hayata bakıs acısı, ortak cocuk sahıbı olmayı dusunuyormusunu buarada daha erken ama
Yüz yüze konuşurken kelimelerime hakim olamayabiliyorumVe hemen ağlamaya başlıyorum.bu seferde böyle deniyim dedim.Hem konuşma tartışmaya dönüşmeye müsait. Söylemek istediklerimi söyleyemeden görüşme sonlanabilir. O yüzden yanimektupmu yazacaksın
yüz yüze konuşsanız
Kızlar çok güzel anlaşıyorlar.bi sorun yok.Ben kızlardan korkarken eşim çocukluk etti.Allah sonumuzu hayır etsin...
Benim en kötü huyumda evde huzursuzluğa tahammül edemiyorumBelkide başımdan geçen kötü olaylar ve kötü bir evlilik sebeptir buna.Belkide ben önemsemesem kendiliğinden geçecekti sorun.Ama yapamıyorum işte.Ya daha kötüye giderse diye düşünüyorum hep...Kızınız ayıp etmiş tamam olgunluk beklenemez ama çok da küçük sayılmaz. Ama eşinizde biraz çocuklaşmış doğrusu. Eğer içindeki sevgi gerçekse zamanla yumuşar kızınıza karşı. Size tavsiyem araya siz girmeyin. Hem eşinizle hem kızınızla kötü olursunuz. Kızınız eğer gerçekten seviyorsa araları iyi olsun istiyorsa çabalar kendini affettirmek için. Ama kızınızda hiç bir tepki yoksa böyle olmasını istemiş demektir. 3. bir kişi olarak aralarına siz girmeyin. Farkındayım çok zor bi durum arada kalmak.. İnşallah kısa zamanda barışırlar..
Bu arada şöyle söyliyeyim benim öz babam bile benimle böyle ilginlenmedi, oynamadı bir gün olsun. Eşinizi tebrik ederim bu konuda. babalar kendi öz çocuklarıyla ilgilenmezken eşiniz sizin çocuğunuzu bu kadar sevmiş bence onuda anlayın biraz gücüne gitmiş belli ki. korkusu su olabilirr. Bugün tekken söyledi. Yarın öbür gün başkasının yanında söylerse? Bu yüzden bu tepkiyi kızınıza vermiş olabilir. Biraz uzun yazdım kusura bakmayın. İnşallah araları düzelir.
Nazar kelimesi tamamen bir benzetme. O kelimeyemi takıldınız allah aşkına. Ben zaten durumun vehametinin farkındayım. Eğer kızım eşimle ilgilenmiyo oyun bile oynamıyor deseydim emimin o zamanda kötü üvey baba ilan ederdiniz. Neyse.Teşekkür ederim yardımınız için...
benımde 2.evliliğim
ama benim sanırım şanslı oldugum nokta benım cocugum cok kucuktu evlendıgımızde suanda 4.5 yasında hala kucuk. o yuzden ben cok bu tıp durumlara dusmedım esımın ılk evlılıgı.
sızler ıcın durum cok daha zor.
ılerde bır gun oglum babasına hayvan derse ben kesınlıkle duymamazlıktan gelırım , tpekı vermıyor gıbı degıl.
aa-a noldu duymadım ben
sonra cocugumla basbasa konusurdum buyuklere hayvan vs denmez dıye.
sankı kocanızı kaybetme korkusuyla bu durumu hem kızınıza hemde esınzıe gayet net bır sekılde tepkınızle bellı etmıssınız ve esınız suanda bu yuzden buyutuyro dıye dusunuyorum
Benim en kötü huyumda evde huzursuzluğa tahammül edemiyorumBelkide başımdan geçen kötü olaylar ve kötü bir evlilik sebeptir buna.Belkide ben önemsemesem kendiliğinden geçecekti sorun.Ama yapamıyorum işte.Ya daha kötüye giderse diye düşünüyorum hep...
İşte insan kestiremiyoki önceden olabilecekleri.Bende tahmin etmezdim birdaha böyle birşey yaşanacağını.size aynen katılıyorum. ilk olayda çocuk adına özür dilemeniz fln ona güç vermiş. hiçbirşey olmamış gibi davranmalıydınız. biraz havalara girmiş gibi geldi bana
Aralarına girmeme kararı aldım zaten.Herşeyin ceremesini ben çekiyorum nedense.Eşimde kötü bir insan değil biliyorum.Zamana bırakıcaz artık.Yapmaya çalışın o şekilde alıştırmayın kızınızı. İlerde kızınız bir hata yaparsa önemsemez nasılsa annem arkamı topluyor der.. Bu şekilde alıştırmayın. Hatalarını nasıl düzelteceğini kendisi öğrensin. hatalarından ancak bu şekilde ders alır..
Herkese Günaydın arkadaşlar.
Uzatmadan konuya gireyim. Çok içim sıkılıyo çünkü. Belki okuyanlar vardır ama kısa bir hatırlatma yapayım.
Eşiminde benimde ikinci evliliğimiz ve ikimizinde 9 yaşında kızlarımız var.Kızlarımızı bizim yanımızda yaşıyor. İstedikleri zaman anne ve babalarını görüyorlar telefonda konuşuyorlar.
Her evde olduğu gibi bizim evdede eşimle sorunlarımız kavgalarımız olur ama çocuklarımız yüzünden bunları yaşayacağımız aklımın ucundan geçmezdi.
Eşim benim kızıma her zaman arkadaşça yaklaşma düşüncesindeydi. O yüzden hep şakalaşırlar, oyunlar oynarlar.Düşünün yerlerde yuvarlanırlar.O derece yani.Bense her zaman onun bir baba otoritesinede ihtiyacı olduğunu, zaten babasından ilgi görmediği için arkadaş olmanın yanında ebeveyn gibi davranmasını istedim.
Bu konuda eşimle hep çeliştik.
Bundan yaklaşık 6 ay önce parkta eşim çocuklarla kovalamaca oynarken kızıma çelme taktı yuvarlansın diye. Hep yapar. Hep birlikte çimlerde yuvarlanır gülüşürler. Ama kızımın canı yandı sanırım ki ağzından eşime "hayvan" kelimesi çıktı. Ben afalladım. Özür dile hemen dedim. Diledi hemen.Sarıldı. Affet bi daha olmıycak yanlışlıkla ağzımdan çıktı x abi dedi. Bende onun adına özür diledim. Eşimde bi daha olursa affetmem dedi. Neyse olay böyle kapandı.
En son dün akşam evde yine oyun oynuyolar. Sarılıyolar güreşiyolar falan. Eşim kızımın yanağından makas aldı.Heralde canı acıdı yine ve ağzından yine o kelime çıktı. Hayvan dedi eşime. Nasıl bozuldu eşim anlatamam.Kızım hemen yernden fırladı nolur x abi istemeden dedim falan dedi ama eşim fırladı kalktı yerinden.Ben sana bidaha olursa affetmem dedim dedi balkona çıktı.Bende ne yapacağımı şaşırdım.
Kızlar şuan tam ergenliğe grime döneminde.Kabul ediyorum yaptığı çok ayıp bişey. Ama eşimle akşam konuşurken nursima benim için bitmiştir dedi. Ömür boyu konuşmam dedi. Her türlü ihtiyacını karşılarım.Başımın üstünde yeri ama benim için bitti yok sayarım muhatap olmam dedi. Konuştum o daha 9 yaşında çocuk yapma etme dedim ama dinlemedi bile. Ve çok kötü kavga ettik eşimle. Bana senlik bişey yok ama ben onu evladımdan ayırmadım küçücük çocuk bana hayvan diyemez dedi. Biliyorum babası olsa bu kadar ilgilenebilirdi ama şimdi 9 yaşında bir çocuğu dışlamak konuşmamak koca adama yakışıyormu
Bu sabahta kalktık bana hiç bişey yokmuş gibi davranıyor. Ama nursimayla hiç konuşmadı.Dolayısıyla kendi kızınada soğuk davranıyor.Sabah harçlıklarını bile bana verdi ben kızlara verdim.
Çok üzülüyorum.Napıcamı şaşırdım.Böyle ömür geçmez biliyorum. Eşiminde bu kadar inatçı olduğunu bilmezdim. Nolur bir akıl verin. Ben 9 yaşındaki çocuğumla 38 yaşındaki kocamın arasını nasıl düzelteyim
Banada belki hiç konuşmıycam diyerek yüz vermek istemedi.Çünkü biliyoki benim söz konuşu kızlar oldumu yüzüm yumuşaktır.Tekrar şımartırım diye belkidebelki hatasini anlasin da yapmasin diye boyle bi yol izliyodur.. kendi kizina da yuz vermemis baksana.. ikisi de dikkat etsin diye mi ki? cunku adam baya guzel davraniyomus normalde..
ders vermek adinadir insaallah.. siz de cok yalvarmayin da, aman nolmus sanki de demeyin..Banada belki hiç konuşmıycam diyerek yüz vermek istemedi.Çünkü biliyoki benim söz konuşu kızlar oldumu yüzüm yumuşaktır.Tekrar şımartırım diye belkide
İşte insan kestiremiyoki önceden olabilecekleri.Bende tahmin etmezdim birdaha böyle birşey yaşanacağını.
Kızımla konuşucam zaten seviyosa gider gönlünü alır.Zamanla olucak şeyler tabi.Eşimde kendi kızından ayırmıyosa affeder.Allah yardmcım olsun...evet arada ezileceksiniz muhakkak ama sadece bir müddet. benim de üvey babam var ama özünden daha özdür. benimle pek sorun yaşamadı ama birlikte yaşamaya başladığımızda kardeşimle çok çelişti başlarda. ki kardeşim de ben de ergenlikteydik ve kardeşim baya huysuzdur. ama sonra araları öyle bir düzeldi ki acayip kanka oldular. can ciğer gibiyiz maşallah. hatta annemle araları bozuk olsa biz babamı tutarız o derece. o da annemden çok bize düşkündür. geçenlerde doğumgünüm için elini kolunu doldurdu geldi, kardeşime de bana da telefon aldı yeni. onun haricinde manevi olarak da aşırı ilgili. yani özbabamdan çok daha fazla emeği üzerimizde. o nedenle zamanla düzelebilir araları. eşiniz de haklı. ama yumuşar. şu anlık sinirli. çocuğunuz da belli ki okulda filan alışkanlk edinmiştir boş bulunmuş ağzından çıkmıştır. ama bakın bir şey çok dikkatimi çekti. sadece sizin kızınıza değil kendi kızına da soğuk davranıyor. kendi kızına aynı sıcaklıkta devam etse sizinkini ayırsa o zaman bu iş yaş derdim. sadece kırılmış. kızınızla konuşup güzel bir sürpriz hazırlayp gönlünü alın derim. ama baskı yaparak değil tabi ki. siz bu nedenle kavga etmeyin. araya girmemek en güzeli. hem arada olmadan ama hem de arada olarak dengeyi sağlamak durumundasınız ki bu kolay değil annemden biliyorum, ama bir şekilde oluyor :)
İp üstünde cambaz gibi oldum. Ne yardan ne serden geçilmiyo işte.ders vermek adinadir insaallah.. siz de cok yalvarmayin da, aman nolmus sanki de demeyin..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?