- 21 Nisan 2014
- 2.021
- 1.316
- 178
- Konu Sahibi cansunursima
-
en doğru yorum budur bencenazik kibar uslu olan kız sizin kızınız olsaydı,
kaba erkek gibi davranan da eşinizin kızı olsaydı...
eşinizin kızı da size şakalaşıp güldüğünüz sırada "hayvan" diye bağırsaydı...
tepkiniz ne olurdu? ne kadar kırılırdınız?
çocuk der geçer miydiniz, yoksa bundan sonra o kıza karşı mesafe mi koyardınız?
hep anası dolduruyordur zaten diye tutup eski eşe varana kadar olayı kinlendirir miydiniz?
benim nazik kibar yavrumun da terbiyesini bozacak diye kızlar arasına bile girmeye kalkar mıydınız?
iyi düşünüp tartmak lazım...
dürüst olmak lazım...
insan kırılır bozulur.. küçük çocukta olsa bozulur..kimi insanlar hassastır ve bozulur..
ki eşiniz belli ki çocuk yapılı, kızlarla vakit geçirmeyi seviyor, oyunlar oynuyor gülüyor şakalaşıyor... böyle bir insanın uzun süre küs kalma olasılığı bana kalırsa düşük...
zamanla elbette ki eşiniz unutacak...
unutmamak biz kadınlara mahsus..
unutur ve eskiye döner ama siz dikkatli olun arada ki mesafeyi hakaret işitmemek için değil genel anlamda bir mesafe olarak koyun derim...
aklı başında bir anne olarak zaten kızının yaptığını savunmamışsın.Ben ezilip büzülmedim birazda o gücüne gitti galiba.Sende onun yaptığını savunuyosun dedi. Bende söyledi tamam ama napalım sokağamı atalım dedim Hayır başımın üstünde yeri var ama konuşmam dedi.Mektup yazarak içimdekileri anlatmaya çalışacağım
Herkese Günaydın arkadaşlar.
Uzatmadan konuya gireyim. Çok içim sıkılıyo çünkü. Belki okuyanlar vardır ama kısa bir hatırlatma yapayım.
Eşiminde benimde ikinci evliliğimiz ve ikimizinde 9 yaşında kızlarımız var.Kızlarımızı bizim yanımızda yaşıyor. İstedikleri zaman anne ve babalarını görüyorlar telefonda konuşuyorlar.
Her evde olduğu gibi bizim evdede eşimle sorunlarımız kavgalarımız olur ama çocuklarımız yüzünden bunları yaşayacağımız aklımın ucundan geçmezdi.
Eşim benim kızıma her zaman arkadaşça yaklaşma düşüncesindeydi. O yüzden hep şakalaşırlar, oyunlar oynarlar.Düşünün yerlerde yuvarlanırlar.O derece yani.Bense her zaman onun bir baba otoritesinede ihtiyacı olduğunu, zaten babasından ilgi görmediği için arkadaş olmanın yanında ebeveyn gibi davranmasını istedim.
Bu konuda eşimle hep çeliştik.
Bundan yaklaşık 6 ay önce parkta eşim çocuklarla kovalamaca oynarken kızıma çelme taktı yuvarlansın diye. Hep yapar. Hep birlikte çimlerde yuvarlanır gülüşürler. Ama kızımın canı yandı sanırım ki ağzından eşime "hayvan" kelimesi çıktı. Ben afalladım. Özür dile hemen dedim. Diledi hemen.Sarıldı. Affet bi daha olmıycak yanlışlıkla ağzımdan çıktı x abi dedi. Bende onun adına özür diledim. Eşimde bi daha olursa affetmem dedi. Neyse olay böyle kapandı.
En son dün akşam evde yine oyun oynuyolar. Sarılıyolar güreşiyolar falan. Eşim kızımın yanağından makas aldı.Heralde canı acıdı yine ve ağzından yine o kelime çıktı. Hayvan dedi eşime. Nasıl bozuldu eşim anlatamam.Kızım hemen yernden fırladı nolur x abi istemeden dedim falan dedi ama eşim fırladı kalktı yerinden.Ben sana bidaha olursa affetmem dedim dedi balkona çıktı.Bende ne yapacağımı şaşırdım.
Kızlar şuan tam ergenliğe grime döneminde.Kabul ediyorum yaptığı çok ayıp bişey. Ama eşimle akşam konuşurken nursima benim için bitmiştir dedi. Ömür boyu konuşmam dedi. Her türlü ihtiyacını karşılarım.Başımın üstünde yeri ama benim için bitti yok sayarım muhatap olmam dedi. Konuştum o daha 9 yaşında çocuk yapma etme dedim ama dinlemedi bile. Ve çok kötü kavga ettik eşimle. Bana senlik bişey yok ama ben onu evladımdan ayırmadım küçücük çocuk bana hayvan diyemez dedi. Biliyorum babası olsa bu kadar ilgilenebilirdi ama şimdi 9 yaşında bir çocuğu dışlamak konuşmamak koca adama yakışıyormu
Bu sabahta kalktık bana hiç bişey yokmuş gibi davranıyor. Ama nursimayla hiç konuşmadı.Dolayısıyla kendi kızınada soğuk davranıyor.Sabah harçlıklarını bile bana verdi ben kızlara verdim.
Çok üzülüyorum.Napıcamı şaşırdım.Böyle ömür geçmez biliyorum. Eşiminde bu kadar inatçı olduğunu bilmezdim. Nolur bir akıl verin. Ben 9 yaşındaki çocuğumla 38 yaşındaki kocamın arasını nasıl düzelteyim
Kendi kızıyla ilişkisi öyle olduğu için sanırım benim kızım kendini dışlanmış hissetmesin diye onada öyle davrandı ve ters tepti.ben su yuzden adamı samımı bulmadım
9 yas bana gore asla kucuk bır yas degıl
koskocaman kıza celme takıp cımlerde yuvarlanıyor makas alıyor bısıler yapıyor cok kıbar durmuyor bu adam
ha o kelımeyı hakedıyor demıyorum
ama ben konu sahıbı yerınde olsaydım ılk hayvan dedıgınde duymazdım tepkı vermezdım bırakırdım ne olacak dıye sonra kızımı cekerdım kenara konusurdum
ıster oz olsun ıster uvey herseyı goz onunde yasamamıza gerek yok bız annelerın cocukla bagı her zaman farklı olmalıdır
Bu dedikleriniz olmazdı. Çünkü benim kızımda onun kızıda anne ve babalarıyla bizim hakkımızda konuşmazlar.nazik kibar uslu olan kız sizin kızınız olsaydı,
kaba erkek gibi davranan da eşinizin kızı olsaydı...
eşinizin kızı da size şakalaşıp güldüğünüz sırada "hayvan" diye bağırsaydı...
tepkiniz ne olurdu? ne kadar kırılırdınız?
çocuk der geçer miydiniz, yoksa bundan sonra o kıza karşı mesafe mi koyardınız?
hep anası dolduruyordur zaten diye tutup eski eşe varana kadar olayı kinlendirir miydiniz?
benim nazik kibar yavrumun da terbiyesini bozacak diye kızlar arasına bile girmeye kalkar mıydınız?
iyi düşünüp tartmak lazım...
dürüst olmak lazım...
insan kırılır bozulur.. küçük çocukta olsa bozulur..kimi insanlar hassastır ve bozulur..
ki eşiniz belli ki çocuk yapılı, kızlarla vakit geçirmeyi seviyor, oyunlar oynuyor gülüyor şakalaşıyor... böyle bir insanın uzun süre küs kalma olasılığı bana kalırsa düşük...
zamanla elbette ki eşiniz unutacak...
unutmamak biz kadınlara mahsus..
unutur ve eskiye döner ama siz dikkatli olun arada ki mesafeyi hakaret işitmemek için değil genel anlamda bir mesafe olarak koyun derim...
Nazar kelimesi tamamen bir benzetme. O kelimeyemi takıldınız allah aşkına. Ben zaten durumun vehametinin farkındayım. Eğer kızım eşimle ilgilenmiyo oyun bile oynamıyor deseydim emimin o zamanda kötü üvey baba ilan ederdiniz. Neyse.Teşekkür ederim yardımınız için...bence nazar mı değdi diye düşüneceğinize kızınızın hayvan kelimesini neden kullandığını onunla konuşun bunun üzerinde durun . ayıca birisi eşiniz diğeri kızınız bunu anlıyorum ama el kol hareketleri ve şakaları yapmalarını doğru bulmuyorum.
O zaman beni en iyi siz anlayabilirsiniz diye düşünüyorum.Siz olsanız ne yapardınız bu durumdaMaalesef bu sorunları zaman zaman bende yaşıyorum.
bizimde ilk evliliklerimizden birer kızımız var.
zaman zaman aşırı sorunlar yaşıyoruz ama bunları hoş görü ile çözmeye çalışıyoruz.
çünki yıkılmış 2 evlilik ve yeniden farklı anne babalar ile evlilik
cocuklar içinde çok zor bir durum ve zamanla alışılacak bişey.
çok üzülmeyin zaman lazım sadece.bunu en iyi yaşayan biri olarak söylüyorum.
kızınızla konuşun benım kızda çok asi, bazen bir baş kaldırır oyyyyyyyyy
ergenlik de başlamış sizin kızlarda.
benımde 2.evliliğimO zaman beni en iyi siz anlayabilirsiniz diye düşünüyorum.Siz olsanız ne yapardınız bu durumda
kesinlikle katılıyorum....Kızınız henüz dokuz yaşında. Özellikle kız çocukları için çok hassas bir dönem. Büyük ihtimalle arkadaşlarıyla okulda konuşmaları bu şekildedir eve de yansıyordur. Burada anlayışlı olması gereken eşiniz. Kırk yaşına gelmiş adam 9 yaşındaki çocukla bir mi oluyor çok tuhaf... Ayrıca yine yaşı gereği kızınız şu anda cinsel kimliğini keşfettiği bir çağda. Eşinizin iyi niyetinden eminim ancak oyun şekillerini değiştirmeli faydalı olur diye düşünüyorum.
Daha öncede dediğim gibi kendi kızıyla o şekilde oynadığı için benim kızım kendini dışlanmış hissetmesin diye sanırım öyle davrandı.kesinlikle katılıyorum....
benim 3.maddede anlatmak istediğimde arkadaşa buydu
oyun tarzlarıı değişmelii
O zaman beni en iyi siz anlayabilirsiniz diye düşünüyorum.Siz olsanız ne yapardınız bu durumda
bende ikimizinde şartları eşit o yüzden şanslıyım diye düşünürdüm hep.biraz naz biraz gurur yapıyor eşim.bide çocukluk tabi.benımde 2.evliliğim
ama benim sanırım şanslı oldugum nokta benım cocugum cok kucuktu evlendıgımızde suanda 4.5 yasında hala kucuk. o yuzden ben cok bu tıp durumlara dusmedım esımın ılk evlılıgı.
sızler ıcın durum cok daha zor.
ılerde bır gun oglum babasına hayvan derse ben kesınlıkle duymamazlıktan gelırım , tpekı vermıyor gıbı degıl.
aa-a noldu duymadım ben
sonra cocugumla basbasa konusurdum buyuklere hayvan vs denmez dıye.
sankı kocanızı kaybetme korkusuyla bu durumu hem kızınıza hemde esınzıe gayet net bır sekılde tepkınızle bellı etmıssınız ve esınız suanda bu yuzden buyutuyro dıye dusunuyorum
aynen sizin cümlenizi kurdu bana.sizler yazdıkça hatırlıyorum bende.şimdi yanlızken söyledi başkasının yanında söylerse bu zaten üvey baba bak çocuğa sevgi verememiiş çocukta ona hayvan diyo demezlermi dedi.arada sıkıştım çok...Kızınız ayıp etmiş tamam olgunluk beklenemez ama çok da küçük sayılmaz. Ama eşinizde biraz çocuklaşmış doğrusu. Eğer içindeki sevgi gerçekse zamanla yumuşar kızınıza karşı. Size tavsiyem araya siz girmeyin. Hem eşinizle hem kızınızla kötü olursunuz. Kızınız eğer gerçekten seviyorsa araları iyi olsun istiyorsa çabalar kendini affettirmek için. Ama kızınızda hiç bir tepki yoksa böyle olmasını istemiş demektir. 3. bir kişi olarak aralarına siz girmeyin. Farkındayım çok zor bi durum arada kalmak.. İnşallah kısa zamanda barışırlar..
Bu arada şöyle söyliyeyim benim öz babam bile benimle böyle ilginlenmedi, oynamadı bir gün olsun. Eşinizi tebrik ederim bu konuda. babalar kendi öz çocuklarıyla ilgilenmezken eşiniz sizin çocuğunuzu bu kadar sevmiş bence onuda anlayın biraz gücüne gitmiş belli ki. korkusu su olabilirr. Bugün tekken söyledi. Yarın öbür gün başkasının yanında söylerse? Bu yüzden bu tepkiyi kızınıza vermiş olabilir. Biraz uzun yazdım kusura bakmayın. İnşallah araları düzelir.
Daha öncede dediğim gibi kendi kızıyla o şekilde oynadığı için benim kızım kendini dışlanmış hissetmesin diye sanırım öyle davrandı.
Şimd eşime söyleyemediklerimden ve çocuk psikolojisinden behseden bi mektup yazmayı düşünüyorum.Böye davranmaya devam ederse neler olabileceğinden bahseden...
aynen sizin cümlenizi kurdu bana.sizler yazdıkça hatırlıyorum bende.şimdi yanlızken söyledi başkasının yanında söylerse bu zaten üvey baba bak çocuğa sevgi verememiiş çocukta ona hayvan diyo demezlermi dedi.arada sıkıştım çok...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?