- 1 Nisan 2011
- 38.023
- 70.824
- 798
- Konu Sahibi cesursincap
-
Sizin anlayışınızda bir problem mi var?
Kayinvalidesi diyor diye kendi esini niye dile getirsin ki? Hayat arkadaşı o onun.. Her gece esinin koynuna giriyor kv nin değil..
Ayrıca ben mevlutte dua ettirmesinin iyi niyetinden olabileceğini soyledim. Sen kusurlusun diyorsa yüzüne karşı, muhatabi yine Kayinvalidesidir. Ben değil oğlun kusurlu demesi eşi ile arasını bozmaktan baska bir halta da yaramaz.. Denilecek bir söz varsa yuzune söyler ya da esine söyler kv yi susturur..
8 yıl boyunca aynı şeylere maruz kaldım kısmet deyip geçtim hep hiç bir zaman susmazlar malesefBelki bir kısmınıza çok normal gelecek ya da iyi niyetlilik ne var bunda diyeceksiniz ama benim derdim de bu bu akşam. Yarın kv. evi için mevlüt okutacak. Orda yine başıma aynı şey gelecek. Mevlütün arkasına o kadar kişinin içinde yine "bizim gelinin çocuğu olmuyor hocam onun için de bir dua et" diyecekler. Bütün gözler acır bir şekilde üstüme çevrilecek ben küçüldükçe küçüleceğim karşılarında belki gözlerim dolacak. Şimdiden yarının stresindeyim. Bu durumla karşılaştığımda ne yapsam da bu son olsa artık beni rahat bıraksalar.
E milletin icinde bizim gelinin cocugu olmiyor demek de konu sahibini kucuk dusurmek olur o zaman sizin mantiginiza gore.
Ben konu sahibinin yerinde olsam, kv boyle birsey soylerse hemen mudahale edip; "hocam hayirlisi icin dua edelim lutfen,malum neyin daha hayirli oldugunu Allah bilir" derim. Kv de essek degil herhalde anlar mesaji. Essekse de yapacak bisey yok.
Sizin adiniza cok sevindim ben. Umarim en kisa zamanda evlat edinebilirsiniz. Bir cocuga umut olacaksiniz ne kadar guzel birsey. Allah gonlunuze gore versin.Gitmemek de çözüm değil. Nereye kadar kaçabilirim ki. Kv olmasa görümce o da olmasa başka biri. Belki hiçbir mevlüde katılmama kararı alabilirim o olabilir. Bir de aklıma gelen birşey daha var ama emin değilim. Biz zaten evlat edinmeye başvurduk sıradayız. Ailelerimiz ve yakın arkadaşlarımız biliyor sadece.Yarın tahmin ettiğim gibi olursa ben de herkese bu durumu açıklayayım herkesin sesi kesilsin diyorum. Ama şöyle bir ihtimal de var evlat edinmekten caydırmaya çalışacaklar grubu devreye girerse bu kez çok sinirlenirim diye korkuyorum.
O zaman sizin kv arsiz. Buna ayni arsizlikla karsilik verirseniz ancak kapatirsiniz cenesini. Onu da ben yapamam diyorsunuz. Bilemiyorum. Su durumda mevlude gitmemek en dogrusu olur o zaman.Daha önce birebir aynı konuşma geçti. Hayırlısı için dua etmek gerekir dedim ama nafile.
Sizin adiniza cok sevindim ben. Umarim en kisa zamanda evlat edinebilirsiniz. Bir cocuga umut olacaksiniz ne kadar guzel birsey. Allah gonlunuze gore versin.
Ne kadar garip birsey ya. Bizde evimizde kuran okutuyoruz mesela diyorum hocaya adimla dua edermisin. Hoca da mucize kulunun icinden hayirli dileklerini kabul et vs. Diyor yani direk kaynananizn yaptigi yanlis. Gorgu kurallarina uymuyor. Rabbim tez zamanda hayirlisiyla hamile kalmayi nasip etsinBelki bir kısmınıza çok normal gelecek ya da iyi niyetlilik ne var bunda diyeceksiniz ama benim derdim de bu bu akşam. Yarın kv. evi için mevlüt okutacak. Orda yine başıma aynı şey gelecek. Mevlütün arkasına o kadar kişinin içinde yine "bizim gelinin çocuğu olmuyor hocam onun için de bir dua et" diyecekler. Bütün gözler acır bir şekilde üstüme çevrilecek ben küçüldükçe küçüleceğim karşılarında belki gözlerim dolacak. Şimdiden yarının stresindeyim. Bu durumla karşılaştığımda ne yapsam da bu son olsa artık beni rahat bıraksalar.
Oyle demesini savunmadim ki ben de. Sadece niyeti iyiyse bile öyle demesinin rahatsız edici olduğunu söyledim. Karşılığında neden oğlunun olmuyor demesi gerektiğini anlamadım ben. Kocasi ile ikisini ilgilendirir çocuk olup olmaması..E milletin icinde bizim gelinin cocugu olmiyor demek de konu sahibini kucuk dusurmek olur o zaman sizin mantiginiza gore.
Ben konu sahibinin yerinde olsam, kv boyle birsey soylerse hemen mudahale edip; "hocam hayirlisi icin dua edelim lutfen,malum neyin daha hayirli oldugunu Allah bilir" derim. Kv de essek degil herhalde anlar mesaji. Essekse de yapacak bisey yok.
Senin eşin kırılabiliyorsa konu sahibide kırılabilir değil miBen de zaten çocuk olmamasinin küçümsenecek birsey olmadığından bahsettim. Senin oğlunun cocugu olmuyor demek kusurlu göstermek degil de nedir insanlarin içinde. Ben böyle birsey desem esim bana kırılır. Bunu tavsiye eden arkadaşlara söyledim bunu da zaten.
Duanin içeriğini kalkıp ta anlatmaya gerek yok illa ki çocuk ver Allahim desinler demedim zaten ben de...
Canım ne kadar sessiz olursan o kadar üzerine gelecekler . O Yüzden çekinme yanlız kaldığında en azından söyle . Kv çok densiz ama belki de yaptığının farkında bile değil .Çok sessizim maalesef. Onlarda bu durum normal karşılanıyor. Öncekilerde rahatsızlığımı belli etmeye çalıştım ama sert konuşamıyorum. Bu halde bile adım huysuz geline çıktı.
Elbette kırılabilir. Kayinvalidesi onu kırdı diye eşini öne sürmesi gerekmiyor ben bundan bahsediyorum.Senin eşin kırılabiliyorsa konu sahibide kırılabilir değil mi
hiçbir mevlüde gitme. ne olacak ki gitmeGitmemek de çözüm değil. Nereye kadar kaçabilirim ki. Kv olmasa görümce o da olmasa başka biri. Belki hiçbir mevlüde katılmama kararı alabilirim o olabilir. Bir de aklıma gelen birşey daha var ama emin değilim. Biz zaten evlat edinmeye başvurduk sıradayız. Ailelerimiz ve yakın arkadaşlarımız biliyor sadece.Yarın tahmin ettiğim gibi olursa ben de herkese bu durumu açıklayayım herkesin sesi kesilsin diyorum. Ama şöyle bir ihtimal de var evlat edinmekten caydırmaya çalışacaklar grubu devreye girerse bu kez çok sinirlenirim diye korkuyorum.
Sanırım kvnin densizliğinden utanıyorBir de cocugunuz olmuyor diye neden utaniyorsunuz? Benim de yaklasik 6 yildir cocugum olmuyor. Hic utanmadim. Allahin bilecegi is. Dilerse verir yani. Utanilacak ne var bunda.
Daha olmamış bi şey için üzmeyin kendinizi.Belki bir kısmınıza çok normal gelecek ya da iyi niyetlilik ne var bunda diyeceksiniz ama benim derdim de bu bu akşam. Yarın kv. evi için mevlüt okutacak. Orda yine başıma aynı şey gelecek. Mevlütün arkasına o kadar kişinin içinde yine "bizim gelinin çocuğu olmuyor hocam onun için de bir dua et" diyecekler. Bütün gözler acır bir şekilde üstüme çevrilecek ben küçüldükçe küçüleceğim karşılarında belki gözlerim dolacak. Şimdiden yarının stresindeyim. Bu durumla karşılaştığımda ne yapsam da bu son olsa artık beni rahat bıraksalar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?