Borç Üstüne Borç ne yapacağım?

Söylenen her şeye katılıyorum. 2 aydır hiç harcamam yok. Akıllandım ama biraz geç oldu ve pahalıya patladı.
Bundan sonrası için daha dikkatli olacağım çok çaresiz kaldım çünkü bu sefer.

Yakın akrabadan borc isteyin en azından bankaya faiz ödemekten kurtulursunuz bende sizinle aynı durumdayım kaynımdan borc aldık ve öncelik kredi borcunu kapatmaya bakıyoruz magazalara borcumuzda var eşim ek is yapmak istiyor ama sezonu değil ayda 100 lira geçim ediyoruz kp sağ olsun mutfaga yardım ediyor annemde gönderdi bu ay para yeni evlendim eş dost olmasa gerçekten zor

Söylenen her şeye katılıyorum. 2 aydır hiç harcamam yok. Akıllandım ama biraz geç oldu ve pahalıya patladı.
Bundan sonrası için daha dikkatli olacağım çok çaresiz kaldım çünkü bu sefer.

bes varsa çekin paranızı ordan sonra tekrae yaptirirsiniz

otomatik katilim vardi cikmadiysaniz ise yarar bi miktar birikmistir belki

iş yerinizedeki arkadaşlarınızla gün organize edin. parasını ilk siz alın. aylık 200 mesela. 10 kişi olsa 2000 eder. eksi bakiyenin bi kısmını kapatırsın ama sonra gün parasını ödeyecek paran bile kalmıyor. 150 lira diyorsun. baya batmışsın arkadaşım. aklımada başka bişey gelmedi. toplam aylık ödemeniz ne kadar.

Geliriniz ne kadar ve konut kredinizin aylık taksiti?

Eşime söylemeden kmh hesabımı -12.500 e getirmeyi başardım .
İşin içinden çıkamayınca altın sattım .
Varsa sizde satın
Eksi hesapla başa çıkılmıyor
Sonra söyledim ama ben çok açılmışım düğün dernek derken diye (kardeşim evlendi) . Allahtan eşim laf söylemez .
-4000 i bir an önce kapatmalısınız. KMH faizi 2,85+ sanırım şu an
Takı varsa çıkarın elden alırsınız yine nasılsa.

Bence acil eylem planı yap.
İzlediğim bir programda adam kredi kartlarını su dolu bir poşete koyup buzluğa atmıştı. Böylece kredi kartı kullanmak istediği zaman epey çile çekecek ve o arada düşünmek ve buna gerçekten ihtiyacı olup olmadığını sorgulayacak zamanı kalıyor :)
Bence sen de öyle yap.
En azından bir yandan kredi öderken bir yandan yeni biriken kredi kartının borcunu ödemek durumunda kalmazsin.
Evde zamanında iyi paralara aldığın ve iyi durumda eşyaların varsa satabilirsin.
Dolap sitesinde, modacruz'da,gitti gidiyorda falan.
Neler olabildi mesela?ayakkabılar çantalar, onun dışında sık kullanmadiginiz dikiş makinasi-fotograf makinasi-kati meyve sıkacağı gibi aletler olabilir...ya da çocuğunuz büyüdüyse onun Arabası, kıyafetleri,tüm oyuncakları...
Ama kuralıniz şu olsun: elinize geçen her parayla borç ödeyeceksiniz.
Bir diğer altın kuralsa
Dar gelirliyseniz dar gelirli gibi davranın
Ayda elinize geçen para 150 liraysa dar gelirliymis gibi davranin. Eski alışkanlıklara son verin. Mesela dışarıdan asla yemek yemeyin. Eğer yemekleriniz biraz fazla gelip dökülüyorsa mesela porsiyonları kucultun.
1 kabak az koyun mesela :) 1 yumurta...
Herşey ateş pahası zaten, bu bile günde 3 liradan ayda 150 lira tasarruf yaptırır size :) her durumda 'nasil daha ekonomik olabilir?' diye düşünün.
Ayrıca iş yerine yemek goturebilirsiniz. Öğle molalarinda çaya para veriyorsanız vermeyin, yanınıza elma alın,elma yiyin :)
Ya da kucuk termos alın birtane,içine sıcak su doldurun. İş yerine götürün. Çay icecekken sallama cayinizi sallandirin:)
Böyle böyle karincadan yağ çıkara cikara vallahi iyi tasarruf yaparsınız
Ben de dar gelirli sayılırım. Paramin birikiminin tamamını seyehate harcıyorum. O yüzden herseyden tasarruf etmeye çalışıyorum:)
Mesela sokakta su almıyorum , evden çıkarken suyumu cantama atiyorum^^
Otobüse binmiyorum,bisiklete biniyorum.
Evden çıkarken kendimi doyuruyorum,eve varmama az birşey varsa bir simit alıp acligimi bastırıyordu. Tura falan çıkmışsam cantama sandvicimi atiyorum... Karnım açken asla markete gitmiyorum... Ve kampanyaları takip ediyorum. Sinemaya gideceksem sali-persembe günü olan kampanyayla gidiyorum, havaalanına gideceksem yirmi lira havaalanı arabasına vermiyorum da türk telekom şifresi bulup bedava biniyorum^^ yardimrail sayfası var Facebook'ta (sadece buraya uye olmak için fake hesabım var) insanlar kampanya kodu isteyip - kendi kampanya kodlarini paylaşıyorlar. Ben mesela vodafone'im. Kullanmadığım kampanyaları hep paylaşırım orada...
Kitap alacaksan kitapdostum uygulamasını indir , istediğin kitabı arat,evdeki kitaplarından biriyle takas et. Çok güzel bir site . Ben bu site sayesinde çok zamandır kitaba para harcamiyorum.
Eğer iş yerinizde evinizde wifi varsa telefon paketinizi kucultun. Benimkisi mesela oldukça ucuz,4 GB internetim var. Gayet de yetiyor.
İste böyle böyle param birikiyor :)
parahanim var bir de, güzel tasarruf önerileri var. Ben seviyorum^^ belki size yardımcı olabilir....

Ev aldıktan sonra batmaya başladık açıkcası.
Kredi kartını kapatmak için, sonra diğer krediyi ödeyemediğim için borç üstüne borç oldu.
Ailemin durumu yok 2 çocuk okutuyorlar.
Malesef gunumuzde herkes hemen ev sahibi olmak istiyor.
Ilersini dusunmeden odenir deniyor ama her zaman evdeki hesap carsiya uymuyor

Ev kredisi varken harcamalariniza cok dikkat etmeniz lazimdi
Siz ipin ucunu kacirmissiniz

Allah yardimciniz olsun

Malesef gunumuzde herkes hemen ev sahibi olmak istiyor.
Ilersini dusunmeden odenir deniyor ama her zaman evdeki hesap carsiya uymuyor

Ev kredisi varken harcamalariniza cok dikkat etmeniz lazimdi
Siz ipin ucunu kacirmissiniz

Allah yardimciniz olsun

Ben bankacıyım sürekli karşılaşıyorum, herkes kocaman pahalı evleri almak istiyor, iki kişi çalışsa bile gelirin çoğunu krediye bağlıyorlar. Banka gelirin yarısına kadar veriyor mesela, onda bile şikayet ediyorlar, arkadaş nasıl ödeyeceksin ben anlamıyorum bu zihniyeti. Küçük ev al ilerde büyüğünü alırsın. Tek çocuklu aile 4+1, en küçük 3+1 ev alıyor...Hayat şartları sabit değil ki, enflasyon var hiç ummadık masraflar var hiç ötesini berisini düşünmüyorlar.

O 3 adet ihtiyaç kredisini kapatıp tek bir kredi yapma olanağız yok mu

Bir program vardı bir ara TRT de yayınlandı
Norveçte bir belgeseldi
Sürekli borcu olan insanları ve alışveriş tutkusu olan savurganları bir yıl içinde düzlüğe çıkarmakla ilgili ismini hatırlayamadım ama güzel öneriler vardı

Çok az parayla yaşama tüyoları var, G gulmevsimi adlı arkadaş da bahsetmiş zaten. Olabildiğince az harcayarak borçları kapatın. Borç borçla kapanmaz,böyle daha da zor duruma girersiniz.

Birde bizim insanımız çok yüksek ev kredisine giriyor sonra maaş yetmiyor
Sonra ya evden oluyorlar ya senelerce borç içinde yaşayıp bir rahat edemiyorlar

ev fiyatlari cok yuksek cunku

aşırı sisirilmis 100 dairenin oldugu bi blok apartmanda bi milyon lira istiyolar daireye

ne vaad ediyo, yuksek kat sıkışık bi alanda azcik yesillik biraz sosyal tesis

onu goren civardaki normal apartmandaki daire satan durur mu 150 binse ev 250 diyo. sorsan ne var evinde, bisey yok, apartmanda iki agac dikecek toprak yok, cikip hava alacak ozel ozel alan yok, ama bi dunya para istiyorlar

bide iki apartmani yanyana dikip site diye satanlar cikti ufak cocuk parki koymus kenarlara 10 agac dikmis o da ithal, sor fiyatini dairenin 400 bin 500 bin
bide adi duvar kagidi koymus satabilmek icin hepsi bi garabet, satamadikca sacmaladilar

batsalar da artik sisiremeseler fiyatlari dicem, ucu hepimize dokunuyo bisey diyemiyorum artik

Bizim insanımız almazsa bu fiyatlara yabancılar alıyor çünkü
Emlak balonunun patlamasını bu yüzden çok istiyorum
Yapımı 100 bine gelmeyen evleri milyona satan müteahhit bozmaları için

Son düzenleme:
Tüm satılik daireler dipdibe ama rezidaaaaaaaaaannnsss.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…