Borç Üstüne Borç ne yapacağım?

su kadarini soyleyim bence cesaretinizi toolayip esinize gercegi anlatin. inanin bunu yapmazsaniz ilerde cok pisman olursunuz esiniz ayni seyi siden gizli yapsa ne yapardinz once bunu bir dusunun

Aynen iste.
Herkes hemen evim olsun istiyor.
Ya bir durun bakalim bir onunuzu gorun.

Isin saglam mi?
Cocuk olursa calismaya devam edecek misin isi birakacak misin?
Isi birakirsan 2 sene sonra, kocan tek basina bu ev kredisini nasil odeyecek?

Tamam herkes evi olsun ister ama bari ufak bir ev alin bakin bakalim duruma sonra ust seviye bir ev alirsin
Yok hemen en iyisi olacak

Odeyemeyince de ihtiyac kredileri gelsin gitsin
Sonuc ; iflas..

Sozum sana degil konu sahibi yanlis anlama ama o kadat cok ki ev kredisi cekip magdur olan insan sayisi.

Internetten letgo ya da sahibinden.com gibi sitelerden giymediginiz abiye kiyafetlerinizi, takmadiginiz cantalarinizi fln satın. Yani illaki bunlardan her kadında vardır.
Eve gelmiş olan hediyelerden mesela hiç kullanılmamış katı meyve sıkacağı, yatak örtüsü battaniye vs varsa ucuz mucuz elden çıkarın. Bence asıl eksiklik giderinizi karşılayacak naktin olmaması. 150 TL hiçbir şeye yetmez. Ben de harcamami sınırlamak için 300 TL ayırıp gerisini eşime bırakıyorum ama illa ay ortasında bu miktar bitiyor tekrar ondan para alıyorum.kredi kartimiz ortak aldığım her şeyi excelde takip ederim o bile insanı kısıtlıyor nereye gereksiz para gitmiş görüyorsun

Kredi oderken hayati kaciriyoruz valla toplum olarak

Bir tanidigim super lux ev aldi 10 senelik krediyle
Simdi o evi odeyebilmek icin kari koca gunduz ayri is gece ek is yapiyorlar
Eve yatmadan yatmaya giriyorlar
Para lazim cunku krediyi odemek icin.
Cocugu da erteliler simdilik.

Ee ne anladim bu isten ben simdi?

Ufak alaydin o evi az kredi cekmis olurdun.
Geceleri ek ise gerek kalmazdi bari geceleri evinde keyif surerdin.

Malesef pismanlar ilk etapta bu evi aldiklari icin.
Bilmiyorum naptilar gorusmedik uzun zamandir
Yazik

Bana gelenlerin çoğu ya evlenme aşamasında, ya yeni evli hamile ve hemen ev araba almışlar. Bilmiyorum ben mi garibim 6 senelik evliyim, ikimiz de çalışıyoruz çocuk yok, istesem bir ton borca girer alırım ama ne gerek var? Tüm gün işteyim, haftasonu bile evde oturmuyorum evi otel gibi kullanıyorum neredeyse bana saçma geliyor.

100 bine bile mal olmayan evlere 300-600 bin tl istiyorlar göz göre göre bu uyanıklara binbir zorlukla kazandığım paramı kaptırmak istemiyorum. Kirada olsam belki daha farklı düşünürdüm ama eşimin ailesinin evindeyiz o yüzden acelem yok.

Geçen bir çift geldi kadını işten çıkarmışlar, hamile, yeni kredi çektiler valla nasıl geçiniyorlar anlamadım adamın maaşı anca ödüyor krediyi.

Allah yardımcınız olsun ....
Halime çok şükür deyip gidecem
Allah kurtarsın kartlardan

kredi kartını ödeyemeyip diğerinden onu öbürüne yatırdığına geri çekip bi öyle bi böyle derken büyütüyosunuz anlamıyorum ki bende pek tutumlu sayılmam ama elime ne geçerse birazını biriktiririm kenarda bi paran olcak ne olursa olsun

biz ev kredisi var da bişey alcaz diye ödüm kopuyo kontrollerime bile düzenli gidemiyorum biyerden kascam diye uğraşıyorum şu devirde kredi işi artık adamı bitirir biz çok pişmanız çekmeseydik keşke diye

Bizim gelirimizin dörtte biri kredi ödemesi olmasına rağmen bana geliyorlar bazen,insanlar çok cesaretli çok. On yılını hem de hem de gelen gelirin yarısını bi eve bağlamak bana çok absürt geliyor.

Esiniz size iyi davranmis, sag olsun. Ben esiniz olsam dusunemiyorum.
Onerilen ek is fikrine katiliyorum ben de. Ek is yapin, elinize gelen paraya gore butcenizi epeyce kismalisiniz.
Kredi yapilandirmasi yapabilme sansiniz varsa degerlendirin bunu. Magduriyetinizi belirtin, 150 tl cok ucuk ve dusuk bi rakam. Buna dava bile acilir mi merak ettim. Belli siniri olmali maasa gore bildigim.

borcla borc kapanmaz
suan borcları kapatabılmenızın tek yolu ek ıs
allah kolaylık versın

Arkadaşlar güzel önerilerde bulunmuş. Dikkate alırsınız. Ben evde olan giyinmediğim eşyalarımı kullanmadığım ev eşyalarını satarım. Ek gelir elde ederim bu sayede. Yurt dışında kalıyorum internet sayfası var kullanılmış eşyaları satış için Türkiye de de varmış bildiğim kadarıyla evden satış yaparım. Sizede tavsiye edebilirim ek gelir olur. Çok kullanmadığınız eşyanız vardır atmayın satın derim.

Bizim gelirimizin dörtte biri kredi ödemesi olmasına rağmen bana geliyorlar bazen,insanlar çok cesaretli çok. On yılını hem de hem de gelen gelirin yarısını bi eve bağlamak bana çok absürt geliyor.

Hatta gelirin yarısına kadar veriyor banka diye kızıyorlar, istiyorlar ki daha fazla olsun, daha çok kredi çekelim...Ne bu lüks hırsı ben anlamış değilim...

İlk önerim dürüstlük, eşinize kmh a olan borcu söyleyin sonra da oturup birlikte bir hesap yapın
İş yerinde birikmiş tazminatınız varsa isteyebilirsiniz, bes te paranız varsa çekip borçları kapatabilirsiniz
Kart kullanmayı bırakın, mümkünse kredi haricindeki borçları tek bir bankada yapılandırmayı deneyin
Çalışma saatlerinizi bilemiyorum ama bir ek işe zaman yaratmaya çalışın, part time bile olabilir
Evde ki giderleri gözden geçirin, tasarruf yapılabilecek bir şeyler mutlaka çıkar
Ama ilk şart dürüstlük, eşinizden gizli bir şey yapmayın

Reactions: bay
Ev kredisini tek başınıza mı ödüyorsunuz? Eşinizden habersiz nasıl kredi hatta krediler çekebiliyorsunuz hiç anlam veremedim.
O borçlar ne borcu, insan kredi kartı borcu için kredi mi çeker nereye harcadınız o kadar parayı?
Batmışsınız, eşinize söyleyip ortak bir çözüm bulmaktan başka çareniz yok.

Biran ben mi yazdim dedim durumumuz o kadar cok benziyor ki tek fark kredileri ortak kararla cektik.Çozum yolu bulamiyorum yok evi satisa cikardik satilmiyor da

Ek iş yapmanız lazım. Ek gelire ihtiyacınız var. Ya da iş yeri ile görüşüp maaşınız zam isteyeceksiniz. Çünkü size kalan 150 lira ile gecinmeniz mümkün değil. Bu durumda hep borç bulmanız gerekecek. Borclarinizi odeyemeyeceginiz icin de yüksek faiz altında ezilmeye mahkumsunuz.

Ya da arabanız, telefonunuz, bilgisayarınız, altın kolyeniz, koltuk takımınız vb gibi eşyaları satmanız gerekiyor.

Ayda 150 lira ile bu kadın yasamayacagina göre borç kullanmak zorunda. Ya kredi kartı ya ihtiyaç kredisi ya da kredili mevduat hesabı. Bu kadının elinde aylik 150 lira para kalacak şekilde ev kredisi kullandiranlarda kabahat. Hem kocası hem banka. Bir de bir kişinin zaten ihtiyaç kredisi varsa ona bir daha ihtiyaç kredisi vermezler. Siz nasıl 3 kredi çektiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…