- 26 Mayıs 2018
- 8.213
- 38.819
- 548
- 51
Bu neydi şimdi? Aferin???aferin size herkes sizin gibi değil demekki
su kadarini soyleyim bence cesaretinizi toolayip esinize gercegi anlatin. inanin bunu yapmazsaniz ilerde cok pisman olursunuz esiniz ayni seyi siden gizli yapsa ne yapardinz once bunu bir dusununMerhaba,
1 adet konut kredisi, 3 adet ihtiyaç kredim var.
Para kullanmasını, idare etmesini çok bilmeyen biriyim. Ama zaten konut kredisine girdiğimizden beri toparlayamadık.
İhtiyaç kredilerini eşimden gizli çekmiştim. Sonra yakalandım. Epey bir kızdı elimden kredi kartımı aldı. Maaşımdan 150 Tl kalıyor ve tüm ay onunla geçiniyorum.
Bu ara hesap bakiyem eksi 4.000 TL
Eşime onu söyleyemedim zaten yeterince üzdüğüm için. Şu an işin içinden çıkamıyorum. Söylersem ciddi bunalıma girecek adam zaten zor geçiniyor. Ve ben çok çaresizim. Uzun süre elime çok çok az para geçecek. Yeni kredi çekemem. Eksi bakiyeyi kapatamam.
Var mı bir fikri olan?
Aynen iste.Ben bankacıyım sürekli karşılaşıyorum, herkes kocaman pahalı evleri almak istiyor, iki kişi çalışsa bile gelirin çoğunu krediye bağlıyorlar. Banka gelirin yarısına kadar veriyor mesela, onda bile şikayet ediyorlar, arkadaş nasıl ödeyeceksin ben anlamıyorum bu zihniyeti. Küçük ev al ilerde büyüğünü alırsın. Tek çocuklu aile 4+1, en küçük 3+1 ev alıyor...Hayat şartları sabit değil ki, enflasyon var hiç ummadık masraflar var hiç ötesini berisini düşünmüyorlar.
Aynen iste.
Herkes hemen evim olsun istiyor.
Ya bir durun bakalim bir onunuzu gorun.
Isin saglam mi?
Cocuk olursa calismaya devam edecek misin isi birakacak misin?
Isi birakirsan 2 sene sonra, kocan tek basina bu ev kredisini nasil odeyecek?
Tamam herkes evi olsun ister ama bari ufak bir ev alin bakin bakalim duruma sonra ust seviye bir ev alirsin
Yok hemen en iyisi olacak
Odeyemeyince de ihtiyac kredileri gelsin gitsin
Sonuc ; iflas..
Sozum sana degil konu sahibi yanlis anlama ama o kadat cok ki ev kredisi cekip magdur olan insan sayisi.
Ben bankacıyım sürekli karşılaşıyorum, herkes kocaman pahalı evleri almak istiyor, iki kişi çalışsa bile gelirin çoğunu krediye bağlıyorlar. Banka gelirin yarısına kadar veriyor mesela, onda bile şikayet ediyorlar, arkadaş nasıl ödeyeceksin ben anlamıyorum bu zihniyeti. Küçük ev al ilerde büyüğünü alırsın. Tek çocuklu aile 4+1, en küçük 3+1 ev alıyor...Hayat şartları sabit değil ki, enflasyon var hiç ummadık masraflar var hiç ötesini berisini düşünmüyorlar.
Merhaba,
Para kullanmasını, idare etmesini çok bilmeyen biriyim. Ama zaten konut kredisine girdiğimizden beri toparlayamadık.
İhtiyaç kredilerini eşimden gizli çekmiştim. Sonra yakalandım. Epey bir kızdı elimden kredi kartımı aldı. Maaşımdan 150 Tl kalıyor ve tüm ay onunla geçiniyorum.
Eşime onu söyleyemedim zaten yeterince üzdüğüm için. Şu an işin içinden çıkamıyorum. Söylersem ciddi bunalıma girecek adam zaten zor geçiniyor. Ve ben çok çaresizim. Uzun süre elime çok çok az para geçecek. Yeni kredi çekemem. Eksi bakiyeyi kapatamam.
Var mı bir fikri olan?
Bizim gelirimizin dörtte biri kredi ödemesi olmasına rağmen bana geliyorlar bazen,insanlar çok cesaretli çok. On yılını hem de hem de gelen gelirin yarısını bi eve bağlamak bana çok absürt geliyor.
Merhaba,
Var mı bir fikri olan?
Biran ben mi yazdim dedim durumumuz o kadar cok benziyor ki tek fark kredileri ortak kararla cektik.Çozum yolu bulamiyorum yok evi satisa cikardik satilmiyor daMerhaba,
Var mı bir fikri olan?
Ayda 150 lira ile bu kadın yasamayacagina göre borç kullanmak zorunda. Ya kredi kartı ya ihtiyaç kredisi ya da kredili mevduat hesabı. Bu kadının elinde aylik 150 lira para kalacak şekilde ev kredisi kullandiranlarda kabahat. Hem kocası hem banka. Bir de bir kişinin zaten ihtiyaç kredisi varsa ona bir daha ihtiyaç kredisi vermezler. Siz nasıl 3 kredi çektinizaynen kredi kartı düşman değil ki kontrolsüz kullanmak sorun
kredi kartımın aylık ödemesinin ne geleceğini hesaplar ona göre kullanırım gerekirse alışverişimi bir sonraki ayı göz önüne alarak yaparım
maaş hesabım olduğu zamanlar da hiç eksiye düşmedim
elimizde kalan son 5 tl yi bölüştüğümüz zamanlar da oldu ama ne olacak karttan geçirelim demedik yoksa ona göre yaşadık
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?