Canim benimde basima benzer durum gelmisti, fakat benim eski erkek arkadasimdi gerci 3 ay gorustuk fakat bu surecte is yerinden maasimi vermiyorlar dedi, arkadasindan borc almis arkadsi hergun SIKISTIRIYORDU. Bende kendisi yerine bu parayi verebilecegimi teklif ettim.4 yil onceydi sanirim o zamanin parasi 250 ytl. Neyse sonra gelecek ayda gene vermediler maasimi dedi amacim parayi istemek degildi fakat calistigi yer NIKE outlet magazasi idi. Biraz arastirdim ve calistigi yere gidip geliyordum arkadas olmustum ordakilerle, birgun izinli oldugu gun isyerini arayip usulunce sordum megersem maas aliyorlarmis is arkadasi soyledi. 3 KURUS para icin beni kandirmisti.... o parayida hala verecek. 2 kere beni postahaneye yollamisligi vardir yok yolladim git bugun al deyip oysaki ne gelen para var ne birsye terbiyesizligin bu kadari yani.... Benimde icime oturmustu parami vermedi ama banada ders oldu bir daha kimseye para vermek mi hele erkege asla ASLA.... Ben kendisinden nefret ettigim icin parami haram ediyorum. Senin arkadasinin o zaman ihtiyaci varmis eger yeteri hayir isi yapamadigini dusunuyorsan sadaka olsun de gec. Alabilecek olsan simdiye almistin zaten. Kesinlikle geri vermez bence. Yok sevmedigin nefret ettigin biriyse iste parani bir kez vermezse kendisine haram edecegini bildir.
aslında verecek durumu olur olmazz ödemeliydi ama bazı insanlar sorumsuz oluyor işte
sen yine sakin bi dille iste paranı vermesse yapıcak pek bişey yok gibi ama yinede istemekte fayda var
iste bence çalışmaya başladıysa ödesin borcunu. arkdsnla aranız bozulmasa istesen hadi aranızın bozulma ihtimali olur ama şimdi kaybedeck bir şeyin yok.Kızlar benim 200 TL kadar borç verdiğim bir arkadaşım vardı, ailesinde bir hastalık yaşandı bunun üzerine aldı o parayı, durumu da fazla iyi değildi, benim de maddi açıdan fazla sıkıntım yoktu 200 TL beni zorlamazdı yani, ben de parayı isteyip sıkıştırmıyordum arkadaşımı,o da sürekli olduğu zaman vericem falan diyordu,
Neyse böyle böyle 1 yıl kadar geçti bizim aramız bozuldu hem de ciddi anlamda, ne ölüsüne ne dirisine derler ya aynen öyle, fakat kızda bu 200 TL kaldı, hiç birşey söylediği yok,oysa ki bu dönemde çalışmaya başladı ve verebilecek durumu var ..
Ben de istememeyi düşünüyorum ama bir de fikirlerinizi almak istedim, sizce ne yapmalıyım?
benim babam der ki borç vereceksen o parayı yok sayacaksın artık. Yok sayacağın paran yoksa vermeyeceksin.
benim babam der ki borç vereceksen o parayı yok sayacaksın artık. Yok sayacağın paran yoksa vermeyeceksin.
Çok doğru söz ben de hep bu yaklaşımla borç veririm, çünkü belli olmaz bu işler olur ya karşıdaki ödemez ya da ödeyemez..
Benimki de borç verdiğini unutamayacaksan vermeyeceksin der hep
1 yıldır borç verdim birisine geçen yıl tlf çekindiğim için mesaj atıp istedim verdiği cevap olsa vermezmiydim dedi ..
yani yüklü bi miktar tekrar istesem mi bilmiyorum üstelik aynı iş yerindeyiz ..
Yani taksit taksit ödeyebilir idye düşünüyorum ama söyleyemiyorum ona acaba beni aptal ya da enayi yerine koyup da mı vermiyor artık bu şekil düşünüyorum o derece yani
bi akıl verin
paran mı var derdin var işte. Benim yüksek miktarda borç verdiğim arkadaşım 2 ay sonra demişti odeme tarihi gelince selamı sabahı kesmişti. Üzerinden oldukca fazla zaman gecmişti baktım geldi yanıma güler yüzlü bir sekilde ben borcumu getirdim diye. Demek ödeyemeyecek durumdaydı utandı konusamadı benimle
Bilmiyorum işte ben de yani sanki benden hiç borç almamış gibi davranıyor yani o prayaı ona öylesine verebileceğimi nasıl düşünür bu şekil davranmasına gıcık oluyorum
Senin arkadaş demek sadık biri
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?