Kötü niyetli biri olduğunu düşünmüyorsanız unutmuş olma ihtimali var. Hatırlat dediyse şurdan geçerken atmye uğrayalım deyin nolacak ki. Amacı paranın üzerine yatmaksa da utanır denemez bir daha.Hatırlat demesinin üzerinden 1-2 saat geçmişti en fazla. Unutmaz herhalde diye düşündüm ancak hiç hatırlamadı.
Acaba hatırlatmamak bizim suçumuz mu? Mesela birinden bir borç aldıysam mutlaka onu tarih ile birlikte not ederim telefona. Tek kurul dahi olsa kimsenin hakkının üzerimde kalmasını istemem. Ancak son birkaç yıldır arkadaş ortamında verip de alamadığım paranın haddi hesabı yok. 500 diyorum ama daha da fazla olabilir ki muhakkak öyledir. Artık aman neyse boşver deyip unutturduklarım var kendimeen son bir arkadaşıma 1000 tl borç verdim aralıkta vermiştim ayın 15 i getircekti güya baktım mart oldu hala ses yok mesajla istedim direk ıban numaramı atıyorum bu ayın 15 i paramı yatır dedim hala diyor acelesi var mıydı bu kadar niye baştan demedin falan yüzsüzler bir de ben kesin kes isteyince getirdi elden verdi hiç utanma mesaj at iste enayimiyiz canım para kolaymı kazanılıyor borcunu ödemeyen insana tahammülüm yok ölüm var kalım var tek kuruş borçla ölmek istemem bazı insanlar arsız ve yüzsüz..
Kötü niyetli biri olduğunu düşünmüyorum. Sadece ciddi anlamda unutkanlığı da olabilir ama çok üstüne durmadı sanırım o yüzden unuttu diye düşünüyorum. Sadece ben hatırlatmadıkça tamamen unutacağım düşünüyorum.Kötü niyetli biri olduğunu düşünmüyorsanız unutmuş olma ihtimali var. Hatırlat dediyse şurdan geçerken atmye uğrayalım deyin nolacak ki. Amacı paranın üzerine yatmaksa da utanır denemez bir daha.
Bunu anlar çok büyük ihtimalle.Simdi msj at sonra konuşmak zorunda kalmazsin .
Yarin borcunu getirirmisin ödemem var ..
Bu kadar iste .
Üzerimde nakit kalmamış iş çıkışı markete vs uğrayacağım dün sana verdiğim parayı verebilir misin? Nasıl?Nasıl istemeliyim acaba? Dün hatırlatmamı söylemiştin unutmuşum mu demeliyim?
Özgüveni düşük olmaktan ziyade anında borcu hatırlatmak sanki kaçıyormuş hissi yaratırsa karşı tarafta diye hemen söyleyemiyorum. Gecikince de onlar ben ödememiş miydim şüphesine düşecekler o yüzden isteyemiyorum. Çok fazla samimiyetimin olmadığı, zor durumda olduğunu düşündüğüm bir arkadaşım borç istemişti ve şu güne kadar diye belirtmişti. O gün ses çıkmayınca akşama doğru hatırlatmıştım unutmamışsındır umarım diye. Ancak bu kişiyle çok karşılaşmıyoruz ve o zaman şu güne kadar ödeyeceğim dediği için bir cesaret yazabildim ki o zamana kadar da kaç kere düşündüm nasıl istesem diye.Normal hayatta da çekimser misiniz? Lütfen yanlış anlamayın ama bana biraz özgüven problemimiz var gibi geldi. Sanki tek sorun borç isteyememek değil. Öyle bir durum varsa bu durumun üstüne gidin gerekirse bir uzman yardımı ile çünkü bu durum hayatınızın her noktasında sıkıntı yaratır
Ciddi anlamda artık kendimi olsun çok bir şey değil diye teselli edemiyorum. Ayrı ayrı kişileri toplarsak 500 lira kadar verdiğim alamadığım para olmuş resmen. Neden isteyemiyorum ya da neden yok diyemiyorum bilmiyorum. Kendime çok kızıyorum.
İnanın çok haklısınız. Bir şekilde çözüm bulmaya çalışıyorum kendimce ama yok diyemiyorum bilmiyorum o an basiretim bağlanıyor resmen.Üzerimde nakit kalmamış iş çıkışı markete vs uğrayacağım dün sana verdiğim parayı verebilir misin? Nasıl?
5-10 lira tamam ama 50 lira 85 lira falan benim için büyük bir rakam. O parayı sağa sola dağıtana kadar gider iki kilo kıyma alır üç beş gün ne pişirsem derdinden kurtulurum :)
Para kolay kazanılmıyor lütfen emeklerinizi çöpe atmayın
Ne zaman öğreniriz acaba hayır demeyi?Ben utanıyorum
Sonra kendime kızıyorum
Bir daha asla yapmıycam diyorum
Çok geçmeden aynı haltı yine yiyorum
Hayır demeyi becerdiğimiz gün kimse tutamaz bizi
Canım herkes akıl vermiş borç verme vs diye de sen onu sormamışsın ki, ben cevap vereyim istedim.Arkadaşlar bu konuda ciddi anlamda çok sıkıntılıyım. Biri benden borç istediğinde, parası olmadığında sen benim yerime ver ben sana veririm dediğinde veriyorum ancak çoğu zaman o para gelmiyor. Şimdiye kadar bu şekilde en az 500 liram kalmıştır başkalarında. Sırf isteyemediğim için. Başkalarından para veya borç isteyen biri olmadım. Bozuk param olmadığında benim yerime ödeyen, bir şey alırken benim yerime kendi parasını veren herkese anında ya da ertesi gün vermezsem rahat edemem. Borçlu kalmaktan unutmaktan çok korkarım. Ancak birkaç ay önce bir arkadaşın ev görmesine giderken o an yanımızda olmayan arkadaşımız benim yerime sen kat ne kadar katılıyorsanız ben sana sonra veririm dedi vermedi. İsteyemedim de. Yemek yedikten sonra parası bozuk olmadığı için bana sen öder misin ben sana veririm deyip yine verilmediği oldu isteyemedim. Bugün de aynı yerde çalıştığım başka bir arkadaşım borcunu ödemeyi unutmuş o an sende var mı dedi ben de cüzdanı açtım vardı verdim. Akşam çıkarken hatırlat bankamatikten çekip vereyim dedi. Birlikte çıktık çıkışta hatırlamadı bile. Aynı kişiler olsa tamam bir daha vermem diyeceğim ama farklı farklı birçok kişide bu şekilde param kaldı. Ne yapayım bilmiyorum. Utanıyorum da istemeye. Aynı ortamda olunca hemen hatırlayıp istemek de olmaz herhalde diye düşünüyorum. Ben böyle hatırlatmayınca da haftalar, aylar geçiyor her türlü unutuyor o saatten sonra hiç istememiyordum. Bana bir akıl verir misiniz? Yanlış anlaşılmadan, kırmadan, incitmeden nasıl isteyebilirim borç verdiğim parayı?
Çok çok teşekkür ediyorum. Gerçekten duygularıma tercüman oldunuz :) Zaten isteyemediğim için vermemem gerektiğini birçok kez anladım ancak. Verdiğimde nasıl isteyebileceğimi bilsem bu kadar zorlanmazdım sanırım. Öneriniz için çok teşekkür ediyorum.Canım herkes akıl vermiş borç verme vs diye de sen onu sormamışsın ki, ben cevap vereyim istedim.
Yapacak bişey yok, o arkadaşın yanındayken telefonla konuşuyo gibi yapacaksın aaa unuttum ben onu e yokki yanımda vs diyip arkadaşına dönüp kusura bakma sıkışmasam istemezdim diyip paranı isteyeceksin, unutma o para zaten senindi.
Niye cüzdanı milletin yanında açıyorsun ki, kaldı ki ödemelerim var de.. VermeBazen diyorum ancak aynı ortamda olup cüzdanı açıp bakınca olduğu anlaşılıyor. Onu da veremem diyemiyorum ne yazık ki.
Zaten artık cüzdanda para bulundurmayacağım bu gidişle.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?