Borçlardan bunaldım!

doğru diyorsunuz asgari ücretle kaç kişi geçiniyor bazı insanlar. zaten şu kredi borcu olmasa çok iyi yaşayıp gidicez. ama dediğiniz gibi insan her zaman şükretmeli... Allah daha zor durumlar göstermesin...

beni bu yaşa getirdiler haklarını ödeyemem. ama biraz anlayış beklerdim onlardan. tamam eşimi istemiyorlardı. ama artık araları da iyi. zor günümüzü daha da zorlaştırdılar...

ben şu borcumuz var gönder dediklerinde gönderiyorum ama onlar o borcu vermek yerine harcıyorlar sonra onu ödemedik diye tekrar istiyorlar canım bişey desem sen kocana ver anca diyorlar göndermem sorun değil elimde oldukça veririm tabiki ama gönderdiğim parayı tekrar göndermek zorunda kalıyorum canım bu daha kötü

erkendi evet ama eşimin o sırada gidebileceği bir yer yoktu çalıştığı yer kapanmıştı, annesi başkasıyla evli, babası ise dünyadan kopmuş bi adam. yani en mantıklısı bu geldi o sırada. evlendiğimizde eşim sadece üzerindeki kıyafetlerle geldi. tek eşyası yoktu bilgisayarından başka.

ailelerimiz görüşmüyor bizim. eşim geçen gün annesini aradı ben de tesadüfen duydum. biraz destek istemiş, sadece ben çalışıyorum diye kendini çok kötü hissediyor. annesi de 50 lira göndereyim mi demiş. o kadar üzgündü ki o gün. zaten onlar yüzünden bu kadar borç geldi bana, beni rezil ettikleri gibi sana yüklendi bütün borç diye kahroldu.

eşimin atanma durumu biraz zor tabi garantisi yok hiç bir şeyin, elektrikçi kendisi, doğu görevinden sonra bir yere yerleşip kendi dükkanını açmak istiyor. tabi uzak hayaller şu anda.

ah be canım ben napıyım 300 mılyar borcumuz var.
davalık olduk.
bızde yenı ewlıyız.
her ay zaten kıraydı suydu elektrıktı 2000 cıkıo. esım 3 ay bos kaldı. sımdı de toparlayamıorz

Ayy Allah yardımcınız olsun çok zor, stresi yeter. İnşallah kısa zamanda toparlarsınız...

sevgili ema1 eşim zaten yeterince vicdan azabı çekiyor hakkında dava açılmıştı, evimize haciz gelecekti bu borcu ödemesek. çünkü eşimin üstüneydi. ailem tabiki büyüttü okuttu beni ama ne yapayım elimde yok ki. olsa illaki veririm, napıyorum ki burada parayı...

şöyle diyeyim byza borç eşimin aslında. aile şirketlerinde çalışıyordu maaşını alıyordu o yüzden kredi kartını kullanıyordu. sonra üvey babası işten çıkardı istediklerini yapmıyor diye. (bazı illegal istekleri vardı çünkü adamın) o sırada işsiz ve aynı zamanda evsiz kaldı (evden de ayrılmıştı mecburen) iş bulana kadar biraz daha yüklenmiş kredi kartına. ara ara eline para geçince ödemeler yaptı. iş bulduğunda ödeyeceğini taahhüt etti ama ödeyemedi o zaman da banka deli gibi faiz koydu.

bir de üniversitedeydim ailemden minimum harcama yapayım diye hep ondan destek aldım. böylece bu güne geldik.......

sizin durum da kötüymüş. madem borç yerine başka şeye harcıyorlar, borcu siz ödeseniz?

Bu arada yorum yapan herkese teşekkürler.. biraz rahatladım. aslında genelde rahat bi insanım da, vicdanen huzursuzluk duyuyordum yardım edemiyorum diye. bu arada eşim çalışmaya gidince annemle babamı yanıma çağıracağım. o zaman bu sorunlar ortadan kalkar herhalde.

yok canım ya öylede kabul etmiyorlar sen gönder biz veririz diyolar malesef kardeşim araba aldı kredi çekti onuda ben ödüyorum

sen yine hayırlı evlatsın üzülüyorsun ama bu erkek evlatları hep aileye destek oluyur ben evlendim evleneli böyle alışıyorlar 3 aylıkken altınlarımı vergi borcu yüzünden sattım ama inan devamı geliyor dikkatli ol,erkek kısmıda unutuyor ne yaptın ki oluyor

erken evliliğe olumlu bakmıyorum ama bence enn doğrusunu yapmışsın,eski konularına da baktımda
evet evet cidden en doğrusunu yapmışsın =))
evlenmicektin de ne yapacaktın ki,yine uzaktan uzağa ,ayda 1-2 mi görüşecektin ,
iyi yapmışsın ,hayırlı olsun, hep mutlu ol diyorumm
hem normal bi evlilik olsa da yine ilk aylarda borçla harçla cebelleşecektiniz,yani çevremden biliyorum nişan bile 3 milyardan başlıyo,düğünüydü şusuydu busuydu,al yeni ev döşe falan,ooof uzun iş =) hele de aile yardımcı olmuyorsa...

Amaaan borç dediğin nedir ki,elbet biter.Sonra da para da biriktirir bi sonraki atandığın şehirde yeni gelin evi kurarsın,sonra gelsin bebeler falan =)))

Aileniz de bencillikten vazgeçsin biraz,mutfağın acelesi mi var yani..söz vermiş olabilirsiniz ama mezun olduğum sene ilk işim bu olacak mı dedin sanki...

komşunun kızı ikiyüz yolluyomuş olayı da ayrı bişey
nedir bu komşuların kızı böyle ya,doğa üstü canlılar mı bunlar? komşunun kızı başını kaldırmadan çalışır,komşunun kızı annesinin misafirlerini bile ağırlar,komşunun kızı çift anadal yapar...allah hepimizi komşunun kızının şerrinden korusun =)))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…