Borçsuz evlenmek olmazmış..

Kız tarafının alması gerekenleri ailem alıcaklar ama şuan için diğer şeyler nişanlıma kalıyor gibi zaman ne göstericek bilmiyorum

ama çalışmıyorsan acele etme

okulun bitsin vs çalış ailene de yük olma

burada her zaman olan bir üyesin

biliyorsun konuları aşağı yukarı

benim ailem yaptı onunki yapmadı diye başlayan binlerce var

yarın böyle konular istemiyorsan aileni bulaştırma

az olsun öz olsun borçla olsun ama ikinizin olsun

Bir kısmını aileler yaptı bir kısmını da beyaz eşya mobilya filan kendimiz ödedik.
Bir yıl borç ödedik.
O bir yılda ev idare etmesini öğrendik.
Sonraki yıllar elimizde kalan parayı biriktirmesini öğrendik.
Sonra kooperatife girip elimizdeki parayı değerlendirmesini öğrendik.
Elhamdülillah 1 yıl sonra kooperatif bitiyor.
7 yıl içinde Allahın izniyle kimseden destek almadan ev ve arabamız oldu. Çok şükür. Alın teriyle ve birşeyleri elde etmek için beklemek gibisi var mı... Çok daha tatlı ve kıymetli..

Kesinlikle haklısınız ama bence yinede siz para biriktirin illa evlenmek için değilde zor zamanlar için falan,eskiden kolayca evlenilirmiş şimdi hayat zor
Ben para biriktirmem demiyorum, evlilik amaçlı para biriktirmem diyorum. Tatil olur, yatırım olur, zor zamanlar olur, eğlence olur vs bunlar için biriktiririm ama bir gün evlenirken lazım olur diye para biriktirmem. Ben çok tasarruflu bir insanımdır. Çalışıyor olacağım için kimse de benim adıma söz sahibi olamayacak. Evlilik için katlanılmaz o kadar sıkıntıya benim şahsi görüşüme göre.

Kız tarafının alması gerekenleri ailem alıcaklar ama şuan için diğer şeyler nişanlıma kalıyor gibi zaman ne göstericek bilmiyorum
Ev kirası ödemeyecekmişsiniz sanırım. Aileniz size tahsis edeceği evin kirasını bir sure en azından size yollayabilir diye düşünüyorum . Siz bir işe girinceye/ borçlar bitinceye dek mesela ...
Nişanlınızın da geliri iyi ise kalkarsınız altından.

Biz borçsuz evlendik ama benim birikimim ve altınlarla ev aldık, yetmedi elbet kredi çektik üstüne ve hala ödüyoruz. İlla bir borç olur. Ödenmeyecek düzeyde olmasın yeter.

Sen neden çalışmıyorsun, bir sağlık sorunun falan yoktur inşallah?

Eşinizin gururu fazla degil bence cok güzel sevinmelisiniz.... burda ne eşler gorduk kayinbaba evinde oturup karisina hala baban bize sunu yapsin bunu yapsin diyen....Şanslisiniz

Esim de Ben de atanmistik calisiyorduk iki tarafta da ailelerin maddi durumu iyi degildi hicbir sey yaptirmadik yine az da olsa ufak tefek seyler vardi ama elle tutulur degildi esim kredi cekti hala oduyoruz bir bucuk senedir ardindan araba kredisi cektik onu da bir senedir oduyoruz ayriyeten ogrenim borcumu ve kardesimin yurt parasini da oduyorum. Yine de geciniyoruz cok sukur. Hatta 7 aylik da hamileyim bebisimin de alisverisini bir yandan yapmaya calisiyorum. Insanin kendinin bir seyleri yapmasi kimseye minnet etmemesi kadar guzel bir sey olamaz bence. Ailem de olsa kimsenin bana maddi bir seyler yapmasini istemem . Atanmamis da olsam bir sekilde calisir bir seyler yapardim diye dusunuyorum. O yuzden esinize karismayin sadece destek olun zaten onemsiz seyler bunlar insan sonradan anliyor

Cocuk dogdu halen borc oduyoruz o derece.kredi cektik, esim dugunde ailesinin takacagi takiya kadar ailesine verdi. Kira mobilya kredi taksiti on bes ay daha kredi odeyip kurtulcsz insallah. Sonra ev kredisine gircez. Agzinizin tadi olsun yeter. Varsin gururlu olsun.

Öncelkikle nişanlının kendi aracı varsa ferrari yi düğün arabası yapsanız ne olur. Bence bu konuda %100 haklı.

Ev konusunda %70 hak payı verdim nişanlınıza, sebebi bu ülkede özel durumlar hariç damadın kayınpederinin verdiği evde oturması pek normal karşılanmıor. Erkek onurunu kırıcı, kılıbık, iç güveysi durumları oluyor.

Peki ama şuanda size ne yardımcı olur ??

Öncelikle ailelerin vereceği ev alt-üst oturacagınız yer mi ? yoksa apartman dairesi mi ?
Siz kayınpederinizin vereceği evde oturmayı istiyormusunuz ?
Ailenizin size vereceği ev kullanımlıkmı? temelli sizin olmak üzere üstünüze mi olacak?

Demek istediğim şu ki, ailelerinizin verecegi evlerden birini kredi çekme gücü olan birine satış yapıp konut kredisi olarak kredi çekme fikri nasıl olur? (mesela babanız damadına evi satsa ve nişanlınız 70.000-100.000 TL kredi çekse bu parayla tadilatı yapıp, düğünü yapıp, ev eşyalarını alsanız. Tek bir yere yüklü borcunuz olsa, düğünden gelen parayla bu borcun bi kısmını kapatıp, evide kiraya verirsiniz. 1 yıl karı-koca çalışır borcu bitirirsiniz)

* Nişanlınıza bunu söylediğinizde gurur yapması muhtemel, bu durumda 'babama söyleriz eve şerh koydurur, noterden yazı alır. Sen kimseye borclu kalmamış olursun sevgilim' dersen iş çözülür
**Baban sana ev versede bu evi damadın üstüne yapma fikrini kabul etmeyebilir. 'baba zaten oda istemedi, zaten evi borc bitince sana tekrar satış yapar' dersin yada noterden evlilik anlaşmasıyla bu ev bu bayanın hakkıdır diye kağıt alırsınız

Çok kısmetlisiniz ki 2 tarafında size verebileceği evleri var.
Allah mutluluk versin yeter ki gerisi hallolur.

Allah'ım bize de hayırlı bir ev nasip etsin tez zaman da yuvamızı kuralım inşaAllah.

Borc sıkıntısı kotu bisey tabi haklisin. Ama seninkide fazla gururlu sanki bu hem iyi bisey hemde zor bisey senin icin. Yarin oburgun buyuk bisey olsun onun gururu yuzunden biseyleri kacirabilursiniz ama insanlar degisir ikna edilebilir bunu dert etme ilerde degisir huyu zamanla fazla gurur yapmanin yersiz oldugunu anlar ama gelin arabasinda ikna et sanki amcanin arabasi degilki o senin babanin arabasi bunda gurur yapicak bisey yok o benim babam falan de.

Hadi gururundan evi kabul etmemiş bu devirde böyle adamı taktir ederim çünkü artık herkes kadının sırtından geciniyor ama araba olayı saçma bence nisanliniz elalem ne der modunda ise işiniz çok zor emin olun kendi hayatınızı değil baskalarinin hayatlarını yaşamaya mahkum kalcaksiniz ona bunu öğretin kim ne derse desin biz kendimizi bildikten sonra sorun yok deyin önemli olan bu değil mi ?

Borclu veya borcsuz evlenmekten once, burda nisanlinin ailene karsi tutumunu konusmak lazim.. Ne olurmuş kayınpederina arabasina binince?
Zamaninsa ben de, erkek iste gurur yapiyo filan demistim, sonrasında anladin ailemi ailesi gibi görmediğini.. Ve bosanma sebeplerimden biri de budur..
Iyi analiz etmek lazim

Gurur mu para mı ikilemine dönmüş.
Ben sizin yerinizde olsaydım, nişanlınızın tavrına hayran kalır, bir daha aşık olurdum.
Çünkü babası dahi olsa başkasının malında mülkünde gözü olmayan, kendine güvenen, çalışıp her şeyini elleriyle yapmayı isteyen azimli bir adam.
Ayrıca borçsuz evlenmek bu kadar mühim bir şey değil.
Ben de borçsuz evlendim ama kendimi asalak gibi hissediyorum, kendi evimi benimseyemiyorum çünkü başkası aldı.
Başkası aldığına göre de benim bir hakkım yok ve yarın elimden alınmayacağının da garantisi yok diye düşünüyorum.
Azıcık aşım, ağrısız başım lafı her zaman tercihimdir.

Neden borcsuz evlenilmesin ki biz 2008 de evlendik esimle.ben nisanliyken calisiyordum.bir yıl nişanlı kaldım ve her esyamizi iğneden ipliğe esimle çalışarak aldık.mobilya yemek odası beyaz eşya mutfak hali vs...nisanlin elbisemi bile pastami diğer masrafları ben karşıladım.yatak odası bu babam aldı tabi esimin ailesi var ama yok olduğu için sadece nikah salonu parası gelinlik kina falan.bu kadar yani eşya bu çöpleri yoktur herşeyimi kendim aldım taksitle ödedim esimlde aynı şekilde mobilya hali falan aldı evlendikten sonra bile 8 ay borç ödedik.kimseye minnetimiz yok yani cok sukur. benbisten ayrıldım evlenince ama ödeniyor yani niye odenmesin.yeterli huzur olsun sevgi saygı olsun.
Nisanlin fazla gururlu özellikle dedirtmem demesi elalem için yaşayan bir tip gibi geldi bana.işin zor gibi insallah anlasirsin esinle.

Bırak Gurur yapsin iyidir.yüzsuz olmaktasa gururlu olmasını yeglerdim ben. Hem merak etmeyin borçlu evlenince insan ölmüyor. Yeterki çalışkan,isinde gücünde bir adam olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…