• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Boş bir alınganlık mı?

Boşa aliniyorsunuz bence. İlk doğumumda.,doğuma.iki hafta kala doktor anı sezeryan kararı vermişti annemle aramda bir buçuk saat mesafe vardı. Ben eve gelip banyo yapana kadar geldi beraber gittik hastaneye. İkinci de zorunlu sezeryan oldu , doğumdan bir, iki gün önce geldi yanıma. Alınmak ,kirilmak hiç gelmedi aklıma doğrusu

Zaten yazdığınız tarihlere göre anneniz bir hafta önce geliyor, sorun yok ki. Bence hormon dengeniz alt üst olmuş, yersiz alınganlık yapıyorsunuz.

Herkese merhaba
Konuya direkt giriş yapıyorum. Hamileyim dogumum 17 Kasım gorunuyor ama görünüş normal doğum olduğu için her an da olabilir.
Annem yanıma gelecek yardım için bana 11-12si gibi gelirim dedi. Ben de o zamana doğum olmazsa gelirsin dedim ama kırıldım biraz boş bir kırgınlık mi bu yoksa hakli miyim ?
Annem 1 saatlik mesafede daha erken doğum olursa hemen gelirim diyor.
Bu arada evde yalnız da değilim esim evde.
Ama sanki en azından bir hafta önceden gelebilirdi diye düşünüyorum.
Sıkma canını en azından peşinde kosturacak aniden doğsa koşarak gelecek annen var. Bende çok isterdim ama annem ayağından engelli kosturamadi dogumlarimda yardım edemedi bana. 🥲

Ahhhh premsesim
Valla kim gelirse gelsin
Doğum için gerekli olanlar siz ve alanında uzman biri
Ki çoğunlukla
Doğa bunu hallediyormuş eskiden ama o eskidendi
Doğum sonrası anneniz her halükarda yetişir 🤔

Kimseyi germiyorum
Sonuc olarak bakın siz de kardeşiniz yalnız kalmasın diye gitmissiniz tek yalnız doğuracak olan sen değilsin deyip birakmamissiniz
Her şekilde elbet doğar içimde tutacak halim yok cocugu
Kendinizi geriyorsunuz saçma bir şekilde, yazdığım mesajda kardeşime gitmem değildi odaklanmanız gereken, neyse ya gerilin siz darlayın annenizi

Hiç böyle şeyler düşünüp kendinizi üzmeyin. Ben hamileliğim boyunca yalnızdım, doğuma giderken geldiler ve gittiler sonra yine yalnızdım. He annem hastahane de 2 gece kaldı benimle onda da alınganlıklarıyla beni yedi bitirdi. Kv oda neden süslü değil ben neden süslü değilim diye tiplere girdi kaçarak gitti. Hala aklıma geldikçe bana bişeyler oluyor, şimdi yine hamileyim nasip olur herşey yolunda giderse doğuma gidiyorum bile demeyeceğim. Yani demem o ki en azından gelen var bakan var bir ihtiyacın olduğunda yanında olduğunu bileceğin insan var. Doğumu da da yanımda kaldı diyorsun, alınganlığınız gereksiz. Üzmeyin kendiniziboşyere.

B

Ben aniden sezeryana alindım. O ara haber verdim 1 saate gelsi. Esim vardı o nedenle hic problem olmadı. 2 hafta sıkılır bence. Annem 1 hafta kaldi benimle evde babam falan zorlandı mesela. Onden 2 hafta da bos kalmasin enerjisini bebeğe saklamiş olur. Ama aylarca kalsa sıkılmaz annem diyorsaniz o başka
Aylarca kalamaz zaten babam ve kardeşim var evde. Zaten aylarca kalmasına da gerek yok.
Sizin yanınızda eşiniz varmis fakat benim bir çocuğum daha var esim onunla kalacak mecburen. Onu da başka bırakacak kimsemiz yok çünkü kayinvalidemler falan daha da uzak.

Aa olurmu en az 2 ay önceden gelmeliydi . Ya kadının kendine özgü bir hayatı işleri var . Ne güzel gelecekmiş işte daha napsn ben tek başıma yaptım dogumumu annemler k. Validelr çıktı o zaman geldi şehir dışından . Kimseyi işinden Alı koyamam
Ya ne alakası var cidden okudugunuzdan bunu nasıl çıkarıyorsunuz?
Kimseyi de işinden alikoymuyorum
Belki de yaptığım boş bir alinganlik mi diye soruyorum basligim bile bu şekilde. Hamilelik sürecini biliyorsunuz insanin duygusal olduğunu ama yok illaki aksi cevaplar verilmeli.
Bravo en güzel siz tek başınıza dogurmussunuz tebrikler.
Benim bir kızım daha var esim onla kalacak mecburen esim de yanımda olamıyor bunu demeye çalıyorum aslında.

İyi de 1 saatmiş mesafe yan yanasınız yani niye geliyor ki erkenden🧐 erken doğum olursa bir saate gelebiliyor zaten. Hamilelik böyle sanırım alınganlık artıyor ama olsun sağlıkla doğurun inşallah🤩
Belki de hamilelikten gereksiz bir alinganlik evet
Erkenden değil aslında 1 hafta önce yoksa daha erken neden gelsin ben de istemem orda da kardeşim var babam var kardeşim küçük değil ama yemek falan yapmaz babam da çalışıyor.
Bir çocuğum daha var onu bırakıp doğuma gidecegim aslında derdim o esim onla olacak o sebeple benim yanımda gelemez veya cocugu hastaneye götüremem diye

Ya ne alakası var cidden okudugunuzdan bunu nasıl çıkarıyorsunuz?
Kimseyi de işinden alikoymuyorum
Belki de yaptığım boş bir alinganlik mi diye soruyorum basligim bile bu şekilde. Hamilelik sürecini biliyorsunuz insanin duygusal olduğunu ama yok illaki aksi cevaplar verilmeli.
Bravo en güzel siz tek başınıza dogurmussunuz tebrikler.
Benim bir kızım daha var esim onla kalacak mecburen esim de yanımda olamıyor bunu demeye çalıyorum aslında.
Bir kızın daha varsa orası başka tabi ama hani dünyada birr bizim etrafımızda dönmüyor benim annem Bir gün geldi babam perişan olmuş mesela zaten mesafe yakınmış doğum haberini duyar duymaz gelir diye düşünüyorum biraz boş alınganlık olmuş evet

Hiç böyle şeyler düşünüp kendinizi üzmeyin. Ben hamileliğim boyunca yalnızdım, doğuma giderken geldiler ve gittiler sonra yine yalnızdım. He annem hastahane de 2 gece kaldı benimle onda da alınganlıklarıyla beni yedi bitirdi. Kv oda neden süslü değil ben neden süslü değilim diye tiplere girdi kaçarak gitti. Hala aklıma geldikçe bana bişeyler oluyor, şimdi yine hamileyim nasip olur herşey yolunda giderse doğuma gidiyorum bile demeyeceğim. Yani demem o ki en azından gelen var bakan var bir ihtiyacın olduğunda yanında olduğunu bileceğin insan var. Doğumu da da yanımda kaldı diyorsun, alınganlığınız gereksiz. Üzmeyin kendiniziboşyere.
Ben de yalnızdım hamileliklerimde. Üstelik gecen haftaya kadar da çalıştım hani boş boş hamilelik nazi yapmıyorum ama hormonlardan belki alınganlık yapmis olabilirim diyorum.
Kayinvalidem zaten gelemez he zaten gelmesin de kadının okuma yazması bile yok hastanede bir sey olsa yapamaz. Bir de uzak.

1 saatlik mesafe, doğum başlayınca yola çıksa rahat rahat yetişir, buna rağmen erken gelirim demiş.
Erken gelmesinin ne gereği var ki?
Soyle ki dogum ne zaman olur bilinmiyor sezaryen gibi net bir tarihi yok.
Bir kızım daha var 5 bucuk yasinda onu bırakacak biri yok esim onla kalacak annem benimle gelecek esim benle gelemez çünkü veya hep birlikte hastaneye gidecegiz cocuk ben esim
Ee doğum da gece falan başlarsa nasıl olacak diye diyorum
Evet mesafe çok değil ama gece de hemen çıkıp gelemez diye

Boşa aliniyorsunuz bence. İlk doğumumda.,doğuma.iki hafta kala doktor anı sezeryan kararı vermişti annemle aramda bir buçuk saat mesafe vardı. Ben eve gelip banyo yapana kadar geldi beraber gittik hastaneye. İkinci de zorunlu sezeryan oldu , doğumdan bir, iki gün önce geldi yanıma. Alınmak ,kirilmak hiç gelmedi aklıma doğrusu
Sezaryen tarihi belli iste normal doğum tarihi belli olmuyor ki sadece tahmini.
İlki olsa zaten takılmadım çünkü öyle ha deyince doğmuyor biliyorum.
İkinci olduğu için evde kalan bir cocuk daha var. O sebeple diyorum. Burda başka kimsemiz yok esim onla kalacak
Bir de ben şu zaman gel demedim kendisi 1 hafta kala gelirim dedi. Tamam dedim ben de. Dun de 5 gün kala gelirim diyor verdiği tarihe göre.

Ahhhh premsesim
Valla kim gelirse gelsin
Doğum için gerekli olanlar siz ve alanında uzman biri
Ki çoğunlukla
Doğa bunu hallediyormuş eskiden ama o eskidendi
Doğum sonrası anneniz her halükarda yetişir 🤔
Ve evdeki bir çocuğun yanında olması gereken biri
Yoksa annem geldi diye daha kolay doğum olacak diye bir şey yok farkindayim

Bence fazla alıngansınız. Eşiniz evde size destek, yalnız değilsiniz. Bahsetmediğinize göre riskli bir durumunuz, rahatsızlığınız yok. İlgi beklemiş olabilirsiniz, anlayabilirim ama gönül koyulacak bir durum gerçekten göremedim ben.

Normal doğum dediğiniz şey, zaten genelde ilk doğumda 10 saatten az sürmez. E kadıncağız 1 saat mesafedeymiş, gelir zaten.

Bence fazla alıngansınız. Eşiniz evde size destek, yalnız değilsiniz. Bahsetmediğinize göre riskli bir durumunuz, rahatsızlığınız yok. İlgi beklemiş olabilirsiniz, anlayabilirim ama gönül koyulacak bir durum gerçekten göremedim ben.

Normal doğum dediğiniz şey, zaten genelde ilk doğumda 10 saatten az sürmez. E kadıncağız 1 saat mesafedeymiş, gelir zaten.
İlk değil ikinci doğum evde de bir kızım var esim onla kalacak o sebeple dedim aslında acil bir şey durumunda esim benle gelemez diye.
İlgi beklemek değil de aslında belki de duygusal davranmisimdir.
Mesela kardeşim yirmilik dişini çektirdi evet çok acı verici bir şey ama birkaç gündür onun muhabbeti var. Ben doğum yapacagim anneme sorduğumda ne zaman geleceksin diye su zaman diye o zaman söyledi. Daha öncesinde 1 hafta önce gelirim demisti kendisi ben sormamistim.

Back
X