• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Boş bir alınganlık mı?

Sezaryen tarihi belli iste normal doğum tarihi belli olmuyor ki sadece tahmini.
İlki olsa zaten takılmadım çünkü öyle ha deyince doğmuyor biliyorum.
İkinci olduğu için evde kalan bir cocuk daha var. O sebeple diyorum. Burda başka kimsemiz yok esim onla kalacak
Bir de ben şu zaman gel demedim kendisi 1 hafta kala gelirim dedi. Tamam dedim ben de. Dun de 5 gün kala gelirim diyor verdiği tarihe göre.
İki gün çok da fark etmez . Takılmayın bence

Doğum öyle hemen bir saatte olmuyor zaten. Doğum başlasa yine yetişir kadın. Biraz abartmışsınız. Kardeşinizi görmek istemesi çok normal. Sizin kardeşimi de gör gel demeniz gerekirdi hatta.

Heyecan yapmanız, biran önce her şeyi yoluna koymaya çalışmanız normal, evde küçük bir çocuğunuz da varmış, anneniz gelmeden doğum başlarsa mecbur ya yalnız gidecek ya çocuğu da götüreceksiniz ki bu gece yarısına denk gelirse işler biraz daha zorlaşacak. Ben sezaryen doğumluyum ve evde eşimin ayağı kırık, bir buçuk yaşında bebek olduğu için kendim ambulans çağırıp gitmiştim doğuma. Zaten gelebilecek bir annem de yok maalesef. Ve açıkçası öyle ne olacakmış, tek gidiver olayı olmuyor, yanında insan bir desteğe ihtiyaç duyuyor ben duymuştum açıkçası ve çokta üzülmüştüm yalnızım diye. Umarım anneniz geldikten sonra başlar doğumunuz. Çocuğunuzu sağlıkla kucağınıza almanızı diliyorum.

İlk değil ikinci doğum evde de bir kızım var esim onla kalacak o sebeple dedim aslında acil bir şey durumunda esim benle gelemez diye.
İlgi beklemek değil de aslında belki de duygusal davranmisimdir.
Mesela kardeşim yirmilik dişini çektirdi evet çok acı verici bir şey ama birkaç gündür onun muhabbeti var. Ben doğum yapacagim anneme sorduğumda ne zaman geleceksin diye su zaman diye o zaman söyledi. Daha öncesinde 1 hafta önce gelirim demisti kendisi ben sormamistim.
O zaman durum değişir. Evde bir bebek daha varsa o zaman haklısınız.
Ben olsam - ki oldum aynı durumda, ben de yanıma mümkün mertebe erken gelsin isterdim.

Yine de gönül koymayın derim :) annenize anne acil bir durumdan çekiniyorum, erkenden gel de kafam rahat etsin deyin gitsin.

Soyle ki dogum ne zaman olur bilinmiyor sezaryen gibi net bir tarihi yok.
Bir kızım daha var 5 bucuk yasinda onu bırakacak biri yok esim onla kalacak annem benimle gelecek esim benle gelemez çünkü veya hep birlikte hastaneye gidecegiz cocuk ben esim
Ee doğum da gece falan başlarsa nasıl olacak diye diyorum
Evet mesafe çok değil ama gece de hemen çıkıp gelemez diye
Hastaneye çocuğunuzu da alır geçersiniz acil bir durum olsa ufak değilmiş zaten.
Acemi değilsiniz nedir bu stres?
Biraz sakinleşin bence savaşa gitmiyorsunuz.
Doğum başlasa anneniz yetişene kadar eşiniz çocuğunuzla beraber götürür sizi hastaneye anneniz gelince de çocukla geri dönerler. Bu kadar basit bir şey

Bana gereksiz alinganlik yapmissiniz gibi geldi. Ne guzel ki aradiginizda 1 saat icinde yaninizda olabilecek bir anneniz var. Zaten 1 hafta onden de geliyormus. Benim annem hayatta degil. 2. cocugu dusunuyorum. Konunuzu okuyunca acaba ben ne yapardim diye dusundum.

En azından 1 hafta öncesinden gelebilir diye dusunmustum kendisi de öyle demişti çünkü
Zaten daha erken olmazdi ben de izne yeni ayrıldım calisiyordum ama ben hastaneye geçerken gelecek nerdeyse muhtemelen mesafenin yakinligina güveniyor ama doğum sezaryen degil yani her an olabilir geldiği tarihten 10 gün sonra da olabilir bu hafta içinde de olabilir
eşiniz yanınızda hanımefendi siz yazdınız
tamamen yalnız olsaydınız siz haklıydınız
anneye de kv ye de zor hee :)

çok kalsa suç az kalsa suç :)

Doğum öyle hemen bir saatte olmuyor zaten. Doğum başlasa yine yetişir kadın. Biraz abartmışsınız. Kardeşinizi görmek istemesi çok normal. Sizin kardeşimi de gör gel demeniz gerekirdi hatta.
Kardeşim gelecek benim yanima zaten o yüzden demedim hatta anneme beraber gelin kardeşimle dedim
Dogum bir saatte olmuyor evet ama bir kızım daha var 5 bucuk yasinda o da evde tek kalamaz

Heyecan yapmanız, biran önce her şeyi yoluna koymaya çalışmanız normal, evde küçük bir çocuğunuz da varmış, anneniz gelmeden doğum başlarsa mecbur ya yalnız gidecek ya çocuğu da götüreceksiniz ki bu gece yarısına denk gelirse işler biraz daha zorlaşacak. Ben sezaryen doğumluyum ve evde eşimin ayağı kırık, bir buçuk yaşında bebek olduğu için kendim ambulans çağırıp gitmiştim doğuma. Zaten gelebilecek bir annem de yok maalesef. Ve açıkçası öyle ne olacakmış, tek gidiver olayı olmuyor, yanında insan bir desteğe ihtiyaç duyuyor ben duymuştum açıkçası ve çokta üzülmüştüm yalnızım diye. Umarım anneniz geldikten sonra başlar doğumunuz. Çocuğunuzu sağlıkla kucağınıza almanızı diliyorum.
Beni o kadar iyi anlamışsınız ki teşekkür ederim tam olarak anlatmak istediğim şey buydu
Evdeki cocuk 5 bucuk yasinda ama tek başına da evde kalamaz tabii ki
Evet doğumda tek git olmuyor maalesef doğumdan sonra tuvalete gitmek istedim anneme koluna gir başı dönüp düşebilir dediler mesela
Amin inşallah çok teşekkürler
Sizin de cocuklarinza Allah sağlık versin

O zaman durum değişir. Evde bir bebek daha varsa o zaman haklısınız.
Ben olsam - ki oldum aynı durumda, ben de yanıma mümkün mertebe erken gelsin isterdim.

Yine de gönül koymayın derim :) annenize anne acil bir durumdan çekiniyorum, erkenden gel de kafam rahat etsin deyin gitsin.
Evdeki bebek değil 5 bucuk yasinda ama yine de tek kalamayacak yas
Zaten o sebeple dedim
Evet acil olursa diye gelsin dedim
Yoksa ondan evde bir beklentim yok

Ben olsam kardesimi de alip en azindan birkac gun once gelemez misin onu da goreyim derdim. Olmuyor mu oyle?
Beraber gelin dedim zaten kardeşime de dedim sonra annemle gel çünkü doğum ne zaman olur belli değil dedim ben biraz orda kalırım dedi yani annemlerin yaşadığı yerde biraz da sende kalırım dedi o da

Hastaneye çocuğunuzu da alır geçersiniz acil bir durum olsa ufak değilmiş zaten.
Acemi değilsiniz nedir bu stres?
Biraz sakinleşin bence savaşa gitmiyorsunuz.
Doğum başlasa anneniz yetişene kadar eşiniz çocuğunuzla beraber götürür sizi hastaneye anneniz gelince de çocukla geri dönerler. Bu kadar basit bir şey
Mecbur kalırsak böyle yapacagiz zaten
Tesekkurler

Bana gereksiz alinganlik yapmissiniz gibi geldi. Ne guzel ki aradiginizda 1 saat icinde yaninizda olabilecek bir anneniz var. Zaten 1 hafta onden de geliyormus. Benim annem hayatta degil. 2. cocugu dusunuyorum. Konunuzu okuyunca acaba ben ne yapardim diye dusundum.
Sizi ve sizin durumunuzdakileri üzmek istemedim özür dilerim üzdüysem
Belki de gereksiz oldu bilmiyorum duygusalliktan mi boşluktan mi

eşiniz yanınızda hanımefendi siz yazdınız
tamamen yalnız olsaydınız siz haklıydınız
anneye de kv ye de zor hee :)

çok kalsa suç az kalsa suç :)
Esim yanımda ama doğum başladığında o diğer cocugumuzun yanında duracak bir kızım daha var
Cok ya da az kalması problem değil zaten sonrasında çok kalamaz çünkü evde babam ve kardeşim var kardeşim 22 yaşında ama yemek falan yapmaz sürekli disardan yerler

Benim ikinci cocugum doğacağı sabah geldi annem. İlk cocugum 3 yaşındaydı. Gece dogumun olacağını anladık anneme haber verdim. Sabaha karşı kızımı uyandırıp hastaneye gittik.
Benim kağıt tahlil isleri hallolana kadar annem geldi, onlar odaya gitti ben doğuma gittim
Cok öncesinden gelmesine gerek yok tecrübesiz değilsiniz.

Esim yanımda ama doğum başladığında o diğer cocugumuzun yanında duracak bir kızım daha var
Cok ya da az kalması problem değil zaten sonrasında çok kalamaz çünkü evde babam ve kardeşim var kardeşim 22 yaşında ama yemek falan yapmaz sürekli disardan yerler
sizin için sorun değil
ama anneniz belki damat rahatsız oluyor diye tedirgin olacak
2 kızım var ben olsam olurdun tedirgin

bilemiyorum anneniz kötü bişey dememiş
doğum başlarsa anneniz gelmeden kızınızı da alır gidersiniz

Kardeşim ogretmen o ara tatile gelecek onu da görüp geleyim çünkü şubata kadar göremem dedi ben de öyle deyince o da gelsin zaten gelmek istiyordu dedim sen 1 hafta önce diyorsun ama 5 gün kalıyor ki daha erken de doğabilir dedim o zaman hemen atlar otobüse gelirim dedi ben de bir sey demedim oyle deyince
Yav kadin ne guzel konuşmuş iste. Doldurma kendini boş yere

Benim ikinci cocugum doğacağı sabah geldi annem. İlk cocugum 3 yaşındaydı. Gece dogumun olacağını anladık anneme haber verdim. Sabaha karşı kızımı uyandırıp hastaneye gittik.
Benim kağıt tahlil isleri hallolana kadar annem geldi, onlar odaya gitti ben doğuma gittim

Evet tecrübesiz değilim çok şükür
Benim de sizinki gibi olabilir belki yakın olması avantaj

1 saatlik uzaklıktaki insan neden 1 hafta öncesinden gelsin ki ne gerek var... daha önce doğumda yapmışsınız biliyorsunuz bu süreçleri normal doğumsa eğer bir anda hemen doğurmuyorsunuz zaten anneniz size her türlü yetişir

Back
X