Boş vakti değerlendirmek suç mu?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ben de yazacaktım siz yazmışsınız özel sektörde çalışma saatleri içinde telefona çıkarıp bakmak bile yasak.

Ben de yazacaktım siz yazmışsınız özel sektörde çalışma saatleri içinde telefona çıkarıp bakmak bile yasak.

aynen öyle.
tabi ki insan robot gibi sadece çalışamaz. hepimizin belirli dinlenme süreleri var. ama işim bitti diyip çıkarıp kitap okumak, ohh my god, kabul edilebilemez bence.
o zaman başkası dantelini, örgüsünü de getirsin. başkası da takı yapsın. olmaz..
sonra neden devlette çalışanlara özeldekiler kızıyor deniyor. işte böyle şeyler yüzünden.

yorumları okuyunca cidden şaşırdım aynı ülkede mi yaşıyoruz diye. ben de bi kurumda çalışıyıorum ve burda çalışanlar cilt cilt kitaplar bitiriyor herkesin masasında en kalınından bi kitap, hiç laf söz olmaz, işin yokken okumanın da lafı edilmesi ayrıca saçma, devlet bana kitap okuyayım diye para vermiyor evet ama put gibi boş durayım diye de vermiyor, iş yoksa değerlendirirsin gayet normal.

Sefiniz cok iyi niyetli geldi. Kitap okuyun diye degil, Kirmadsn bilgisayara bakma demeye çalışmış. sizi o daireden yollama yollari ariyodur.

ama o laf edenlerin çoğu da boşluklarından. yoğun calısan insan beni görmüyor.onlar oturup iş yapmayanı eleştirmeyi seciyor, ben de kimseye bulasmadan kendimce vakit geçirmeyi.

Onlar napiyor peki bos vakitlerinde?
Benim arkadasimda devlete atandi, isten yogunluktan illallah etti kiz, sinirleri harap, yemek yemeye vakit bulamiyor bu ara.
Islerinizi agir yapin, mesai bitimine kadar yayin o zaman..

Sefiniz cok iyi niyetli geldi. Kitap okuyun diye degil, Kirmadsn bilgisayara bakma demeye çalışmış. sizi o daireden yollama yollari ariyodur.
kitap okuyacak zaman kalıyorsa o iş yoğun değildir, o eleman da fazladır demek. özel de olsa patron/müdür direkt böyle bakar olaya.

Sasirmaniz normal.Bol bos vakit bulmaniz sizin sucunuz degil elbette.1 kisinin yapabilecegi ise 5 kisi atanirsa cilt cilt kitap okuma hakkini kendinizde pekala gorursunuz.

ne güzel ki kitap okuyorsunuz, keşke bütün çalışanlar iş yerinde boş vaktinde kitap okusa, memleketin durumu çok daha farklı olurdu. Lakin bizimkiler ne yapıyor, milletin dedikodusunu. O yüzden ilerleyemiyoruz..Sizin dedikodunuzu yapanlar da , kesin kitap yüzü açmamış insanlardır, çünkü onlar medeniyetten habersizler büyük ihtimalle. Yani boş vaktinde kitap oku diye projeler yapılıyorken, bir proje de biz üretsek de iş yerinde boş vakitlerde kitap okuma projesi mi geliştirsek, o derece saçma buldum düşünün. Kitap okumanın kime ne zararı olabilir, işi mi aksatır, tam tersi çalışanın vizyonunu artırır.

Sasirmaniz normal.Bol bos vakit bulmaniz sizin sucunuz degil elbette.1 kisinin yapabilecegi ise 5 kisi atanirsa cilt cilt kitap okuma hakkini kendinizde pekala gorursunuz.
yoğunken de 3 kişilik işleri ben yapıyorum buna kimse laf etmiyor ama.

yoğunken de 3 kişilik işleri ben yapıyorum buna kimse laf etmiyor ama.
o işler öyle olur, herkesin işini size yıkarlar , ekmeğim diye göreviniz olmadığı halde yaparsınız, ama boş kalınca yaptıklarınızı bir bir yazarlar, ayıp yaa, kalitesiz insan davranışı bunlar ..

Ah ah iste devlet kadrolarindaki adaletsiz is dagilimlari. Bu sizin sucunuz degil lutfen yanlis anlamayin. Ve evet goze batmaniz normal. Gerekirse bos oturun,isinizle ilgili internet uzerinden arastirmalar yapin ama alisveris sitelerinde gezinmeyin,telefona bakinmayin. Bos vaktinizi degerlendirmek istemenizde bir kotuluk yok ama nerde olsa goze batar. Yapacak bir sey yok

tabi ki katılıyorum ülkemizde zihniyet böyle malesef insanlar işsiziz diye ağlar devlet istihdam için kadro açar, gerekli kadro açılsa işsizlik bunun beş katı olurdu heralde. ama memurlar hep yoğunuz çok işimiz var diye ağlar. çalışan her yerde işini yapar o ayrı, ben özel sektörde de çalıştım işimiz bittiğinde boş durmayın odanızı temizleyin denirdi. ekrandan gizli saklı alışveriş sitelerinde gezmektense kitap okuma hakkını kendimde görmem daha masumca kalıyor.

Aslinda bu cok guzel bisey yani kitap okumak ama madem tam gunluk isiniz yok, devlete de part time atamalar olsun ozaman, atanamayip surunen gencler is bulmus olur.
milyoarca genc atanmayi bekliyor, onlarda cilt cilt kitaplar deviriyor malesef dershanelerde.
Tabi bunlarin hicbiri sizin sucunuz degil,sistemin turk insanina sillesi..

kalitesiz insan davranışı değil iş hayatının en temel kuralıdır. çalışmak denen şey bu olmasa patronlar bize maaş vermez bizden üstüne para alırdı.
ayrıca boş zamanı bu derece kalan insan gerçekten fazla elemandır.

iş hayatında verimdir önemli olan, iş yapmış gibi olmak değildir.. işin varsa en iyi şekilde yaparsın, gerisi seni ilgilendirir, maaş 7/24 heykel olacaksın diye verilmez.

evet olanı benim değiştirmeye gücüm yok malesef sistemi ben kurmadım . özelde çalıştığım bir dönem işim yoktu ve gün boyu boş oturuyorum diye işten ayrıldım, haketmediğim bi parayı almak benim zihniyetim değil. ama malesef devlette bunu yapamıyorsun çünkü ben de bu kuruma atanabilmek için o dersanelerde cilt cilt kitaplar devirenlerdenim. part time yasası uygulanmıyor malesef uygulansa buna da başvuracak ilk kişi benim

Yanımda çalışan bir elemanım var, onu sürekli kitap okurken veya elinde telefonda alışveriş yaparken görsem benim aslında bu elemana ihtiyacım yok diye düşünmeme sebeb olur.
Tabiki sürekli çalışılmaz arada kahve molası yapılır arada nefes almak için ara verilir arada telefonada bakılır, ama uzun uzun kitap okuayacak kadar boş vaktiniz var ise iş ile ilgili kitaplar, mevzuatlar okuyun.
Bir süre devlet de çalıştım benimde oluyordu çok yoğun günlerim,bazen öğlen tatiline çıkacak fırsat olmuyordu ve daha az yoğunluk günlerimde çok oldu. Ama kitap okumak hiç aklıma gelmedi açıkcası. İlgilenilcek, düzenlenecek bisürü iş mutlaka oluyordu. Kendimin olmasa arkadaşlara sorup yardımcı olacağım bişeyler çıkıyordu. Kurum içi veya başka seminerler olurdu çok, onlara katılırdım vs. iş bulunur yani.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…