- 18 Ocak 2018
- 3.142
- 8.740
- 158
- 33
Ben de yazacaktım siz yazmışsınız özel sektörde çalışma saatleri içinde telefona çıkarıp bakmak bile yasak.iş yerinde boş zamanda kitap okumak bence hiç doğru değil. ne olursa olsun. orası sizin eviniz değil. özel sektörde olsanız tabi asla yapamazdınız. şaka gibi. işim bitti kitap okuyayım. f
bence değişmesi gereken algı sizinki. iş iştir. iş, iş olduğu için bize maaş ödenir. boş vakitlerimizde kitap okursak patronların bizden para alması lazım.
Ben de yazacaktım siz yazmışsınız özel sektörde çalışma saatleri içinde telefona çıkarıp bakmak bile yasak.
Galiba onların beklediği şu :) sizin boş vaktinizde onların işlerine yardımcı olmanızama o laf edenlerin çoğu da boşluklarından. yoğun calısan insan beni görmüyor.onlar oturup iş yapmayanı eleştirmeyi seciyor, ben de kimseye bulasmadan kendimce vakit geçirmeyi.
ama o laf edenlerin çoğu da boşluklarından. yoğun calısan insan beni görmüyor.onlar oturup iş yapmayanı eleştirmeyi seciyor, ben de kimseye bulasmadan kendimce vakit geçirmeyi.
kitap okuyacak zaman kalıyorsa o iş yoğun değildir, o eleman da fazladır demek. özel de olsa patron/müdür direkt böyle bakar olaya.Sefiniz cok iyi niyetli geldi. Kitap okuyun diye degil, Kirmadsn bilgisayara bakma demeye çalışmış. sizi o daireden yollama yollari ariyodur.
yorumları okuyunca cidden şaşırdım aynı ülkede mi yaşıyoruz diye. ben de bi kurumda çalışıyıorum ve burda çalışanlar cilt cilt kitaplar bitiriyor herkesin masasında en kalınından bi kitap, hiç laf söz olmaz, işin yokken okumanın da lafı edilmesi ayrıca saçma, devlet bana kitap okuyayım diye para vermiyor evet ama put gibi boş durayım diye de vermiyor, iş yoksa değerlendirirsin gayet normal.
yoğunken de 3 kişilik işleri ben yapıyorum buna kimse laf etmiyor ama.Sasirmaniz normal.Bol bos vakit bulmaniz sizin sucunuz degil elbette.1 kisinin yapabilecegi ise 5 kisi atanirsa cilt cilt kitap okuma hakkini kendinizde pekala gorursunuz.
ben de o devletin birimine rastgele girmedim zaten.
o işler öyle olur, herkesin işini size yıkarlar , ekmeğim diye göreviniz olmadığı halde yaparsınız, ama boş kalınca yaptıklarınızı bir bir yazarlar, ayıp yaa, kalitesiz insan davranışı bunlar ..yoğunken de 3 kişilik işleri ben yapıyorum buna kimse laf etmiyor ama.
tabi ki katılıyorum ülkemizde zihniyet böyle malesef insanlar işsiziz diye ağlar devlet istihdam için kadro açar, gerekli kadro açılsa işsizlik bunun beş katı olurdu heralde. ama memurlar hep yoğunuz çok işimiz var diye ağlar. çalışan her yerde işini yapar o ayrı, ben özel sektörde de çalıştım işimiz bittiğinde boş durmayın odanızı temizleyin denirdi. ekrandan gizli saklı alışveriş sitelerinde gezmektense kitap okuma hakkını kendimde görmem daha masumca kalıyor.Sasirmaniz normal.Bol bos vakit bulmaniz sizin sucunuz degil elbette.1 kisinin yapabilecegi ise 5 kisi atanirsa cilt cilt kitap okuma hakkini kendinizde pekala gorursunuz.
yorumları okuyunca cidden şaşırdım aynı ülkede mi yaşıyoruz diye. ben de bi kurumda çalışıyıorum ve burda çalışanlar cilt cilt kitaplar bitiriyor herkesin masasında en kalınından bi kitap, hiç laf söz olmaz, işin yokken okumanın da lafı edilmesi ayrıca saçma, devlet bana kitap okuyayım diye para vermiyor evet ama put gibi boş durayım diye de vermiyor, iş yoksa değerlendirirsin gayet normal.
kalitesiz insan davranışı değil iş hayatının en temel kuralıdır. çalışmak denen şey bu olmasa patronlar bize maaş vermez bizden üstüne para alırdı.o işler öyle olur, herkesin işini size yıkarlar , ekmeğim diye göreviniz olmadığı halde yaparsınız, ama boş kalınca yaptıklarınızı bir bir yazarlar, ayıp yaa, kalitesiz insan davranışı bunlar ..
iş hayatında verimdir önemli olan, iş yapmış gibi olmak değildir.. işin varsa en iyi şekilde yaparsın, gerisi seni ilgilendirir, maaş 7/24 heykel olacaksın diye verilmez.kalitesiz insan davranışı değil iş hayatının en temel kuralıdır. çalışmak denen şey bu olmasa patronlar bize maaş vermez bizden üstüne para alırdı.
ayrıca boş zamanı bu derece kalan insan gerçekten fazla elemandır.
evet olanı benim değiştirmeye gücüm yok malesef sistemi ben kurmadım . özelde çalıştığım bir dönem işim yoktu ve gün boyu boş oturuyorum diye işten ayrıldım, haketmediğim bi parayı almak benim zihniyetim değil. ama malesef devlette bunu yapamıyorsun çünkü ben de bu kuruma atanabilmek için o dersanelerde cilt cilt kitaplar devirenlerdenim. part time yasası uygulanmıyor malesef uygulansa buna da başvuracak ilk kişi benimAslinda bu cok guzel bisey yani kitap okumak ama madem tam gunluk isiniz yok, devlete de part time atamalar olsun ozaman, atanamayip surunen gencler is bulmus olur.
milyoarca genc atanmayi bekliyor, onlarda cilt cilt kitaplar deviriyor malesef dershanelerde.
Tabi bunlarin hicbiri sizin sucunuz degil,sistemin turk insanina sillesi..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?