sende agir agirvyap arada cay kahve icip kucuk kucuk molalr ver ne yaziiki is dunyasi boyle biri birni gqmbazlamqsa bu gemi yurumuyorGünlük gelen kayıtları incelediğim bir işyerinde çalışıyorum. 4 yıl önce KPSS ile atanmıştım. Bazen listeler fazla geliyor yoğun oluyorum, bazen de az geliyor işlerimi bitirince yapacak bir şey bulamıyorum. Kalan o vakitte bilgisayardan bir şeyler okuyorum, dolaptaki klasörleri düzenliyorum, uğraşacak bir şeyler arayışında oluyorum yani. Evimde küçük ev aletleri eksik, son zamanlarda da indirim günlerinde telefonumla alışveriş sitelerine bakıyordum ve bunu yaparken işlerimi aksattığım bir gün olmadı. Ve bunun üzerine benim hakkımda sürekli telefonla oynuyor dedikleri kulağıma geldi. Hiçbir iş yapmıyor, telefonla oynuyor diye damgayı basmışlar yani, sanki gelen işleri ben belirliyorum gibi. Müdürlere bile gitmiş bu, beni birimden almayı düşünmüşler, burda 3 kişiyiz ve bu evrakları sadece ben yapıyorum, gitsem diğer çalısanlara yüklenecek diye sonra vazgeçmişler. Çelişkiye bakar mısınız hem iş yok diye beni burdan almaya calısıyorlar hem de işler diğerlerine yüklenecek diyorlar. Neyse tamam dedim telefonu bıraktım elime bile almıyorum, bunu yaparken de lise yıllarım geldi aklıma tabii.
Geçen hafta çok yoğundum. Öğleye kadar kayıt incelemesi yapıp öğleden sonra yazılarını yazıyordum.
Bu haftaya da sakin başladık, günlük işlerimi bitirince de camları silemeyeceğim için yine vaktim bana kaldı. Ben de kitap getirdim öğleden sonraları masamda, kimseye zararım olmadan usul usul okuyorum. Şefimin de haberi var, çalışmalarımı da bilir, kitap konusunda da destekler, boş oturup dedikodu yapmak yerine kendin için bir şeyler yapmak daha iyidir, işlerini aksatmıyorsa kimseyi rahatsız etmiyorsa memur masasında istediğini yapar der. Neyse,sabah konu bir yerden açıldı, odadaki diğer arkadaşa benim hakkımda kitap okuyor, demek ki iş yok diye atıfta bulunmuşlar yine ve bana bunu söyledi. İsim de vermiyor tabi verse gidip ben söyleyeceğim keşke siz de biraz okusanız da insanların iş takibini yapmayı bıraksanız diye. Vallahi sinir oluyorum artık. İş yoksa yaratayım mı ya.. Laf edildiğini duyunca da beni destekleyen şefim kitabı saklayıp okusan, önüne iş yapar gibi evrak koysan daha iyi olabilir dedi. Bana yapıyormuş gibi görünmek yerine insanlara kimsenin işine burnunu sokmayı öğretseler iş hayatı daha iyi olmaz mı? Boş vakti değerlendirmek suç mu ya, ne istiyorlar anlamıyorum, sabah sabah sinirlendim.
bilgisayarlar açmıyor ki alısveris sitelerini, acsa bu insanlara laf vermembilgisayardan girseniz alisveris sitelerine o zamanda gören oluyor mu yani yaninizda biri var mi veya arkanizda?
açıkcası göstere göstere de okumuyorum masamın altında gizli bir şey yapıyor gibi okuyorum arkadasların direktifiyle, şaka gibi. keske bu algıyı değiştirebilsem.valla ben de göstere göstere masasında kitap okuyan birini görsem rahatsız olur ve lafımı söylerim.
iş yerinde gereksiz hareketler bunlar.
boş zamanınız kalıyorsa iş yerinde, işinizle ilgili birşeyleri okuyun internet üzerinden.
hareketiniz kesinlikle insanların yanlış anlamasına açık.
anladim cogu is yerleri facebooku falan kapatir da alisveris sitelerini kapattiklarini bilmiyordum, heryer farkli demek.bilgisayarlar açmıyor ki alısveris sitelerini, acsa bu insanlara laf vermem
açıkcası göstere göstere de okumuyorum masamın altında gizli bir şey yapıyor gibi okuyorum arkadasların direktifiyle, şaka gibi. keske bu algıyı değiştirebilsem.
ben de o devletin birimine rastgele girmedim zaten.Demek ki is yükünüz azmis.Telefonla oynayip kitap okuyacak vakit bulabiliyosunuz.Ben mudurunuzun yerinde olsam size daha fazla is verirdim.
Devlet size orda kitap okuyun telefonla oynayin diye maas vermiyor.
kulaklığa da ediyorlar, işimi bir şekilde sabote ettiğini düşünüyorlar sanırımyurtdisinda yasiyorum, burda boyle bisey yapsaniz burda da laf olur.
Ben ilk ise girdigimde is yukum cok degildi, kulakligi takip cocuk masallari, gramer dersleri dinleyerek hem is yaptim hem dil ogrendim, buranin vatandasligini da bu sayede aldim.
Ama elime kitap alip okusam kesin laf ederlerdi ama kulakligima laf etmediler, elim isliyor sonucta.
Bence kitap vs bunlar hakkinizda iyi intiba birakmaz, laf edenler biraz hakli.
ama o laf edenlerin çoğu da boşluklarından. yoğun calısan insan beni görmüyor.onlar oturup iş yapmayanı eleştirmeyi seciyor, ben de kimseye bulasmadan kendimce vakit geçirmeyi.Bence kitap vs bunlar hakkinizda iyi intiba birakmaz, laf edenler biraz hakli.
bilgisayarlar açmıyor ki alısveris sitelerini, acsa bu insanlara laf vermem
açıkcası göstere göstere de okumuyorum masamın altında gizli bir şey yapıyor gibi okuyorum arkadasların direktifiyle, şaka gibi. keske bu algıyı değiştirebilsem.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?