- 23 Temmuz 2019
- 14.633
- 46.634
- 548
- 40
kimse robot değil. ama kitap okumak iş yerinin mevzusu değildir bence. hepimiz gerekli arayı kafamızı dinlendirmek için veriyoruz ve vermeliyiz. ama bunun sınırı kitap okumakla genişlerse başkası da başka şeyler yapmak ister. ve bunun önü alınamaz.iş hayatında verimdir önemli olan, iş yapmış gibi olmak değildir.. işin varsa en iyi şekilde yaparsın, gerisi seni ilgilendirir, maaş 7/24 heykel olacaksın diye verilmez.
yorumuzunu cok kırıcı buldum. aynı eleştiriyi boş içerik hazırlayıp binlerce lira kazanan youtuberlara da yapıyorsunuzdur umarımama memurlar hep yoğunuz çok işimiz var diye ağlar.
kitap okumakla örgü örmek aynı kefeye konulamaz, herşeyin önemi bellidir, kitap da zaten 7/24 okunacak birşey değildir, günde kaç saat kitap okunabilir ki, insanın gözü elvermez. Mesele işten arta kalan zamanda ne ile meşgul olunduğu. Konuyu açan da bunun için açmış zatenkimse robot değil. ama kitap okumak iş yerinin mevzusu değildir bence. hepimiz gerekli arayı kafamızı dinlendirmek için veriyoruz ve vermeliyiz. ama bunun sınırı kitap okumakla genişlerse başkası da başka şeyler yapmak ister. ve bunun önü alınamaz.
münferit boş vakitlere değil, yapılan bir davranışın genele etkisini ve oluşabilecek kaosları düşünerek hareket etmek gerekir.
bu iş hayatının temelidir .
yorumumu sizin için yapmadım, kendi kurumumu baz alarak konuşuyorum siz hangi kurumdasınız iş yoğunluğunuz ne ben bilemem ki, her kurum farklıdır vızır vızır çalışan devlet daireleri de var gün boyu boş oturanlar dayorumuzunu cok kırıcı buldum. aynı eleştiriyi boş içerik hazırlayıp binlerce lira kazanan youtuberlara da yapıyorsunuzdur umarım
İşten arta kalan zamanda işle ilgilenilir. :)kitap okumakla örgü örmek aynı kefeye konulamaz, herşeyin önemi bellidir, kitap da zaten 7/24 okunacak birşey değildir, günde kaç saat kitap okunabilir ki, insanın gözü elvermez. Mesele işten arta kalan zamanda ne ile meşgul olunduğu. Konuyu açan da bunun için açmış zaten
suç değil ama göze batması da normal. bir kurumda bazıları sabahtan akşama kadar çalışıyor bazıları yarım gün çalışıyorsa sıkıntı var demektir.
bu mantıkla iyi ki olmamışsınız o zamanPart time memurluk = full time maaş
Amirin yerinde olsam 'iş yükün az demek ki' deyip angaryaları verirdim.
kendinizi haklı görmenizi anlayamadım ben bi türlü. iş saatinde bana göre ha kitap okumuş, ha örgü örmüş ha kısır günü yapmış. hepsi aynı çünkü iş dışında birşeyle meşgulsünüz.bu mantıkla iyi ki olmamışsınız o zaman
Is saatlerinde is disinda birseylerle ilgilenmeyi bende hos bulmuyorum, cogu yorumdada söylenmis zaten full time calisiyorsaniz ve sürekli bos vaktiniz oluosa demekki is yükünüz yeterli degil. Aldiginiz maas ama tüm gün calisan maasi… haksizlik bazi calisanlar wc ye bile gitcek vakti bulamasken bos vakit degerlendirmek is yerinde hos degil...
Göze batmasi gayet normal... saglik sektöründe kisir günü yapilio denmis oda bi yanlisdir onlar yanlis yapio diye sizde yapin moduda hos degil yani….
Keske ülkemizde calisma biseyler basarma daha ön planda olsa… sizin icin demiyorum bunu Burda yorumlari okurken okadar üzüldümki, böyle düsüncelerde olan insanlarin bide cocuk yetistirdiklerini var sayarsak cokda bisey beklememek gerekir gelecegimizden….
ben zaten zamanımı, emeğimi satıyorum bunun karşılığında paramı alıyorum. işlerımı bitirip bomboş durmam zarar vermiyorsa kitap okumam da zarar vermez, aksine personeline yarar sağlar. ıslerden sonra 20 dk kitap okusam yetiyor mesela. zihnim dinleniyor. mola yerıne kıtap okuyorum neden batıyor bu kadar?kalitesiz insan davranışı değil iş hayatının en temel kuralıdır. çalışmak denen şey bu olmasa patronlar bize maaş vermez bizden üstüne para alırdı.
ayrıca boş zamanı bu derece kalan insan gerçekten fazla elemandır.
iyi de ben yukarıdaki yorum dışında kaç saat kitap okudugumu yazmış mıyım? bazı haftalar ne kadar boş kaldığımı yazmışım. sanki 8den 5e kadar kitap okuyup parti yapıyorum.kendinizi haklı görmenizi anlayamadım ben bi türlü. iş saatinde bana göre ha kitap okumuş, ha örgü örmüş ha kısır günü yapmış. hepsi aynı çünkü iş dışında birşeyle meşgulsünüz.
sizin kişisel gelişiminiz için iş saatinde bu denli zaman harcamanız beni irrite etti mesela. kusura bakmayın.
ben kendimi geliştirmek için iş saati dışında kendine zaman ayıran bir özel sektör çalışanıysam siz de öyle olmak zorundasınız. üstelik maaşınızı devletten alırken.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?