- 19 Ocak 2011
- 13.028
- 12.863
- 298
- Konu Sahibi rzgrgulu92
-
- #81
E sen terk etmissin o da kabul etmis yalvaracak hali yoktuYani bende de suculuk payi var. evet unalttim uzerine gittim belki.. cunku yazdiklarimi gormemezlikten geldi. Beddua etmesine takildim... vijdanim rahat etmedi.. yazdiklarimi okumayip aldirmadigi icin de ben okusun ve aldirsin diye "dayisina beddua eden adamla evlenmek istemiyorm dedim" ... belki sakinlesmesini bekleseydim Boyle olmazdi. ama demekki onun da terk edesi varmis demi? sonucta hemen vizesini iptal etmis.
Hakettin meselesi değil .. adam kızmış. Sen niye durmadan dayıyı karıştırıyosun? Niye illa özür bekliyorsun. Bence dayın bunu haketmedi ama sen bilirsin desen sıkıntı olmayacaktı. Çok kızmış ki vizeyi bile iptal etmiş. Önceden uyardı mı hiç bu bitsin konusunda seni ?size cevap verdim mi kide cift cevap veriyorumdur onun icin.
Defalarca dayına neden beddua ettin diye yazdım ama o aldırmadı. Sonra artık yazdığımı okumadığı ve aldırmadıgi için ailesine beddua eden insan istemiyorum dedim. Ama özür dilemesini bekledim tabi içtençünkü o adam hak etmedi ki o bedduayı. Tamam erkek arkadaşım istediğini alamamış olabilir ama sonuçta insanları elinde oynatmış gibi gözüküyor. Dayısı boş yere 60 km yol gidip boş yere o davetiyeyi almıştı. Simdi de birdaha davetiye istiyor bizimki... adam haklı. Ama benimki beddua etti.
Bitsin demek okadar kolay degil abiiki yazdiklarimi okumadigi icin oyle birsey yazdim okusun ve ozur dilesin gorsun hatasini diye. ama adam aninda vizeyi iptal etti.
Şimdi kararım kesin istemiyorum oyle kisi demem yanlış oldu gururu mu incindi? Peki niye özür dilemedi etmedi.. kotu niyetim yokdu ki. Simdi hak mı ettim bu ayrılığı?
daha önceden zaten Saglam iliskimiz yokdu. onu zar zor ikna etmistim buraya gelip babamin elini opmesine. surekli biktim dayanamiyorum ben gelsemde birsey degismez baban istemez beni diye pes edip ayrilip cekip gidiyordu. ama karar vermisti ben okadar fedakarlik yaptim diye guya o da bu fedakarligi yapip elimden geleni yaptim diyebilcekdi. cunkju ben elimden geleni yapmistim.Hakettin meselesi değil .. adam kızmış. Sen niye durmadan dayıyı karıştırıyosun? Niye illa özür bekliyorsun. Bence dayın bunu haketmedi ama sen bilirsin desen sıkıntı olmayacaktı. Çok kızmış ki vizeyi bile iptal etmiş. Önceden uyardı mı hiç bu bitsin konusunda seni ?
öfkeliyken öyle cümleler kurabiliyorsa niye bu kadar sıkboğaz ettin ki adamı bir de neden beddua ettin diye defalarca sormuşsun niye soruyosun sürekli cevabını bildiğin soruyu
ben bile biliyom dayısına niye beddua ettiğini
Bırak gitsin ozamandaha önceden zaten Saglam iliskimiz yokdu. onu zar zor ikna etmistim buraya gelip babamin elini opmesine. surekli biktim dayanamiyorum ben gelsemde birsey degismez baban istemez beni diye pes edip ayrilip cekip gidiyordu. ama karar vermisti ben okadar fedakarlik yaptim diye guya o da bu fedakarligi yapip elimden geleni yaptim diyebilcekdi. cunkju ben elimden geleni yapmistim.
Böyle bir insanı kendine ve ailene laik görüyorsan sen dayağı da aldatılmayı da hakediyorsun kusura bakma. Daha ciddi bişey olmadan adam dana her türlü kötülüğü yapmış ilişkiniz oturmamış, sen gelmiş evlenmekten bahsediyorsun.
Birazcık özgüvenin olsun, Almanyadan etrafından birini bul bundan sana hiçbir şey olmaz kusura bakmada.
+1Bu kızları anlamıyorum yeminle. İlla olduracaksınız olmayacak işleri. Adamdan koca olmayacağı brlli iken illa olsun diye baskı kurmak nedir? Hem adamdan ayrılmak istemiyorsunuz hemde habire sudan sebeplerle kavga çıkartıyorsunuz. Size olan sevgisini ölçüyorsunuz sanırım. Bence bu adamın sizin kaprislerinize dayanma sebebi almanya hayali. Hele bi kapağı atsın siz ondan sonra görürsünüz bu yaptıklarınızın acısını. Eminimki o vizeyi iptal etmemiştir. O evrakları toplayıp başvurduktan sonra neden şansından vazgeçsin? Size öyle söylemiştir. Sizde şimdi peşinde dolanıp' noluuurr gellll 'diye yaıvarırsınız resim tamamlanır artık .
Canım bende Hollanda da yaşıyordum ve eşim Türkiye'de. Asıl uzak olduğu için her şeyine daha çok dikkat etti beni kırmamak incitmemek için. Bu yüzden çok yanlış bi insana ümit bağlamışsın sen bşan önce çıkar kafandan.Çünkü hep iyi tarafına inandım ve bu kotu seylern mesafeden ve ulasilmamazlik yüzünden yaşandığına inandım
Canım bende Hollanda da yaşıyordum ve eşim Türkiye'de. Asıl uzak olduğu için her şeyine daha çok dikkat etti beni kırmamak incitmemek için. Bu yüzden çok yanlış bi insana ümit bağlamışsın sen bşan önce çıkar kafandan.
Bu kızları anlamıyorum yeminle. İlla olduracaksınız olmayacak işleri. Adamdan koca olmayacağı brlli iken illa olsun diye baskı kurmak nedir? Hem adamdan ayrılmak istemiyorsunuz hemde habire sudan sebeplerle kavga çıkartıyorsunuz. Size olan sevgisini ölçüyorsunuz sanırım. Bence bu adamın sizin kaprislerinize dayanma sebebi almanya hayali. Hele bi kapağı atsın siz ondan sonra görürsünüz bu yaptıklarınızın acısını. Eminimki o vizeyi iptal etmemiştir. O evrakları toplayıp başvurduktan sonra neden şansından vazgeçsin? Size öyle söylemiştir. Sizde şimdi peşinde dolanıp' noluuurr gellll 'diye yaıvarırsınız resim tamamlanır artık .
Onun fazla gelme istegi yokmus bence senin beddua etmesine kizmanda tuzu biberi olmuş sanki . Okuyunca böyle bi izlenim bıraktı brnde. Ayrica seven adam sevdigine kiyamaz küfür de neyin nesi.
İstemiyormuşsunuz işte dayısına beddua eden bir adamı, kararım da kesin diyip bitirmişsiniz. Yalvarmasını mı bekliyordunuz beni bırakma diye anlamadım.
Eski konularınızı bilmiyorum sadece bu konuya dayanarak yorum yapıyorum. Size de küfür etmiş ayrıca bence iyi olmuş böyle olması üzülmeyin.
Yazmadan 1 gün dayandım demişsiniz yani yazmayın da. Sizi üzen, inciten insanlara gereğinden fazla değer vermeyin. Küfür ediliyor size ve yine siz üzülüyorsunuz. Sevmeyin böyle adamları daha fazla üzülmemek için.
Saf şevkatli tarafı olan adam birisine hele öz dayısına hiç bi kabahati olmadığı halde bela okumaz bence.Bak bu seni rahatsız etmiş çünkü sen vicdanlı bi insansın.
Sinirlenince küfürler savurup kendini kaybeden birinin öfke kontrol problemi vardır.Aynı insanın sinirlenince şiddet uygulama ihtimali de çok yüksek.Kavuşunca birden melek mi olucak bu adam? Uzaktan bile bu hallere giren yanındayken neler yapmaz.
Kaç yıldır sanal bi ilişki yaşamışsın.Yüz yüze gelme sayınız sınırlı.Onu o kadar da iyi tanımıyosun. Ve hep işleri iyiye yorma karşındakini aklayıp kendini suçlama eğilimin var gibi görünüyor. Duygularını bırakıp mantığı devreye soksan iyi edersin duygularla işler iyi gitmemiş işte. Onca yılını şuna harcamışsın akıllan artık kurtulduğuna sevin bence. Daha iyisi çıkar karşına unutursun.
Anlasilan ofke kontrol sorunu olan ve terbiyesiz biriyle birliktesiniz. Bu modeller boyle oluyor, ilk defa mi belasini kufurunu duymustunuz sanki...
Dayi meselesini fazla usteleminiz, neden beddua ettin, neden ettin... Terbiyesiz ve haksiz oldugu konuda duzgun konusamayacak kadar karaktersiz biri oldugu icin etti iste, ne olacak baska? Biraz daha usteleseniz sizin aileye bile saydirabilirmis, mayasi boyle. Bu tiplerle gorusmemeniz yarariniza olur. Muhabbetler cok itici.
Parasinida geri almis beyefendi, Al paranida ....bilmem ne yap deseydin.
Bide sana kufur etmis oooh ne ala memleket arkadas. sende niye hemen pes etti diye soruyon? Pes etmese daha cok kufredecekti sanada bela okuyacakti adam vizeyi iptal ettirip parasini geri alamazdi yaa.
Ezdirmeyin kizlar kendinizi bukadar ya ezdirmeyin degmez.
bahanesi olmuş. zaten bu sebeb olmasa bile başka bir sebebten yine cayacaktı. hem ayrıca dayısından sanane. ne derse desin. neden bu kadar üsteledin ki. hiçbirşey tvdeki romantik komediler gibi olmuyor gerçek hayatta. adam size nolur beni bırakma ben yaptım sen yapma demez. bunu beklemeişssiniz ama olmamış. üstüne gitme şimdilik mutlaka arayacak boşluğa düştüğünde. o zman da sen yol ver. böyle adamlar bundan anlıyor
Valla haksızsın vıze ıslerı çok sıkıntı adam bır kızgınlıkla demıs sen de çok ustune gıtmıssın ustelemıssın.zaten taa oralara kadar gelecek uzatmsaydın keske
hangi ülkeymiş ya o vize parasını geri veren? bence çoook güzel keklenmişsiniz çünkü, kaç tane değişik tür vize almışlığım vardır (schengen,abd,ingilitere vs) ama herbirinde dana kadar uyarı yazıları olur bu parayı geri alamazsınız diye. vizeden red yerseniz bile o para verilmez nerde kaldı ben vazgectm yeaa verin benim paramı demek. Basvurmamış demek ki vizeye daha. siz işlemler nasıl gidiyor vs dedikçe de sizi oyalayacaktı demek. ki zaten çok da gönlü yokmuş. Bence yatın kalkın böyle bir yalancıdan kurtuldugunuza dua edin.
Boş yere büyütmüşsün haklı yere terkedilmişsin. Adam dayısına beddua etti diye sen niye dertleniyorsun kendi ailesi. Onu da gectim adamın üstüne git git sonra özür bekle. Adam da sağlam ayak değilmiş zaten.
erkek arkadasin cok saygisiz ve terbiyesiz bir insan. Ve nedense bana vize basvurusu yaptigi konu hakkinda yalan söyledigini hissetirdi tabiki hakkina girmek istemem ama bana o olay hic inandirici gelmedi.
Bir insani en rahat "sinirliyken" tanirmisiz. Bir kere agzindan kufur cikan adamla iliski yurumez bence. Onun sana saygisi kalmamis, bosver gelmesin daha iyi.
Bu arada eski konularini bilmiyorum ama bakicam simdi.
Adam zaten sorunluymuş. Afedersin de ota b**a ayrılan adamdan hayır gelmez. Yol ver gitsin, kaç milyar insan yaşıyor dünyada, düzgününü elbet bulursun.
Anladığım kadarıyla bi de yurt dışındasın, orda mis gibi çağdaş, olgun adamlar varken bu hanzoyla ne uğraşıp duruyorsun ki?
Ama şunu da söylemeden geçemeyeceğim, tamam dayısına öyle demesi yanlış ama sana ne ki bundan? Ne bu kadar üstüne gittin? Dayısına öyle dedi diye sen neden ayrılıyorsun sana noluyor ne saçmalık?
Aslında senin yaptığın da onunkinden farklı değil. Sen de o da ottan sebeplerle ilişki bitiriyorsunuz sonra karşıdakinin yalvarmasını bekliyorsunuz. Biraz olgunlaşın yahu.
Allah bir an once kurtulmak icin hirs versin :)
Cok iyi anliyorum seni, benim de boyle kangren olan bir iliskim vardi 2 sene surdu. Hep beni terkeder, ben gunlerce aglar kendimi parcalar arardim. Birkac hafta sonra yine ayrilirdik. Birgun durup dururken mesaj attim yeter seninle ugrasamicam diye :) 2 hafta sonra simdiki esimle sevgili olduk :) diyorum ya bir anlik bir hirs lazim
Hakettin meselesi değil .. adam kızmış. Sen niye durmadan dayıyı karıştırıyosun? Niye illa özür bekliyorsun. Bence dayın bunu haketmedi ama sen bilirsin desen sıkıntı olmayacaktı. Çok kızmış ki vizeyi bile iptal etmiş. Önceden uyardı mı hiç bu bitsin konusunda seni ?
Edit: YENILIK:
Bugün beni aradı... Saat tr ye göre 11 civari. benim boşluğuma geldi çok müsait değildim odama koştum yinede açtım. Dayıma yazdın mı dedi, hayır dedim. Müsait değilim şuan aşağı inmem lazım arkadaş gelecek dedim. Ben onunla ilgilenmiyorum dedi. Dayım Turkiyeye gelmiş ona yazdın mı dedi. Hayır dedim... Kapatmam lazım aşağı inecem dedim kapattım. Sonra baktım engellememis saat 1 de yani uyku saatine kadar... sonra engellemis. Ona bir şey yazmaktan korktum tekrar bana kötü cümle kurarsa çok üzülürüm diye. Ve hiç bir şey yazmadım. O da engellemis işte saat bir de... Bu amaç nedir şimdi?
Dayısına sorsaydı ona yazmış miyim yazmamış miyim diye.
Bu işte ne var sizce? Belki hiç dayısı ile konuşmadı ve ortaya çıktı diye korktu. Sizce de beni arayıp sorması saçma değil mi? Garip geldi bana...
Ha şuan aradığı saate bakmak için sabahın yedisinde whatsappi açtım (bana göre saat 5). Baktim ki tam da şimdi (uyanma saatinde) engeli kaldirmis. Daha yarim saat once engelliydim. Benim en son görülmeme mi bakıyor? Keşke daha önce de dikkat etseydim sabahları kaldırıyor mu diye. Ne bu?
_________________________________
Asıl konu:
Biliyorum ben gene çok aptalca düşünüyorum. Aff edin, ama kendime engel olamıyorum.. buraya da rahatlamak için yazıyorum..
Sevgilim ile barismistik. Ona kacmama karari almistim ve onu ikna ettim buraya gelmesi icin ve böylelikle ikimiz icin bir kavusma ümidi dogmustu. Buraya gelip babamin elini öpüp geçmişte yaptıkları için özür dilemesi için ikna olmustu sonunda.
Gelelim konuya... (azıcık uzun )
Buraya gelmesi için vize gerekli. Vize için de burada bulunan birisinden davetiye olursa avantajlı olur. Erkek arkadaşım davetiyeyi dayısından isteyecekti. Yalnız dayısından daha evvel de davetiye istedi ve aldı. Ama davetiyesini kullanmadığı için iptal oldu ve insanlar boşuna uğraşmış ve vakit harcamış oldu. Bundan dolayı erkek arkadaşım tekrar bu dayisini arayınca adam da suratına kapatmış sen benle dalga mı geçiyorsun diye.
Her neyse. Erkek arkadaşım bana yazdı... turistik vizeye başvurDUM davetiye olmadan dedi. Hani dedim dayindan alacakdin bi davetiye... yukarıdaki senaryoyu anlattı ardından Allah onun belasını versin dedi. Ben de sen ne hakla o adama bela okursun dedim. Devam konuştu 15 gün sürecek vs dedi. Sen duymuyor musn beni dedim.. o adama ne hakla beddua okudun dedim. Sonra bu yazdığımı hala görmemezlikten geldi ve ona ben dayısına beddua okuyan insan istemiyorum dedim. Kararım kesin dedim (ama ümit etmiştim ki özür diler ve bedduasının yanlış olduğunu anlar )
Ardından bi kaç saat geçti. Bana turistik vizeyi iptal ettirdim diye yazdı, parami da geri aldim diye yazdi, ardından defol git diyip bana küfür etti.
Sonra da beni engelledi.
Simdi bu adam neden hemen pes etti? Ben kızdım tabiiki davetiye alabilirdin vs dedim... çabalamadin vs diye kızdım. Ama terk edilmeyi hak ettim mi? Ben şimdi niye terk edildim? Kendime yediremiyorum. 1 gün dayandım gene ona yazmadan. Bugün ikinci gün sabrım çok zorlanıyorsanırım çok alışmışım veya sevmişim. Mantikli dusunemiyorum kendi konumla ilgili. Gecmis konularımdan da bellidir.
Neyse.. yazdım.. rahatladım..Herşeyin hayirlisi olsun.
İnşAllah önümde bakacak güç de olurum. Sabah uyandığımda gene engellenmisim bu arada. Gece uyuduğumu düşündüğü için kaldirmis bir yarım saatlik. Sebebini anlayamıyorum. Saçma bir kişilik.Iyi yapmışsın sonunda gözün açılmış senin de. Bahane aramış senin tepkini ölçmüş sen de tavrını koymussun. Bundan sonra seni ilgilendirmesin sen önüne bak karşına senin değerini anlayacak biri çıkar mutlaka.
çok şaşırdım gerçekten. tilki gibi de kurnaz çıktı.Edit: YENILIK:
Bugün beni aradı... Saat tr ye göre 11 civari. benim boşluğuma geldi çok müsait değildim odama koştum yinede açtım. Dayıma yazdın mı dedi, hayır dedim. Müsait değilim şuan aşağı inmem lazım arkadaş gelecek dedim. Ben onunla ilgilenmiyorum dedi. Dayım Turkiyeye gelmiş ona yazdın mı dedi. Hayır dedim... Kapatmam lazım aşağı inecem dedim kapattım. Sonra baktım engellememis saat 1 de yani uyku saatine kadar... sonra engellemis. Ona bir şey yazmaktan korktum tekrar bana kötü cümle kurarsa çok üzülürüm diye. Ve hiç bir şey yazmadım. O da engellemis işte saat gece bir de... Bu amaç nedir şimdi?
Dayısına sorsaydı ona yazmış miyim yazmamış miyim diye.
Bu işte ne var sizce? Belki hiç dayısı ile konuşmadı ve ortaya çıktı diye korktu. Sizce de beni arayıp sorması saçma değil mi? Garip geldi bana...
Ha şuan aradığı saate bakmak için sabahın yedisinde whatsappi açtım (bana göre saat 5). Baktim ki tam da şimdi (uyanma saatinde) engeli kaldirmis. Daha yarim saat once engelliydim. Benim en son görülmeme mi bakıyor? Keşke daha önce de dikkat etseydim sabahları kaldırıyor mu diye.
_______
ne kadar çabuk düşüyor moralin hislerin .İnşAllah önümde bakacak güç de olurum. Sabah uyandığımda gene engellenmisim bu arada. Gece uyuduğumu düşündüğü için kaldirmis bir yarım saatlik. Sebebini anlayamıyorum. Saçma bir kişilik.
Sizden bi yorum sonrası da beni suçlu bulmuş. Kendimi kötü hissediyorum.
Dayısına ettiği bedduadan sanane sinir anında hepmzn agzndn ağır kelimeler kaçabilir yani senin uzatman çok saçma
çok şaşırdım gerçekten. tilki gibi de kurnaz çıktı.
küfür argo da var kendisinde.
uzak dur canım. nasıl kendinize böyle bile bile yazık ediyorsunuz anlamıyorum. böyle insanlar için kendinizi üzerek üzülerek
ne kadar çabuk düşüyor moralin hislerin .
azıcık güçlü ol da bi kendine gel.
suçlu bulmalarındaki sebep senin gerçekleri görmeyip aşık aşık konuşman olmasın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?