Boşandığım için ailesi beni istemiyor..

Böyle konular mutlaka "aaaaa terbiyesiz, dul diyor birde, tatlım sen dul değilsin, bekar bir kadınsın, gitsin onlar kocası ölmüş birini bulsun ona dul desinler ayolll, biz bekar kadınlarız tatlışım, konuyu artık kocası ölmüşler düşünsüler bir zahmet" meselesine geliyor.Gemisini kurtaran kaptan arkadaşlarımız dul kelimesinden kırılıyor ve hakaret algılıyorlar ama kocasını kaybetmiş, elinde olmayan bir acıyı yaşamış kadınlara da topu şutlayıveriyorlar.

Ben açıklı getirmek istiyorum konuya, toplum tdk ne diyor diye umursamadan kendi değer yargılarına göre konuşur.Onlar için kocanızdan boşanmanız ya da onu kaybetmeniz bir anlam ayrılığına sebep olmaz.Çünkü sevgili toplumumuzun demek istediği şey çok kıymetli oğluşunun bakire olmayan, daha önce seks yapmış bir kadınla evleniyor olmasıdır ve bu kadının ne şartlarda bakireliğinin bozulduğu o aşağılayan, kadını insan gibi görmeyen, kullanılmış eşya mertebesine indirgeyen toplum insanımız için önemli değildir.

Kalkıp "bir kerem ben dul değilim, bekar insanım, dul kocası ölmüşe denir, git ona de" deseniz size çokta fifi çekecektir.O yüzden kendimizin alınıp kırıldığımız, üstümüze yakıştıramadığımız bir sıfatı başkasına yakıştırıp o düşünsün artık demek hiç etik bir anlayış olmuyor.

Konu sahibi size gelince, anne babasına sizin özel hayatınızı anlatıp, "ben her şeye rağmen seviyorum" muhabbeti yapan sevgilinizi bu kalıplardan sıyrılmış bir insan olarak göremedim maalesef.Çocuğunuz bile yok ki olsa bile bu sevgiliniz ve sizi ilgilendirmesi gereken bir konuyken gidip bunu anlatması bana göre birey olmaktan uzak bir davranış.

keşke onları ilgilendiren bir durum yok benim hayatım, açıklama yapmak zorunda bile değiliz diye düşünüp sonrasında sorarlarsa da kimsenin bunu sorgulamaya dahi haddi olmadığını belirten bir tavır takınsaydı.Evlenirseniz bile bu ailenin içinde defolu lütfedilmiş bir eşya muamelesi görmeniz ve sürekli kırılmanız olası.Siz bilirsiniz, toplumun çoğu böyle düşündüğü için sanki başkası farklı mı olacak diye düşünüp hareket de ediyor olabilirsiniz.Umarım her şey mutlu olacağınız şekilde sonuçlanır.

Dul demeyelim evlenip boşanmış deseniz bişey değişmez hayat bazen insana ikinci şans vermiyor zor bir durum

Benim birde çocuğum var elhamdülillah çok şükür Rabbime ...beni kesinlikle kabul etmiyorlar ama erkek arkadaşım ailesini karşısına aldı..hayırlısı hakkımızda umarım yürekleri kalpleri ısınır sana karşı bol bol dua et

Erkek arkadaşının sana gelip dul karı şeklinde anlatması hiç hoş değil..bana kim bilir neler söylemişlerdir bir tanesini yansitmadi görüştüğüm kişi ..sadece olumlu değiller ama üstesinden geliriz deseydi olurdu hatta hiç söyle meseydi sonuçta çocuğun dahi yok

Dil konusunda eğitim almış biri olarak söylüyorum ki... tdk kılavuzuna göre dul hem boşanmış hem de kocası ölmüş kimse için kullanılan bir terimdir. terim doğru yani
Bence o kılavuzdaki terim değişmeli hangi çağda yaşıyoruz erkeklerin beyninden dul kadınlara karşı beslediği fikirleri değiştirebilmek için gerekirse o kılavuz bile değiştirilmeli şu toplumdaki erkekler bunu Bi öğrenemedi gelecek nesillerin erkek evladı olan anneler bunu ergenlikten itibaren öğretmeye başlasın ki şu kavramlar artık Bi soyutlansın toplumdan

Canim benim cok üzüldüm.Zaten yasadiklarin yetmiyormus gibi birde senin hakkinda böyle seyler söylüyor olmalari gercekten cok kirici ve üzücü olmali. Ama sen yanlis bisey yapmadin malesef böyle igrenc geri kafali vicdansiz insanlar var bu dünyada. Sana tavsiyem.. eger gercekten birbirinizi seviyorsaniz ve sevgilin senin icin cabaliyorsa ve ailesine ragmen ciddi adimlar atiyorsa ozaman deneyin derim ama baktinki ailesini cok dinliyor ve hic bir ilerleme yok ozaman cok üzülürsün canim hic yipranmaya degmez ozaman uzaklas. Umarim hakkinda hayirlisi olur. Bununla olmazsada Allah karsina iyi insanlar cikarsin

Reactions: 000
Aslında böyle kayınpederlere açık açık evlenip boşandığını söyleyen değil de bekarlık hayatında birçok ilişkiye girmiş ve bekaretini de çeşitli tedavi yolları ile gizlemiş kişiler kandıracak ve daha sonra da birileri tarafından kandırıldıklarını da öğrenecekler ki konu sahibi kardeşimiz gibilerin kıymetii bilinsin ne var evlenmiş boşanmışsa ne cahil bir toplumuz Yarabbi nefret ediyorum bu görüşteki insanlardan evlensen de kardeşim sen bu adamın babasıyla görüşmek zorunda olduğun anlar gelirse ki zaten gelir bu dedikleri hep aklına gelir be kardeşim sinir olur durursun

Büyük konuşmamakla beraber mevcut durumumu bu denli büyük tepkilerle karşılayan bir aileye sonrasında kabul etseler bile gelin gitmek istemezdim.
Bırakın onlar kaybetsin.

Adam seni seviyorsa ailesi viz gelir tirs gider ama seni sevmeleri benimsemeleri cok cok zor olucak bunu bil...

Sevgilinde bitiyor her şey.
Böyle bir olaya şahit oldum. En son oğlanın ailesi evlatlıktan redd ederiz dediler, sütümü helal etmem dediler. Şimdi torunlarını seviyorlar tabi kolay olmamıştı 5 6 ay kavga kıyamet sürmüştür en az.

Bunların derdi ne biliyor musun.Kadın evlendi ya başkasıyla ilişkiye girdi diye erkeklik (!) gururlarına yediremiyorlar.Erkek arkadaşınızı bilmiyorum ama ailesi ilkçağ kafasında.Evlenirseniz ailesinin baskısına uğramanız çok muhtemel.

Reactions: 000
Bence de dulun sözlük anlamı gayet normal eşi ölmüş ya da boşanmış kimse. Toplumun yüklediği anlam asıl rahatsız eden. Sadece bakirelik kastedilse keşke bu sözle. Dahası da var. E madem kötü çağrışımı için boşanmış kadınlar kendilerine dul sıfatını yakıştırmıyor, eşi ölmüşlerin suçu ne. :)

Dark benim nişanlım da ailesiyle limoni ve bana düğüne çağırmayacağım deyip duruyor. Küçük yaşlardan beri hep ayrı yaşamışlar. Merakımı mazur gör ama şimdi aranız nasıl ?
Ailesiyle görüşüyor musunuz ?

Babası ile kavga edip odasına çekilmiş ?
Iııh bu adam size destek olmaz .
Ha oldu ki evlendiniz. Bu kafa yapısında büyüyen bir tip , ilk kavganızda zaten ailem istemiyordu diyecektir.
Odasına çıkmak nedir ya hu ? Ergenler gibi...

Babasının söylediklerini kelime kelime size aktarması sevgilinizin henüz yeteri kadar olgun olmadığını gösteriyor.
Yeteri kadar olgun olamayan bir erkeğin ailesini ikna etmesi pek olası değil.

Allah hayırlı kismetler çıkarsın inşallah karşınıza..

Bir umut diyorum acaba olur mu diyorum. Sonuçta ayıp günah hiçbir şey yok. İkna olurlar mı acaba diyorum bilmiyorum
Üzgünüm ama iki gönül bir olunca samanlık seyran olmuyor artık. Maalesef aile faktörü mutlu evlilikte çok önemli bir rol oynuyor. Sevgiliniz resti çekip evlense bile zamanla ona ağır gelecek ailesiyle arasındaki küslük. Ne yapın edin ikna etmeye çalışın. İkna olmazlarsa evlenmeyin derim ben. Aşkımız bize yeter cümlesinin içinin aslında boş bir hayalle dolu olduğunu anlamanız yakındır.

sorun bekaretse artık bekar bayanların çoğu bakire değil.önce bi seni tanmayı deneselermiş gerikafalı düşünene kadar.madem oğlumuz istiyo bi karşımıza alalım demeleri gerek sonuçta üç beş ay evli kalmşsınız ve çocukta yok.belki evlenirsiniz yada evlenemezsiniz orasını allah bilir amaçok büyük konuşmuşlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…