- 20 Ağustos 2014
- 3.435
- 9.510
- 358
Bence o kılavuzdaki terim değişmeli hangi çağda yaşıyoruz erkeklerin beyninden dul kadınlara karşı beslediği fikirleri değiştirebilmek için gerekirse o kılavuz bile değiştirilmeli şu toplumdaki erkekler bunu Bi öğrenemedi gelecek nesillerin erkek evladı olan anneler bunu ergenlikten itibaren öğretmeye başlasın ki şu kavramlar artık Bi soyutlansın toplumdanDil konusunda eğitim almış biri olarak söylüyorum ki... tdk kılavuzuna göre dul hem boşanmış hem de kocası ölmüş kimse için kullanılan bir terimdir. terim doğru yani
Canim benim cok üzüldüm.Zaten yasadiklarin yetmiyormus gibi birde senin hakkinda böyle seyler söylüyor olmalari gercekten cok kirici ve üzücü olmali. Ama sen yanlis bisey yapmadin malesef böyle igrenc geri kafali vicdansiz insanlar var bu dünyada. Sana tavsiyem.. eger gercekten birbirinizi seviyorsaniz ve sevgilin senin icin cabaliyorsa ve ailesine ragmen ciddi adimlar atiyorsa ozaman deneyin derim ama baktinki ailesini cok dinliyor ve hic bir ilerleme yok ozaman cok üzülürsün canim hic yipranmaya degmez ozaman uzaklas. Umarim hakkinda hayirlisi olur. Bununla olmazsada Allah karsina iyi insanlar cikarsinHanımlar merhaba benim 5 aylık kısa bir evliliğim sürmüştü ve şiddetten dolayı boşanmıştım. Şimdi ise görüştüğüm bir erkek vardı ve bekardı. Erkek arkadaşım ailesine dün beni sevdiğini ve benimle ciddi düşündüğünü ancak evlenip boşandığımı ve bunu bilmeleri gerektiğini söylemiş. Erkek arkadaşımın babası sinir krizleri geçirmiş. Ben bunun oğlu dul karıyla geziyor dedirtmem demiş. Evden çek git demiş erkek arkadaşım giderim diyince gidersen ailene sindirmem demiş. Erkek arkadaşım seviyorum ben diyip odasına geçmiş. Türlü türlü tehditler savurmuş şu anda çok mutsuzum ve çok üzgünüm sevdiğim elimden kayıp gidecek gibi geliyor. Lütfen bir akıl bir yol gösterin
Hanımlar merhaba benim 5 aylık kısa bir evliliğim sürmüştü ve şiddetten dolayı boşanmıştım. Şimdi ise görüştüğüm bir erkek vardı ve bekardı. Erkek arkadaşım ailesine dün beni sevdiğini ve benimle ciddi düşündüğünü ancak evlenip boşandığımı ve bunu bilmeleri gerektiğini söylemiş. Erkek arkadaşımın babası sinir krizleri geçirmiş. Ben bunun oğlu dul karıyla geziyor dedirtmem demiş. Evden çek git demiş erkek arkadaşım giderim diyince gidersen ailene sindirmem demiş. Erkek arkadaşım seviyorum ben diyip odasına geçmiş. Türlü türlü tehditler savurmuş şu anda çok mutsuzum ve çok üzgünüm sevdiğim elimden kayıp gidecek gibi geliyor. Lütfen bir akıl bir yol gösterin
Bence de dulun sözlük anlamı gayet normal eşi ölmüş ya da boşanmış kimse. Toplumun yüklediği anlam asıl rahatsız eden. Sadece bakirelik kastedilse keşke bu sözle. Dahası da var. E madem kötü çağrışımı için boşanmış kadınlar kendilerine dul sıfatını yakıştırmıyor, eşi ölmüşlerin suçu ne. :)Böyle konular mutlaka "aaaaa terbiyesiz, dul diyor birde, tatlım sen dul değilsin, bekar bir kadınsın, gitsin onlar kocası ölmüş birini bulsun ona dul desinler ayolll, biz bekar kadınlarız tatlışım, konuyu artık kocası ölmüşler düşünsüler bir zahmet" meselesine geliyor.Gemisini kurtaran kaptan arkadaşlarımız dul kelimesinden kırılıyor ve hakaret algılıyorlar ama kocasını kaybetmiş, elinde olmayan bir acıyı yaşamış kadınlara da topu şutlayıveriyorlar.
Ben açıklı getirmek istiyorum konuya, toplum tdk ne diyor diye umursamadan kendi değer yargılarına göre konuşur.Onlar için kocanızdan boşanmanız ya da onu kaybetmeniz bir anlam ayrılığına sebep olmaz.Çünkü sevgili toplumumuzun demek istediği şey çok kıymetli oğluşunun bakire olmayan, daha önce seks yapmış bir kadınla evleniyor olmasıdır ve bu kadının ne şartlarda bakireliğinin bozulduğu o aşağılayan, kadını insan gibi görmeyen, kullanılmış eşya mertebesine indirgeyen toplum insanımız için önemli değildir.
Kalkıp "bir kerem ben dul değilim, bekar insanım, dul kocası ölmüşe denir, git ona de" deseniz size çokta fifi çekecektir.O yüzden kendimizin alınıp kırıldığımız, üstümüze yakıştıramadığımız bir sıfatı başkasına yakıştırıp o düşünsün artık demek hiç etik bir anlayış olmuyor.
Dark benim nişanlım da ailesiyle limoni ve bana düğüne çağırmayacağım deyip duruyor. Küçük yaşlardan beri hep ayrı yaşamışlar. Merakımı mazur gör ama şimdi aranız nasıl ?Ben de sizin gibiydim. Esim kendi ailesiyle zaten gorusmuyordu,problemlilerdi. Hic soylemedi. Biz evlendikten cok sonra ogrendiler,ki onu da ben soylemistim.
Gerci benim esimin ailesiyle durumu farkliydi,ayri da yasiyorlardi,dugune bile davet etmemistik. Keske siz de hic soylemeseydiniz.
Ayrica kp adayinizin o “dul kari” tamlamasini hayat oyle bir karsisina getirir ki. Umarim kizi yoktur.
Üzgünüm ama iki gönül bir olunca samanlık seyran olmuyor artık. Maalesef aile faktörü mutlu evlilikte çok önemli bir rol oynuyor. Sevgiliniz resti çekip evlense bile zamanla ona ağır gelecek ailesiyle arasındaki küslük. Ne yapın edin ikna etmeye çalışın. İkna olmazlarsa evlenmeyin derim ben. Aşkımız bize yeter cümlesinin içinin aslında boş bir hayalle dolu olduğunu anlamanız yakındır.Bir umut diyorum acaba olur mu diyorum. Sonuçta ayıp günah hiçbir şey yok. İkna olurlar mı acaba diyorum bilmiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?