benim kaynana da bana bir kere düğünde vs de "güzel oldun" yahut bilmem kimler seni ne kadar beğenmiş demedi, ama kendisinin, oğlunun, kızının aldığı iltafları üşenmeden 30 kere anlattı..
gerçi anlattığında x şöyle dedi diye spesik bir isim kullanmaz, "heeerrrkessss" diye başlar. o herkesin kim olduğunu henüz teşhis edemedim. çok sıradan bir tip olan kocamı dünya yakışıklısı, sıradan bir genç irisi görümcemi dünya güzeli, çok itici kadın olan kaynanamı dünyanın en iyi kimsesi sanan bu "herkes" ne içiyorsa, aynısından içmek istiyorum..
ilk başlarda inanıyordum, ya bunun çevresi hep buna ve oğluna, kızına, kendine mi iltifat ediyor, kimse bana bişi demedi mi diye üzülmüştüm. sonra kaynananın en yakın arkadaşlarıyla zamanla kaynaşınca, anladım ki, kaynananın hayal dünyasının mahsülü bu "herkes".. iltifat edecekse, yakın arkadaşlar eder.. kırk yabancı gelip sana oğlunu, seni, kızını methedecek değil, değil mi :)
(bizatihi yaşanmıştır)
kaynanın kankası: asude_bahar düğünde muhteşemdi..
kaynana: oğlum çok yakışıklıydı. herkes dedi ki "hmm dünyada böyle bir yakışıklı damat görülmemiştir". (bir "herkes" var ama bunları diyebilecek tüm yakın kankaları zaten o odada, kim o "herkes" anlayamıyoruz)
kaynanın diğer kankası: asude_baharın şu yüze bak, sanki kalemle çizilmiş maşallah tütütü
kaynana: herkes düğünde dedi ki x (görümce) ne kadar güzel olmuş.. kızım su gibi maşallah.. çok da nazar alıyor yavrum, Allah kem gözlerden korusun.. ("herkes" çok sıradan bir kızı, su gibi görüyorsa, bizlere bayılmıştır, bu güzel haber.)
kaynanın başka kankası: asude_baharın beline bak incecik..
kaynana: ben stresten ne kilolar verdim düğün öncesi, ne kilolar.. eridim aktım yemin ederim. bak, göbek möbek herşey eridi aktı gitti (kendine neyi dert edindiğini bilmiyoruz da, xxl bedenden xl bedene düşmesine biz de sevinmiştik)
Bir gün kayınvalidemin arkadaşları düğün albümlerine bakmışlar herkes gelinin çok güzel demiş kayınvalidem de güzellik sofraya konup yenmiyor demiş çok gülmüştüm buna
Bana sürekli oğlumla evlendiğin için çok şanslısın diyip dururdu hatta eşimi isteyenler bile olmuş bizi hiç isteyen olmadı ya...
Bir gün kayınvalidemin arkadaşları düğün albümlerine bakmışlar herkes gelinin çok güzel demiş kayınvalidem de güzellik sofraya konup yenmiyor demiş çok gülmüştüm buna
Bana sürekli oğlumla evlendiğin için çok şanslısın diyip dururdu hatta eşimi isteyenler bile olmuş bizi hiç isteyen olmadı ya...
kendisi yok Allah'ı var sevmem kendilerini ama bana hep övgüler yağdırır..noree akıllıdır,oyyy benim gelinim çok da güzel olmuş,birde kilo takıntısı var ki sormayın.
bana hep kilo al çok zayıfsın der
bunlar gerçekten kompleksli her halde...
siz diğer konularınızda devlete ait bir kurumda en üst düzey memurum dememişmiydiniz?
eviniz var, arabanız, kariyeriniz...
zorlama avukat falan da değilsiniz...
sofraya gerçekten neyi koyuyorsunuz acaba?
saf ayağına mı yatıyorlar?
kayınvalideni hazretlerinin eğitimini pek merak ettim...
genelde boşanmak kadın için yeniden doğmak, erkek için ise yıkım oluyor..
ben zaten hala anlayamadım.. kabul edelim hepimiz evlenmeyi çok istedik..bu toplumda kızlar evlenmeye can atıyor ama neden?? en feminist takılanımız bile öyle.
bence evlilik hep erkeğe yarayan bir kurum bu toplumda.. hep fedakar olan kadın.. hep karşı tarafı mutlu etmeye çalışan, kendi ailesinden önce kocasının ailesine öncelik tanıyan, alttan alan hep kadın.. temizlikle uğraşan yemek yapan kadın.. istese de istemese de kocasıyla beraber olan da kadın..
ve bütün bunlara rağmen erkekler artık "evliliğe ikna edilmesi gereken varlıklar" olarak dolaşıyorlar ortalıkta..
herkes "ıssız adam" modunda.. çok saçma değil mi?
ve tabi boşanma sonrası afallayan da erkek oluyor.. kadın genelde güçlenerek çıkıyor..
inşallah senin için de böyle olacak dranas.
hep söylüyorum bir kadının ayakları üzerinde durabilmesi çok önemli bu yüzden kızlar mümkün olduğunca okumalı veya kendini yetiştirmeli çalışmalı..
Ben hiçbir zaman çok zayıf olmadım onun için bu sözleri hiç duymadım ama kızım doğduğunda herkes sarışın renkli gözlü bir bebek bekliyordu eşim esmer ben sarışın renkli gözlü ortaya beyaz tenli kumral bir bebek çıktı renkli gözlü değil kayınvalidemin tüm arkadaşları ilk sordukları bebek anneye benziyor mu kayınvalidem yok babasına benziyor dedikçe ay tüh keşke anneye benzeseydi oluyor laflar kayınvalidemin suratı nasıl bozuluyordu bir görseniz
genelde boşanmak kadın için yeniden doğmak, erkek için ise yıkım oluyor..
ben zaten hala anlayamadım.. kabul edelim hepimiz evlenmeyi çok istedik..bu toplumda kızlar evlenmeye can atıyor ama neden?? en feminist takılanımız bile öyle.
bence evlilik hep erkeğe yarayan bir kurum bu toplumda.. hep fedakar olan kadın.. hep karşı tarafı mutlu etmeye çalışan, kendi ailesinden önce kocasının ailesine öncelik tanıyan, alttan alan hep kadın.. temizlikle uğraşan yemek yapan kadın.. istese de istemese de kocasıyla beraber olan da kadın..
ve bütün bunlara rağmen erkekler artık "evliliğe ikna edilmesi gereken varlıklar" olarak dolaşıyorlar ortalıkta..
herkes "ıssız adam" modunda.. çok saçma değil mi?
ve tabi boşanma sonrası afallayan da erkek oluyor.. kadın genelde güçlenerek çıkıyor..
inşallah senin için de böyle olacak dranas.
hep söylüyorum bir kadının ayakları üzerinde durabilmesi çok önemli bu yüzden kızlar mümkün olduğunca okumalı veya kendini yetiştirmeli çalışmalı..
evlenmeye can attık da evlenince çoğumuz pişman olduk..
yani ben şahsım adına pişman oldum :)
şimdiki aklım olsa, 32-33'den önce bir allahın kulu evlendiremezdi beni.. o da yani sırf menapozdan önce çocuk yapmak için
eltim de o kadar girişken ve becerikli bir hatun ki, o kendine güvenine deli oluyorlar.. öyle tavladı zaten benim oğlumu diyor:))
Şimdi ben evlenecek gençlere şunu söylüyorum en erken 27 28 sakın daha önce evlenmeyin ben 22 yaşında pembe hayallerle geziyordum annemin evi ne rahattı.
ya allah aşkına şu türkiye cumhuriyetinde kıvanç ve kenandan başka 3. bir yakışıklı adam yok.. kaynın da maksimum ne olabilir ki, tavlanacak nesne olacak :d
kuzguna yavrusu güvercin görünür hesabı..
Kıvanç mı yakışıklı ıyyy bemim hiç tarzım değil öküzün de önde gidene bir kere çalıştığım kurumun hastanesine geldi aşkı memnu ekibi burdaydı ne havalı ne aptal şey
kenan eve yakışıklı ben de hep zaten böyle yağız tipleri beğeniyorum
aahhhh ahhhh çocuk derdi olmasa ahhhhh (gerçi olduğu da yok ya)
ben 30 yaşımda evlendim,valla yalan yok bazen bende evimde rahat mı battı diyorum kendi kendime
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?