Boşanma aşamasındayım yardım edin

Yani anlamlandirmak yerine ona birak istersen ben yasadigim tecrubeye gore boyle bakiyorum artik. Mucadele veya tek tarafli caba bisyler degistirmeye yetmiyor. Istiyosa duzeltir ama duzeltmeyecegi ihtimaline odaklanki daha fazka yikilmayasin. Bana da hep derlerdi gececek diye ama insan icindeyken inanamiyor. Gercekten geciyomus bu soz oylesine degilmis yani. Etrafindaki normal iliskilere baksana normal olan bir iliskide kadin esinin pesinde dolasmaz surekli. Normal bir adam da esini bu sekilde koseye sikistirmaz. Allah bizimle beraberdir insallah. Su akip yolunu bulacak

Peki atlatabildin mi unuttun mu onu? Tekrar bir başkasıyla başlamak mümkün mü?
Ben saglikli bir sekilde gecirdigimi dusunuyorum sureci. Su an son derece iyiyim hicbir sorumum yok. Tekrar mutlu olmayi ilk zamanlar bende kafama takmstim hemen olsun hemen birini seveyim diye. Sonra sonra o da normallesiyor. Su an birisi geldiginde donup bakmiyorum bile. O kadar ki umrumda degil cunku hazir degilim bu da olmasi gerektigi gibi olmali diye dusunuyorum. Bi de biseyi ne kadar cok istersen o kadar olmazmis ya bu konu uzerinde yogunlasmiyorum artik olacaksa artik 'O' kisi olmali

Kaç yaşındasın peki? Hayata geç kaldığımı düşünüyorum ben 31 yaşında boşanıyor olmaktan dolayı

Acaba başkası mı var canım, erkekler pek birine güvenmese böyle adım atmazlar gibi ..

Kaç yaşındasın peki? Hayata geç kaldığımı düşünüyorum ben 31 yaşında boşanıyor olmaktan dolayı
25 yasindayim 9 ay evli kaldik biz ona asiri bi bagliligim olamadi surekli terketme tehdidiyle yasattigi icin beni. Duygusal anlamda kopmam cok zor olmamisti. O konu hem bosanan kadinlar hem de hic evlenmemis kisiler icin muamma zaten. Ne ben ne de baskasi bilebilir. Burdada var cok mutlu ikinci evlilikler yapan. Hic evlenemeyen kisilerde var. Onemli olan buna takmamak sen de su an ilk zaman panigi yasiyosun bu da duzelecek. Yeni bir hayat kurmanin imkansiz olmasinin ne kadar sacma bir dusunce oldgunu anlayacaksin. Neden kuramayacagiz ki. Su an hic umutsuzluk yok ben de bak

Canım ben de su anda cekısmeli boşanma sürecindeyim ve swninle aynı yaştayım. Dört yıllık bir evliliği benim isteğimle ama onun zorlaması( fiziksel ve psikolojik siddet) yüzünden bitiriyorum. Bence hazır değilsen eşine karşı bir şey yapmaman en iyisi. O eğer dava açarsa ona göre davranırsın. Bence severken ayrılma. Sonra çok zor toparlanırsın. Çekişmeye çevir. Tazminat talep et. İstedigin hemen ulaşmasın ki sürünsün.

Çekişmeye çevirsem benim için daha zor olmayacak mı, evden gidiyor sanırım bu hafta, ondan sonra daha yıpratıcı değil mi

Eninde sonunda bitecekse neden çekişmeli boşanasın. Bana çok mantıklı gelmiyor bu yorum. Sonuçta öfken ancak sana zarar verir ve o adamdan bağın daha zor kopar. Hayatla bir an önce yüzleşeceğine neden erteliyesin? 31 yaş nedir ki, çok gençsin, anne olmak herkesin hakkı ama birazda kader kısmet, 4 sene evli kalmışsınız bu sürede olmamış demek ki var bir hayır. Bazen kaderci bazen kaderini yazabilecek kadar güçlü olmak gerekiyor. Boşanırsın, iş yerini belki şehrini değiştirirsin. Zamanla daha sağlıklı düşünürsün, üstündeki stres kalkar. Yeterki geçinmeye gönlün olsun kendini kapatma, yeniden sever evlenirsin. Bu sürede kendine yatırım yaparsın. Gezersin, sporuna, sağlığına dikkat edersin. Sakin kalırsan her şey senin olur. Yeterki her şeyden vazgeç, kendinden vazgeçme.

O kadar haklısınız ki ben acimi yasayamiyorum üzüldüğüm zamanlar anlık oluyor zaten benim x de hep haklı olarak görüyor kendini ama eminim ben kazanacağım ben de sizin gibi allah'a güveniyorum...
Ben 30 yaşıma gireceğim ve hayatımda ne istediğimi çok daha iyi biliyorum.
Kadınız ve üzülmek normal olan bence sonuçta yuvamiz olsun diye evlenip saçma sapan nedenlerle bosaniyoruz. Her iki tarafın hataları muhakkak olmuştur ama bence bir taraf evliliği kaldırmadığı icin ya da karsindaki yeteri kadar sevmediği için biter. Evlilik için emek, çaba, sevgi saygı, güven vs ister bunlar yoksa da yürütmeye çalışmak sadece bosanma aşaması erteler benim fikrim tabi bu duygusal değil mantıksal bakmak lazım olaylara gelecekten korkmamak lazım...

Belaparatoneri peki seviyor muydun hala eşini dava açıldığında? Ben de evden çıkmayacağım da, bu evde devam etmek zor gelmiyor mu? Bir sürü anı var her yanında
Ben de aynı evdeyim ve
hırsız gibi eşyalarım gidene kadar seviyorum sanıyordum sonra duygularımı susuturup mantıkla baktım olaya adam cidden evlenmek icin evlenmişti ve hiç bana samimi olamadı sevgisini hissetmedim ama ben sevdim ve avukatım dediği o kadar güzel, akıllı kızsın o adamdan dolu var sokakta ne var bunda bu kadar dedi sonra baktım ki ben haklı olan o ben gözümde büyütmüsüm, sevgisiz ömür geçirmek ve sevgi dilenmek çok onur kırıcı ben 2 3 ay bile dayanamazdım da ailem için 6 ay sabrettim, dul kadın meselesi ışte...
Zamanla bitiyor sevgi falan kalmıyor, beni sevemeyen adamı sevmeye devam etmek ihanet olurdu kendime.
Benim evimde çok güzel anım yok o yüzden benim için zor olmadı adam annesine ve bilgisayarına aşıktı zaten ben onun işini gören biriydim sadece.
Bu arada eskiden asla anda kalamaz ya geçmiş ya gelecekle meşgul olurdum bu adamla 6 ay yaşayıp hayattan umudu kesince hayatın çok kıymetli olduğunu plan yapmanın çok saçma olduğunu andaki mutluluklara odaklanmayı seçtim.
Hayat herşeye rağmen devam eder su gibi akıp yolunu da bulur elbet bir gün...

Çekişmeye çevirsem benim için daha zor olmayacak mı, evden gidiyor sanırım bu hafta, ondan sonra daha yıpratıcı değil mi
Eline özgürlüğünü verip senden hemen kurtulmasını sağlamış olacaksın. Eşini tanımıyorum ama bu şekilde davranmış olması burnuma pis kokular getirdi. Böyle dengesiz tavırlar içinde olan ve evlilik sorumluluğunu alamamış birisi icin o kadar zaman mücadele ettiniz. Ben olsam hemen bileğini eline vermezdim. Çünkü sonunda pişman olacağa benziyor eşin. Sen de seviyorsun. Eğer boşanmak istiyorsan aç davayı derdim ben yerinde olsam.

Eşiniz başkasından etkileniyor olabilir mi

Siz yine iyisiniZ arkadaşlar çocuk yok, ben hamileyken boşanıyorum. Üstelik adam çocuğunu bile sormuyor 3 aydır. Dava açtım geçen hafta öğrendi, anca öyle aradı ama ben görüşmedim.

Çocuğum olacağı için çok mutluyum ama o pislikten olduğu için asla...

Bir de sen ne kadar süre evli kaldın?

2016 aralikta nikah kiyildi 7.5yila yakindir taniyordum ve asiktim esime.. Agutos 2017de de dugun yapildi... Bukadar cabuk soguma nedenkm ailesi nefret ettirdiler beni herseyden hayattan bile... Suan asla uzulmuyorum evdeki hicbirsey esimi hatirlatmiyor avukat tuttum davayla da ilgilenmiyorum nolcaksa olsun umrumda degil... Kaybeden ben olmucam maddi manevi ondan gucluyum.. yilardi asiktim ailesi bukadar surede ne sevgi birakti ne ask evlendigim imza attigim gune lanet olsun... onca yillik sevgi bukadar kisa surede bitiyorsa siz dusunun nasil bir belaya cattigimi... Arabama maasima bankadaki parama goz koydular hicbirini onlara yar etmedim uzerime geldikce geldiler bize hizmet edicen para vericen diye vermedim kurtulunca bundan kurban kesip akarabalarla kutlucaz o derede iste durumum

Bide benimkiyle biz once anlasali acicaktik bi baktim dilekceye beyfendi esyalari da alip anasiyla mis gibi yasicak.. bende actim karsi davayi zorla elimden aldiklari bileziklerim ve setim... Arabasina evlendigimizden beri odenen toplam kredinin yarisi ve 35000 manevi alana kadarda bosanmicam.. Aylardir somuruyor beni onum yuzuden tayin oldum 2000 tl azaldi maasim onlarin hesabini vermezse uzarda uzar umrumda da degil yuzunu gormiyimde baska bisey istemiyorum...

Başkası olmadığına neredeyse eminim diyebilirim.
31 yaş her şeye tekrar başlamak için çok mu grç?

Ayrica hicbirsey icin gec degil moralini bozma bi cocuk olup 35te bosansan daha mi iyi bikere catirdadi mi o is eninde sonunda biter biran once kurtulmaya bak.. Isyerimde bizim yaslarda bosanmis 35evlenmis bi abla var 2 tane kizi var suanda gayette mutlu... Cocuk olunca hayat kurmak daha zor... ben suan cocugum olsa ilerde evlilik dusunemezdim evladimi baskasina guvenip ayni evde yasatmazdim hayatta

31 yaşındayım. Hiç evlenmedim. 2 kez nişan attım. 3. nişanlımla birlikte yaşıyorum, düğün hazırlığı yapıyoruz. İyi ki daha önce evlenmemişim. Hepimiz bizi seven kıymet veren ve bizimle olduğu için kendini ne kadar şanslı gören adamları hak ediyoruz. Şu an böyle bir adamla beraberim. İşler bozulursa ne olur korkum yok. Yalnız kalırım korkum yok. Kendime yetmeyi öğrendim. Acı çekeceksin elbette. En fazla 1 sene sürecektir. Sonrasında çok daha güçlü olacaksın. Yeniden aşık olacaksın elbette. Seninle olduğu için şükreden bir adam olacak yanında. Neden birinin pişmanlığı olasın ki? Bırak, senle mutlu değilse nedenlerini sorgulama. Gerçekten onu durdurma. Gitsin. İnan o gidince sen özgürleşeceksin. Kuş gibi hafifleyeceksin. Hele onu içinde bitirince senden huzurlusu olmayacak. Yanında mutlu olmayan birini ne yapacaksın ki... Sevgine yüz çeviren seninle yaşamı paylaşmak istemeyen bir adam orda o evde kalsa ne olacak..

Selam canim aynisi benim hayatımdı .
Normalde süperdik ama her bunalımda adamın kafası gidiyordu sürekli düzeltilme adim atma peşindeydim .
Bütün yük basın omzumdaydi sanki , o bu durumdan memnundu ne de olsa ben kendimden ödün vererek bir şeyleri düzenliyordum, yine de hep bunalimdaydi seni seviyorum bizi , evliliğimizi seviyorum ama böyle de yasayamam diyordu .
Nasil yaşamıyorsun acaba derdim , tek derdi 7/24 annesinin dilinin dibinde bir eşti o da zaten haftanın 5 gecesi kahvedeydi geri kalan 2 gün de gidebilmekti.
Sonuç bitti o annes nin dizinin dibinde :))
ben tayinimi aldırdım memleketime yeni ev kurdum istediğim gibi bir hayatım var ,
O iş yapan, yemek yapan , annesine kul köle olan , 3 Bacisinin kaprisini bazını çeken kadın gitmiş yerine özgür bir bayan gelmiş:))
bugun bile dedim acaba sana teşekkür mu edeyim beddua mi kendi kendime :))
eğlenceler düzenliyorum , arkadaşlarımı çağırıyorum evime , ailemi, yengelerimi, bacılarımi evime davetler düzenleyerek çağırıyorum .

Teşekkür ederm yazdıkların için gerçekten geç değil mi?

Bu devirde ne yaş var artık ne erken geç. Devir zamanı değerlendirme, her anı anlamlı kılarak kendini mutlu ederek manevi tatmin devri. Cunku Artık hayatında hiçbir kriz yaşamamış insanlar bile depresyonda, sıkıntı bunalım çok yaygın. Yaşadıklarını omuzlarına yük yapıp aylarca yıllarca taşıma, at onları senin değiller artık geçmişte oldu geçti bitti. Artık yeni bir hayat var. Ki 31 yaş asla geç değil. Tam tersi, hayattan en çok zevk alınacak en bilinçli yaşlar çünkü hem tecrübeli hem çok gençsin.

Bu kadar saçma bir adamdan iyi ki çocuğun yok.Ve bence bu adama emek falan harcama. Ver ipini eline defolsun gitsin.Karşsında çocuk mu varmış dengesize bak sen.31 yaş geç falan değil.Sırf bunu kafanda kurup o adama kendini muhtaç hissetme.Çok istiyorsan 2-3 seneye zaten tekrar evlenirsin.Nedir bu ya manyağa bak sinir oldum.Bu tarz bir adam düzelmez.Çocuğun olsa ona da yazık olur.Hiç pas verme aklı başına geliyorsa gelsin.Mızık mızık edersen bil ki daha çok kaçmak isteyecektir.Dik dur ve iyi o zaman hadid bana eyvallah de bırak gitsin.Önüne de koy anlaşmalı boşanma dilekçesini ve şartlarını.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…