- 13 Nisan 2017
- 85
- 57
- 88
Yani anlamlandirmak yerine ona birak istersen ben yasadigim tecrubeye gore boyle bakiyorum artik. Mucadele veya tek tarafli caba bisyler degistirmeye yetmiyor. Istiyosa duzeltir ama duzeltmeyecegi ihtimaline odaklanki daha fazka yikilmayasin. Bana da hep derlerdi gececek diye ama insan icindeyken inanamiyor. Gercekten geciyomus bu soz oylesine degilmis yani. Etrafindaki normal iliskilere baksana normal olan bir iliskide kadin esinin pesinde dolasmaz surekli. Normal bir adam da esini bu sekilde koseye sikistirmaz. Allah bizimle beraberdir insallah. Su akip yolunu bulacakBenim eşim boşanmak istediğinde beni sevmediğini söylüyor, ama bu buhran her bittiğinde inanılmaz tatlı bir adam oluyor.. nasıl sevmemek anlamıyorum yoksa beni sevmeyen bir adamın peşinde durmazdım bu kadar süre..
O kadar çok acıyor ki, sadece Allah’tan bana onu unutacak gücğ vermesini istiyorum
Ben saglikli bir sekilde gecirdigimi dusunuyorum sureci. Su an son derece iyiyim hicbir sorumum yok. Tekrar mutlu olmayi ilk zamanlar bende kafama takmstim hemen olsun hemen birini seveyim diye. Sonra sonra o da normallesiyor. Su an birisi geldiginde donup bakmiyorum bile. O kadar ki umrumda degil cunku hazir degilim bu da olmasi gerektigi gibi olmali diye dusunuyorum. Bi de biseyi ne kadar cok istersen o kadar olmazmis ya bu konu uzerinde yogunlasmiyorum artik olacaksa artik 'O' kisi olmaliPeki atlatabildin mi unuttun mu onu? Tekrar bir başkasıyla başlamak mümkün mü?
Ben saglikli bir sekilde gecirdigimi dusunuyorum sureci. Su an son derece iyiyim hicbir sorumum yok. Tekrar mutlu olmayi ilk zamanlar bende kafama takmstim hemen olsun hemen birini seveyim diye. Sonra sonra o da normallesiyor. Su an birisi geldiginde donup bakmiyorum bile. O kadar ki umrumda degil cunku hazir degilim bu da olmasi gerektigi gibi olmali diye dusunuyorum. Bi de biseyi ne kadar cok istersen o kadar olmazmis ya bu konu uzerinde yogunlasmiyorum artik olacaksa artik 'O' kisi olmali
25 yasindayim 9 ay evli kaldik biz ona asiri bi bagliligim olamadi surekli terketme tehdidiyle yasattigi icin beni. Duygusal anlamda kopmam cok zor olmamisti. O konu hem bosanan kadinlar hem de hic evlenmemis kisiler icin muamma zaten. Ne ben ne de baskasi bilebilir. Burdada var cok mutlu ikinci evlilikler yapan. Hic evlenemeyen kisilerde var. Onemli olan buna takmamak sen de su an ilk zaman panigi yasiyosun bu da duzelecek. Yeni bir hayat kurmanin imkansiz olmasinin ne kadar sacma bir dusunce oldgunu anlayacaksin. Neden kuramayacagiz ki. Su an hic umutsuzluk yok ben de bakKaç yaşındasın peki? Hayata geç kaldığımı düşünüyorum ben 31 yaşında boşanıyor olmaktan dolayı
Çekişmeye çevirsem benim için daha zor olmayacak mı, evden gidiyor sanırım bu hafta, ondan sonra daha yıpratıcı değil miCanım ben de su anda cekısmeli boşanma sürecindeyim ve swninle aynı yaştayım. Dört yıllık bir evliliği benim isteğimle ama onun zorlaması( fiziksel ve psikolojik siddet) yüzünden bitiriyorum. Bence hazır değilsen eşine karşı bir şey yapmaman en iyisi. O eğer dava açarsa ona göre davranırsın. Bence severken ayrılma. Sonra çok zor toparlanırsın. Çekişmeye çevir. Tazminat talep et. İstedigin hemen ulaşmasın ki sürünsün.
O kadar haklısınız ki ben acimi yasayamiyorum üzüldüğüm zamanlar anlık oluyor zaten benim x de hep haklı olarak görüyor kendini ama eminim ben kazanacağım ben de sizin gibi allah'a güveniyorum...Okurken inanamadim benim yasadiklarima o kadar cok benziyor ki. Benim davam cekismeliydi ve 3 durusma da bitti gecen hafta. Beni sevmedigini soyleye soyleye cekti gitti acti davayi hicbir sebep sunamadan. Ve o kadar hakli oldugunu zannederek acti ki. Mahkemede bana tazminat verdi manevi siddet gordugum icin. Kilimi bile kipirdatmadim eger hakliysan zaten bi sekilde ortaya cikiyor istedigi kadar dava acsin uste cikmaya calissin. Ben evleri ayirali neredeyse 1 yil oldu. Psikologa gittim destek aldim burdaki hanimlarla konustum arkadaslarimla surekli dertlestim ama acimi yasamayi hic ertelemedim sonuna kadar yasadim. Mahkeme de beni hakli gordgunde ise tam olarak guclu hissediyorum kendimi. Akisa birakmalisin aci cekilecek bu bir gercek hele ki sen istemiyosan daha fazla cekiceksin. Ama hicbirseyin devamliligi yok aci da biter. Bitmesin hep canim yansin diye gayret etsen bile bitiyor. Cabuk atlatmayi bosver icinden sokene kadar yasa acini. Sende uzerini kapattigin icin bir hastalik gibi kalmasin bu benim nacizane tavsiyem
Ben de aynı evdeyim veBelaparatoneri peki seviyor muydun hala eşini dava açıldığında? Ben de evden çıkmayacağım da, bu evde devam etmek zor gelmiyor mu? Bir sürü anı var her yanında
Eline özgürlüğünü verip senden hemen kurtulmasını sağlamış olacaksın. Eşini tanımıyorum ama bu şekilde davranmış olması burnuma pis kokular getirdi. Böyle dengesiz tavırlar içinde olan ve evlilik sorumluluğunu alamamış birisi icin o kadar zaman mücadele ettiniz. Ben olsam hemen bileğini eline vermezdim. Çünkü sonunda pişman olacağa benziyor eşin. Sen de seviyorsun. Eğer boşanmak istiyorsan aç davayı derdim ben yerinde olsam.Çekişmeye çevirsem benim için daha zor olmayacak mı, evden gidiyor sanırım bu hafta, ondan sonra daha yıpratıcı değil mi
Eşiniz başkasından etkileniyor olabilir mimerhaba hanımlar
Daha önce de bir kez yazmıştım evliliğim boşanmaya doğru gidiyor diye, maalesef kurtaramadık. 31 yaşındayım, çocuğumuz yok ve yakın zamanda eşim evden ayrılacak ve boşanma işlemlerini başlatacağız.
Canım çok yanıyor, hiçbir büyük sorunumuz yokken eşim mutlu değilim, mizacımız uyuşmuyor diye terkediyor beni.
Çok karamsarım, bu süreci nasıl atlatacağım bilmiyorum. Tekrar birini nasıl bulur nasıl severim bilmiyorum. Bir daha hiç evlenemeyecek hiç çocuk sahibi olamayacakmışım gibi geliyor. Daha da kötüsü eşimle aynı yerde çalışıyoruz, onu böyle şartlarda nasıl unutabilirim bilmiyorum.
Daha önce benzer tecrübeleri olan varsa lütfen yardım edin...
Bir de sen ne kadar süre evli kaldın?
Başkası olmadığına neredeyse eminim diyebilirim.
31 yaş her şeye tekrar başlamak için çok mu grç?
Selam canim aynisi benim hayatımdı .Ben boşanmak hiç istemiyorum, ama 4 yıllık evliliğimiz boyunca eşim hep böyle sebeplerden dolayı boşanmayı getirdi önümd. Bu seferki kim bilir kaçıncı oldu. Ama bu krizli dönemlerin arasındaki süreker çok iyiydi çok mutluyduk. Ama her birkaç ayda bir bu travmayı yaşamak ağır geliyor artık. Ve eşim bu sefer kesin karaarlıyım diyor, o böyle demese son bir kez düşünür müyüm düzeltmeyi, muhtemelen düşünürüm. Ama o artık geri dönüşü yok diyor.
Teşekkür ederm yazdıkların için gerçekten geç değil mi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?