boşanma kararı aldık

Allah yardımcınız olsun gözlerim yuvalarından çıkacaktı nasıl odeyeceksiniz? Allah ödeme kolaylığı versin.
Amin inşallah eski borç 600 bindi geçen sene bitti. Bu ay da bu başlıyor. Allah sağlık versin inşallah öderiz.

Bence de ayrılın, asgari ücretli işçi olduğunu bile bile evlen sonra ev araba alamadı diye ailecek laf edin, sonra psikolojim bozuk, dayanamam diye çalışma. Adam belki kendine destek olacak bir kadın bulur da biraz rahat eder.

onu da batırır bence.. harcadığının hesabını eşinden gizleyen kişiden herşey beklenir bence.

bosansaniz da bosanmasaniz da ise girmelisiniz. cocugunuz ve kendiniz icin.

Geçim sıkıntısından biten evliliklere cok üzülüyorum.
Ama en basında düşünmek gerek. Ben asgari ucretle çalışan biriyle yapabilir miyim? Çalışıp ona destek olabilir miyim? Hamile olacagim cocuk bakacagim işi bırakıp evde oturma lüks um olacak mi?
Çalışmayı istemiyor olabilirsiniz buna hepimiz saygi duyariz ama malum hayat sartlari cok zor. Neden en basta bunlari düşünmediniz?
Eşiniz de en basinda kira faturalar mutfak masrafi hepsinin asgari ucret tek maasla karsilanamayacagini düşünüp calisan ve evlendikten sonra da calisacak bir kadinla evlenmesi gerekirdi.
Siz de belki maddi olarak daha fazla kazanan biriyle.
Bana en basindan bunlari düşünmeyip sonra niye ev yok niye araba yok demek şımarıklık gibi geliyor. Adam naapsin aldiği para belli. Ordan burdan borc bulup yamayi yamayla kapatacak. Hakkinizda hayirlisi olsun ama eger bosanirsaniz çalışın. Tekrar bir evlilikte de bunlari iyi düşünün.

Yani şunu okuyup hala yok sizde eşinizden çok şey beklemişsiniz üstüne gitmişsiniz diyenler var pes. Bu adam o paraları ailesine yedirmiş, bu kadına evine değil.

Eşinize hak vermedim ama bu seneler icinde olmus bir durum. Birden bire degil. Belki evet kizkardesine bin lira vermis evlenirken ve geri alamamis bu cok dogal degil mi? 40 bin lira borc seneler icinde yapildiysa ufak ufak birikmistir. Belki esinizin bir kötü niyeti yoktur demeye calisiyorum. Bana delik yamamaya ugrasmak gibi geldi. Umarim sorunlarinizi çözersiniz. Biz sadece bir fikir vermeye calistik. Ben kendimi esinizin yerine koysam kira cocuk masraflari faturalar ve bir de karımın ve ailesinin beni baskalariyla kiyaslayip ev alamadin diue söylenmesi bunalima girmeme neden olurdu. Biraz empati yapin lutfen.

ben şimdi avukatı nasıl bulacagım hiç param yok neler yapmam lazım
Davayı sen kazanırsan avukat parasınıda karşı taraf ödüyor biliyorum yada baro sana avukat tayin eder işin olmaya bilir ama dag gibi ailen arkandaysa boşver giden gitsin kendine iş bulur çalışırsın nafaka tazminat hepsi boş ama hakkını al derim yinede gerçi ondan gelen paradan da hayır gelmez ama yinede çocuğun için bunu yap kimseye boyun egme bu dünyaya bi daha gelmiycez çünki ayaklarının üzerinde dur dünya kocaların üzerine kurulmadı çok şükür bende senin geçtiğin yollardan geçtim Rabbim yolunu açık etsin inşallah bacım

Eşim geldi hiç konuşmuyor
Birsey deme ustune gitme kavga ortami yaratma kendine kahve yap ic olmadi git yat konuyu o acsin o zaman soyleyecegini soylersin

Kahve birsey sorucam tamam simdi kocanin buldugu is olmazdi zaten cocuk icin olmazdi birgun anne gorecegi saate alisacak ertesi hafta yine degisecek ertesi hfta yine degisecek seni gectim ona zarar asabi bir cocuk olurdu

Ama diosunki caycilik corbacilik buldum bu adamda isi bu noktaya getirecek kadar bunalmis inada bindirmis 300 farka niye baksin gir calis derdi sen annenin gazina gelip o islerede mi gitmedin

Yani biz hep adamin uzerine gidiyoruz sorumsuzlugundan falan ama blofu isi bosanma noktasina getirmesi vardiyadanmi yoksa senin inatla calismam bize ne yapti herkesin borcunu odemem bakisindanmi (ananin ustu kapali calisma sakin adam olsun karisina cocuguna baksin inadinin etkisi altinda kalmandanmi)

Konuşmadık bugün avukat tutacakmış tek bunu söyleyip gitti
aksam eve aldınız mı ? tek kelime etmedimi yani sizin eski konularınızı bilyorum konu sahibi.. sizdede hat var
eğer ki eşinizin hayatında başka biri yok ise gercekten maddi skııntılar bu evliliği cok bunaltmş bence tam olarak çözmeye calışıyorum durumunuzu yardımcı olabilmek için..
size bir soru soruyum
sizce eşiniz neden o vardiyalı işe girmeniz için gercekten cok üstünüze gitti emri vaki yaptı ?
gercekten cok ama cok bunaldığı için mı maddi skııntılardan ötürü
yoksa ailesinin doldurusuna geldiği için mi ?
birde anahtar mevzusu.. ve emri vaki yapması hayatında baska biri olduğu için mi böyle davranıyor yani sunu demek istiyorum..
hayatında belki başka birisi var bu adamın bunlarn hepsi bir bahane size soguk davrnaması evden cıkıp gitmeler boşanacagm demeler işe grmeye zorlamalar.. hangisi yani bunu bize net söylerseniz emin olun insanlar sizi cok daha iyi yönlendirir gercekten cok üzldüm durumunuza

Canım bulunduğun ilin barosuna git.baronun nerde olduğunu bilmiyorsan adliyeye git sor gösterirler.baroya gidince ben Adli yardım istiyorum dersen sana ücretsiz avukat tayin ederler.Allah yardımcın olsun.

Iyi günler kusura bakmayın ben biraz farklı bakıyorum. Eşinizin de sizin de (özellikle sizin) suçunuz var. Ne alâka diyebilirsiniz. Evlilik sadece aynı evi aynı yatağı paylasmak değildir iyi günde kötü günde deriz siz sadece iyi gün dostu olmuşsunuz. Ailenizi bu kadar ailevi sorunlar içine dahil etmemliydiniz erkeklerin gururu vardır maalesef siz sürekli " dır dır " ederek usandırmışsınız. Evlenmeden once eşiniz size asgari ücretle çalıştığını söylemiştir büyük ihtimalle o zaman neden aileniz size engel olmamış da evlilikten sonra mudahele de bulunmuşlar. Bence kendinizi biraz degistirmekle baslayabilirsiniz. Nasıl değişim derseniz de aza kanaat edip sürekli baş ağrıtan şikayetlerden vazgeçerek.
Eşiniz de suçlu kendinin gecindirmesi gereken bir ev varken maaşın ortada neden ailene yardım ediyorsun. Oturup düzgün bir şekilde konusmamissiniz bence. Çok fevri davranmissiniz. En azından oturup konuşulabilir ve birbirinizden özür dileyerek devam ettirebilirsiniz. Eğer ki konuşma taraftarı degilse eşiniz en azından mesaj atın derim bundan sonra siz Aile olarak devam etmek istediğinizi ve aileleri kesinlikle ailevi sorunların icine dahil edilmeyeceğini ama kendisinin de ailesine maddi yardım etmesinin yanlış olduğunu belirtmeniz lazım. Ya da evlilik terapistine gidebilirsiniz. Kabul edilmezse en azından vicdan olarak rahatlarsınız. Yuva kurmak kolay asıl meziyet devam ettirmek de. Allah yardımcınız olsun iyi düşünün derim.

Eşim artık hiçbir ortak noktamız kalmadı bitmesi lazım diye mesaj atmış

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…