- 2 Şubat 2018
- 169
- 80
- 48
- 36
- Konu Sahibi Minikellerr
-
Resti çekin ya psikoloğa gidersin ya da bu iş biter ben senin buhranlarınla uğraşamam diyin
Hanımefendi siz kendi isteginizle evlenmis ve kendi rizanizla cocuk yapmis olmalisiniz. Bosanmak isterseniz de egitimli biri olarak calisir geciminizi saglarsiniz. Yani hayatinizi kimse mahvetmiyor siz secimlerinizin sonuclarini yasiyorsunuz.
Doktora yapıyorsunuz , bu süreçte boşanma işleri zorlar.
Ne kadar kaldı ?
Tedavi olmaya ikna edebilir misiniz eşinizi ?
Evlenmeden once ya kendini farkli gosterdi ya siz anlamadiniz ya da evlendikten sonra biseyler oldu ve bu hale gelindi. Bu durumun hangisi gecerli anlamak icin ucuncu bir kisinin gozlemine ihtiyac var. Sonuncu secenek gecerliyse terapi ile duzelebilir belki. Tamam esiniz terapiye gelmesin siz gidin, uzman birine anlatin, esiniz de belki size destek olmak icin bir, iki kere gelir.Haklisiniz ben istedim. Çok sevdim. Evlenmeden önce o kadar farklıydı ki. O zaman onu seçtim şimdi de ondan vazgeçmeyi secmeliyim biliyorum. beni tek düşündüren oğlum. Asiri düşkün babasına.
Bazı insanlar sadece kötüdür.Eşinizi bilemem belki de rahatsızlığı vardır uzman değilim. Ama kendisine zararı dokunan her insanı psikolojisi bozuk diye adlandırmak kendini kandırmak gibi geliyor bana.Kişilik bolunmesi demissiniz ya bende bunu düşünüyorum son zamanlarda. Hatta borderline kişilik bozukluğu yakın geliyor bana. Bu konuda yardımcı olabilecek uzman arkadaşlar var mı acaba .
Konuyu ben açtım sandım.. Tek farkla bende ki bir baltaya sap olamamış ve babası sonradan evlenmemiş babasıyla yaşamışlar, takipteyim ne kadar dayanırım bu şekil bilmiyorum daha önce dava açmışlığım dahi var hep o iyi tarafıyla kandırılıyorum..İyi geceler kizlar. Bir aradan sonra yine ben. 3.5 senelik evliyim. 1.5 yaşında bir oğlum var. Aslında konuşmaya başlasam sanki yıllarca anlatabilirmisim gibi. Öyle doluyum ki.
Eşim aşırı sinirli, ofkleli ,ruh hali çok değişken, en küçük şeyden kavga çıkarabilen biri. Çok baskın bir karakter. Aşırı ben erkeğim kafasında biri. Üst düzey bir eğitim almış yurt dışı dahil. Ama kafa yapısı tam eskinin erkekleri. Benden de eski kadınlar gibi olmamı istiyor. Sürekli her kavgada modern kadınlar işte der durur. Bugün de bana diyor ki mesela keşke bir fino alsaydın öylesi lazımdı sana sizin cinsiniz öyle ister çünkü diyor. Yine itti kolumdan sarsti beni.
Azarlanmaktan hakaretten bıktım artık. Bu arada beni sever de. Nasıl bir sevmekse bu . İyi olduğumuz zamanlar acayip iyidir. Aşırı ince düşünceli bir adamdır. Ama kotuyseeekkk kabalığın dibine vurur.
Annesiz büyümüş biri. 10 yaşındayken kaybetmiş . Evli ablasinda kalmis biraz onun da kocası istememiş ablasına çok kotu davraniyormus bu da şahit oluyormuş. Babasi zaten bir kaç ay içinde evlenmiş .gelen kadın da çok aşırı disiplinli biri. Baba da öyle. Hiç sevgi şefkat görmemiş. Ben de eşimin sevmeyi sevilmeyi merhamet duymayı bilmediğini dusunuyorum artık .
Tükendim kızlar. Oğlum için çabaladim ama. Galiba sona geldim. Onun bu evde büyümesini istemiyorum.
Ayrıca kindardir da. Hiç birşeyi unutmaz. Bir bakmisim önüme gelivermis. Çok aşırı kendi doğrularıyla yaşar.
Kızlar özür dilerim. Çok karışık oldu biliyorum. Ama inanın kafam daha karışık. Çok yorgunum. Onu tanımadan önceki beni çok özledim.
Dayak var mı?
Konuyu ben açtım sandım.. Tek farkla bende ki bir baltaya sap olamamış ve babası sonradan evlenmemiş babasıyla yaşamışlar, takipteyim ne kadar dayanırım bu şekil bilmiyorum daha önce dava açmışlığım dahi var hep o iyi tarafıyla kandırılıyorum..
calisiyomusun? kendi parani kazaniyomusun yani? ayrildiktan sonra ne yapmak istiyosun, ailenin yanina mi doneceksin ayri eve mi cikacaksin?
esin yardim almali. o surec icerisinde sizde fazla diklenmeden destek olarak sorunlarini kabullenmesini saglamalisiniz. baktiniz bi degisiklik yok, ozaman son care bosanma olabilir.
ailenin destegi bir yere kadar tabiki. cocugun var. bosanma olayini kafanin bi kosesinde tut ama son caren o olsun. bukadar dillendirme bile bana sorarsan. oncelikle care ara, konunda ‘sunu denedim bunu yaptim’ a dair bisey yazmamissin ki hic. sabretmekle olmuyor sadece.Şuan çalışmıyorum. Şimdilik ailemin yanına gidebilirim. Sonra iş bakabilirim. Ailem destek olur.
Böyle kişiler kendi sindirilmişliklerini başkalarına yaşatıyorlar. İçten içe yoğun değersizlik hissine sahip aslında ve bu hissi sizi bastırarak teselli etmeye çalışıyor. Size hakaret etmesi fino alsaydın demesi seni bana iyi anlatmışlar ama kötüymüşssün demesi hep kendisini size aynalaması esasen. Kendi vasıfsızlığını karaktersizliğni size yansıtıp suçlu hissetirme çalışıyor. Korkutma, suçlu hissettirme, aynalama, kendinden şüphe ettirme... Biyerde okumuştum ‘Suçlu hissetirilerek hayatı karartılanlar suçlu hissettirme konusunda önemli bi ustalık kazanıp başkalarına bunu silah olarak çok rahat kullanabilirler’ diye. Eşinizde böyle bi altyapıyla yetişmiş o yüzden sizin bizim gibi merhamet sevgi vicdan konularında herhangi bir hayat tecrübesi hissiyatı olmamış. Zaten bunlar borderline narsist sosyopat piskopat gibi değişik şekillerde çıkıyolar. Ayrılmak istemezler çünkü onlara hırpalayacakları kaos oluşturacakları bi ortam lazım bi nevi stres topu arıyolar. Sarılır barışır yanında tutar sonra sar baştan. Düzelme ihtimalleri çok zayıf binanın temeli çürükse nasıl düzelticek o taşları yeniden baya zor yani.
"Tamam çocuk sende kalsın, sende babasısın" deseydin eşin düzelirdi...Sonra çocuğu asla sana vermem dedi onun soyadı ... Falan dedi.
Aynı şeylere maruz kalıp kendimdeki eş kişisinin karakterini çözümlediğim için büyük resme bakınca anlamak çok zor olmuyor. Bu psikolojik baskıdan kurtulduğunuzda sizde anlıyacaksınız. Labirent gibi içindeyken çıkış yolunu bulamıyoruz ama yukardan bakınca herşey çok net...Of of of nasıl yazmissiniz böyle. Yüzüme yüzüme çarptı.
"Tamam çocuk sende kalsın, sende babasısın" deseydin eşin düzelirdi...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?