Boşanma konuşması

britneyyy

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
6 Aralık 2009
223
147
103
Önceki konularda evlilik sorunlarımı anlatmıştım. Bugün eşimle yine konuştuk. Beni sevdiğini söyledi biliyorum seviyorda. Çocuğumla vurdu beni. Onun üzüleceğini hayatının derslerinin kötüye gideceğini dul olmanin zorluklarını anlattı. Gözümü korkuttu. Sadece benden sevgi ilgi ve cinsellik beklediğini soyledi. Ama benim için ona karşı çok boş. Ne yapacağımı bilmiyorum. Sizce çocuk nasıl etkilenir yada gerçekten tek anne olmak çok mu zor? Çocuğum için katlanmalı miyim? Çok yorgunum çok çok çok. Yorumlarınızı bekliyorum.

Güncelleme: iki gün önce evden gitmesini ayrılmak istedigimi söyledim. Gitti bu annenin sucu o beni istemiyor diyerek cocuguma. Aileme de anlattım. Onlar iş bulursa dönsün sorumluluğunu bilsin tek çocuk büyütmek zor dediler. Karşı tarafta hiç istediğini yaparım iş bulurum falan demedi. Annesi biz barışalım istiyor. Kendi benimle hiç iletişime geçmedi. Ben şuan iyi hissediyorum. Ona da üzüldüğüm oluyor. Annesine beni iş olayı için terk ediyorsa hakkım haram olsun demiş.

Son düzenleme:
Eşiniz size kötü mü davranıyor boşanma sebebi nedir . Çünkü bazen araya sogukluk girer ve sonra geçer dönemsel olur . Kötü davranıyor mu mutsuz musunuz?

Eşiniz sizi aldattı mı para mı esirgedi kumar mı oynadı şiddet mi uyguladı?Bunlar ve bunlar gibi yıkıcı durumlar yoksa önceliğiniz çocuğunuz olsun çocuk için tekrar düşünün.Geçimsiz bir aile ortamında elbette ruh sağlığı yerinde bir çocuk yetişmez fakat eğer çocuğun babası annesini gerçekten seviyorsa saygı duyuyorsa çocuk mutlaka boşanmış bir anne baba çocuğundan daha mutlu olur

11 yıllık evliyiz eşim bu dönemde sadece 1 yıl çalıştı onun dışında hep evdeydi ben kazandım eve getirdim. Ev isi cocuk bakımı hep bendeydi.Arada sırada şiddet olduğu oldu. Ve ben soğudum. Seviyorum diyemem. O beni sevdigini söylüyor bilemiyorum keşke o da istese ayrılmayı. Aile desteyim de yok benim. Uzak bir şehirde yaşıyorum. Allahım bilemiyorum yanlış karar vermek istemiyorum ama sevgimde ilgimde yok. O hep pc basında ve bunu da benim ilgisizligime bağlıyor. Haksiz benmisim yani

Nasil mutlu olacaksaniz oyle karar verin,evde yokken huzurlumusunuz?
Cocugunuza evdeki durumunuz nasil yansiyor?
Bu evliligi yurutmenizdeki tek neden cocugunuzmu bundan eminmisiniz?
En onemlisi esiniz 11 yildan sonra degisirmi,degismez ise buna bir omur katlanabilirmisiniz?

Çocuk evde mutlu çünkü kavga ortamı pek yok. Baba bir odada ben bir odada. Yani katlanmak benim için çok zor. Bazen nefes alması bile batıyor ama seni ben çok seviyorum hep yanındayım diyince de üzülüyorum ona. O benim sevgi dolu olmamı bekliyor. Beni de sen mutsuz ediyorsun diyor. Allahım çok yoruldum ben çok çok

Eşiniz iyi yere dükkan açmış valla
10 yıl çalışmadan sizin sırtınızdan beslenen ve buna rağmen sizden cinsellik ve sevgi bekleyen olayın tüm kabahatini size yükleyen bi adamı niye sırtınızda taşıyorsunuz?!

O sizden isteklerini söylüyorsa siz de söyleyin. Gerekirse aile terapisi alın. Ortak paydada buluşabilirsiniz belki.
Sevmediğiniz bir erkekle aynı evde yaşamak zordur mutlaka. Ama ortada çocuk varsa ve şiddet, aldatma, kumar gibi bir sorun yoksa mümkün olan en fazla çabanın gösterilmesi gerekiyor diye düşünüyorum.

Aramız yıllardır kötü ama uzak duran benim

bu 1 yıl bu son zamandaki 1 yıl mi yani 1 yıldır çalışıyor mu duzeldi mi ?

Bence ortada çok büyük bir sorun var eşin asalak gibi kadının sırtından geçinmesi, ben dayanamazsın bunca yıl.

Eş çalışmayabilir, ama hayatın yükü paylaştırılır. Mesela kadın çalışıyorsa, erkek de evin yükünü aşır üstüne. Bu da yok sanırım. Allah yardımcınız olsun.

Bunları söylediğimde tartışma çıktı. Birini örnek gösterdim diye. Tek artısı beni seviyor ama benim sevgim yok

Erkeğin çalışmayanı sorumluluk almayanı demektir (iş bulamayanları yada çalışabilecek durumda olmayanları tenzih ederek söylüyorum) ama bu şekilde nereye kadar evde zaten iki yabancı olmuşsunuz biriniz bir odada diğeriniz bir odada. Kaldı ki sizden istekleri normal bir evlilikte olan şeyler zaten ama sizinde düşüncenizi sorması gerekirdi anladığım kadarıyla siz iyice aklınızdan çıkarmışsınız onu gelecek planlarınızda o yoksa sizin için bitmiş demektir

siz 11 yıldır yanlız oldugunuzu yazmışsınız.
boşandıgınızda durum degişmeyecek sizin için
ama eşiniz dul kalacak maddi sorumlulukları artacak çalışmak zorunda kalacak
meslegi var mı
merdiven silip geçimini saglayabilir.
meslek kurslarına gidebilir.
ama önce o güzel koca poposunu kaldırması lazım.
adamın korkacagı yerde siz korkuyorsunuz
Allah aşkına yapmayın şunu adam pc den kopsunda hayata tutunsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…