Boşanma konuşması

Beni korkutuyor çocuğum için korkuyorum ya çok mutsz olursa diye kendi mutluluğum için onu üzmek istemiyorum

Mesleği yok bilmiyorum olacağına dair umudum da yok ama korkuyorum şuan da

Siz zaten 10 yıldır tek başınıza mücadele veriyorsunuz. Sadece evde onu doyurmanızı bekleyecek bir adam olmayacak artık. Emin olun çocuk için huzurlu bir ortam çok önemli. Baba var ama huzur yoksa bu onu daha kötü etkileyecek.

Çocuğum aslında huzursuz değil ama ben mutlu değilim bana bir hayale kapılmış gidiyorsun diyor. Allahım ben ne yapayım yaaaa neden bu kadar zor bu boşanma işleri

para kaynağı ve evin hizmetçisini kaybetmek istemediği için seviyorum yalanına başvuruyor eşiniz bence hiç düşünmeden boşanın zaten herşeyin sorumluluğu sizde imiş...

Nasıl yani 11 yıllık evlillikte sadece 1 yıl çalışan bir eş
Çalışmasına mani bir hastalığı mı var yoksa çalışmasını gerektirmeyen bir geliri (kira, dükkan vb..) mi var?
İyi de evi siz geçindiriyormuşsunuz, ayrılsanız da çocuğunuza maddi anlamda yeteceksiniz, boşanmaktan neden korkuyorsunuz?
Her ne kadar yanında kavga etmiyoruz deseniz de çocuk siz ve eşiniz arasındaki mutsuzluğu, soğukluğu hissediyordur, hissedecektir.

Şu an sizinle aynı durumdayım. 5 yıllık evliyim, 3 yaşında çocuğum var. Eşim 14 aydır çalışmıyor. İlk 6 ay bile isteye çalışmadı. Sonra da arada bir iş buldu beğenmedi. Bu kadar çalışma saatine asgari ücretle çalışılırmi hiç dedi gitmedi. Sürekli kavga ediyoruz. Tek artısı beni çok seviyor oluşu. Çok konuştuk boşanma durumlarını. Aynen sizin kocanız gibi çocukla ve dul kalma durumuyla gözümü korkuttu. Kendi mutluluğun için şu çocuğun hayatını yakıyorsun dedi. Ama bende sevgi saygı aşk ilgi kalmadı. Sinirlendiğinde ağzına geleni sayar, öfkesi çabuk geçer ama açtığı dil yaraları bende geçmiyor. Bunlar da biriktirdiği yıllardır. Çok çok zor bir durum ve kararsızlık çok zor. Çıkış yolu bulamıyorum ben de.

Sen yıllarca eşine ve çocuğuna maddi manevi bakmışsın ve senin karşına geçip ' Dul olmak zor, çocuğun dersleri kötü gidecek vs.' diye mi konuştu???

Hahahahahahahaha!!!

Dul olmak bu adamın eline para sayıp sevmediğiniz halde sevişmekten daha mı zor?
Bir çok dul kadın tanıyorum misler gibi çalışıp çok yüksek mertebelerde çalışan, çocukları inanılmaz başarılı, hatta özel okula gönderebilecek kadar yükselmiş kadınlar... Hayatlarının aşkını bulmuş mutluluk saçan kadınlar ve çocuklarını tanıyorum...İşin var işin. Evi sen geçindiriyorsun. Bu adam senin gibi yağlı kapıyı bulmuş bırakmak ister mi? Bedava hayat, bedava cinsel ilişki, e para da geliyo, çocuğuna da bakılıyo.... Daha ne olsun? Tabii seni dul olmak zor diye kandıracak..

Sana bişey diyim mi? Eğer ayaklarının üzerinde durabilecek kadar aklı başında, hayır demeyi bilen, sapıklara karşı acımasız ve dikkatli olursan dul olmanın hiç bir zorluğunu yaşamazsın.

Aklını başına al. Bu işkenceyi nereye kadar sürdüreceksin?

Çocuk büyüdükçe zor oluyor suanki aklım olsa ilk umudu kestigimde ayrılırdım. Yıllardır yoruldum yoruldum yoruldum. Çocuğum bile anne sana üzülüyorum diyor her iş sende. Toplum içinde biri eşimin iş durumunu soracak diye insanlarla tanışmak istemiyorum biktim hayatımdan biktim ama korkuyorum da

Şaka gibi. Zaten çalışan sizsiniz. Çocuğa bakan sizsiniz. Baba bir odada, çocukla doğru düzgün vakit geçirdiği yok. Hala muallaktasınız.

Ben olanı söyleyeyim. Kocanız enayi arıyor. Kendine bakacak biri lazım. Sizi sevdiğinden falan değil yani. Arada bir tatmin edersiniz diye umuyor. 10 yıl evde yatmış sorumsuz bir adam kesinlikle değişmez.

Boşanın. Sürekli konuşmasına müsade etmeyin. Kiralık ev arayın şimdi mesela. Gül gibi bakarsınız çocuğada kendinizede.

Ben salak korkuyorum işte. Çok cesaretli bir şekilde ayrılmak istediğimi söyledim. Önce iyiydi sonra korkuttu beni. Çocuğa senin annen beni sevmiyormuş derim ben ilerde sorar niye babamı bıraktın falan işte biktim yaşamaktan biktim

Eşin seni sevdiği için değil, kendini düşündüğü için öyle konuşmuş.
Çünkü boşanırsanız sen değil, kendisi sıkıntı çekecek ve bunu çok iyi biliyor.
O yüzden, tabiri caizse altın yumurtlayan tavuğu kesmek istemiyor.
Zaten bütün sorumluluk senin omuzlarında.
Çocuğun ise, bir süre sonra normal bir aile olmadığınızın farkına varacak zaten.

Kocanız bence iflah olmaz bir bencil, kendisine mutsuz olduğunu söyleyen karısına destek olacağına, özür dileyip elinden geleni yapmaya söz vereceğine sizi dullukla korkutuyor ve çocuğunuzu öne sürerek cinsellik istemeye devam ediyor. Ne kötü insanlar var şu hayatta Bence kalbinizi dinleyin. Bu adamınki sevgi filan değil yaptigi cok cirkin

Hanfendi yapmayın ya
Seviyormuş
Bende bulsam on yıl boyunca beni besleyen biri
Seviyorum derdim
Esasen seviyorum demenin bir zorluğu yok ki
4 hece yani

Sevdiği için ne yapıyor? Ne yapıyor sevgisi için evliliği için çocuğu için?
Arada markete gidiyor demişsiniz bu mu?

Bakın ben size boşanın ya da boşanmayın diyemem çünkü bazen alışkanlıklar ağır basar insan hayatında
Her insan gelemez kurulu düzeni bozmaya
Yavrunuz ne kadar etkilenir onu da bilmiyorum çocuk o ortamın içinde doğup büyüdüğü için doğru olanın o olduğunu sanıyor

Bunları ölçüp tartıp karar verecek olan sizsiniz
Ama ben olsam
Madem beni seviyor boşanalım istemiyor
İlk olarak bir işe girmesini şart koşardım

Çalışmayan erkek mi olur ya evlerden Irak

Allah yardımcınız olsun

Son düzenleme:
Sürekli seni düşündüm senin işin kendimi hep geri plana attım diyor

eşinizdeki pişkinliğe maşallah diyorum,yakın bi tanıdığım sizin gibi bi de o evlere temizlikçi olarak gidiyor,yine de bırakmıyor kocasını,siz bazı kadınlar bu şekilde yaşayabiliyorsunuz,tekrar hayretle okuduğum vakalardan biri daha. aslında 11 yıl bu evliliği sürdürebildiğiniz için size de maşallah

Bu karaktersizle nasıl sürdüreceksiniz? Çocuk böyle bişeye inanır mı? Siz ondan sevginizi, ilginizi esirgemeyeceksiniz ki. Ama siz istiyorsunuz ki boşanalım diyip boşanalım, çocuk da hiçbir şey olmamamış gibi devam etsin bizler el ele kırlarda dolaşalım..

Önce şunu anlayın hayat düz bir çizgi değil. İnişli çıkışlı. Boşanma süresince elbet çocuk yıpranacak belki çocuğunuzla tehdit edileceksiniz. Ama emin olun ki o tehdit eden adamlar bir süre sonra yalnızlığı seçiyorlar ve çocuk da pek umrunda olmuyor açıkcası. Arayıp sormaları bile azalıyor. Çocuk etkilense bile siz çocuğunuzu tekrar kazanırsınız. Dersleri de çok takmayın kafanıza. Okul birincisi olan notları süper olanlar çok da başarılı olmuyor bu hayatta. Doğru karar verebilen, ayakları üzerinde sağlam kalanlar başarılı oluyor. Kötü bir dönemden sonra elbet sevgi ve ilgi ile toparlayacaksınız. Çocuğunuzun da bu hayattaki ilk şok bu olacak, daha sonra binlercesini alacak. Ama daha güçlü bir biçimde.

Siz çocuğunuzla ufak ufak konuşun.. Diz çöküp gözlerinin içine bakarak...

'Yavrum, bu dünyada benim için senden daha değerli ve önemli kimse olamaz. Emin ol ki her yaptığımı senin için en iyisini düşünerek yaparım. Ama bazen insanlar anlaşamaz. Beraber olmak zorlaşır. Bu yüzden bazen insanlar birbirlerini çok sevseler de ayrı yerlerde olmak zorundadır. Bu kimsenin sevgisini azaltmaz. ' gibi cümlelerle hazırlayın. Hatta bir pedagogdan yardım alın.

Bu adama sakın papuç bırakmayın. Çocuğa annesinin onu sevmediğini söyleyecekmiş...

Sizce bu adamın çocuğunuza faydası olur mu?
Çocuğun bu adamın babalığına ihtiyacı var mı?
Düşünün...

Ay lütfen ya ne yapmış düşünüp? Böyle adamların karşısına geçip “kendine gel ya ne saçmalıyorsun” demek istiyorum. Sizde inammayın bunlara. Nasıl inanıyorsunuz zaten hayret ediyorum.

ne münasebet çalışmıyor evde yatıyor ilgi sevgi ve cinsellik bekliyor bir de yuuuuh.

Beni korkutuyor çocuğum için korkuyorum ya çok mutsz olursa diye kendi mutluluğum için onu üzmek istemiyorum
peki çocugunuz mutlu mu şu yaşadıgı ortamda.
sizi üzüldügünü yazmışsınız diger yorumda.
tüm yorumlar size ayrılmanızın daha iyi olacagını söylemiş ama siz hep aynı şeyleri yazmışsınız
eşim beni seviyor
çocuk mutsuz diyor
kendin için bizi yakma vs vs.
ozaman gelelim eşinizle konuşalım yada gelsin buraya yazılanları okusun.
kadınlar ne düşünüyor hakkında görsün.
belki o degişir ona yapılan ciddi yorumlar karşısında

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…