Boşanma sürecine girdik?

sensizlink

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
31 Mart 2016
686
146
33
Merhabalar,
Nasıl nerden başlayacağım hiç bilmiyorum, kafam allak bullak.. Bu sefer konu çok ciddi. Eşimle evleneli 6 ay olmuştu ve şuan boşanma aşamasına girdik..
Nedeni ne derseniz de elle tutulur somut bir neden yok yapı olarak zaten çoğu benden kaynaklı ama uzlaşamıyorduk.
Araya giren soğukluklar, iletişimsizlik,kopukluklar bugün bu noktaya getirdi.
Benimle mutlu değilsin ayrılalım dedim, tamam dedi, o başka odada ben yatak odasında uyuduk, gece bir ara yanıma geldi uyuma numarası yaptım yanıma yattı ve ayağıma dokundu. Sanırım beni uyandırıp tepkimi ölçmekti maksat, kalktım ve napıyorsun biz ayrılıyoruz beraber yatamayız dedim.. gitti yataktan.
Ertesi akşam geldi ve bana " Ben şimdi eşyalarımı toplamalıyım değil mi ?" Dedi. Bende evet dedim ve odadan çıktım.
Arkamdan gelip " gidersem bir daha dönmem son kararın bu mu ?" Dedi. Evet dedim. Ve içim çok rahattı o eşyalarını topladı,ağırdan alarak. Ve çıkarken hiç vedalaşma gibi girişimde bulunmadı. Ben dedim sana söyleyeceğim bir iki şey var diye..
Hakkımı helal ettiğimi, İyi dileklerde bulunduğumu söyledim, ağlayarak gitti. Alt katta dedemler oturuyor vedalaşmak için onlara girdi orda da ağlamış biraz. Sonra çıkıp gitti yolda annemi aramış vedalaşmak için, ona acı verecek olsa da benim fotoğraflarımı yanına aldığını söylemiş ve ağlamış, o ağlayınca annem de ağlamış.. ve tüm bunlar beni yine pişmanlığa itti..
Nişanlı iken aynı duruma düştük ve dedemlerin ricası ile ben adım attım. Ailesi olmuyorsa ayrılın demiş. Onlardan adım yok yani.. şuan kendi içimde boğuluyorum, yaşadığım evde eşyalarımı ayarlayıp ailemin yanına döneceğim. Bu karamsarlık mutsuzluk geçer mi? İçimde bulunduğum durumdan mı kaynaklı? Ne yapmalıyım? Anneme hala anne diyerek konuşmuş, içimden bir ses sadece 1 mesaj at ve gelen cevaba göre ya hattımı değiştirip ömür boyu çekileceğim, ya da devam.. ne olur fikir verin, nefes alamıyorum daralıyorum resmen..

Bana acımasızca bedduada bulunan veya diğer konularımı bilmeden eleştiride bulunanlar, bu noktaya gelene kadar ben başka olaylar da oldu diğer konularıma baksınlar.. bilip bilmeden yorum yapmayın!! Beddua edenlere de umarım Allah um dönüp dolaşıp başına verir...

Son düzenleme:
Bence o da aynını düşündü. Yatakta yanınıza geldiğinde, vedalaşırken ağladığında, eşyalarını toplamada ağır davrandığında bir umut ışığı görüp konuşmaya düzeltmeye çalışacaktı. Sert hayırlarla o ışığa çoktan üflemişsiniz. Şimdi geleceğiniz, üç hayırla evden gönderdiğiniz adamdan alacağınız küçük bir umut ışığına bağlı olacak kadar hassas mı olmalı. Fevri davrandım, gel oturup konuşalım deseniz, anlık duygularla verilen cevaba göre bir gelecek kurmasanız daha hoş olmaz mı? O anlık tepkilerin en ağırlarını siz vermişken.

Sizin eski konularinizi hatırlıyorum.. Sizin nisanlinizi sevmediginizi ayrilmanizin daha doğru olacağini söylemiştik o zaman da.. Şu an ki durumunuzu tam bilmiyorum ama yine seven o sizse vicdan azabı çekiyor gibisiniz.. Sanırım sizin icin en hayirlisi bitirmek ama o kadar yeni evlisinizki gönlüm el vermiyor boşanin demeye daha birbirinize yeni yeni alıştığınız bi süreçtesiniz.. Eger ki salt vicdan değilse su ruh haliniz seviyorsanız son bi şans verin iliskinize derim.. Yok eğer vicdansa rahat bırakın oda sizde ayrı ayrı mutlu olmaya çalışın artık..

Dediğim gibi bir mesaj atmayı düşünüyorum, olumlu dönerse devam ederiz. Olumsuz dönerse ömür boyu karşısına çıkmam. Ama belki vicdanım beni rahat bırakır, sen adım attım o istemedi diye.. sizce??

Somut bir sebep yok. Anlaşamıyoruz. Ben o yanımda iken ona çok merhametsiz davrandım, ama şuan kıymetini anladım. Vicdanım çok huzursuz..
Anladım. Yani şundan dolayı sordum,pek kararlı,istekli gelmedi bana yazdıklarınız,vicdanen rahatsızlık duyduğunuzda aşikar,acaba aldatma,şiddet vb geri dönüşü olmayan bir durummu yaşandı diye düşündüm.
Peki kötü davranmanızın sebebi ne? Sevmiyor musunuz? Yani illaki bir sebep vardır,olmalı?
Kıymetini anladım diyorsunuz.
Oturun,sakin kafayla düşünüp,değerlendirin bir adım atmadan önce derim. Sebepsiz kötü davranıyorsanız,değişebilecekmisiniz? Eşinizin bir davranışı sizi bu hale getiriyorsa şayet,o değişebilecek mi? Sivri uçlarınızı törpüleyebilir misiniz? Yeniden denemeye değer mi? Bir şansı hakediyor mu evliliğiniz? Bu soruların cevabı doğrultusunda hareket edersiniz.
Hakkınızda hayırlısı olsun

Her şeye rağmen son bir defa deneyeceğim, çünkü çok huzursuzum.

Bende aynını diyorum. Bir adım atayım ışık görürsem sonuna kadar giderim demiş ve bunu üç kez denemiş olabilir eşiniz. Siz hepsine teker teker hayır derken onun evet demesini nasıl beklersiniz.
O hayır dese dahi suçlu olduğunuzu biliyorsunuz ve kendinize itiraf edebiliyorsunuz. Bunu bilirken vicdanınızdan kurtulamazsınız.

Çok güzel yazmışsınız ama bınları algılayabilecek durumda değilim şuan hiç. Yani o iyi bir insandı ben kıymetini bilemedim bu açık.. ve düşünüyorum benden sonra hayatına girecek olan insan çok şanslı. Şuan bu düşünceler canımı çok yakıyor. Benden başka birinin olma ihtimali..

Peki ne yapmamı önerirsiniz şuan? Çok çaresizim.. bu kararı verirken gayet rahat,mutlu idim. Ayrılık aşamasında bile aileme yakınlarıma olan saygılı davranışı beni deli gibi pişman etti..

Ama iyi bir insandı ile evlilik yürümüyor maalesef. Bakın aşk demiyorum,sevgi,saygı olmalı evlilikte,aşkı kenara koydum. Sevgi önemli çünkü,sevdiğine kıyamazsın,affedersin,yeri gelir idare edersin,saygı zaten dilinin kemiği olması adına,geri alınmayacak,can yakmayacak cümleler kurmak,kurabilmek adına cidden önemli. Bunlar yoksa maalesef birşey değişmez. Siz ağzınıza geleni sayarsanız,o agzina geleni sayarsa hiç düşünüp,tartmadan,affetmek,geri dönmek zor olur. Sevmiyorsanız,saygı duymuyorsanız eşinize,bırakın gitsin. İnanın böylesi daha doğru olur ikiniz içinde.
Acele acele hemen boşanma davası açın,tek celsede boşanın demiyorum. Biraz zaman tanıyın kendinize düşünmek için.

Bir arkadaşında dediği gibi henüz birbirinizi yeni tanıyorsunuz. Ben bu evlenince tanıma olayını bir türlü anlamazdım. Elli defa mıntunu yerine as kanepeye fırlatma dediğim halde yok! O mont asılmıyor arkadaş! Ben evlenmeden ne bileyim böyle savruk ve inatçı oldupunu. İyi de kuzum bu ana evladı otuz yıl boyunca dökmüş saçmış birşey denmemiş. Ben bağırınca sen bağırınca bıçak kesilir gibi kesilecekmi bunca yıl.
Yani demem o ki anlamadıpınız kızdığınız davranışlar için zaman vermeliydiniz. Siz daha çok sizin suçlu oldupunuzu düşünüyorsunuz sanırım. İlişkinize dair biraz daha detay verirseniz daha iyi yorumlar yapabiliriz.
Fakat buradan göreüğüm kadarıyla her seferinde ı ıh! Diye eşini reddeden birine dahi böylesine merhamet ve saygıyla yaklaşan biri çekilmez ve yaşanmaz biri olarak nitelenmese gerek.
Engel olan gururunuz ise ailenizle görüşüp sizi bir araya getirmelerini isteyin. Anneniz eşinizi arayıp sizi son kez araması için ikna etsin mesela.
Bunu da anlamadım. Aileler de dünden hazır gibiler. Bu durumda ortalığı ayağa kaldırıp hoop nereye gidiyorsun diye eşini durdurup seni sakinleştirmeleri gerekirdi.
?

Ben de bilmiyorum. Eşimin ailesi olmuyorsa ayrılın demiş. O kadar huzursuz bir gece geçirdim ki, sık sık uyanmalar , uykuya dalamama.. Bu duruma kendim getirdim kendim çözmek istiyorum annemden aramasını rica etmek değil de.. doğru mu yaparım yanlış mı bilmiyorum, yoksa bir süre sonra mı yapmalıyım bunu zamanlama ne şekilde olmalı hiçbir fikrim yok . İlişkime dair detay şöyle söyleyim bu aşamaya benim yüzümden gelen bir evlilik.. üzerine düşeni gayet yerinde yapan bir eş, ve hata payının %80 bende olduğu bir evlilik..

Vicdanın sızladıgı için mi aramak istiyorsun yoksa gerçekten bir şeyler hissettigin için mi ?
Evden giderken o gayet rahat olusunuz bir sevgi göstergesi degil çünkü.
Bence pişmanlıkta degil yaşadığınız şey gittigi için afalladınız sadece, beklemiyordunuz belki bilmiyorum.
Bırakın mutlu olsun o da.
Sizin yüzünüzden bu duruma geldiyseniz zaten içinizde bir şeyler hissetmediginizden dolayı, yoksa ortalıgı yıkardınız

Kıymetini anlamadınız. Zaten sizin ilişkiniz nişanlılıktan beri böyle değil mi? Siz vicdansızlık yapıyorsunuz itip kakıyorsunuz adamı, o ağlıyor zırlıyor, annenizi arıyor bam telinize dokunuyor, sonra siz ona mesaj atıyorsunuz geri dön falan diye... hep aynı hikaye. ama mesele şu ki siz bu adamı sevmiyorsunuz. Herkesin insan gibi sevmeye sevilmeye ihtiyacı vardır. Ne siz artık birini sevmediğiniz için itip kakın, ne de katlanacağım diye zamanınızdan gitsin. Oturun sınava çalışın yeni bir başlangıç yapın. Hayata atılın.

Peki ne yapmamı önerirsiniz şuan? Çok çaresizim.. bu kararı verirken gayet rahat,mutlu idim. Ayrılık aşamasında bile aileme yakınlarıma olan saygılı davranışı beni deli gibi pişman etti..
eşyalarını toplayıp gideceğini düşünmedin demi.
sana yalvarıp vazgeçireceğini sandın muhtemelen.
eski konularını bilmem ama durum alttan alan erkek eziyet eden şımarıklık eden kadın durumu galiba:))
herneyse otur düşün tart biç.
eşini seviyormusun evliliğini devam ettirmek istiyormusun karar ver.
ondan sonrası gelir bir şekilde.
nasıl olsa aileleriniz filan barıştırmaya çalışacaklar bir iki güne.

Düşündüğüm şey dün o hazırlanıp giderken bu idi zaten.. Beni güzel sevdi bunu biliyorum, çoğu şeyime katlandı. Bunlara rağmen bu evliliği bitiren benim. Keşke o bana eee seni mi çekicem yeter artık! Dese gitse böyle olmazdım.. anlatabildim mi ?? Ne yapayım yazayım mı ona son defa nasıl davranayım şaştım kaldım..

Barıştırma felan olmayacak çünkü eşim annemi arayıp vedalaştığında annemler felan aramayacaklar demiş..
Annem de peki demiş.. durum bundan ibaret o zaten çabalamaz bu saatten sonra ben de çabalamazsam bu evlilik kesin olarak bitti yani. Öyle söyleyim.

Arama çünkü sevmiyorsunuz.
Sadece vicdanen rahatsızsın bence burada bile bencillik ediyorsun.
Durum yoklaması yapmak adına aradıgında, seni mi çekecegim eh be yeter deyip gitse gayet rahat olacaksın
Gerçekten bırakın artık böyle de kalsın, adama da yazık.
Onun da sevmeye sevilmeye ihtiyacı var.
Sizin ne istediginizi bilmez hallerinize mahkum etmeyin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…