- 31 Mart 2016
- 686
- 146
- 33
- Konu Sahibi sensizlink
-
Somut bir sebep yok. Anlaşamıyoruz. Ben o yanımda iken ona çok merhametsiz davrandım, ama şuan kıymetini anladım. Vicdanım çok huzursuz..Ayrılma sebebiniz ne?
Bence o da aynını düşündü. Yatakta yanınıza geldiğinde, vedalaşırken ağladığında, eşyalarını toplamada ağır davrandığında bir umut ışığı görüp konuşmaya düzeltmeye çalışacaktı. Sert hayırlarla o ışığa çoktan üflemişsiniz. Şimdi geleceğiniz, üç hayırla evden gönderdiğiniz adamdan alacağınız küçük bir umut ışığına bağlı olacak kadar hassas mı olmalı. Fevri davrandım, gel oturup konuşalım deseniz, anlık duygularla verilen cevaba göre bir gelecek kurmasanız daha hoş olmaz mı? O anlık tepkilerin en ağırlarını siz vermişken.
Anladım. Yani şundan dolayı sordum,pek kararlı,istekli gelmedi bana yazdıklarınız,vicdanen rahatsızlık duyduğunuzda aşikar,acaba aldatma,şiddet vb geri dönüşü olmayan bir durummu yaşandı diye düşündüm.Somut bir sebep yok. Anlaşamıyoruz. Ben o yanımda iken ona çok merhametsiz davrandım, ama şuan kıymetini anladım. Vicdanım çok huzursuz..
Her şeye rağmen son bir defa deneyeceğim, çünkü çok huzursuzum.Sizin eski konularinizi hatırlıyorum.. Sizin nisanlinizi sevmediginizi ayrilmanizin daha doğru olacağini söylemiştik o zaman da.. Şu an ki durumunuzu tam bilmiyorum ama yine seven o sizse vicdan azabı çekiyor gibisiniz.. Sanırım sizin icin en hayirlisi bitirmek ama o kadar yeni evlisinizki gönlüm el vermiyor boşanin demeye daha birbirinize yeni yeni alıştığınız bi süreçtesiniz.. Eger ki salt vicdan değilse su ruh haliniz seviyorsanız son bi şans verin iliskinize derim.. Yok eğer vicdansa rahat bırakın oda sizde ayrı ayrı mutlu olmaya çalışın artık..
Bende aynını diyorum. Bir adım atayım ışık görürsem sonuna kadar giderim demiş ve bunu üç kez denemiş olabilir eşiniz. Siz hepsine teker teker hayır derken onun evet demesini nasıl beklersiniz.Dediğim gibi bir mesaj atmayı düşünüyorum, olumlu dönerse devam ederiz. Olumsuz dönerse ömür boyu karşısına çıkmam. Ama belki vicdanım beni rahat bırakır, sen adım attım o istemedi diye.. sizce??
Anladım. Yani şundan dolayı sordum,pek kararlı,istekli gelmedi bana yazdıklarınız,vicdanen rahatsızlık duyduğunuzda aşikar,acaba aldatma,şiddet vb geri dönüşü olmayan bir durummu yaşandı diye düşündüm.
Peki kötü davranmanızın sebebi ne? Sevmiyor musunuz? Yani illaki bir sebep vardır,olmalı?
Kıymetini anladım diyorsunuz.
Oturun,sakin kafayla düşünüp,değerlendirin bir adım atmadan önce derim. Sebepsiz kötü davranıyorsanız,değişebilecekmisiniz? Eşinizin bir davranışı sizi bu hale getiriyorsa şayet,o değişebilecek mi? Sivri uçlarınızı törpüleyebilir misiniz? Yeniden denemeye değer mi? Bir şansı hakediyor mu evliliğiniz? Bu soruların cevabı doğrultusunda hareket edersiniz.
Hakkınızda hayırlısı olsun
Bende aynını diyorum. Bir adım atayım ışık görürsem sonuna kadar giderim demiş ve bunu üç kez denemiş olabilir eşiniz. Siz hepsine teker teker hayır derken onun evet demesini nasıl beklersiniz.
O hayır dese dahi suçlu olduğunuzu biliyorsunuz ve kendinize itiraf edebiliyorsunuz. Bunu bilirken vicdanınızdan kurtulamazsınız.
Ama iyi bir insandı ile evlilik yürümüyor maalesef. Bakın aşk demiyorum,sevgi,saygı olmalı evlilikte,aşkı kenara koydum. Sevgi önemli çünkü,sevdiğine kıyamazsın,affedersin,yeri gelir idare edersin,saygı zaten dilinin kemiği olması adına,geri alınmayacak,can yakmayacak cümleler kurmak,kurabilmek adına cidden önemli. Bunlar yoksa maalesef birşey değişmez. Siz ağzınıza geleni sayarsanız,o agzina geleni sayarsa hiç düşünüp,tartmadan,affetmek,geri dönmek zor olur. Sevmiyorsanız,saygı duymuyorsanız eşinize,bırakın gitsin. İnanın böylesi daha doğru olur ikiniz içinde.Çok güzel yazmışsınız ama bınları algılayabilecek durumda değilim şuan hiç. Yani o iyi bir insandı ben kıymetini bilemedim bu açık.. ve düşünüyorum benden sonra hayatına girecek olan insan çok şanslı. Şuan bu düşünceler canımı çok yakıyor. Benden başka birinin olma ihtimali..
Bir arkadaşında dediği gibi henüz birbirinizi yeni tanıyorsunuz. Ben bu evlenince tanıma olayını bir türlü anlamazdım. Elli defa mıntunu yerine as kanepeye fırlatma dediğim halde yok! O mont asılmıyor arkadaş! Ben evlenmeden ne bileyim böyle savruk ve inatçı oldupunu. İyi de kuzum bu ana evladı otuz yıl boyunca dökmüş saçmış birşey denmemiş. Ben bağırınca sen bağırınca bıçak kesilir gibi kesilecekmi bunca yıl.
Yani demem o ki anlamadıpınız kızdığınız davranışlar için zaman vermeliydiniz. Siz daha çok sizin suçlu oldupunuzu düşünüyorsunuz sanırım. İlişkinize dair biraz daha detay verirseniz daha iyi yorumlar yapabiliriz.
Fakat buradan göreüğüm kadarıyla her seferinde ı ıh! Diye eşini reddeden birine dahi böylesine merhamet ve saygıyla yaklaşan biri çekilmez ve yaşanmaz biri olarak nitelenmese gerek.
Engel olan gururunuz ise ailenizle görüşüp sizi bir araya getirmelerini isteyin. Anneniz eşinizi arayıp sizi son kez araması için ikna etsin mesela.
Bunu da anlamadım. Aileler de dünden hazır gibiler. Bu durumda ortalığı ayağa kaldırıp hoop nereye gidiyorsun diye eşini durdurup seni sakinleştirmeleri gerekirdi.
?
eşyalarını toplayıp gideceğini düşünmedin demi.Peki ne yapmamı önerirsiniz şuan? Çok çaresizim.. bu kararı verirken gayet rahat,mutlu idim. Ayrılık aşamasında bile aileme yakınlarıma olan saygılı davranışı beni deli gibi pişman etti..
Kıymetini anlamadınız. Zaten sizin ilişkiniz nişanlılıktan beri böyle değil mi? Siz vicdansızlık yapıyorsunuz itip kakıyorsunuz adamı, o ağlıyor zırlıyor, annenizi arıyor bam telinize dokunuyor, sonra siz ona mesaj atıyorsunuz geri dön falan diye... hep aynı hikaye. ama mesele şu ki siz bu adamı sevmiyorsunuz. Herkesin insan gibi sevmeye sevilmeye ihtiyacı vardır. Ne siz artık birini sevmediğiniz için itip kakın, ne de katlanacağım diye zamanınızdan gitsin. Oturun sınava çalışın yeni bir başlangıç yapın. Hayata atılın.
eşyalarını toplayıp gideceğini düşünmedin demi.
sana yalvarıp vazgeçireceğini sandın muhtemelen.
eski konularını bilmem ama durum alttan alan erkek eziyet eden şımarıklık eden kadın durumu galiba:))
herneyse otur düşün tart biç.
eşini seviyormusun evliliğini devam ettirmek istiyormusun karar ver.
ondan sonrası gelir bir şekilde.
nasıl olsa aileleriniz filan barıştırmaya çalışacaklar bir iki güne.
Arama çünkü sevmiyorsunuz.Düşündüğüm şey dün o hazırlanıp giderken bu idi zaten.. Beni güzel sevdi bunu biliyorum, çoğu şeyime katlandı. Bunlara rağmen bu evliliği bitiren benim. Keşke o bana eee seni mi çekicem yeter artık! Dese gitse böyle olmazdım.. anlatabildim mi ?? Ne yapayım yazayım mı ona son defa nasıl davranayım şaştım kaldım..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?