Boşanma sürecine girdik?

öyle olmaz merak etme.
bir şekilde barıştırılmaya çalışılırsınız.
sen yukarda yazdıkalrımı düşün bi önce.
sonra sen adım atarsın eşine.
oturur bir konuşursunuz

Haklısınız..

valla bacım birinci evliliğini bitirmiş, kpss ye girip atanmış, ikinci evliliğini yapmış ve çok mutlu olan biri olarak geri arama diyorum. Ama cesaretim yok diyorsan senin bileceğin iş. Fakat bu döngü böyle devam eder. İçin alarak sarılamıcaksın adama, ömrün yarım yamalak geçecek, acaba diye diye. Zaten ailenin müdahil olduğu yetmiş artık. Zaten aile apartmanında oturuyorsunuz. Sen artık kanatlan uç. Evde kös kös oturmak hırçın karakterine ters senin. yoksa yıllarca 'sevmiyorum ama evden gitti arayayım mı' içerikli konularını okuyacağız burada.

öyle olmaz merak etme.
bir şekilde barıştırılmaya çalışılırsınız.
sen yukarda yazdıkalrımı düşün bi önce.
sonra sen adım atarsın eşine.
oturur bir konuşursunuz

Dediğiniz gibi. O alttan alan ben zulmeden... işte şimdi bu yaptıklarımın altında eziliyorum . Allah belamı veriyor...

Katılıyorum sevgi yoksa aramasının bir anlamı yok.
Çünkü bu durumda hissetigi şey kafa karışıklıgı.
İçi alarak sevişemedigi bir adamla ömür boyu birlikte olup ne kendini ne de onu daha fazla üzmesin derim ben

arkadasina eski oyuncagini bagislamiyorsun yalniz bir insan sozkonusu. İnan bana bu yazdiklarin hic normal degil. Karsindaki kisiyi de uzmeye hakkin yok. Onun da annesi babasi var, yazik degil mi? Benim de cocugumla boyle oyuncak gibi evlilikte evcilik oynansa ben de gel oglum ben seni sokakta bulmadim, senin duygularinla benliginle oynayip dalga gecen ve saygi duymayan, kotu davranan biriyle omur gecmez derdim. Neden adim atsinlar ki, ogullari dertten kurtuluyor, bir omur senin kotu davranislarini mi ceksin? (Kendin kotu davrandigini yazmişsin)

Devam etseniz bile,aynısını size yaşatmak için barışabilir eşiniz.Size güveni gitmiştir bir kere.Bugün olmasa yarın öbür gün yine sert tavırlarla yollarsınız Ada'mı bence.Temkinli adımlar atmanızda fayda var.

Hani şu var ya edene eden bulunur derler! Ben ona çok zulüm ettim ya, bana da aynıları yaşatılırsa bundan çok korluyorum. Bunu düşünerek yine ona sarılmak , yine bu bana etmez diye ona güvenmek hepsi bu belkide.. o kadar karmaşığım ki duygularımı idrak edemiyorum..

duyguların bence ezen taraf oldugun için vicdan muhasebesi
Yoksa sevdiginden, özlediginden degil.
Kendin yazdın benim yüzümden diye.
Kocan da çok pasif sen ezdikçe o susmuş, keşke buna hiç izin vermeyip ona göre hayatına devam etseymiş.

Haklısınız..

Bence seni bırakıp gitmiş olması senin canını sıkıyor. Yoksa vicdanım rahat değil zulmederler bana falan hikaye. Bir de babasının tavırları, aileci tutumu, eski konularındaki hikayelerde falan hep sen suçlu değilsin ki. Adamda da var suç. Ama kendini semiyorum zulmediyorum diyerek telkin etmişsin. İlahi adalet olsa sevgiliyken cezanı çekerdin bu kafaya göre. Belli ki yıllarca aynı film dönmüş işte. Adam evden çıkmış, sen arkasından mesaj atmışsın geri dönmüş. Demek ki bu hengameyi, arafta kalmayı, biraz acıklı ve kırgın prenses hallerini seviyorsun. Bir insanın birini terk etmesi bencilce, bir insanın birine tasma takmaya çabalayıp gevşetip, arada salması acizce. Kadınlar kocişim kocişim, babacığım, dedeciğim debdebeleri arasında boğulacağına hayata atılmalı.

Bu öyle bir durum ki onda da hata olsa bile insan bu duygu yoğunluğu ile tüm hatayı üstlenmeye, güzel kareleri hafızasında tekrar tekrar canlandırmaya çalışıyor. İnsan beyninin oyunu olarak. Gerçekten var mı haklı olduğum noktalar? İnanın göremiyorum.. bugün mübarek gün ve yemin ederim ki hayatıma çıkacak olan kişinin bana da aynılarını etmesinden korkuyorum.. eşimle evlenmemin sebebi de bu günahı örtmekti zaten..

Somut bir sebep yok. Anlaşamıyoruz. Ben o yanımda iken ona çok merhametsiz davrandım, ama şuan kıymetini anladım. Vicdanım çok huzursuz..
bosanmayacaksanız ne demeye blörf yapıyorsunuz hanımefendı bence bu adam sızı bıraksın sonra cok aglarsınız gıdenın ardından

bosanmayacaksanız ne demeye blörf yapıyorsunuz hanımefendı bence bu adam sızı bıraksın sonra cok aglarsınız gıdenın ardından
Blöf yapmadım. Bunu söyleyeyim, hiç olma dı mı hayatınızda yaptığınız bir şeyden pişmanlığınız ? Benimki o .. bu adam sizi bıraksın sonra çok ağlarsınız gidenin ardından? Bunu anlamadım giden gitmiş zaten ?

Eziyet ettiğinizi düşünüyorsunuz, bunları başkasından görmekten korkuyorsunuz, korktuğunuz için eşinizle evleniyorsunuz ki eşinizin tasmasını arada gevşetip tutmak için. İnanç dediğiniz şey buysa ben pek iyi niyetli bulmadım. Buna egoizm diyorlar. Bence siz zulmeden değilsiniz. Adam aile apartmanınızda, anneniz, dedeniz, babanız ve sizin ipinizle tasmalanmış zaten. Bana sorarsanız sizin sahibiniz sizin aileniz. o, erkek olacaksa, hayatınızı yönetmeye, aile olmaya hevesliyseniz arayın. Ya da birey olarak yolunuza devam edin. Karşılıklı stockholm sendromu yaşamak istiyorsanız sizin bileceğiniz iş.

Hata başka bir hata ile kapatılmaz.
Eğer ilişkiniz süresince ona karşı bir şey hissetmiyorsanız evlenmemeyi tercih edecektiniz, yolları ayıracaktınız.
ALLAH bana günah yazar, aman kaderim değişir, yerle yeksan olurum diye evlilik yapılır mı ?
Şimdi daha mı iyi her şey ?
Eşin niye suçlu biliyor musun ?
Agırlıgını koymayı bilememiş bu ilişkiye.
Ezik duran taraf olmayı tercih etmiş senin onu sevmedigini de anlamışta işine gelmemiş anlaşılan yani alan razı veren razı durumu.
Düzelirsin sanmış ya da ne bileyim sanmışta sanmış ama durum ortada.
OL-MA-MIŞ.
Hem pastam dursun, hem karnım doysunculuk oynamayı bırakmışsınız bence de böyle devam edin.
İçin sinmiyor belli ki ikinizin karakteri de bu elden bir şey gelmez uyuşmuyorsunuz.
Eşin aşırı fedakar ki en sevmedigim tiplerdir çünkü sürekli kendinizi töhmet altında hissettirir, duracagı yeri kestirmek zordur.
Digeri de bencil tiplerdir, daima dünya kendi etraflarında dönsün isterler, kötü olan durumlarda kriz giderici olmak yerine ateşe körükle giderler.
Açıkçası çok zıtsınız birbirinize.
Zıt kutuplar birbirini çeker dedikleri o çekim teorisi ilişkilere göre değil demek ki çünkü evlilik fizik dersi değil, hayat dersi bu ayrımı iyi yapmak gerek.

Dediğiniz gibi. O alttan alan ben zulmeden... işte şimdi bu yaptıklarımın altında eziliyorum . Allah belamı veriyor...
ne yaptıysan kendin yapmışsın.
sonuçlarına katlanacaksın.
eşini sevmiyorsun anlaşılan o ki.
ve de sevmiyorsan zaten bırak adamı gitsin.
kendine yeni bir hayat kursun.
eziyet edip durma,ona da yazık.
sırf kendi egon için eşinin sana dönmesini istiyorsan vazgeç.

Ne deyim ki, çok haklısınız.. işi bu raddeye ben getirdim, cezamı çekip acımın dinmesini bekleyeceğim.. biraz önce son bir defa adım atmayı düşünüyordum, vazgeçtim.. hayat önümüze ne sundu ise onu yaşamaya, her şeyi zamana bırakmaya karar verdim..

Haklısınız. Her şeyi zamana bırakıyorum. Zaten anlaşmalı boşanma için 6 ay süremiz var. Toparlanırım elbet diye düşünüyorum o süreçte..

Eger ona karşı bir şeyler hissediyorsan ara hissetmiyorsan bırak böyle dagınık kalsın.
Evlilik dedigimiz şey farkındasındır ki bir ömür boyu aynı yolda yürümek demek tabi ki ortada boşanılacak sebebler olmadıkça.
Gayet basit bir soru ve cevabı da bir o kadar kolay.
Eşini seviyor musun ? Hayatında olmasını istiyor musun ?
Yoksa sadece yaptıgın vicdan muhasebesinin sesi mi bu ? Yani gün gelecek yaşattıgımı yaşamadan ölmem korkusu mu ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…